GS75 Tips Gävle 19/12

Publicerad på 19 Dec 2021 - 02:58

DrTrav

DrTrav

19 Dec 2021 - 02:58

GS75 Söndag från Gävletravet och vi bjuds på en finfin jackpot på hela 7 Miljoner. Du hittar våra andelar via länken nedan.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)


Nedan följer min lösning på omgången.

Jag spelar med två spikar i omgången. 7 Reime Blesen i den femte avdelningen och 9 Criterion i den sjunde avdelningen.

GS75 Söndag Gävle 19/12
GS75-1 4,5,9
GS75-2 1,2,4,6,11,12
GS75-3 2,6,8,12
GS75-4 1,2,5,6,7,8
GS75-5 7 Reime Blesen
GS75-6 2,5,6
GS75-7 9 Criterion

1296 rader x 1 kr = 1296kr

Dagens Dubbel Gävle 19/12
DD-1 2,5,6
DD-2 9 Criterion

3 rader x 70kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Gs75- 1 1640m auto
5 Bäcklös Faronär startade karriären lovande och som treåring hade man en lysande säsong. Bland annat slutade man tvåa i finalen av Svenskt Kallblodskriterium bakom Brenne Bas. Nu som fyraåring har man dessvärre missat större delen av säsongen, men har nu fått tre lopp i kroppen och man börjar komma tillbaka ordentligt. I den senaste starten fick man se sig besegrad precis på mållinjen. Ikväll är motståndet enklare och oavsett om det blir ledningen direkt från start eller inte så ska man ses med bra segerchans i loppet. Men när han står över 70% och är ute över en distans som inte är helt optimalt måste jag ändå gardera.

9 Bäcklös Uriel vann Svenskt Kallblodskriterium 2019 men kunde sen inte säsongen efter alls leva upp till sina förväntningar. Att kapacitet och kunnande finns i hästen råder det inget tvivel om och idag är det comeback efter ett års frånvaro vilket ska bli spännande att följa. Men att formen ska vara på topp är knappast något vi kan räkna med och det behöver den vara om man ska kunna rå på Bäcklös Faronär idag.

Min Vinnare: 5 Bäcklös Faronär
Spets efter 500m: 5 Bäcklös Faronär
Skrällen:
Ranking: A 5 B 9,4,1,3,2,7 C 6,8,10,11

Gs75- 2 2140m auto
11 Gamin De Larre är osäker av sig och har galopperat en hel del, men nu på slutet verkar poletten har trillat ner en bit och Gamin De Larre har skött sig i sina två senaste starter. I debuten för Gianni Coysman näst senast avslutade han klart bra som trea och med den prestationen innanför västen stod man för en ännu bättre insats senaste när man vann enkelt från ledningen. Intrycket var mersmakande och Gamin De Larre står idag bra inne i loppet idag. Sköter han sig hela vägen ska detta vara en bra chans. Förstahäst.

4 E.V.Angie kommer med en osäker formkurva till dagens start då hon inte startat på ett tag. Men i den senaste starten fick hon inte chansen till slut i rygg på ledaren och gick i mål med sparade krafter. Idag är hon den troliga ledaren av loppet och väl i den positionen är man hästen att slå.

Nämner även 2 Hawk Sisu som startar med ett bra utgångsläge och är garanterad ett bra lopp. Trots att det idag är comeback på tävlingsbanan ska hon inte räknas bort ur segerstriden. Givet streck vid gardering.

Min Vinnare: 11 Gamin De Larre
Spets efter 500m: 4 E.V.Angie
Skrällen: 2 Hawk Sisu
Ranking: A 11 B 4,2,12,1,6,3,5 C 9,8,7,10

Gs75- 3 3140m auto
6 Chasingneonrainbow imponerade i två raka segrar innan han i den senaste start galopperade med en bra segerchans över upploppet. För två starter sedan vann Chasingneonrainbow med gott om krafter sparade. Distansen idag är inget som oroar och är bara formen någorlunda bibehållen efter ett uppehåll nu så är man ett givet segerbud på nytt. Känslan är ändå att det är givet att gardera med tanke på osäkerheten kring formen.

2 Yavapai Point gjorde det bra från ledningen i den senaste starten även om man fick ge sig den sista biten. Idag är det första gången man startar bakom bilen och dessutom är det längre distans. Detta är två faktorer som helt klart sätts upp som frågetecken. Men utgångsläget är bra och med tanke på det Yavapai Point visat tidigare måste man räknas tidigt idag trots allt.

8 Önas Power startar med ett tufft utgångsläge men visade samtidigt bra form i den senaste starten. Kommer han bara till okej från bricka åtta bakom bilen här är detta en tuff fyraåring som står sig hela distansen. Fäller många tillsut med rätt resa.

Min Vinnare: 6 Chasingneonrainbow
Spets efter 500m: 2 Yavapai Point
Skrällen: 8 Önas Power
Ranking: A 6,2,8 B 12,15,7,4,9 C 1,10,3,11,14,5,13

Gs75- 4 1640m auto
Ett öppet lopp på förhand som kräver en del streck.

2 Twilight Angel höll bra från ledningen i den senaste starten även om hon fick ge sig tillslut. Från bricka två talar mycket för att man kan hitta till ledningen på nytt då är hon ett givet segerbud i loppet.

8 Weather Chart startar med ett tufft utgångsläge emot äldre konkurrenter men samtidigt besitter Weather Chart hög kapacitet. Weather Chart har imponerat i två raka segrar på slutet och kommer med en form som är på topp. Strular det bara inte för mycket från bricka åtta idag så kommer man blanda sig i segertiden på nytt här.

7 Lefty Gun är van att möta tufft motstånd och kommer nu med ett lopp i kroppen efter lite vila vilket borde göra en hel del på formkurvan inför dagens start. I comebacken senast satt man fast med sparade krafter över mål. Lefty Gun är kvick iväg från start och kommer han bara till vettigt från start är man i högsta grad seger aktuell.

Nämner även 1 Cash Kid Gwen som även han visade bra form senast när han stod för helt klart mersmakande prestation. Från ett bra utgångsläge är man garanterad ett bra lopp och ska därför inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 2 Twilight Angel
Spets efter 500m: 2 Twilight Angel / 7 Lefty Gun
Skrällen:
Ranking: A 2,8,7 B 1,6,5,4,3,9 C 10,11,12

Gs75- 5 2640m volt
Här hittar vi omgångens första spik, 7 Reime Blesen. Detta är en fin individ som man från stall Wolden håller mycket högt. Reime Blesen har gjort det bra vid fler tillfällen och i den senaste starten visade man upp bra fart efter en vass avslutning i 1.25 tempo efter sen lucka. Reime Blesen kan flytta på benen och besitter fart som står sig bra för klassen. Idag har man springspår vilket gynnar Reime Blesen som kan använda sin snabbhet direkt från start för att köra sig direkt till ledningen. Väl i den positionen ser jag inte vem som ska kunna dra upp tempot på loppet. Skulle dessutom Andreas Lundström Wolden som sitter i vagnen få fuska bort en bit av loppet ska det vara spel mot ett mål. Jag spikar och vänder blad.

Min Vinnare: 7 Reime Blesen
Spets efter 500m: 7 Reime Blesen
Skrällen:
Ranking: A 2,8,7 B 1,6,5,4,3,9 C 10,11,12

Gs75- 6 2140m auto
3 Chestnut vann väldigt lätt i comebacken senast och nu med ett lopp i kroppen kan vi förvänta oss en än vassare prestation idag. Utgångsläget är bra och även om man inte kommer kunna utmana om någon ledning från start så kommer man kunna få en bra position i loppet. Chestnut lever på sin avslutning och med lite tempo på tillställningen vilket jag tror vi kommer få så passerar Chestnut många den sista biten. Förstahäst.

5 Driverlane kommer med en färsk seger från ledningen i den senaste starten, och man meddelade från stallet efteråt att det fanns mer att hämta ur Driverlane trots segern. Man låter även uppåt inför dagen start och Driverlane är kvick iväg och min troliga ledare av loppet efter en bit. Det har blivit tre segrar och en andraplats på de fyra senaste starterna och med Jorma Kontio i vagnen bildar man tillsammans ekipaget att slå för övriga.

Plockar även med 6 Hemisphere på kupongen. Detta är en individ som besitter högt kunnande och vaknar han bara på rätt sida idag så kommer han slåss om segern här. Hemisphere är inte lätt att räkna på men går man felfritt finns både fart och kapacitet som duger bra för klassen. Han har dessutom skött sig i sina två senaste starter vilket även resulterat i en seger och en andraplats. Ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 3 Chestnut
Spets efter 500m: 5 Driverlane
Skrällen:
Ranking: A 3,5,6 B 7,2,4,11,9 C 1,12,10,1,8

Gs75- 7 1640m auto
Vi avslutar Gs75 spelet med att spika 9 Criterion. Detta är en tuff individ som är van att möta bra motstånd och som idag kommer kunna få ett bra lopp. Han startar i ryggen på främsta motbudet 2 Luna Nera Doc och med tanke på hennes historik och ojämnhet är jag inne på att Criterion bara är bäst tillslut. Criterion står bäst inne i loppet med sina 930 800 kronor på kontot. I badkaret ser jag Criterion kunna lifta med i ryggar en bra bit in i loppet och med tanke på hans kapacitet så blåser han ner samtliga tillslut, spik.

Motbud
Främsta motbudet är 2 Luna Nera Doc som kommer från en start i Diamantstoet där hon galopperade tidigt. Detta är ett nioårigt sto som när hon tävlar på topp presterar bra för klassen men som också är ojämn i sina prestationer vilket gör henne svår att bedöma. Luna Nera Doc är kvick iväg från start och vaknar hon på rätt sida idag är detta ledaren av loppet. Väl i ledningen är hon sen hästen att slå för Criterion. Från stallhåll meddelar man att det ska maxas i utrustningen vilket kan vara värt att ha i beaktning för er som lämnar in sent. Det är lätt hänt att det blir för mycket av det goda men samtidigt finns det alltid två sidor av myntet. Det kan därför vara värt att kolla in Luna Nera Doc i värmningen för att avgöra om man har råd för att dubbla systemet eller ändra om.

Nämner även 7 Fonda Boko som kommer med bra form till dagens start. Han behöver få sitt lopp för att bjuda till men skulle det klaffa med positionerna under loppets gång besitter Fonda Boko en vass polett tillslut.

Min Vinnare: 9 Criterion
Spets efter 500m: 2 Luna Nera Doc
Skrällen: 7 Fonda Boko
Ranking: A 9 B 2,7,6,1,5,8,12 C 4,3,10,11

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto