V64 Tips Åby 12/1

Publicerad på 12 Jan 2023 - 12:00

DrTrav

DrTrav

12 Jan 2023 - 12:00

V64 hämtar vi från Åby på torsdagskvällen. Nämnvärt är att det finns två spår av Open Stretch att tillgå på upploppet.

Jag spelar med två spikar ikväll. 1 Humanity Pellini i den första avdelningen och 6 Cheeky Doc i den sjätte avdelningen. 

V64-tips Åby Torsdag 12/1
v64-1 1 Humanity Pellini
v64-2 1,2,3,4,5
v64-3 1,3,5,7,8,9,10
v64-4 1,4,6
v64-5 2,3,4,8,9,11
v64-6 6 Cheeky Doc

630 x 1kr = 630kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Åby Torsdag 12/1
DD-1 2,3,4,8,9,11
DD-2 6 Cheeky Doc

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2640m volt
1 Humanity Pellini har på sina fyra framträdanden aldrig varit sämre än trea. För två starter sedan vann Humanity Pellini enkelt och nu med endast två ekipage på start är detta min ledare av loppet. Väl i den positionen blir det inte helt enkelt att plocka ner Humanity Pellini som har en utvecklingskurva som pekar uppåt. Tränaren Conrad Lugauer håller sin nyblivna fyraåring högt och han rankas först i min bok och jag spikar.

Motbud
Den andra hästen på start är skrällen 2 Jeu Set Et Match. Han har inlett karriären bra och kommer nu med fyra raka pallplatser. Senast var avslutningen bra och sista 2000m klockades till 16,7 efter en kortare galopp. Från ett bra utgångsläge är Jeu Set Et Match garanterad ett bra lopp ikväll och med tanke på Open-Stretch ska han inte nonchaleras vid gardering.

På tillägg hittar vi 5 Ding Dong som har visat bra kapacitet för klassen. Men han inte helt att lita på och har flera galopper på kontot. Men vid senaste segern imponerade han och vid gardering är Ding Dong trots allt tidig.

Min Vinnare: 1 Humanity Pellini
Spets efter 500: 1 Humanity Pellini
Skrällen: 2 Jeu Set Et Match
Ranking: A 1 B 2,5,8,4,3 C 6,7

V64-2 1640m auto
3 Simon Templar visade senast att ha behärskar tuffa förutsättningar. Han har nu segrat i två av sina tre framträdanden och utvecklingen pekar rakt upp. Senast vann han på rejält sätt från dödens sista 1300m. Utgångsläget ikväll är bra och i ett öppet lopp på förhand där det kan bli lite överpace från start är jag inne på att Simon Templars avslutning kommer bli tuff at stå emot.

1 Lady Pellini har vunnit tre av sina nio lopp och är ikväll från ett bra utgångsläge garanterad ett bra lopp. Senast vann hon på rejält sätt från spets och med tanke på det intrycket bevisade hon att formen även är på topp. Given i segerstriden pånytt.

5 Horizon Majyc öppnade väldigt tufft senast i sin Sverigedebut. Det slutade också med en galopp 700m från mål. Men detta är en för sammanhanget rutinerad häst som kan öppna mycket rappt. Väl i spets kommer han sen leda länge om han kan hushålla aningen bättre med krafterna ikväll.

Min Vinnare: 3 Simon Templar
Spets efter 500: 5 Horizon Majyc
Skrällen:
Ranking: A 3,1 B 5,2,4,6,8 C 7,9

V64-3 2140m volt Monté
7 Hickory Jaam har visat sig trivas ypperligt under sadel. Senast var han visserligen ute i ett sulkylopp utan att räcka till. Men dessförinnan kommer Hickory Jaam från två gedigna monté insatser. För två starter sedan var banan inte den bästa, men Hickory Jaam kunde ändå vinna och gå imål som på 14,8 över 2140m. I mitt badkar sitter Hickory Jaam tillsammans med Sophia Olsson-Jacobsen tidigt i spets här och väl i den positionen ska sen ekipaget slås av övriga.

8 Hövding Sting är en rutinerad montéhäst som inte är lätt att bedöma ikväll då det är första starten efter lång vila. Men kunnandet finns där och även om inte segrarna kan staplas på hög ska han inte nonchaleras vid gardering.

9 Dallas S.I.R trivs i monté. Fyra av hästens fem segrar är tagna i disciplinen och ikväll rids han för första gången av Jonna Johansson. Till låg procent kan detta vara skrällen i loppet.
Måste såklart också nämna 5 Italy Mearas som rids av sveriges bästa ryttare ikväll, Jonathan Carre.

Min Vinnare: 7 Hickory Jaam
Spets efter 500: 7 Hickory Jaam
Skrällen: 9 Dallas S.I.R / 5 Italy Mearas
Ranking: A 7 B 8,9,5,10,3,1 C 4,6,2

V64-4 1640m auto
4 Girl Happy E.P imponerade vid sin seger för fem starter sedan, då gjorde hon jobbet på egen hand utvändigt om ledaren. Senast var det dags för seger igen, denna gången vann hon enkelt från spets. Hon kan öppna okej, och med tanke på att vi är på just Åby ikväll är jag inne på att Girl Happy E.P kommer komma till ledningen efter en bit ikväll. Väl i den positionen kommer hon med tanke på sin styrka sen bli tuff att brotta ner.

1 Loke Briljant är den som kan få loppet i rygg på Girl Happy E.P. Hon kommer med två raka seger på kontot och lyser verkligen form för dagen. Hon öppnar okej, men kommer troligtvis inte kunna hålla spets. Men löser det sig bara med positionerna finns kunnande och form för att utmana om segern bakom Girl Happy E.P.

Nämner även 6 Lady Breeze som bara gjort en start över kort distans i Sverige och då slutade det med seger. Lady Breeze kan öppna bra och är på så sätt garanterad ett bra lopp här ikväll. Det är även anmält amerikansk vagn återigen vilket är spännande.

Min Vinnare: 4 Girl Happy E.P
Spets efter 500: 4 Girl Happy E.P
Skrällen: 6 Lady Breeze
Ranking: A 4 B 1,6,7,8,9,5 C 2,3

V64-5 1640m volt
4 Wingait Henke är en speedig individ som kan öppna mycket kvickt. Ikväll är utgångsläget snävt, men Wingait Henke har öppnat kvickt från snäva utgångslägen tidigare. Nu kommer dessutom Håkan K Perssons häst med två lopp i kroppen och bör ha en formkurva som pekar uppåt. Senast satt han fast med sparade krafter över linjen Kort distans ses som en fördel och skulle Wingait Henke hitta till spets är detta hästen att slå för övriga.

3 Black Mission har sett spännande ut på slutet. Vid flera tillfällen har han gått imål med sparade krafter och nu på just Åby där det är enklare att få fritt jämfört med andra banor så kan det vara dags för en urladdning ikväll. Till endast 8% håller jag honom högt bakom favoriten.

Med 20m tillägg startar 8 Baron Gift som trots sina tio år ser ut att vara påväg att hitta formen igen efter sitt långa tävlingsuppehåll. För två starter sedan satt han fast med sparade krafter. Detta är en individ som gynnas med lite överpace på loppet. Baron Gift har ett tungt slutvarv att tillgå och till låg procent är detta en tidig skräll att betala för.

Min Vinnare: 4 Wingait Henke
Spets efter 500: 4 Wingait Henke
Skrällen: 8 Baron Gift
Ranking: A 4 B 3,8,11,9,2,10,5 C 1,6,7

V64-6 2140m auto
Kvällen andra spik blir 6 Cheeky Doc som senast var ute i ett tufft V75-lopp, väl i loppet och höll godkänt. För två starter sedan vann han på bra sätt via 12,8 sista 800m. Cheeky Doc kan öppna helt okej från start och äv en om han inte är snabbast iväg den första biten så är jag inne på att 2 Stommens Erik kommer släppa förbi sig honom i första sväng. Väl i ledningen är jag sen inne på att segerchansen ska vara god och jag spikar.

Motbud
7 Patrick Silvio är en kapabel fyraåring som tränaren Christoffer Eriksson gillar. Han gjorde visserligen bort sig med galopp senast men ser vi till insatsen för två starter sedan när Patrick Silvio vann efter en rejäl avslutning så ska han räknas tidigt ikväll med en liknande prestation. Riskerar dock att behöva göra en del jobb på egen hand här vilket gör att jag tar ställning emot.

Nämner även 2 Stommens Erik som är den troliga ledaren initialt. Men han ska inte köras i den positionen. Men väl ni rygg på ledaren är man här på Åby garanterat fitt tillslut och med tanke på Stommens Erik speed så är han en given skräll vid gardering.

Min Vinnare: 6 Cheeky Doc
Spets efter 500: 6 Cheeky Doc
Skrällen: 2 Stommens Erik
Ranking: A 6 B 7,2,8,11,10,9 C 3,4,5,1

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto