DD Tips Romme 17/12

Publicerad på 15 Dec 2022 - 21:34

DrTrav

DrTrav

15 Dec 2022 - 21:34

DD Tips Romme Lördag 17/12

DD1: 1,2,5,11
DD2: 5 Hannibal Face

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m auto
2 Condior vann på rejält sätt från ledningen senast och kommer med bra form. Han är kvick iväg från start och trivs i spets. Nio av karriärens elva segrar är tagna från ledningen och skulle Jörgen Westholm ta sig förbi 1 The Bald Eagle från start idag är mycket vunnet. Kort distans är även ett plus och trots att det idag är debut i Silverdivisionen så har Condior visat att han besitter kvaliteterna för att segerstrida direkt. Skor på är ett litet frågetecken men kommer han till spets är detta hästen att slå i loppet.

11 Dark Roadster vann senast enkelt mot tufft motstånd och insatsen lyste form och klass. Han är van att möta tuffa konkurrenter och går nu sett till loppet ner i klass idag. Däremot är utgångsläget ett minus nu över kort distans. Noterbart är dock att Dark Roadster segrat två av de tre gånger han startat med bakspår över 1640m. Med lite spetskörning från start idag bjuds Dark Roadster in i matchen och med tanke på hans kvaliteter finns kunnande för att speeda ner samtliga tillslut.

1 The Bald Eagle har nu gjort ett par framträdanden för Oskar Kylin Bloms. Formkurvan ser även ut att peka uppåt och senast gjorde man det bra som trea bakom Condior med lite sparade krafter. Från innerspåret idag meddelar Oskar att man ska ladda vad som går och skulle han lyckas försvara innerspåret ska det bli intressant att se hur länge lampan lyser. Men oavsett är The Bald Eagle garanterad ett bra lopp och ska räknas tidigt vid gardering.

Min Vinnare: 2 Condior
Spets efter 500: 2 Condior / 1 The Bald Eagle
Skrällen:
Rankingen: A: 2,11 B 1,5,6,4,10,3 C 8,12,9,7

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
Vi Dagens Dubbel med att spika 5 Hannibal Face. Senast var man ute under V75-finalerna och fick då ett snällt lopp där han gick imål med sparade krafter i det lopp som Akilles Face vann. I och med den insatsen blev också Hannibal Face kvar i klassen nu. Tränaren Oscar Berglund låter optimistisk på förhand och meddelar att brodd inte är några problem för Hannibal Face. Han ska vara minst lika bra idag som vid finalerna senast. Han imponerade vid sin seger för tre starter sedan och med en liknande prestation här idag blir han svårslagen. Att det dessutom är första gången med Örjan Kihlström känns spännande. Det norska huvudlaget är fortsatt en extraväxel som ännu är oryckt och i min bok är detta en vettig spik att luta sig emot i omgången.

Motbud
2 Piccadilly ser ut att fått en fin utveckling efter sin flytt till Sverige. Insatsen vid segern för tre starter sedan var bra och senast höll han bra trots att Piccadilly fick utstå press i ledningen. Han kan öppna bra och tillsammans med Jorma kontio för första gången tycker jag ekipaget ska passas vid gardering.

1 Turenne är kvick iväg från start och det ska normalt sett vara svårt att ta en längd på honom från start. Men Troels Andersen ligger lite lågt på förhand då man haft svåra träningsförhållanden inför idag vilket man såklart ska ta med respekt. Mellan raderna är jag inne på att man kanske vill köra Turenne i rygg idag. Men oavsett kommer han få ett bra lopp och är en given utmanare för den som väljer att gardera.

Nämner även 11 No Doubt som trots ett tufft utgångsläge idag inte ska nonchaleras. Tränaren Emilia Leo tror det var segern som rök senast vid galoppen i sista sväng och detta är en individ som håller toppform för dagen. Fyra av No Doubts elva segrar är tagna med skor på hovarna. Han gynnas av överpace på loppet idag och kommer med sin rappa avslutning kunna passera många vid felfri löpning.

Min Vinnare: 5 Hannibal Face
Spets efter 500:
Skrällen: 2 Piccadilly
Rankingen: A: 5 B 2,1,11,9,6,3,4 C 12,8,10,7

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto