V64 Tips Åby 5/1

Publicerad på 5 Jan 2023 - 08:54

DrTrav

DrTrav

5 Jan 2023 - 08:54

Åby står som värd för för torsdagens V64-omgång och jag väljer att spela med en spik i omgången, 9 First One In i V64-1.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Åby 5/1
V64-1 9 First One In
V64-2 3.4.5.6.8
V64-3 3.6.8.11
V64-4 3.5.6
V64-5 1.3.4.5.6.10
V64-6 3.6

720 rader x 1 kr = 720kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Åby 5/1
DD-1 3 Fromheaven Idzarda
DD-2 3.6

2 rader x 100kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m Volt
9 First One In startar med tjugo meters tillägg men han har tjänat mer än dubbelt så mycket pengar som hästarna på startvolten och känslan är att det borde vara en god chans att kliva runt det här sällskapet. Formen är bra och han tål att göra jobbet ute i spåren, vilket han visade senast men då blev det för långt fram till Gibson S.H som startade fyrtio meter framför. Jag tar ställning och spikar.

Motbud
6 Muscle Morique har bra form och kommer från en stark prestation som trea i ett klass 2-försök. Med hjälp av springspåret borde det vara en bra chans att komma till ledningen och därifrån leder han loppet länge.

3 Beyonce Broline har matchats hårt och är van tuff konkurrens. Han visade inte extra i debuten i sin nya regi senast men han kommer antagligen ha gått framåt formmässigt med det loppet i kroppen.

Min Vinnare: 9 First One In
Spets efter 500m: 6 Muscle Morique
Skrällen:
Rankingen A:9 B:6.3.4.10.9 C:1.7.5.2

V64-2 2140m Auto
6 High Five D.K är en spännande dansk häst som ännu inte har förlorat felfri. Han ska vara favorit i loppet och kommer han till ledningen blir han mycket svårslagen. Däremot är han fortfarande valpig av sig och är inte helt att lita på och det är lite tuffare konkurrens här än det varit hemma i Danmark.

5 Here´s Johnny Sox var mycket rejäl senast när han tuggade ner favoriten Manifest Boko senast och även om det här loppet håller något högre klass bör en liknande prestation räcka långt.

8 Best I Walk gör det bra hela tiden och står på tur för en seger. Han har en nolla överst i raden men faktum är att prestationen han gjorde var mycket bra. Han kan hamna på vingel från start men det är en häst som är mer stark än snabb och han skulle gynnas av ett uppskruvat tempo.

Min Vinnare: 6 High Five D.K
Spets efter 500m: 6 HIgh Five D.K
Skrällen: 8 Best I Walk
Rankingen A:6.5.8 B:3.4.1.7 C:2.10.9

V64-3 2140m Auto
11 Gloria K väljer jag att ranka överst. Hon är fortfarande under utveckling och har varit väldigt bra vid två raka segrar i Danmark. Att hon startar med ett bakspår är inget större minus eftersom hon går som bäst i ryggar. Kan hon spara på sin speed till slut blir hon svår att stå emot.

3 Backdraft var bra när hon vann från ledningen på en 14-tid näst senast och jag är inne på att hon kan nå den positionen efter en bit nu också. Att Carl-Johan Jepson sitter upp för första gången är intressant och hon kan bli svår att hinna ikapp om hon får bestämma lite där framme.

6 Notre Perle står perfekt inne på pengarna i det här loppet Hon blandar och ger lite i sina prestationer men hon har fått ett par lopp i kroppen och satt fast med krafter sparade över mål senast.

8 Leanne Shermer är kanske som allra bäst över kort distans och hon har dessutom varit struken inför det här men att hon har kapacitet för att vara med där framme med rätt resa betvivlar jag inte.

Min Vinnare:11 Gloria K
Spets efter 500m: 3 Backdraft /4 Judy Mowatt
Skrällen: 8 Leanne Shermer
Rankingen A:11.3 B:6.8.5.10.9.2 C:4.7.1

V64-4 2140m Auto
6 Tug Of War har kapacitet så att det räcker och blir över i den här konkurrensen och om han fungerar och är väl förberedd tror jag att han bara vinner det här. Däremot är han osäker av sig och det är långt ifrån någon garanti att han kommer runt felfritt.

5 Global Duty har gjort det bra vid två raka andraplatser och borde vara ännu bättre nu med lopp i kroppen. Som jag läser loppet kan Joakim Lövgren avancera fram till ledningen i ett tidigt skede och sedan är han hästen att slå för övriga.

3 John Dee är kvick iväg bakom och tar troligen hand om ledningen initialt. Det är möjligt att man vill köra honom i ledningen men jag tror ändå att Stefan Persson är nöjd med ryggen på Global Duty om Lövgren ställer frågan tidigt. Han kan således få ett bra lopp på innerspåret och skulle det bli lite körning mellan favorit-duon kan han bli farlig när han får chansen via open stretch.

Min Vinnare: 6 Tug Of Wa
Spets efter 500m: 5 Global Duty
Skrällen: 3 John Dee
Rankingen A:6.5 B:3.9.4.2 C:8.1.7

V64-5 2140m Auto
3 Fromheaven Idzarda var riktigt tapper senast efter att ha fått dra tåget ute i tredjespår under slutrundan, vilket normalt sett inte brukar vara hans melodi. Han är som allra bäst när han får gå med i ryggar och spara på sin speed och slipper han grovjobb nu känns han mycket tidig med det formintrycket på näthinnan.

10 Bravo Sabotage gick väldigt bra med skor under förra vintern och är van tuffare konkurrens. Senast var han storfavorit inom V86 men han vek ner sig oväntat enkelt från ledningen och den insatsen oroar.

6 Stepping Moneyboy möter lite tuffare hästar än vid segrarna men han är kvick iväg bakom bilen och känslan är att Carl-Johan Jepson kan köra sig till spets. Får han bestämma lite där framme kan han rinna undan.

1 Starbec’s A To Z har sin bästa bit till slut och löser det sig med positioner kan han avsluta loppen fort. Innerspåret är däremot besvärligt eftersom han är väldigt trög ut från start och han riskerar att hamna illa till från start men det finns ju åtminstone open stretch på Åby. Jag tycker dessutom att han höjer sig markant när han tävlar utan skor.

4 Jank Summerland har gjort det bra under hela hösten och vintern även om han inte vunnit något lopp på svensk mark ännu. Senast satt han fast med till synes gott om krafter kvar över mål inom V75 och till under 5% är han ett spännande drag.

Min Vinnare: 3 Fromheaven Idzarda
Spets efter 500m: 6 Stepping Moneyboy
Skrällen: 4 Jank Summerland
Rankingen A:3.10.6 B:1.4.5 C:7.2.8.9

V64-6 2140m Auto
6 Brady D.E är loppets bästa häst och uppgiften blev ännu mer passande efter strykningen på Luca Vialli Boko. Han har gjort två lopp i sin nya regi vilket har resulterat i två andra platser. Näst senast höll han tappert efter ett lopp utvändigt om ledaren och senast avslutade klart bra bakom Dats So Crazy. Nu kommer man att lätta honom något i balansen när han ska gå med lätta aluminiumskor och det borde kunna göra honom ytterligare lite vassare.

Jag dubblar ändå mitt system med 3 Open Sky som ser ut att bli lite bortglömd av spelarna. Han glänste inte i sin regidebut senast och är knepig av sig men det här är en häst som tidigare tränare höll väldigt högt och han kan massor i grund och botten. Han kan öppna snabbt från start och med lopp i kroppen kan det vara en tänkbar utmanare.

Min Vinnare: 6 Brady D.E
Spets efter 500m: 3 Open Sky / 6 Brady D.E
Skrällen: 3 Open Sky
Rankingen A:6.3 B:10.12.2.9.8.1.5.11 C:13.7.4

Lycka till 
DrTrav 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto