Topptipset Tips Torsdag 20/10

Publicerad på 19 Okt 2022 - 17:48

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Okt 2022 - 17:48

Allsvenskan och Premier League tuffar vidare under torsdagen. Malmö FF - Djurgården och Leicester - Leeds är drabbningar som inte går av för hackor. Det gör inte heller Barcelona - Villarreal på Camp Nou samt Europa League-mötet från norra London. Nu kör vi!

Spelstopp: 18:59

1. Malmö FF - Djurgården 1

Det vankas stormöte på Eleda Stadion där något av sista chansen stundar för både Malmö FF och Djurgården. De förstnämnda behöver tre poäng i jakten på tredjeplatsen samtidigt som gästerna behöver vinna för att hålla gulddrömmarna vid liv. Någon gång under matchens skede är således full körning att vänta och även om MFF gick på pumpen senast mot IFK Göteborg gillar vi värdarnas segerchans. Christiansen, Kiese Thelin och Zeidan är några av spelarna som bör kunna trivas mot en opponent som inte trivs nämnvärt på gräs. Djurgården saknar dessutom Hjalmar Ekdal som dras med skadebekymmer. Ettan gillas skarpt till under 45 procent – spik!

2. Hammarby - Sirius 1

Efter totalt 8-1 mot Varberg och Mjällby har Hammarby knipit det sista halmstrået i jakten på Lennart Johansson pokal. Cifuentes gäng spelar Allsvenskans bästa fotboll när de har sin dag och mot ett Sirius som saknar viktiga duon Mathisen/Kouakou lutar vi åt att det återigen kan bli stora segersiffror. Bajens potentiella matchvinnare är en handfull till antalet och hemma på Tele2 Arena tar de grönvita sällan några fångar. Även om ettan nosar på 80 procent är det en vettig spik att luta sig mot. Bättre skrällägen finns på annat håll.

3. Kalmar FF - Mjällby 1

Kalmars säsong är enastående och med tre raka triumfer i ryggsäcken siktar smålänningarna på Europaplats. Nanasi, Berg och Skrabb är skickliga spetsspelare i de främre leden och på Guldfågeln Arena har trion med kamrater varit ruskigt svårslagna under säsongens gång. God segerchans finns mot Mjällby trots att slipsen Friedrich dras med frågetecken. Gästerna från Sölvesborg har tappat stinget sedan det stod klart att Brännström inte fortsätter som tränare nästa säsong. Sköter MAIF sina kort rätt är ett kryss inte otänkbart men mer än så blir det inte. 1X är ett värdesäkrat lås.

4. Degerfors - IFK Göteborg 1

IFK Göteborg visade prov på moral när de vände 0-1 till 2-1 mot Malmö FF. Karaktärsspelarna Norlin och Johansson visade vägen i en match som spelmässigt inte höll någon vidare nivå. De tre poängen till trots vill vi påpeka att Blåvitt inte har något att spela för under återstoden av säsongen. Det har däremot Degerfors. Bruksklubben krigar för nytt kontrakt och med fem poäng upp till säker mark är det onekligen de hemmahörande som ståtar med högst motivation. Ettan är en fräck spik för den vågade, 1X är för den försiktige.

5. Fulham - Aston Villa 2

Över till Premier League där två gäng som har det kämpigt ska mäta svärd på Craven Cottage. Fulham har bara en poäng på sina två senaste där framför allt defensiven fallerat för Silvas gäng. Hemma i huvudstaden är kunnandet dock stort men Aston Villa brottas inte ner hur som helst. 0-2 i nacken mot Chelsea var inte i paritet med matchbilden. Gerrard är i stort behov av en trepoängare för att få behålla jobbet och kan spelare som Watkins och Bailey hitta upp i nivå går det absolut att störa Fulham vid floden Themsen. Tvåan först, ettan sedan.

6. Leicester - Leeds 1

Förmodat fartfylld tillställning från King Power Stadium där Leicester går i klinch med Leeds. De sistnämnda stod för en gedigen insats mot Arsenal men fick trots det notera 0-1 i brakan. Bamford brände bland annat en straff och med siktet bättre inställt hade Leeds mycket väl kunnat vinna den fighten. Chans till revansch ges omgående i Leicestershire men de hemmahörande får samtidigt finna sig i att agera favoriter. Två raka hållna nollor på egen mark är siffror som vittnar om att “Rävarna” är på rätt väg, men mot ett både hårt och högt pressande Leeds kommer Rodgers gäng – som saknar avstängda Maddison – få slita för besväret. “Gubben” (etta-tvåa) är en sund lösning.

7. Barcelona - Villarreal X

3-3 mot Inter var ett blytungt slag för Barcelona och deras ifrågasatta satsning i Champions League. Lika många mål rann in bakvägen i El Clásico. Förlusten mot ärkerivalen var rättvis och när firma Raphinha/Dembélé inte har sin bästa dag har Barca svårt att låsa upp sina opponenter. Ett väloljat och skickligt Villarreal ska inte räknas bort hur som helst på Camp Nou. Emerys gäng kommer från två raka tävlingsvinster mot noll och vann faktiskt så sent som i maj på denna arena. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

8. Arsenal - PSV Eindhoven X

En hängmatch från Europa League får den stora äran att ta kupongen i mål. Arsenal har sin bästa höst på väldigt många år i ryggen där Arteta och company radat upp trepoängare på löpande band. The Gunners ser överlag ut som en given kandidat till topp 4, men insatsen senast mot Leeds var inte mycket att hurra över. Flera bärande pjäser såg orkeslösa ut och med risk för rotation denna torsdag vill vi höja ett varningens finger för PSV. Ruud van Nistelrooys mannar går likt Arsenal fram som en ångvält i Eredivisie och stortalanger som Gakpo, Simons och Veerman blir inte roliga att handskas med när det vankas omställningar. Vi vädjar en knall på Emirates och täcker upp så tidigt det bara går.

Kupongens kassaskåp

Hammarby

Hammarby är piskade till tre poäng för att hålla gulddrömmarna vid liv. Mot ett avstängningsdrabbat Sirius gör Bajen processen kort på Tele2 Arena.

Varningens finger!

PSV Eindhoven

Arsenal har gått fram som en ångvält men mot Leeds rosade de rödvita inte marknaden. Flera spelare såg slitna ut och ett skickligt PSV ska inte räknas bort när Arteta tvingas till rotationer.

144 rader
1. Malmö - Djurgården 1
2. Hammarby - Sirius 1
3. Kalmar - Mjällby 1x
4. Degerfors - Göteborg 1x
5. Fulham - Aston Villa 12
6. Leicester - Leeds 12
7. Barcelona - Villarreal 1x2
8. Arsenal - PSV 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto