DD Tips Jägersro & Solvalla 4/1

Publicerad på 3 Jan 2023 - 23:37

DrTrav

DrTrav

3 Jan 2023 - 23:37

Dagens Dubbel Jägersro & Solvalla 4/1

DD-1 6 Unique Creation
DD-2 4.5.8.9.10

5 rader x 50kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m Auto
6 Unique Creation blev favorit i ett stayerlopp i sin debut för Johan Untersteiner efter att Ferrari Sisu blivit struken kort före start. Tyvärr galopperade han från start och det blev omöjligt att vinna loppet men han gav ett väldigt fint intryck och stod för en bra prestation. Han tål jobb och uppgiften ser klart vettig ut på förhand om han sköter sig den här gången.

7 Lorens Flevo vann det tyska derbyt som treåring och han ska bli spännande att följa i sin nya regi på svensk mark. Joakim Lövgren ligger lite lågt på förhand och tycker han behöver samla på sig mer rutin men han ska vara väl förberedd inför den här uppgiften och jag tänker åtminstone ta honom på allvar direkt.

Skrällen i loppet är pånyttfödda 10 Adiago Trot som har vaknat till liv på slutet och sett väldigt formstark ut. Han stod för en rejäl avslutning näst senast bakom Astronascente Zaz och Bransbys Juke Box och senast satt han fast med gott om krafter kvar över mål. Klaffar det lite med positioner är jag inte alls främmande för att han kan vinna det här till en tilltalande spelprocent.

Min Vinnare: 6 Unique Creation
Spets efter 600m: 6 Unique Creation / 7 Lorens Flevo
Skrällen: 10 Adiago Trot
Rankingen A: 6.7.10 B:9.5.11.12.8.4 C:3.2.1

Dagens Dubbel 2 - 2140m Auto
4 Hard Landing blir min tipsetta i loppet. Hon har spår innanför favoriten 5 Twigs Honor och jag är inne på att Magnus A Djuse lotsar henne till ledningen. Det har varit ett ruggigt formintryck på henne dom senaste starterna även om det inte syns i “raden” och hon har suttit fast med krafter kvar varje gång.

5 Twigs Honor är klar favorit i skrivande stund. Han kan såklart vinna loppet om han får bestämma i ledningen men jag är inne på att han kommer bli synad av sina konkurrenter och även om han skulle komma till tät blev han het i den positionen senast.

8 Jack Is Back har ett knepigt utgångsläge men han är kvick iväg och får ladda framåt för att söka position. Formen är det sannerligen inget fel på och han har visat tidigare att han kan flytta på sig fort under slutrundan.

10 Black And Quick utvecklas åt rätt håll och har fått ett par lopp i kroppen nu. Han kan inte utnyttja sin startsnabbhet härifrån men det var ett väldigt fint intryck senast vid segern och han visade att han går bra även med skor på hovarna.

9 Secondary Stall trivs med rygglopp och har därmed ett passande smygläge. Man ryckte aldrig norsken eller tussarna senast som tvåa bakom en överlägsen Vice Versa Diamant och man kanske får anledning att göra det nu istället.

Min Vinnare: 4 Hard Landing
Spets efter 500m: 4 Hard Landing / 5 Twigs Honor
Skrällen: 8 Jack Is Back
Rankingen A:4 B:5.8.10.9.7.6.12.3 C:1.2.11

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto