Topptipset Tips Torsdag 3/11

Publicerad på 3 Nov 2022 - 09:26

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Nov 2022 - 09:26

Efter Champions League kommer Europa League, det är sedan gammalt. Malmö FF:s sejour i denna turnering har varit beklämmande och under torsdagen väntar ett svårspelat Braga i Portugal. Kupongen går sedan i mål med diverse strider från Europa Conference League. Häng med!

Spelstopp: 20:59

1. Braga - Malmö FF 1

Malmö FF har en dyster säsong i ryggsäcken där mycket talar för att skåningarna går igenom Europa League utan en enda poäng. Hareide och company räckte inte till hemma mot Braga och vi ger inte gästerna särskilt god möjlighet att räcka till i Portugal heller. Braga kan ta över andraplatsen om resultatet mellan Royale Union SG - Union Berlin går deras väg och på egen mark är “Ärkebiskoparna” alltid att räkna med. Bröderna Horta och Banza ser till att MFF åker hem tomhänta. Ettan är lika given som streck och odds antyder.

2. Royale Union SG - Union Berlin 2

Royale Union SG har redan säkrat förstaplatsen och kan således koppla av när de tar emot Union Berlin denna torsdagsafton. Huruvida Geraerts mannar besitter förmågan att spela på sparlåga återstår att se, men kommer Union Berlin upp i närheten av sin högstanivå ska de trots främmande gräs kunna hålla undan för Braga på tredjeplatsen. Tyskarnas magi tycks inte avta och helgens vändning från 0-1 till 2-1 mot Mönchengladbach gödde bara det redan starka självförtroendet. X2 är att betrakta som heltäckt.

3. Bodö/Glimt - PSV Eindhoven 1

PSV Eindhoven imponerade i föregående omgång när de lade Arsenal på rygg med 2-0 på Philips Stadion. Viktorian betydde att nederländarna fortfarande kan knuffa Londonlaget från gruppens förstaplats, men för att lyckas med bedriften krävs troligen tre poäng borta mot Bodö/Glimt. Något som blir lättare sagt än gjort. Norrmännen höll jämna steg med Arsenal senast det begav sig och kommer inte att vika ned sig framför de egna supportrarna i norra Norge. “Gubben” (etta-tvåa) är ett vettigt val i en förmodat böljande historia.

4. Roma - Ludogorets X

Direkt avgörande kamp om andraplatsen i Grupp C där Roma och Ludogorets befinner sig på samma antal poäng – sju. Romarna gick som bekant på pumpen i det vändande mötet och för att ta över silverpengen måste Mourinhos mannar betvinga bulgarerna på Olimpico. Det är normalt en överkomlig uppgift men Giallorossi övertygar inte just nu. Dybala saknas enormt i de främre leden och utan honom väljer vi att syna de hårt värderade värdarna. Alla tecken och injobb av minst en bortapinne är rätt väg att gå.

5. Dynamo Kiev - Fenerbahce X

Dynamo Kiev har inte räckt till i Europa League men visade åtminstone moral när de hämtade ikapp underläge till turneringens första poängplock senast mot AEK Larnaca. Kan ukrainarna komma upp i samma i Kraków står de inte utan chans mot en opponent som de slog ut ur Champions League-kvalet tidigare i vår. Fenerbahce besitter en skyhög högstanivå men turkarnas förmåga att blanda och ge gör att vi inte vill lita på den betrodda tvåan. Måla tvärs över och håll en tumme för den rensande ettan.

6. Silkeborg - Anderlecht 1

Silkeborg och Anderlecht har som väntat fått finna sig i att spela andrafiol bakom West Ham. Danskarna har andraplatsen i egna händer inför denna avgörande fight om andraplatsen där en poäng räcker för att ta Kent Nielsens manskap vidare till slutspel. Anderlecht kommer med det sagt inte att lägga sig utan en strid. Silva, Verschaeren och Refaelov är alla spelare som kan sänka Silkeborg på egen hand. Det luktar målrikt i Danmark där “gubben” (etta-tvåa) är ett klokt val.

7. Lech Poznan - Villarreal 1

Villarreal är redan klara för slutspel och åker således till Polen med vetskapen om att resultatet mot Lech Poznan är sekundärt. Det talar i sin tur för att Mikael Ishak och hans kumpaner ska kunna stå upp bättre än vad streckningen visar. Svensken sårade Villarreal på egen hand i Spanien och lyckas “Den gula ubåten” inte stoppa svensken denna afton heller ligger tvåan i farozonen. Till högervridna streck är det kanonläge att gå all in på vänstersidan. 1X är ett fräckt val i polen.

8. Hapoel Be`er Sheva - Austria Wien 1

Kupongen går i mål med viss Malmö-anknytning när Astrit Selmani och dennes Hapoel Be’er Sheva ska jaga avancemang mot Austria Wien. Anfallaren med ett förflutet i FC Rosengård har haft svårt att få målskyttet att lossna i Israel, men denna afton behöver värdarna trampa gasen i botten. Seger med fyra bollar krävs troligen för att kunna passera Lech Poznan och ett omotiverat Austria Wien är ett tacksamt hinder att ställas mot. Österrikarna har ingenting att spela för och får finna sig i att slå ur stort underläge på främmande gräs. Spikad etta.

Kupongens kassaskåp

Braga

Braga var bättre än Malmö FF i Skåne och portugiserna behöver inte förta sig för att vinna även i hemlandet. Ettan är bara att spika av.

Varningens finger!

Ludogorets

Ludogorets vann faktiskt det vändande mötet med Roma och när kupongen inte erbjuder särskilt många skrällägen tar vi tillfället i akt i den eviga staden. X2 ska med.

144 rader
1. Braga - Malmö 1
2. Royale USG - U.Berlin x2
3. Bodö/Glimt - PSV 12
4. Roma - Ludogorets 1x2
5. Dyn.Kiev - Fenerbahce 1x2
6. Silkeborg - Anderlecht 12
7. Lech Poznan - Villarreal 1x
8. Be`er Sheva - Austria Wien 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto