VM-Tipset Tips Måndag 21/11

Publicerad på 21 Nov 2022 - 10:38

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Nov 2022 - 10:38

Det är något speciellt med ett rent och skärt VM-Tips! 5 miljoner i jackpot kryddar den första gruppspelsomgången extra mycket och det gäller att hålla tungan rätt i mun för att bena ut vad som ska göras med alla stora favoriter. Vi hjälper er på vägen i nedanstående analys!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget

1. USA - Wales 1

Arséne Wenger flaggade för väldigt många år sedan att USA blev att räkna med i VM 2022. Nu är det dags för amerikanerna att leverera och förbundskapten Berhalter har definitivt en spännande trupp till sitt förfogande. Pulisic, McKennie och Turner är pjäser som på ett eller annat sätt blir bärande för USA, men att bryta ned Wales görs inte i en handvändning. Pågarna från draklandet litar mycket till sin starka defensiv och längst fram är Gareth Bale en lirare som kan såra vilken opponent som helst på egen hand. Ettan går i första ledet men krysset får gärna följa med på större system.

2. Argentina - Saudiarabien 1

Den kanske största nivåskillnaden i samtliga gruppspelsmatcher är den som råder mellan Argentina och Saudiarabien. “La Albiceleste” är en aktör med kapacitet som räcker och blir över och i sitt sista VM någonsin kommer Messi till Qatar med guld i siktet. Storstjärnan är uppbackad av lirare som Di María och Martínez, spelare som Saudiarabien kommer få oerhört svårt att stå emot över 90 minuter. Väderförhållandena är fördelaktiga “De gröna falkarna” men spelmässigt är de långt ifrån Argentinas nivå. Ettan streckas benhårt men det finns bättre skrällägen på annat håll. Spik!

3. Danmark - Tunisien 1

Danmark går från klarhet till klarhet och det är inte svårt att förstå varför våra grannar i syd benämns som en outsider till guldet. Truppen saknar direkta svagheter och insatserna i såväl EM som Nations League har visat att Hjulmands gäng är på toppnationernas nivå rent spelmässigt. De rödvita lär ta tag i taktpinnen mot Tunisien och nordafrikanerna behöver hitta upp i närheten av sin högstanivå för att hänga med i svängarna denna tisdag. Tunisiernas väloljade defensiv spelas inte bort hur som helst men här får de trots allt nöja sig med en pinne. 1X är ett värdesäkrat lås.

4. Mexiko - Polen 1

Vidöppen historia från container-arenan Stadium 974 där Mexiko och Polen ska mäta svärd. Dessa aktörer spås göra upp om andraplatsen bakom Argentina och vikten av denna fight går således inte att beskriva i ord. Matchen i matchen mellan Jiménez och Lewandowski blir spännande att följa och vi tror att den förstnämnda med kamrater har god chans att dra det längsta strået. Medan Polens lagbygge är spretigt besitter Tata Martino en homogen trupp där inte minst mästerskapsmålvakten Ochoa har en kuslig förmåga att stå på huvudet i landslagströjan. 1X blir valet.

5. Frankrike - Australien 1

Frankrike har drabbats av flera tunga avbräck inför detta VM. Pogba och Kanté har sedan tidigare tvingats kasta in handduken och i dagarna stod det även klart att Benzema missar mästerskapen med en lårskada. Lyckligtvis har Deschamps ett kolossalt urval att laborera med och Benzemas förmodade ersättare, Giroud, har en stark höst bakom sig i Milan. Tillsammans med Mbappé och Griezmann kan den väldige anfallaren sprida skräck i Australiens försvar. Socceroos tog sig hit via playoff-segern mot Peru men har i ärlighetens namn en av de svagare trupperna i mästerskapet. Krysset kan övervägas med hänsyn till värdet men ettan är högst trolig.

6. Marocko - Kroatien 1

Kroatien övertygade i slutet av Nations League men vi anser inte att de regerande silvermedaljörerna är på samma nivå som senast det begav sig. Zlatko Dalic och company är extremt beroende av Luka Modric och skulle mittfältaren inte komma upp i nivå står kroaterna och faller med dagsformen hos superstjärnan. Marocko blir ingen enkel nöt att knäcka på Al Bayt Stadium. Hakimi och Ziyech är individualister som kan såra kroaterna på egen hand och vi blir inte förvånade om marockanerna lyckas utnyttja ytorna som Kroatien inte sällan lämnar efter sig. Den värdemässigt fina ettan måste finnas med. Tvåan är ett tänkbart avslag.

7. Tyskland - Japan X

Tyskland är alltid att räkna med i ett stort mästerskap och inget undantag råder när Flicks mannar reser till Qatar. När “Die Mannschaft” får till det är det väldigt få nationer som kan hålla jämna steg. Med det sagt har lägstanivån blottats i Nations League och Japan är inget landslag som skojas bort hur som helst. Kamada, Minamino och Mitoma är en trio som besitter spetsegenskaper som tyskarna mycket väl kan få problem att hantera. När ettan nosar på hiskeliga 80 procent är det verkligen läge att dra öronen åt sig. Hela spannet och skrälljobb är rätt väg att gå.

8. Spanien - Costa Rica 1

Spel mot ett mål är att vänta på Al-Thumama Stadium där Spanien ställs mot Costa Rica. Luis Enrique förfogar inte över en trupp som välter några kiosker men som lag har spanjorerna få övermän när de har sin dag. Lyckas spelare som Torres, Morata och Sarabia vässa effektiviteten framför motståndarmålet får Costa Rica oerhört mycket att stå i. “Los Ticos” gjorde succé i VM 2014 och faktum är att merparten av truppen som härjade i Brasilien finns med även denna gång. Det tror vi dock innebär en nackdel få flera spelare sjunger på ålderns höst och här har costaricanerna ingenting att hämta. Ettan lämnas på egna ben.

9. Belgien - Kanada 2

Belgien pratas ofta upp som en utmanare till guldet i stora mästerskap men frågan är om inte tåget gått? Backlinjen är inte mycket att hurra över och i de främre leden finns uppenbar risk att De Bruyne får dra ett för stort lass på sina axlar. Lukaku dras med skadebekymmer och det var ett tag sedan Eden Hazard presterade på toppen av sin förmåga. Kanada har i sin tur något spännande på gång och när det vankas kontringar kommer spelare som Davies, Esutáquio och David att trivas mot Belgiens långsamma defensiv. När ettan snuddar vid hutlösa 80 procent är X2 tecken som absolut inte får missas.

10. Schweiz - Kamerun 1

Schweiz och Kamerun får tillsammans med Serbien finna sig i att spela andrafiol bakom Brasilien i Grupp G. Denna fight blir således av yppersta vikt och vi anser att Schweiz förtjänar favoritskapet. Spelmässigt besitter Murat Yakins manskap en hög högstanivå där spelare som Xhaka, Okafor och Vargas sticker ut från mängden. Har trion en bra dag får Kamerun problem att freda det egna målet. “De otämjbara lejonen” har ett par offensiva hot i bland andra Aboubakar och Choupo-Moting, men i övrigt är de inte på alplandets nivå. Ettan ser ut att hålla sig inom vettiga gränser och är således en fin spik.

11. Uruguay - Sydkorea 1

Detta blir troligen sista chansen i ett VM för Uruguays hyllade anfallspar Cavani/Suárez. Till skillnad från tidigare upplagor är duon nu uppbackade av högkaratiga lirare. Núnez, Giménez, Bentancur och Valverde är några av pjäserna som ska se till att Diego Alonsos gäng trycker ner Sydkorea i skorna. Kim och Son är en duo som måste prestera på topp för att Paulo Bentos gäng ska kunna hävda sig i Qatar men detta tror vi blir en övermäktig uppgift. Uruguay inleder med tre poäng när ettan spikas!

12. Portugal - Ghana 1

Portugal har kanske den starkaste och spetsigaste truppen av samtliga europeiska länder. Huruvida Fernando Santos får ihop det spelmässiga återstår att se men det ska också påpekas att portugiserna inte nödvändigtvis behöver spela bra för att vinna fotbollsmatcher. Det individuella kunnandet är skyhögt och för Ghana gäller det att försöka minimera misstagen på egen planhalva för att ens kunna nå ett oavgjort resultat. “Black Stars” har en gedigen trupp med afrikanska mått mätt men här får de finna sig i att slå ur massivt underläge. Ettan kan gott och väl lämnas allena.

13. Brasilien - Serbien X

Schweiz och Kamerun får ursäkta men Grupp G:s förmodade gruppfinal inträffar redan i den första omgången. Serbien har tagit stora kliv de senaste åren och styrkan vid fasta situationer är en som Brasilien får se upp med. Mitrovic, Vlahovic och Milinkovic-Savic är alla spelare som tar för sig i duellerna i respektive straffområde. Med det sagt går det ingen nöd på Brasilien. Tites trupp är VM:s bästa på det berömda pappret och det är med rätta som brassarna värderas som oddsfavoriter till VM-guldet. Här blir det dock tufft emot och när ettan övervärderas är det läge att blicka brett. Alla tecken och skrälljobb blir vår rek!

Kupongens kassaskåp

Spanien

Spanien spelar sällan dåligt under Luis Enrique och lyckas La Roja få in ett tidigt mål mot Costa Rica kan detta rinna iväg. Ettan står stadigt allena.

Varningens finger!

Japan

Japan har något spännande på gång där flera offensiva pjäser kan såra Tyskland på egen hand. Helgarderingstvång råder när ettan sticker iväg för långt.

144 rader
1. USA - Wales 1
2. Argentina - Saudi. 1
3. Danmark - Tunisien 1x
4. Mexiko - Polen 1x
5. Frankrike - Australien 1
6. Marocko - Kroatien 1x
7. Tyskland - Japan 1x2
8. Spanien - Costa Rica 1
9. Belgien - Kanada x2
10. Schweiz - Kamerun 1
11. Uruguay - Sydkorea 1
12. Portugal - Ghana 1
13. Brasilien - Serbien 1x2

864 rader
1. USA - Wales 1x
2. Argentina - Saudi. 1
3. Danmark - Tunisien 1x
4. Mexiko - Polen 1x
5. Frankrike - Australien 1x
6. Marocko - Kroatien 1x
7. Tyskland - Japan 1x2
8. Spanien - Costa Rica 1
9. Belgien - Kanada 1x2
10. Schweiz - Kamerun 1
11. Uruguay - Sydkorea 1
12. Portugal - Ghana 1
13. Brasilien - Serbien 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto