V64 Tips Axevalla 23/1

Publicerad på 23 Jan 2023 - 11:18

DrTrav

DrTrav

23 Jan 2023 - 11:18

V64 hämtar vi från Axevalla denna måndag kvällen. Noterbart är att Axevalla är banan med det längsta upploppet i landet, upploppet mäter 227m.

Jag spelar med en spik.3 Razer Af Knukebo i den andra avdelningen.

V64-tips Axevalla Måndag 23/1
v64-1 1,5,6,8,9
v64-2 3 Razer Af Knukebo
v64-3 2,4
v64-4 3,4,6,7,10
v64-5 2,3,9
v64-6 1,5,6,8

600 x 1kr = 600kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Axevalla Måndag 23/1
DD-1 2,3
DD-2 5,6,8

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2640m auto
5 Böhmaren vann över lång distans senast och visade då bra form. Hästen är stark och rejäl, han tål att göra en del jobb på egen hand om det skulle behövas. Kusken Gustav Johansson känner även Böhmaren bra och tillsammans från ett tilltalande utgångsläge rankas ekipaget etta.

6 Balzano da Quattro var ute på V75 för två starter sedan, då satt han fast och gick imål med gott om krafter sparade. Senast fick han göra jobbet gick utvändigt om ledaren över lång distans och höll trots allt bra som tvåa imål. Given i segerstriden ikväll med en liknande prestation ikväll.

Nämner även 8 Mellby Jupiter är ofta med långt framme men som missgynnas av utgångsläget ikväll och 9 Bold Heuvelland som nu har två lopp i kroppen efter vila och bör ha en formkurva som pekar uppåt.

 Min Vinnare: 5 Böhmaren
Spets efter 500: 5 Böhmaren
Skrällen: 9 Bold Heuvelland
Rankingen: A: 5,6 B 8,9,1,7,10 C 3,2,4

V64-2 2140m auto
Här hittar vi omgångens enda spik, 3 Razer Af Knukebo. Detta är en individ som senast visade upp hela sitt register när han vann på mermskande sätt. Den gången höll Razer Af Knukebo undan för Northman Maxus relativt enkelt trots att han fick ett tufft lopp. De gånger man dessutom väljer att använda extraväxeln i form av ryckhuvan så finns det ytterligare fartresurser att hämta. Favoriten ikväll har ett tufft innerspår bakom bilen och när då Razer Af Knukebo både har kunnandet och kapaciteten samtidigt som det väntar lite strul för 1 Is This Love så är detta min vinnare av loppet. När vi dessutom får 24% på strecken är spelvärdet högt och jag spikar.

Motbud
1 Is This Love har tagit tre segrar på de fyra senaste starterna och kommer med bra form. Två av dessa segrar är tagna från spets. En positionen Is This Love är obesegrad ifrån. Men innerspåret bakom bilen är inte optimalt och jag kan se det häxa för Is This Love ikväll vilket gör att jag kommer spika emot här.

2 Move Like The Wind är vass på speed och kommer kunna avsluta vasst med rätta resa ikväll.

 Min Vinnare: 3 Razer Af Knukebo
Spets efter 500:
Skrällen: 2 Move Like The Wind
Rankingen: A: 3 B 1,2,7,9,5,6 C 12,4,8,10,11

V64-3 2140m volt
4 Dynamite Sensation kommer från en fin prestation senast, då han vann enkelt med sparade krafter över linjen. Detta är en spetshäst som höjer sig när han får springa i ledningen. Från spets har samtliga fem segrar tagits och även om utgångsläget är snävt i volten kan vi räkna med att Victor Rosleff lär köra offensivt från start. Lyckas man ta sig hela vägen till spets ska segerchansen vara god ikväll mot lämpligt motstånd. Men det kan häxa och jag väljer därför att dubbla systemet.

2 Danilo H.B. är en bra häst för klassen i grunden och som från ett bra utgångsläge är garanterad ett bra lopp. Oavsett om man kan hålla ut Dynamite Sensation eller inte så sitter Danilo H.B. bra till och tillsammans med Carl Johan Jepson ska ekipaget räknas tidigt bakom favoriten.

 Min Vinnare: 4 Dynamite Sensation
Spets efter 500: 4 Dynamite Sensation / 2 Danilo H.B.
Skrällen:
Rankingen: A: 4 B 2,8,5,7 C 9,3,6,1

V64-4 1640m auto
3 Classy Knox är ett fint sto som har svarat för flera rejäla prestationer på slutet utan att få vinna. Detta betyder att hon verkligen står på tur för seger och kommer med en form som är på topp. Classy Knox kan även öppna kvickt och är härdad i tuffare sammanhang. Det är många startsnabba hästar med i loppet ikväll men skulle Classy Knox hitta till spets är mycket vunnet. Tipsetta.

7 Jes Juvel startade så sent som i onsdags och det ska därför bli extra intressant att följa hur hon reagerar på så täta starter ikväll. Hon bör normalt sett gått framåt med senaste loppet i kroppen och att det nu blir amerikansk vagn ikväll tyder på man kommer vilja vara med och gasa från start. Skulle Jes Juvel ta sig förbi de invändiga hästarna kommer hon bli svår att slå. Men blir det överpace kommer loppet öppna upp sig och Axevallas långa upplopp kommer bli utslagsgivande.

En som gynnas vid överpace är 10 Janita Honey Love. Hon är vass på speed och har flera intressanta ryggar hon skulle kunna lifta med i här ikväll.

 Min Vinnare: 3 Classy Knox
Spets efter 500: 3 Classy Knox / 7 Jes Juvel
Skrällen: 10 Janita Honey Love
Rankingen: A: 3 B 7,10,6,4,1,5 C 2,9,8

V64-5 2140m volt
3 Obama Zon vann säkert från ledningen för två starter sedan och har tidigare visat att han kan öppna bra i voltstart. Även om det blev galopp för tre starter sedan så är han min ledare av loppet ikväll och felfri är han också hästen att slå för övriga.

Men tidig är också 2 Luan Amor V.S. där tränaren Ulf Stenströmer verkar hitta rätt nu. För två starter sedan var det segern som rök när galoppen kom på upploppet och även senast stod Luan Amor V.S. för en bra insats. Hon har visat sig var effektiv från start och skulle Ulf Ohlsson hitta till ledningen bakom Luan Amor V.S. kommer ekipaget inte bli helt lätt att passera felfritt.

Skrällen är 9 Baron Muscles som inför den senaste starten hade två raka andraplatser på kontot. Skulle formen vara bibehållen ikväll kan det mycket väl vara så att Baron Muscles kan profitera på att de två ovan nämnda kör lite för hårt mot varandra.

Min Vinnare: 3 Obama Zon
Spets efter 500: 3 Obama Zon / 2 Luan Amor V.S.
Skrällen: 9 Baron Muscles
Rankingen: A: 3,2 B 9,11,6,8,7 C 1,5,10,4

V64-6 2140m auto
6 Fönix Vang har en passande uppgift på pappret ikväll. Han kommer nu med två raka segrar på kontot och är hästen som visat högst kapacitet i loppet. Senast vann han trots ett par galoppsteg i sista sväng. Även om det såklart krävs att han håller sig på benen ikväll så kommer Fönix Vang med toppform nu och har dessutom ett bättre utgångsläge än vad han haft på slutet. Fönix Vang har visat sig vara mycket vass på speed och kan vinna kvällens lopp på flera olika sätt. I min bok är detta en toppchans felfri, men visst finns det också en viss galopprisk att oroa sig för.

8 All In Face är tidig därbakom. Han var tvåa i ett Klass II-lopp på V75 under sommaren och har efter det varit ute i tuffa sammanhang. Utgångsläget är inte det bästa och han har dessutom inte startat sedan i november vilket gör formen svårbedömd. Men sett till kapacitet och kunnande är All In Face en tidig utmanare bakom Fönix Vang.

Skrällen är 5 Jane Attack som fick göra jobbet utvändigt ledaren senast. Nu är det amerikansk vagn vilket är första gången för Hans Crebas och skulle sjuåringen få en mer passande resa ikväll känns 2% i underkant och detta är en kioskvältare som inte ska nonchaleras vid gardering.

 Min Vinnare: 6 Fönix Vang
Spets efter 500: 6 Fönix Vang
Skrällen: 5 Jane Attack
Rankingen: A: 6 B 8,5,13,10,2,9 C 12,7,11,4

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto