GS75 Tips Boden 12/12

Publicerad på 12 Dec 2021 - 00:34

DrTrav

DrTrav

12 Dec 2021 - 00:34

Veckans GS75 går av stapeln på Bodentravet och värt att tänka på är att det är isbana vilket såklart passar vissa hästar mer än andra. Jag spelar med två spikar i omgången som jag tycker har väldigt passande uppgifter på förhand.

Nedan följer min lösning på omgången.

GS75 Boden 12/12
GS75-1 2 Just Celebration
GS75-2 4.5.6.7.9
GS75-3 3.9
GS75-4 5.6.15
GS75-5 3 Honky Tonk Angel
GS75-6 1.3.4.5.6.7.8.9
GS75-7 10.11.12.13.15

1200 rader x 1 kr = 1200kr

Dagens Dubbel Boden 12/12
DD-1 4.6.8
DD-2 10.11

5 rader x 50kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 2140m Auto
2 Just Celebration är härdad inom V75 och van att möta tuffare hästar än vad han möter nu och med tanke på den långa frånvaron inför den senaste starten var det en väldigt positiv comeback. Han såg väldigt laddad ut men det blev för tufft att ge sig iväg i tredjespår med knappa varvet till mål och han orkade inte riktigt hela vägen, men fullföljde klart bra som trea bakom Dante Godiva och Mellby Fog. Nu tycker jag det ser ut som en lämplig uppgift och det bör vara goda möjligheter att kunna köra sig till ledningen och därifrån blir han svårslagen. Hur som helst kommer han att få en bra resa i den främre träffen och är inte beroende av någon ledning för att vinna loppet och jag tycker det är en sund spik att inleda omgången med.

Motbud
3 LadyBug Lara nöter på och gör sällan ett dåligt lopp men hon tål inte att göra jobb på egen hand och måste ha det serverat för att bjuda till på allvar och därmed vinner hon inte speciellt ofta. Hon har sett formstark ut och med rätt resa har hon absolut kapacitet att vara med där framme.

9 Bottnas Easy Cash har det inte alls stämt för på slutet men han kan betydligt mer än så. Isbana har han gått bra på tidigare och han vann till 12 ggr pengarna under förra vintern och skulle han få det att stämma är det än tänkbar skräll.

Min Vinnare: 2 Just Celebration
Spets efter 500m: 2 Just Celebration
Skrällen: 9 Bottnas Easy Cash
Rankingen A: 2 B: 3.12.7.9.4.6.5.11 C:1.8.10

GS75-2 2140m Auto
5 Mindyouvoice W.F möter ett lämpligt motstånd och skulle hon komma till ledningen borde hon sälja sig dyrt i en position hon gillar att tävla i. Det finns dock andra startsnabba hästar i fältet och det är ingen självklarhet att hon kommer till tät. Hon ska dessutom tävla med brodd för första gången och har aldrig tävlat på isbana tidigare och det är ytterligare faktorer som gör att jag vill gardera.

7 Speed Lane tror jag har bra chans att komma till ledningen om Ove A Lindqvist laddar vad som går från start. Kommer man till ledningen ser jag ingen anledning till att man kommer släppa den positionen och hästens båda segrar är tagna från ledningen med aktuell kusk. Chanstippas.

6 Burj Khalifa provar säkert också en bit från start men jag tror att han tvingas tävla med skor nu försämrar hans startsnabbhet. Det är annars en bra häst för den här typen av lopp men han har aldrig vunnit med skor tidigare och det är säkerligen en nackdel.

Min Vinnare: 7 Speed Lane
Spets efter 500m: 7 Speed Lane / Mindyourvoice W.F
Skrällen:
Rankingen A: 7.5 B:6.4.9 C: 1.8.3.2

GS75-3 2140m Auto
9 A Question Bi är knepig och får inte alltid aktionen att stämma men han har sett klart förbättrad ut i sin nya regi. Han är stark och rejäl och tål att göra jobb under vägen och det här motståndet skrämmer inte på förhand. Håller han sig bara i trav tror jag att det är en bra chans att kliva runt det här gänget.
Jag dubblar systemet med 3 Wolfhills Star som trivs när han får starta med ett framspår bakom bilen och får en resa i den främre träffen. Han har förvisso varit struken inför det här loppet men formen har varit bra innan dess och har han lyckats bibehålla den formen är han en intressant utmanare.

2 Ytowns Carmen får mycket förtroende av spelarna och han har varit bra vid segrarna. Han är dock bara 3 år och möter äldre hästar som har samlat på sig lite mer hårdhet och isbana är en ny bekantskap. Han ska självklart ses med segerchans men till 30% står jag över.

4 B.W:T Dakota har inte vunnit lopp än så länge men det låter som att Hanna Olofsson har lite förhoppningar inför den här starten och det blir ett offensivt upplägg och till 5% kan det vara en skräll.

Min Vinnare: 9 A Question Bi
Spets efter 500m: 3 A Question Bi / 2 Ytowns Carmen
Skrällen: 4 B.W.T Dakota
Rankingen A:9.3 B:2.4.5 C:8.1.6.7.10.12

GS75-4 2140m Volt
5 Stjärnstorm blir klar favorit här och han har hela 100 meters försprång på bästa hästen i fältet. Han har vunnit fyra av fem gånger då han har hållit sig till rätt gångart och han kan säkert sänka sitt rekord någon sekund om han travar felfritt och då blir han såklart svår att nå. Han är dock inte att lita på och jag vill ha med ytterligare ett par hästar.

15 Björlifant har tjänat överlägset mest pengar i loppet och är van att tävla mot helt annan konkurrens. Han var inte som bäst senast och han har vansinnigt många meter att hämta in nu. Han måste höja sig om det ska gå att ta in försprånget men om han presterar på den nivån han kan tror jag det kan gå vägen.

6 Valle Tuva var bra från ledningen senast som tvåa och borde kunna komma iväg snabbt från start och vara ikapp den främre volten tidigt. Skulle dessutom favoriten göra bort sig ligger vägen öppen från ledningen och då känns hon väldigt intressant.

Min Vinnare: 5 Stjärnstorm
Spets efter 500m: 5 Stjärnstorm / 6 Valle Tuva
Skrällen: 6 Valle Tuva
Rankingen A: 5.15.6 B: 12.7.9.8.11.10.3.4 C: 14.13.1.2

GS75-5 2140m Auto
3 Honky Tonk Angel tror jag kan segla upp som omgångens största favorit under morgondagen och det här tycker jag nästan ser ut som en straffspark. Han visade att han fungerar alldeles utmärkt på isbana vid segern senast och nu är läget dessutom bättre och jag tycker inte att motståndet är värre nu. Det är ingen omöjlighet att Krister Söderholm kan avancera fram till ledningen men oavsett tror jag att han växlar ner det här sällskapet över upploppet.

Motbud
1 Estelle Ima är snabb från start och skulle kunna hålla ut favoriten och då kommer man att köra i den positionen. Man är väldigt optimistiska från stallet om hon skulle ta hand om ledningen där hon gör sina bästa lopp. Jag tror att det blir svårt att utmana Honky Tonk Angel ändå men skulle favoriten vara sämre nu kan hon såklart vinna från ledningen. 

Om jag ska lyfta fram två skrällar nämner jag 4 Palabra som satt fast med mycket krafter kvar över mål senast samt 10 Brida som kan mer än vad hon har visat på slutet och hon är bra med rygglopp när hon får spara på sin speed.

Min Vinnare: 3 Honky Tonk Angel
Spets efter 500m: 1 Estelle Ima / 3 Honky Tonk Angel
Skrällen: 4 Palabra
Rankingen A: 3 B:1.6.4.10.2.7.12.11. C:5.8.9

GS75-6 2140m Auto
4 Medias Fasth One är snabb från start och var mycket fin när han vann från ledningen senast. Det är kanske några tuffare emot nu men han borde hävda sig väl här också och man låter smått optimistiska från stallet på förhand. Spets och slut?

8 Soleil D.Inverne är stark och rejäl och oöm för positioner och han stod för en mycket bra prestation näst senast när han vann efter en galopp och det fanns mycket krafter kvar över mål. Senast fick han dagen förstörd av en galopp och han är inte helt pålitlig men felfri tror jag han kan kliva runt det här sällskapet.

6 A.W’s Fastlight har tänt till på slutet vid två raka segrar och har aldrig varit bättre enligt tränare Christian Månsson. Han är snabb från start och även om det blir svårt att nå ledningen borde han kunna hitta ett vettigt slagläge och då blir han återigen att räkna med.

9 Naima Sjöhammar borde gå framåt med två lopp i kroppen i sin nya regi och han kan mycket i grund och botten och ska inte nonchaleras här.

Min Vinnare: 4 Medias Fasth One
Spets efter 500m: 4 Medias Fasth One
Skrällen: 9 Naima Sjöhammar-
Rankingen A: 4.8.6 B:3.9.1.5.7 C: 10.2.11.12

GS75-7 2640m Auto
10 Gazoline Mearas blir väldigt klar favorit i avslutningen och att han är favorit köper jag men jag tycker att han får väl mycket spel på sig. Han kommer förvisso från en seger när Sandra Eriksson var offensiv och kunde avancera fram till ledningen men han var faktiskt slagen av Erase The Law över upploppet som galopperade kort före mål. Det blir knappast någon ledning nu med fyrtio meters tillägg och jag tycker det är värt att gardera när jag inte var helt såld över insatsen senast.

12 Lennox Laday tycker jag är superintressant till blygsamma 2%. Det är en rysligt speedig häst som är som allra bäst när han får gå i ryggar så länge som möjligt och spara på sin speed. Senast var det dessutom ett bra formbesked när han spurtade in som tvåa bakom Gazoline Mearas och med rätt draghjälp nu kan det vara en obehaglig överraskning för spelarna.

11 Mr Sånna har inte startat på länge och är kanske inte samma häst som för ett par år sedan men man har inväntat vintern och isbanan där han trivs extra bra. Det kanske saknas något lopp i kroppen innan formen är där men är han väl förberedd ska han räknas tidigt bakom favoriten.

13 Mellby Fog som var tvåa bakom Dante Godiva senast och 15 Hesiod som borde få ett mer passande lopp än senast får också plats på kupongen och vi hoppas på en skräll på slutet.

Min Vinnare 10 Gazoline Mearas
Spets efter 500m: 1 Glamour Du Dessert
Skrällen: 12 Lennox Laday
Rankingen A:10.12.11 B:13.15.5.1.6 C.4.3.7.2.9.14

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto