Gs75 Tips Romme 20/3

Publicerad på 20 Mar 2022 - 01:44

DrTrav

DrTrav

20 Mar 2022 - 01:44


Romme står som värd för veckans GS75-omgång och det ser ut som att det finns ett par bra favoriter på förhand. Jag spelar med två spikar i omgången, 9 Lady Dee i den fjärde avdelning samt 3 Chasinneonrainbow i GS75-7.
Nedan följer min lösning på omgången

Gs75 Romme 20/3
GS75-1 1.6.7
GS75-2 3.7.8.10.11
GS75-3 2.6.9.12
GS75-4 9 Lady Dee
GS75-5 2.3.4.10
GS75-6 1.2.3.11
GS75-7 3 Chasingneonrainbow

960 rader x 1 kr = 960kr

Dagens Dubbel Romme 20/3
DD-1 1 Backegubben
DD-2 3 Chasingneonrainbow

1 rad x 200kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 2140m Auto
6 Selected News är ju en personlig favorit och han imponerade stort när han vann Solvalla Grand Prix i November. Nu har hans tidigare tränare gått i pension och numera tillhör han Svante Ericssons stall. Är han väl förberedd ska han såklart ha en mycket god chans att vinna loppet men det är ganska bra hästar emot och det är trots allt årsdebut.

7 Mas Capacity har väldigt höga toppar och han stod för några riktigt bra prestationer under fjolåret. Han har tidigare varit väldigt osäker men det känns som att har mognat och blivit allt mer stabil. Han har presterat bra efter uppehåll tidigare och om han är bättre förberedd än favoriten kan han utmana.

1 Sir Henry P. Hill öppnade inte alls snabbt från sitt innerspår senast men det är svårt att få upp farten från start på travbanan i Eskilstuna. Han brukar kunna öppna snabbt från start och även om Leader Brodde kanske öppnar bättre är jag inne på att han kan få överta ledningen i ett andra skede om kusken är med på noternal. Han fick en bra genomkörare senast och kan eventuellt ha en fördel av det loppet nu.

Min Vinnare: 6 Selected News
Spets efter 500m: 1 Sir Henry P.Hill / 5 Leader Brodde
Skrällen: 1 Sir Henry P. Hill
Rankingen A:6 B:7.1 C:5.3.4.2.8

GS75-2 2140m Auto
3 Amazing Lady N.O och 7 Yavapai Point är inte vana att starta bakom bilen och det är svårt att avgöra hur pass snabbt dom kan öppna från start. Den som kommer iväg bäst från start borde ha en rimlig chans att få överta ledningen och då är mycket vunnet. Amazing Lady N.O har varit rejäl vid segrarna och är inte beroende av någon ledning för att vinna loppet och Yavapai Point är en toppstammad häst som har visat prov på gott kunnande.

8 Nero Zon är lite spännande i det här loppet nu när det ser ut som att han ska tävla barfota för första gången i karriären. Han har visat prov på startsnabbhet och om Kenneth Haugstad laddar vad som går från start kan det bära hela vägen till ledningen. Om man vill prova i den positionen låter jag vara osagt men hästen är inte så tokig och kommer vara med där framme till slut.

10 Always Proud var inte som bäst i sin årsdebut men han har fått ladda om ett par månader därefter och kommer vara bättre nu. Han lättas lite i balansen och han har bra fartresurser.

Min Vinnare: 3 Amazing Lady N.O
Spets efter 500m: 3 Amazing Lady N.O / 7 Yavapai Point / 8 Nero Zon
Skrällen: 8 Nero Zon
Rankingen A:3.7.8.10 B:11.1.6 C:2.9.12.5.4

GS75-3 1640m Auto
6 Global Confession har såklart en mycket bra chans att vinna det här loppet om han fungerar och det är väl dessutom ingen omöjlighet att han sitter i ledningen tidigt. Men att han är spelad till 75% i skrivande stund är alldeles för högt. Han fungerade inte alls vid sin senaste start och fick startförbud därefter och har varit ifrån tävlandet i åtta månader. Att han bara ska gå ut och vinna direkt tycker jag är tufft att begära även om uppgiften är passande. Det lär knappast vara någon toppform direkt och jag vill prova att fälla den här favoriten.

2 Dreams Happen kan öppna snabbt från start och jag hoppas att man vill och kan ta emot favoriten och kör i ledningen. Jag tycker han såg fin ut i årsdebuten efter en snäll resa och med ett lopp i kroppen tror jag han skulle kunna utmana favoriten om det saknas lite form där.

12 A Knight’s Victory har absolut toppform för dagen och skulle det bli överpace är det en mycket rolig skräll även om det såklart är en mycket svår uppgift. Han har matchats i tuffa sällskap och samlat på sig hårdhet och form kombinerat med barfotabalans kan falla väl ut.

9 A Cash Machine är väl bäst i den främre träffen och han kommer från en sämre prestation men han kanske kan tända till på barfotabalans och kan vara med långt fram om det klaffar.

Min Vinnare: 6 Global Confession
Spets efter 500m: 2 Dream Happen/ 6 Global Confession
Skrällen: 12 A Knight´s Victory
Rankingen A:6 B:2.12.9.5.3.4.1.8 C:7.10.11

GS75-4 2140m Auto
9 Lady Dee blir min första spik i omgången. Hon verkar ha tagit ytterligare ett par kliv till den här säsongen och har varit bra vid samtliga starter i år. Jag tycker att det är ett passande motstånd nu och även om utgångsläget såklart försvårar tycker jag att chanserna att runda det här fältet är goda. Bakom favoriten tycker jag det är vidöppet och jag tycker att det är ett lopp där man antingen spikar eller garderar brett.

Motbud
10 Global Collection får förmodligen inte speciellt mycket förtroende av spelarna men jag tycker att hon är en intressant utmanare om hon fungerar. Hon fungerade inte i höstas och är inte alls att lita på men det finns en hög kapacitet i den här hästen och jag minns hennes snabba upplopp som tvåa bakom Senorita Tokyo på Mantorp i somras.

11 Nagai Ashi har varit jämn och säker hela vintern utan att få vinna lopp. Det är ingen icke-vinnare och segern kommer att komma snart och kommer hon igenom bra från bakspåret finns fart för att utmana.

Min Vinnare: 9 Lady Dee
Spets efter 500m: 5 Eliza Turf / 7 Party Brodda / 3 Kate River
Skrällen: 10 Global Collection
Rankingen A:9 B:10.11.2.3.5.7 C:6.4.8.1

GS75-5 2640m Volt
4 Parveny har provat vingarna på V75 i två raka starter och har en lämplig uppgift nu i enklare konkurrens. Han radade upp fem raka segrar innan dess och i den här typen av lopp ska han ses med god segerchans. Jag tycker ändå att det finns några intressanta hästar bakom favoriten och vill gardera.

2 First Tartar har inte startat sedan oktober men han tog ordentliga kliv i Nicklas Westerholms regi i höstas och han har faktiskt aldrig förlorat felfritt. Det är ingen omöjlighet att han kan öppna Snabbare än Parveny från start och jag hoppas att man vill köra i ledningen om man kommer dit.

3 Valentino Face tror jag är loppets tidiga ledare men det är väl mest troligt att man vill släppa till någon mer betrodd. Oavsett taktik tycker jag att det här är en klart bra häst som ska ses med chans även om motståndet hårdnar nu. Jag tycker intrycket senast var till belåtenhet och nu ska han dessutom tävla barfota.

10 Helluva Am står tufft till med 40 meters tillägg men hon hade ett mycket bra fjolår och hon var med och mötte de bästa hästarna i kullen och var bland annat femma i Drottning Silvias Pokal.

Min Vinnare:4 Parveny
Spets efter 500m: 2 First Tartar / 3 Valentino Face / 4 Parveny
Skrällen: 3 Valentino Face
Rankingen A:4.2 B:3.10.7.8 C:1.9.5.6

GS75-6 1640m Auto
1 Backegubben var jättefin som tvåa bakom Ulvsåsen senast och utmanade hela vägen in i mål. Han är inte så tokig från start och det hade varit intressant att se honom i ledningen nu med dokumenterad form över kort distans. Han skulle dock kunna bli över från start och då måste han ha lite tur under vägen.

11 Solhöjdens Drake är ett väldigt spännande kallblod under utveckling och med framtiden framför sig. Han har varit struken inför den här starten och det är alltid ett litet frågetecken men jag gillar hur den här hästen ser ut och det är en häst som kommer vara med i större lopp framöver.

3 Sjö Stjerna känns missgynnad av distansen eftersom hon känns mer stark än snabb. Hån tål annars att göra jobb på egen hand och för att vinna loppet tror jag hon behöver köras offensivt och vinna på sin styrka.

2 Mjölner Spik årsdebuterar och kanske behöver något lopp i kroppen men hon har mött tuffa hästar i Norge och har fått ett bra utgångsläge nu och kort distans tror jag passar henne bättre än många andra i loppet.

Min Vinnare: 1 Backegubben
Spets efter 500m: 1 Backegubben
Skrällen:
Rankingen A:1.11.3.2 B:5.8.10.8 C:4.7.12

GS75-7 2140m Auto
3 Chasingneonrainbow blir min andra spik i omgången. Han var inte alls att känna igen i sin senaste start och fick startförbud därefter men han var sjuk då och nu har han fått ladda om batterierna. Jag är övertygad om att han kommer väl förberedd till den här starten eftersom det är bra träningsrapporter och han är dessutom snabb iväg bakom bilen. Jagg tror att han sitter i ledningen omgående och då får övriga vara mycket bra för att kunna hota honom vid sunda vätskor.

Motbud
1 Illuminati K.W kan väldigt mycket och visade prov på höga toppar under fjolåret och han har vunnit på en 14-tid över distansen. Jag tror att han är missgynnad av innerspåret nu och kommer bli över från start men om det löser sig under vägen är han bra nog för att kunna utmana favoriten.

2 Locale Boko och 5 Doldis är också två spännande hästar men jag tror att starten blir avgörande och att Chasingneonrainbow håller undan från tät.

Min Vinnare: 3 Chasingneonrainbow
Spets efter 500m: 3 Chasingneonrainbow
Skrällen:
Rankingen A:3 B:1.5.2.10 C:7.6 .4.11.9.8

Lycka till 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto