DD Tips Solvalla 25/7

Publicerad på 25 Jul 2022 - 13:46

DrTrav

DrTrav

25 Jul 2022 - 13:46

DD-tips Solvalla Måndag 25/7

DD-1 5 Night Art.
DD-2 4,6,11,12

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
Här hittar vi omgångens spik på DD, 5 Night Art. Detta är en treåring som har inlett karriären med att vinna fem av sina åtta starter. Googoo Gaagaa-avkomman har även vid sina segrar på slutet visat att han hanterar tuff press under loppen och trots det kan gå undan till segern. Ikväll är förutsättningarna optimala, han är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen ska denna rejäla Robert Bergh tränade individ ha bra chans att spåra runt om. Spik.

Motbud
1 Rocket Tile var senast ute och mötte Night Art och var då mer spelad än honom på toton. Men det blev galopp med 400m kvar till mål, men hade knappast kunnat hota Night Art om segern den dagen. Rocket Tile hade aldrig slutat sämre än tvåa inför den starten och vann för tre starter sedan Margaterast tidiga unghästserie på bra sätt. Innerspåret kan både bli succe eller flopp, men skulle Rocket Tile lyckas hålla ut Night Art från start är såklart mycket annat. Men med den fart som Night Art visat upp har jag svårt att se det ske ikväll och därför väljer jag att ta ställning emot.

Nämner även 3 Coquaholy som senast var ute i en E3-final men kom helt fel på det i loppet och inget man ska dra för stora växlar av. Coquaholy stod för en vass avslutningen i uttagningsloppet och ska med bättre utgångsläge ikväll kunna få en bättre resa. Coquaholy ska inte nonchaleras ikväll om man väljer att gardera.

Min Vinnare: 5 Night Art
Spets efter 500m: 5 Night Art
Skrällen: 3 Coquaholy
Ranking: A 5 B 1,3,6,2,8,10 C 9,4,7

Dagens Dubbel 2 - 1640m auto
Draget i loppet är 6 Mitzy Gold. I den senaste starten tog man en galopp från bakspår men det är inget som oroar mig inför ikväll. Mitzy Gold är nämligen ruskigt kvick den första biten med framspår och över kort distans handlar det bara om för Claes Sjöström att försöka hålla i sig och hushålla så mycket med krafterna han bara kan. Det finns en risk att Mitzy Gold blir för het och får trötta ben tillslut, men skulle han få dämpa farten i spets här kan mycket väl Mitzy Gold rinna undan från ledningen ikväll. Endast 8% gör att spelvärdet är högt och han blir mitt förstaval.

4 Return Of Mogens har bara hunnit med tre starter i livet och gjorde debut sent som treåring. Men han har inlett karriären lovande och det blev två raka segrar under 2021. I den senaste starten handel det om årsdebut och dessvärre kunde inte Return Of Mogens leva upp till sitt kunnande den dagen då hon var nedsatt av en halsinfektion. Nu är det omtag och även om formen är svårbedömd så har Return Of Mogens visat upp kunnande som räcker långt för kvällens sammanhang. Given på kupongen.

Nämner även 12 Lumberjack Bros som har ett tufft utgångsläge ikväll men ska trots detta inte känna sig helt slagen på förhand. Med lite tempo på loppet från start och lite klaff med positionerna så besitter Lumberjack Bros fart för att avsluta riktigt bra och ska därför inte nonchaleras helt ikväll.

´Min Vinnare: 6 Mitzy Gold.
Spets efter 500m: 6 Mitzy Gold.
Skrällen: 6 Mitzy Gold.
Ranking: A 6,4 B 12,11,10,7,3,2 C 5,8,9,1

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto