Topptipset Tips Torsdag 29/9

Publicerad på 28 Sep 2022 - 17:43

Tipsexperten

Tipsexperten

28 Sep 2022 - 17:43

I väntan på att klubblagsfotbollen drar igång på riktigt ska vi ge oss i kast med ett Topptips där det sannerligen råder spridda skurar. Andraligor från Danmark, Brasilien och Tyskland ska synas i sömmarna på en kupong som sträcker sig över två dagar. Division 2 Norra Svealand och Liga Profesional finns också med på ett hörn. Avanti!

Spelstopp: 18:591. Hobro - Fremad Amager 1

Innan landslagsuppehållet stod jumbon Hobro för en fin insats när de störde topplaget Vejle på främmande gräs. 0-2 i brakan räckte inte till några poäng, men kan värdföreningen ta med sig samma inställning till stundande tillställningar dröjer det inte länge innan de börja röra på sig i tabellen. Fremad Amager är ett herrskap som passat Hobro väl i modern nutid och här tror vi på ett trendbrott för de hemmahörande. Besökarnas defensiv läcker så det står härliga till och 2-3-förlusten senast mot Köge var inte mycket att skriva hem om. Här åker de på ännu ett nederlag. Spikad etta till trevlig procent

2. Kvarnsveden - Korsnäs X

Från den danska andraligan till Division 2 Norra Svealand i Svedala där Kvarnsveden ska försöka göra livet än surare för Korsnäs. De sistnämnda bottnar tabellen efter 21 omgångar och med sju poäng upp till säker mark börja goda råd bli dyra för de tillresta. Rent prestationsmässigt skiljer det dock inga mil mellan dessa kombattanter och när ettan streckas utom reson är det läge att dra öronen åt sig. Kvarnsveden snittar över två insläppta mål per match och är en favorit i fara trots fördelen av eget gräs. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

3. Barracas Central - Gimnasia La Plata 1

Nattmackorna serveras denna gång från Liga Profesional (och Brasilien) där Gimnasia La Plata tappat sin tidigare serieledning efter två raka nederlag. 0-1 mot både Central Córdoba och Tigre är jobbig läsning för de tillresta som dessutom misslyckats med att göra mål i båda dessa kamper. Barracas Central gick också på pumpen i den senaste omgången – 0-1 mot Vélez Sarsfield – men dessförinnan ståtade värdarna med sju poäng på tre försök. I kraft av hemmaplan lutar vi åt att Barracas studsar tillbaka på poänggivande väg. 1X spelas.

4. Tombense - Novorizontino 2

Det är tight i botten av den brasilianska andraligan. Bara åtta poäng skiljer från CS AL – på den sista nedflyttningsplatsen – upp till tabellsjuan Ponte Preta. Däremellan parkerar både Tombense och Novorizontino in och till skillnad från tipparna är vi inte alls övertygade att de förstnämnda löser denna uppgift. Bara en inspelad poäng av de senaste tolv möjliga är svaga papper och Novorizontino visade i derbyt mot Gremio (2-0) att de kan slå alla lag i denna liga när de har sin dag. Till kraftigt vänstervridna streck väljer vi att gå all in på värdet till höger. X2!

5. Vasco da Gama - Londrina X

Att Vasco da Gama spelar i Brasileiro Série B stämmer inte överens med självbilden. Storklubben från Rio de Janeiro besitter både spets och kunnande nog för att ta sig tillbaka till Série A, något inte minst 10-5-0 på 15 hemmamatcher skvallrar om. Det är dock en rad som inte heller går svenska folket förbi. Londrina skuggar bara tre poäng bakom i tabellen och större under har skett än att gästerna lyckas bjuda upp till kamp i huvudstaden. Två segrar på de tre senaste inbördes mötena vittnar om ett psykologiskt övertag hos gästerna som inte ska underskattas. Alla tecken och injobb av minst en bortapinne är en vettig beställning.

6. Hannover - Hamburg 2

Över till fredagsaftonen där vi inleder avslutningen med att lägga lupp på Zweite Bundesliga. Hamburg harvar fortfarande på denna nivå och i vanlig ordning har den forna storklubben inlett säsongen starkt. 21 poäng av 27 möjliga är fina siffror och blott fem insläppta mål är klart bäst i klassen. Även om HSV har en förmåga att falla ihop när det gäller som mest tror vi att de kan spinna vidare på inslagen väg ett tag till. Hannover befinner sig också i toppstriden med bara fyra poäng upp till fredagens kombattanter, men trots fördelen av eget gräs får värdarna finna sig i att slå ur underläge på HDI Arena. Tvåan singlas upp till minst 45 procent.

7. Paderborn - Darmstadt 1

Förmodat målglatt och böljande toppmöte från Benteler-Arena där tabelltvåan Paderborn ska mäta svärd med trean Darmstadt. De förstnämnda är med sina 25 gjorda mål tveklöst bäst i klassen i offensiv riktning där Platte, Pieringer och Conteh är spelare att hålla ögonen på. Det svänger med det sagt också åt andra hållet och Darmstadt ska inte underskattas denna fredag. Gästerna har vunnit de tre senaste inbördes mötena och den lågt streckade tvåan får gärna tas i beaktande redan på mindre system. “Gubben” (etta-tvåa) blir valet.

8. Hvidovre - Vejle 1

Tillbaka till den danska andraligan där seriefinalen mellan Hvidovre och Vejle tar kupongen i mål. Seriens bästa offensiv – Hvidovre – strålar samman med den bästa defensiven – Vejle – i en fight där vi lutar åt att fördelen av hemmaplan kommer att spela en huvudroll. Hvidovre har gjort rent hus i huvudstaden och även om Vejle är seriens bästa bortalag anser vi att VBK ska vara nöjda om de lämnar Hvidovre Stadion med en poäng. 1X ramar in både seriefinalen och kupongen på ett bra sätt.

Kupongens kassaskåp

Hamburg

Hamburg besitter den högsta högstanivån i Zweite Bundesliga och den ramstarka defensiven blir svår att forcera för Hannover. Stark tvåa på HDI Arena.

Varningens finger!

Korsnäs

Korsnäs krigar för överlevnad i Division 2 Norra Svealand och bara på ren motivation bör X2 vara givna tecken på samtliga kuponger. Vid träff skapas korsdrag bland kuponghögarna.144 rader
1. Hobro - Fremad Amager 1
2. Kvarnsveden - Korsnäs 1x2
3. Barracas - Gimnasia LP 1x
4. Tombense - Novorizontino x2
5. Vasco da Gama - Londrina 1x2
6. Hannover - Hamburg 2
7. Paderborn - Darmstadt 12
8. Hvidovre - Vejle 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto