Topptipset Tips Torsdag 2/3

Publicerad på 1 Mar 2023 - 13:37

Tipsexperten

Tipsexperten

1 Mar 2023 - 13:37

Utbudet är inte det bästa vilket lett till att bland annat kvalet till Copa Libertadores samt australiensisk och japansk ligaboll tagit plats på Topptipset. Kupongen inleds dock med en riktig kioskvältare från semifinalen av Copa del Rey där Real Madrid ställs mot Barcelona. Mot full pott!

Spelstopp: 20:44

1. Real Madrid - Barcelona 1
Vi börjar på Bernabéu. El Clásico är alltid en sevärd historia och efter att ha blivit kölhalade i Supercupfinalen (1-3) i Mellanöstern har Real Madrid revansch att utkräva på Barcelona. Katalanerna räckte inte till i Europa League mot Manchester United och det tuffa schemat tog ut sin rätt på gästerna när de i söndags gick på pumpen mot Almería. Pedri, Dembélé och Lewandowski ser alla ut att saknas, något som innebär att favoritskapet kraftigt lutar åt vänster i huvudstaden. Real Madrid var det bättre laget i helgens stadsderby mot Atlético (1-1) och med ett bättre truppläge bör “Marängerna” skapa sig ett övertag inför returen i Katalonien. Ettan först.

2. Royal Antwerp - Royale Union SG 2
Returmöte i semifinalen av Belgiska cupen där Royal Antwerp har 0-1 i ryggen från den första akten mot Royale Union Saint-Gilloise. Van Bommel och company ska inte skämmas över insatsen men nederländaren behöver samtidigt vässa offensiven för att kunna vända på steken på egen mark. Det bör i sin tur öppna upp möjligheter för omställningar för de tempostarka gästerna. Gustaf Nilsson och company visar nedåtgående formkurva men det här är en på förhand öppen matchbild. Etta-tvåa bör passa bra.

3. De Graafschap - Ajax 2
I kvartsfinalen av den Nederländska cupen kliver Ajax in som enorma favoriter. Amsterdam-klubben har inte presterat på topp under det senaste året. Med det sagt har Ajax bara torskat två av 23 ligamatcher den här säsongen. Mesta mästarna har höjt sig efter att Johnny Heitinga anställdes på tränarposten och nu när mediokert motstånd från andraligan står på andra sidan talar allt för att det blir spel mot ett mål. De Graafschap återfinns på den undre halvan av Eerste Divisie och på vägen fram till den här kvartsfinalen har inte värdlaget stött på något vidare motstånd. Given tvåa.

4. Always Ready - Deportes Magallanes 1
I kvalet till Copa Libertadores befinner sig Always Ready i ett prekärt läge. Chilenska Deportes Magallanes vann hemmamötet förra veckan med hela 3-0 och det var nog tur det för deras del för i returen som spelas i Bolivia är en helt annan matchbild att vänta. Always Ready är alltid redo och påkopplade hemma i La Paz som är beläget på drygt 3500 meters höjd. Precis som landslaget drar den bolivianska klubben enorm fördel av hemmaplansfördelen. I La Paz har bland annat brasilianska jättar som Internacional och Corinthians fått pisk av Always Ready de senaste åren. Spikad etta.

5. Fortaleza - Deportivo Maldonado 1
Det första mötet mellan Fortaleza och Deportivo Maldonado slutade 0-0 i Uruguay. Brassarna var det spelförande laget och skapade flest målchanser, dock hade Maldonado en boll i nätmaskorna som dömdes bort för offside. Nu när lagen ska mäta krafter på brasilianskt gräs kommer Fortaleza med största sannolikhet att dominera spelet än mer. De uruguayanska klubblagen gör sällan speciellt bra resultat på den här scenen och faktum är att detta är första gången någonsin Maldonado kvalar till Libertadores. Lägg därtill att Fortaleza var framme vid åttondelsfinal i turneringen så sent som i fjol. Ettan går först.

6. Millonarios - Universidad Católica 1
Millonarios är en colombianskt storklubb som sitter i pole position inför returen hemma i Bogotá. 0-0 slutade bortamötet i Ecuador där varken colombianerna eller Universidad Católica skapade speciellt många målchanser. “Millos” har stor rutin från dessa sammanhang och på hemmabanan är man generellt sett starka. I fjol höll colombianerna jämna steg i hemmamötet med Fluminense i kvalspelet. Católica är absolut inga duvungar men värt att ha med sig är att gästerna aldrig tidigare vunnit en Libertadores-match på bortagräs. Ettan först, krysset sedan.

7. Adelaide United - Melbourne 2
I A-League har Valon Berisha och hans Melbourne City varit i en klass för sig så här långt. Trots en match mindre spelad än tvåan Central Coast Mariners har Melbourne nio poäng ner till andraplatsen. Med det sagt har flera av de senaste matcherna varit jämna och bara för ett par veckor sedan fick City stryk i derbyt borta mot tabelljumbon Melbourne Victory. Adelaide United är en lurig opponent som är obesegrade i sju raka matcher. När dessa två manskap möttes i januari slutade det 3-3 i Melbourne och då var det faktiskt Adelaide som var klart närmast tre poäng. Utgångstvåan bör därmed garderas.

8. Yokohama F. Marinos - Sanfrecce Hiroshima X
I den japanska ligan ser Yokohama F. Marinos ut att bli alldeles för högt streckat. De regerande mästarna har fått en fin start på säsongen med två raka vinster. Några superinsatser har det däremot inte varit för Yokohama som här ställs mot fjolårets ligatrea. Sanfrecce Hiroshima har en stark trupp som innehåller flera japanska spelare med landslagsrutin, bland annat den kvicke yttern Makoto Mitsuta som slutade på delad tredjeplats i poängligan förra säsongen. Till rådande procent är det läge att försöka fälla favoriten. X2 rensar friskt.

Kupongens kassaskåp

Ajax
Ett lag från den undre halvan av andradivisionen skulle mycket väl Ajax kunna slakta med tennissiffror. Den nederländska tvåan är ren och skär bankränta.

Varningens finger!

Sanfrecce Hiroshima
Sanfrecce från Hiroshima har ett lag för det övre skiktet av tabellen och mot Yokohama har gästerna vunnit de två senaste matcherna. Fint värde på X2.

144 rader
1. Real Madrid - Barcelona 1x
2. Antwerp - Royale Union SG 12
3. De Graafschap - Ajax 2
4. Always Ready - Deportes M. 1
5. Fortaleza - Deportivo Maldo. 1x
6. Millonarios - Uni.Católica 1x
7. Adelaide - Melbourne 1x2
8. Yokohama - Hiroshima 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto