DD Tips Örebro 21/1

Publicerad på 21 Jan 2022 - 13:47

DrTrav

DrTrav

21 Jan 2022 - 13:47

DD-tips Örebro Fredag 21/1

DD-1 2,3,7,8,9
DD-2 1 Amazing Warrior

5 rader x 40kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 -  2100m auto
Kapabla 2 Pacific Kingdom gjorde årsdebut senast och ledde då länge men fick tillslut se sig förbipasserad i sista stegen. Pacific hade inte startat på ett par veckor inför den starten och nu med genomköraren i kroppen bör formkurvan vara framflyttad en hel del tills ikväll. Man har dessutom ikväll fått ett perfekt utgångsläge och oavsett om det blir ledningen från start eller inte är man garanterad ett bra lopp och ska ses som ett givet bud i segerstriden här.

7 Driverlane är en häst med den rätta inställningen, han vet även vart mållinjen befinner sig vilket han visat vid sina 16 segrar i livet. Driverlane ä påväg att klättra upp i klasserna och gynnas nu av att han blivit nedstruken två hack i banan. Jag räknar med ett offensivt upplägg från Jorma Kontio som sitter i vagnen. Formen är på topp och man har två raka segrar med sig i bagaget. Jag blir inte heller förvånad om man sitter i ledningen efter en bit och då är man hästen att slå för övriga.

Vill även nämna finska gästen 9 Bismarck Comery som har stått för flera fina prestationer i Finland och startar ikväll med ett spännande smygläge. Med lite körning på de två ovan nämnda kan Bismarck Comery smyga med och spara speeden tillslut. Fäller många den sista biten.

Min Vinnare: 2 Pacific Kingdom
Spets efter 500m: 7 Driverlane
Min Skräll: 9 Bismarck Comery
Rankingen A: 2,7 B 9,3,8,12,4 C 10,11,1

Dagens Dubbel 2 - 2100m auto
Här hittar vi kvällens enda spik, 1 Amazing Warrior. I den senaste starte fick man se sig besegrad med liten marginal och även om det inte var plusbetyg på prestationen så var heller inte toppformen där heller. Nu med loppet i kroppen är formkurvan framflyttad en hel del och det är läge för en topprestation igen. Detta är en åttaåring som besitter hög kapacitet och med hans startsnabbhet ligger vägen öppen för ledningen ikväll. Motståndet lyser inte med form och i spets har jag svårt att se vem som ska dra upp tempot utvändigt om Amazing Warrior. I min bok står det skrivet spets och slut. Jag spikar.

Motbud
6 Phoenix Photo är en individ som besitter hög högsta nivå men som ikväll gör comeback efter ett längre uppehåll, vilket såklart gör formen svårbedömd. Det är knappast heller någon formtopp att prata om direkt. Men Svante Eriksson har säkert förberett Phoenix Photo väl och han har tidigare presterat bra efter vila. Men att själv göra jobbet utvändigt i comebacken tror jag blir för tufft och då känns också segerchansen något avlägsen när Amazing Warrior får bestämma i tät.

Nämner även 4 Västerbo Highscore som ikväll gör comeback på tävlingsbanan efter nästan ett helt år. Här är det smått omöjligt att veta vart hästen befinner sig, men detta är en individ som normalt sett duger bra för klassen och som helt säker kommer bli en häst att ha koll på framöver.

Min Vinnare: 1 Amazing Warrior
Spets efter 500m: 1 Amazing Warrior
Min Skräll:
Rankingen A: 1 B 6,4,2,11,10,8,9 C 3,12,5,7

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto