V64 Tips Eskilstuna 29/7

Publicerad på 29 Jul 2022 - 00:30

DrTrav

DrTrav

29 Jul 2022 - 00:30

Vi sparkar igång helgen med en V65-omgång från Eskilstuna. Jag spelar med två spikar i omgången, 9 Raya Maya i V65-3 samt 6 Extremely Sweet i V65-4.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Eskilstuna 29/7
V65-1 1.2.3.5.6.7.10
V65-2 1.4.5.7.9
V65-3 9 Raya Maya
V65-4 6 Extremely Sweet
V65-5 2.3.4.7.13.15
V65-6 1.5.8

630 rader x 1 kr = 630kr

Lunch Dubbel Eskilstuna 29/7
DD-1 2.4.13
DD-2 1 Joy Alissa

3 rader x 60kr = 180kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 1640m Volt
5 Teus kan öppna snabbt i voltstart men det finns det andra i loppet som kan göra också och frågan är om han kan nå ledningen från ett svårt femtespår? Han har aldrig varit sämre än tvåa på sju starter (4-3-0) och ska såklart räknas tidigt men han har varit från ett par månader inför det här och det är svårt att säga vart han hamnar från start.

1 Gabi Goes To Paris har även hon öppnat snabbt i voltstart tidigare och hon har dessutom ett klart mer fördelaktigt läge än Teus. Jag håller Claes Sjöström som favorit att ta hand om ledningen och då tycker jag också att det är hästen att besegra för övriga.

7 Mellby Jupiter har ännu inte vunnit lopp men det känns som en tidsfråga innan hon får sätta nosen först över mållinjen. Nu har hon fått ett springspår med skickliga Erik Adielsson som brukar kunna få iväg hästarna riktigt bra från springspår och skulle Erik lyckas snuva konkurrenterna på ledningen känns hon klart intressant.

6 Vincent Dana var bra vid segern näst senast när han vann på just Eskilstuna. Magnus A Djuse förstärker i sulkyn och det tror jag kan göra honom ganska många meter bättre.

2 Miss Chevy Neo som har fått ett lopp i kroppen och rapporteras träna bra. Hon kunde inte följa med tätduon i ett snabbt slutvarv senast men hon behövde loppet och kommer att ha gått framåt.

Jag betalar även för 3 Rajon samt 10 Peigan Goj.
Min Vinnare: 1 Gabi Goes To Paris
Spets efter 500m: 1 Gabi Goes To Paris / 5 Teus / 7 Mellby Jupiter
Skrällen: 6 Vincent Dana
Rankingen A:1.5.7 b:6.2.3.10 C:4.12.8.11.9

V65-2 2640m Auto
1 Global Cryformama har det lossnat för på slutet och han har lyckats ta sig runt felfritt i sina två senaste lopp. Skulle han ta hand om ledningen från sitt innerspår tror jag att han blir svårslagen men det är ingen självklarhet och det finns ett par faktorer som gör att jag vill gardera. Jag är som sagt inte övertygad om att han kan försvara någon ledning från Eskilstunas kluriga innerspår och lägg därtill att han har en galopphistorik sedan tidigare samt att det det är debut bakom bilen och debut över lång distans.

4 Haxo D’Avignere spetsade från spår fyra bakom bilen senast och kunde inkassera karriärens andra seger när han vann på 1.14.3 över medeldistans. Det är inte alltid travet har stämt för honom men om han har aktionen med sig borde det vara bra chans att nå ledningen och då är mycket vunnet.
Jag tycker ovan nämna hästar sticker ut en aning på förhand men jag litar inte på någon av dom och vill ha med ytterligare ett par hästar.

9 Arvid Tilly utvecklas åt rätt håll och det låter från Per Lennartsson som att det finns en hel del att slipa på som kan ta honom ytterligare kliv framåt. Han känns dessutom klart gynnad av den långa distansen.

Jag betalar även för 5 S.G Chandelier samt 7 Ida Orlando som har gått bra tider för sammanhanget och skulle någon eller några av de mer betrodda göra bort sig kan en storskräll vara ett faktum.

Min Vinnare: 1 Global Cryformama
Spets efter 500m: 4 Haxo D’Avignere / 1 Global Cryformama
Skrällen: 7 Ida Orlando
Rankingen A:1.4 B:9.7.5 C:2.10.3.8.6

V65-3 2140m Volt
Här kommer min första spik i omgången och jag tar ställning för 9 Raya Maya trots att det finns lite frågetecken inför den här starten. Hon har nämligen varit struken två gånger om och inte startat sedan i maj och det gör såklart formen något svårbedömd men jag tycker att det ser ut som en passande uppgift och om man börjar gardera loppet krävs det många markeringar på kupongen. Hon stod för några imponerade insatser tidigare i vår och vann efter galopp vid två tillfällen och Magnus A Djuse som vann med henne senast får återigen förtroendet i sulkyn.

Motbud
13 Dior Lily har testats i tuffare sammanhang och var ute i ett försök Stochampionatet senast och det här loppet håller såklart inte samma kvalitet. Hon borde kunna hamna hyggligt till direkt från sitt springspår på tillägg och ska räknas tidigt bakom min spik.

4 Welcometotheshow känns mest intressant av hästarna i den främre volten. Hon har gjort det bra vid två raka andraplatser och skulle hemma-ekipaget kunna ta sig hela vägen till ledningen så leder hon loppet länge.

Min Vinnare: 9 Raya Maya
Spets efter 500m: 4 Welcometotheshow / 3 Bonnie Pearl
Skrällen:
Rankingen A:9 B:13.48.12.1.15.3 C:2.10.5.7.14.6.11

V65-4 1640m Volt
6 Extremely Sweet fick förvisso se sig besegrad från ledningen senast men jag tycker det var tuffare emot den gången och den som vann loppet var Daniel Redéns Propulsion-avkomma Poleposition.
Han spetsade från spår 1 i volten den gången och med hjälp av ett springspår borde det vara goda möjligheter att hitta till tät nu också. Distansen är kortare och motståndet känns mer överkomligt den här gången och jag väljer att spika i ett lopp som är vidöppet bakom.

Motbud
1 Mo Salah Boko har gjort det bra vid två raka pallplaceringar och från ett bra utgångsläge kommer han att få en passande resa på innerspåret men jag tror att möjligheterna att svara ut favoriten från start är små.

3 Hellorrightwater kan vann på ett bra sätt senast på 1.16.7 över distansen vilket är starka papper för sammanhanget och det var hans bästa prestation hittills. Det känns som att han möter ytterligare några bättre hästar nu men form ska inte underskattas och han är säkert med där framme till slut.

Min Vinnare: 6 Extremely Sweet
Spets efter 500m: 6 Extremely Sweet
Skrällen: 3 Hellorrightwater
Rankingen A:6 B:1.3.12.9.11.8.4.5 C:7.2.10

V65-5 2140m Auto
4 Rocket Boy får tipset i loppet trots att han har varit ifrån tävlandet ett par månader. Det är en segervan häst som har vunnit 6/17 lopp och som har testats i tuffare sammanhang än det här och är han bara väl förberedd borde det vara en bra chans att leda det här loppet från start till mål. Han var dock inte helt klockren i aktionen tidigare i år och fick bland annat startförbud efter en start i vintras och senast tog han till en kortare galopp.

13 John King Boko är jag spänd på inför den här starten. Han har fått en genomkörare i sin nya regi hos Timo Nurmos och gick riktigt fort under slutrundan och klockan visade 10.2/800m. Att Magnus A Djuse sitter upp i sulkyn känns också klart intressant.

2 One Night Only har matchats i tuffa årgångslopp och var bland annat med i en E3-final under fjolåret. nu har hon fått ett par lopp i kroppen och till den här starten växlar man upp och ska köra henne med bike.

15 Expensive har tjänat mest pengar i fältet och startar därför från tuffast möjliga utgångsläge i den här spårtrappan. Det drar såklart ner chanserna men jag tycker att han glänste vid segern senast när han vann på ett rejält sätt, även om det inte var det tuffaste motståndet han stötte på.

Jag betalar även för 3 Lukako Di Quattro som är snabb ut och kan få en bra resa i den främre träffen samt 7 Loveyouecus som får Jorma Kontio i sulkyn istället för tränare Petter Lundberg.

Min Vinnare: 4 Rocket Boy
Spets efter 500m: 4 Rocket Boy / 2 One Night Only
Skrällen: 13 John King Boko
Rankingen A:4.13.2.15 B:3.7.10.8.6.12 C:11.9.1.5.14

V65-6 2140m Auto
1 Joy Alissa har jag talat gott om tidigare i tipsen och det femåriga stoet kan knappast ha bättre form än vad hon har för dagen. Hon kan öppna riktigt fort från start och trots att spår 1 på Eskilstuna inte är optimalt så håller jag henne som spetsfavorit i loppet. Det är såklart ingen enkel uppgift nu som ensamt sto mot hingstar och valacker men med nuvarande form blir jag inte ett dugg förvånad om hon leder loppet från start till mål.

8 Zeolit har inte fått det att stämma fullt ut i år men han vann ett breddlopp senast i överlägsen stil och kanske kan vara på gång nu igen. Zeolit är härdad i tuffa sällskap och var bland annat trea i Solvalla Grand Prix under fjolåret och stod för flera imponerande insatser utöver det.

5 Viscount är anmäld med den amerikanska sulkyn igen och har gått riktigt bra med den vagnen tidigare. Det har blivit sparsamt med starter under de senaste åren och han gjorde endast tre lopp under fjolåret. Nu gör han comeback efter en längre frånvaro och formen är såklart ett frågetecken men kunnandet är högt och jag tycker att han ska räknas direkt i sin årsdebut.

Min Vinnare: 1 Joy Alissa
Spets efter 500m: 1 Joy Alissa / 8 Zeolit
Skrällen:
Rankingen A:1.8.5 B:2.3.4.11.9 C:7.12.6.10

Lycka till 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto