DD Tips Umåker 13/3

Publicerad på 13 Mar 2022 - 12:16

DrTrav

DrTrav

13 Mar 2022 - 12:16

Dagens Dubbel Umåker 13/3

DD-1 14 Gazoline Mearas
DD-2 6.7

2 rader x 100 kr = 200kr

Dagens Dubbel 1 - 2140m Volt
14 Gazoline Mearas har vunnit 6/8 lopp i Sandra Erikssons regi och han kommer med all sannolikhet att göra ett bra lopp igen. Med tanke på vad han har visat i vinter är det mitt förstaval i loppet även om utgångsläget är tufft och att det finns vissa frågetecken eftersom han har varit struken inför det här loppet. DD-spik.

5 Dante Godiva är lite ojämn i sina prestationer men han har visat vilka toppar han besitter i vinter. Innerspår på tillägg är alltid lite lurigt men om han kommer iväg fort från start borde han kunna lirka sig ut under vägen och få en vettig resa.

1 Gurra Palema har på pappret en bra uppgift men hans insatser i årets två starter har varit direkt bleka. Han vann fem lopp under fjolåret och kan betydligt mer än han har visat hittills i år och förhoppningsvis kommer han att vara bättre med två lopp i kroppen nu.

11 Inspector var fin i debuten i sin nya regi senast men stannade av lite till slut och blev lite loj i ledningen. Jag tror att ett rygglopp kan passa bättre nu och formen borde vara framflyttad ett snäpp.

4 A.W’s Fastlight har varit sjuk inför den här starten men har sett formstark tidigare ut i vinter och om han inte har tappat allt för mycket form är det ett tänkbart skrällbud.

3 Mogge Hall är ett riktigt långskott men han såg ut som en retad tiger näst senast när han vann överlägset från ledningen till över hundra gånger pengarna och slog bland annat Gurra Palema den gången.

Min Vinnare: 14 Gazoline Mearas
Spets efter 500m: 1 Gurra Palema
Skrällen: 4 A.W’s Fastlight
Rankingen A:14.5 B:1.11.4 C:3.9.12.10.8.2.13.7.6.15

Dagens Dubbel 2 - 2140m Auto
7 Secret Celebration är rätt favorit i loppet och det är inte alls omöjligt att han kan nå ledningen trots ett spår långt ut på vingen. Senast tröttnade han lite till slut efter en tuff öppning och det finns startsnabba hästar invändigt som skulle kunna ställa till det för favoriten nu också.

6 Ultimate Brodde söker kanske lite efter formen men han har visat höga toppar. Lite tätare starter nu känns som ett klart plus och jag tror han kan öppna riktigt fort bakom bilen om man prickar starten och utmana om ledningen. Med tanke på insatsen senast är väl risken att man släpper ledningen om man kommer dit men jag hoppas att man vill prova där framme.

5 Maybach W.F var riktigt rejäl vid segern i november innan han gick på vintervila och har han tagit uppehållet på rätt sätt ska han räknas direkt. Han är bara medel från start och det är långsökt att han ska nå ledningen men om favoriten skulle hamna på vingel från start uteslutar jag inte det scenariot och i den positionen har han aldrig förlorat. (2/2)

4 Luka Modric ska också räknas i årsdebuten. Det är en stark häst som besitter en hel del kapacitet inombords och om han kan ta ytterligare kliv som fyraåring kommer han säkerligen att få besöka vinnarcirkeln ett par gånger under året.

1 She’s My Heaven blir troligen över från start men jag tycker inte hon är så tokig och löser det sig bara under vägen är hon inte avsågad även om det är tufft mot hingstar och valacker.

12 Stabilizer inledde fjolåret med fyra raka segrar men fick det inte alls att stämma på samma sätt därefter och på slutet har han mest varit ute i monté och faktiskt gjort det ganska bra. Han är bra i grund och botten och möjligen kan monté ha fått honom att tända till lite.

11 Xanthis Excalibur är mycket bättre än raden men har inte alls presterat vid årets två starter. Isbanan är ett minne blott nu och vanlig bana passar honom förmodligen bättre.

Min Vinnare:7 Secret Celebration
Spets efter 500m: 6 Ultimate Brodde / 7 Secret Celebration /5 Maybach W.F
Skrällen: 12 Stabilizer
Rankingen A:7.6.5 B:4.1.12.11 C:2.8.10.3.9

Lycka till

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto