Topptipset Tips Torsdag 26/1

Publicerad på 25 Jan 2023 - 14:16

Tipsexperten

Tipsexperten

25 Jan 2023 - 14:16

Det är dags att ta på solhatten för på torsdagens Topptips ska vi titta till matcher från både Colombia och Mexiko. Hälften av bongen hämtas från de länderna, men innan dess är det fokus på seriematcher från Portugal och Nederländerna samt två bataljer från Copa del Rey. Mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 19:59

1. Real Madrid - Atlético Madrid 1
Real Madrid har haft svårt att imponera rent spelmässigt efter VM-uppehållet, men de får oftast med sig resultat. I helgen besegrade Marängerna Athletic Bilbao på San Mamés trots att det spelmässigt var en helt jämn batalj. Nu väntar Copa del Rey och det är inte vilket möte som helst som står för dörren. Ancelottis mannar ställs mot stadsrivalen Atlético och då lär knappast italienaren vila pjäser som Benzema och Modric. Madrassmakarna besegrades Valladolid med 3-0 i sin senaste ligamatch, men hade innan dess kryssat mot Almería och torskat mot Barcelona. Mot Real har de bara vunnit en av de senaste 13 mötena efter 90 minuter och Simeones rövargäng får slå ur underläge igen. Ettan spikas.

2. Valencia - Athletic Bilbao 2
Valencia var i final i Copa del Rey i fjol efter att då ha slagit ut Athletic Bilbao i semifinalen. Denna gång möts lagen i kvarten och känslan är att det blir tuffare för Los Che. Utan skadade Nico är de vitsvarta ett begränsat lag och Valencia har inte vunnit någon match mot La Liga-motstånd efter uppehållet. Då har de ändå stött på lag som Cádiz och Almería. Athletic Bilbao visar också svag form med en poäng på de tre senaste omgångarna, men baskerna har en riktigt vass trupp och får tillbaka Yeray Álvarez från avstängning. Då torskar inte det rödvita. X2 spelas.

3. Pacos de Ferreira - Benfica 2
Benfica har bara vunnit två av fyra seriematcher efter VM och därmed börjar lagen bakom Örnarna närma sig. Jättarna från Lissabon leder dock fortfarande Primeira Liga och senast besegrades Santa Clara med 3-0. Goncalo Guedes har precis hämtats in från Wolverhampton och hittade målet direkt. Ihop med Goncalo Ramos och Joao Mario ser han till att de rödklädda är sylvassa i anfallsspelet. Pacos de Ferreira är jumbo och har tagit två poäng nio hemmamatcher. Här är de helt chanslösa. Tvåan är bara att spika av.

4. Ajax - Volendam 2
Ajax är inne i en djup formsvacka. Fem kryss och en förlust på de sex senaste omgångarna gör att storlaget från Amsterdam nu har fem poäng upp till täten inför veckans omgång. Ett stort misslyckande och truppen ser allt annat än vass ut. Ajax är väldigt beroende av att Kudus, Klaassen och Tadic har en bra dag och i dagsläget går det inte att lita på värdarna. Volendam är ett bottenlag, men de har två segrar på de tre senaste omgångarna och har en riktig matchvinnare i Muhren. Ettan streckas såklart stenhårt och då är det läge att få med alla tecken och jobba in superskrällen.

5. Boyacá Chicó - Alianza Petrolera 1
Boyacá Chicó från staden Tunja tog sig upp från andradivisionen i höstas och ska nu doppa tårna i Primera A som drar igång sin Apertura. En del rörelser har hänt i spelartruppen och bland annat finns inte Jesúa Arrieta kvar i klubben vilket är ett problem. Alianza Petrolera tillhörde bottenskiktet av tabellen i fjol och vann då bara två av tio bortamatcher. Visst bör de ha ett något högre tempo i kroppen, men på främmande gräs mot ett heltaggat Chicó kan detta bli en riktigt tuff uppgift. 1X räcker.

6. Deportes Tolima - América de Cali 1
Deportes Tolima hade en jobbig start på Clausuran, men spelade upp sig betänkligt ju längre säsongen led och tog tio poäng på de avslutande fyra omgångarna. De blev ändå ingen plats bland de åtta främsta, men det finns kapacitet i truppen och på hemmaplan dyker de alltid upp. América de Cali slutade sjua i Clausuran, men var sedan chanslösa i mästerskapsspelet. Portilla är en hårdför mittfältare som drog på sig 15 gula kort och ett rött under 2022 och så länge han ligger på rätt sida galenskapen är det en viktig kugge. Han och hans gäster får dock nöja sig med max en pinne här. 1X klickas i.

7. Atlético Nacional - Once Caldas 1
Atlético Nacional och Once Caldas var båda en poäng ifrån att få spela slutspel i höstas. Nu ska de kliva in i en nya säsong och det är tveklöst hemmalaget som är favoriter. I höstens seriespel tog de poäng i nio av tio hemmamatcher och i Medillín är de alltid att räkna med. Once Caldas vann senaste mötet mellan lagen, men det var på sitt eget gräs. På resande tass är gästerna inte alls av samma höga nivå. Faktum är att besökarna vann två av tio bortafajter både i höstens och i vårens seriespel. Ettan är en vettig utgång och med krysset som komplement är vi hemma.

8. FC Atlas - Santos Laguna X
Efter Santos Lagunas premiärtorsk mot Tigres har de tagit sig i kragen och vunnit två raka fajter i den mexikanska ligan. Harold Preciado, från Colombia, är en stor anledning till detta med två mål och en assist på dessa matcher och det är en pjäs som det gäller att hålla ögonen på. FC Atlas har en egen formstark colombiansk anfallare i Julian Quinones som även han har noterats för dubbla mål och en assist på de två senaste matcherna. Bataljer som totalt gett fyra poäng åt värdarna. Två starka lag som möts och det blir alltid jämna matcher när dessa gäng drabbar samman. Svårtippat är bara förnamnet och alla tecken blir en given lösning.

Kupongens kassaskåp!

Benfica
Benfica leder den portugisiska tabellen, men har börjat tappa lite mark efter några sämre prestationer. Jumbon Pacos de Ferreira är dock inte i närheten av samma kvalité och är chanslösa i detta möte.

Varningens finger!

Volendam
Ajax har sex raka ligamatcher utan seger och saknar allt vad självförtroende heter. Det är ett perfekt läge att ställas mot Amsterdam-klubben och Volendam ska inte räknas bort. Plocka med superskrällen.

144 rader
1. Real Madrid - Atlético Madrid 1
2. Valencia - Athletic Bilbao x2
3. Pacos de Ferreira - Benfica 2
4. Ajax - Volendam 1x2
5. Boyacá Chicó - Alianza Petrolera 1x
6. Deportes Tolima - América de Cali 1x
7. Atlético Nacional - Once Caldas 1x
8. FC Atlas - Santos Laguna 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto