V64 Tips Färjestad 13/2

Publicerad på 13 Feb 2023 - 11:12

DrTrav

DrTrav

13 Feb 2023 - 11:12

Kvällens V64 tävlingar hämtar vi från Färjestad och nedan följer min lösning av omgången.
Jag spelar med en spik. 1 Toruk Makto i den första avdelningen.

V64 Tips Färjestad Måndag 13/2
V64-1 1 Toruk Makto
V64-2 1,3,5
V64-3 1,2,8,9,10
V64-4 1,2,3,7,10
V64-5 2,6,7,9,11
V64-6 1,4

750 rader x 1 = 750 kr (spelar utdelning endast på 6 rätt)

DD Tips Färjestad Måndag 13/2
DD1: 2,6,7,9,11
DD2: 1 Hamilkar Boko

5 rader x 40 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m auto
Vi inleder med att spika 1 Toruk Makto. Han fick aldrig chansen senast från rygg ledaren och gick då i mål med sparade krafter. För två starter sedan var det återige rygg på ledaren som gällde för Toruk Makto. Men då fick man luckan och Toruk Makto sköt till vasst. Segern var ett faktum och formen ska vara minst lika bra ikväll. Hon kan öppna kvickt och tillsammans med Jorma Kontio är jag inne på att det nu är dags att köra i spets och väl i den positionen kommer Toruk Makto bli svår att ta sig förbi. Spik.

Motbud
4 Minoo Teemer gjorde det bra från dödens senast och visade då bra form. Även Minoo Teemer kan öppna kvickt och kommer säkert göra ett försök från start ikväll. Det väntar troligtvis en del jobb på egen hand ikväll också men ser man till kunnande och form så är Minoo Teemer främsta motbudet till min spik på förhand.

Nämner även 6 S.G.’s Ambrosia som har tagit båda sina tidigare segrar från ledningen men som troligtvis kommer få göra loppet från en annan position ikväll. Däremot är procenten låg och S.G.’s Ambrosia ska inte nonchaleras helt vid gardering.

Min Vinnare: 1 Toruk Makto
Spets efter 500: 1 Toruk Makto
Skrällen: 6 S.G.’s Ambrosia
Rankingen: A: 1 B 4,6,8,2,3,10 C 7,5,9

V64-2 2140m auto
1 Irjas Stjärna visat sig besitta bra kunnande för loppet och lyckas hon hålla upp innerspåret ikväll eller åtminstone inte blir fast invändigt startar hon med bra segerchanser här. På fyra starter har det blivit två segrar, en andraplats och ett tredjepris. Hon har vunnit både från spets och från dödens. Irjas Stjärna är allround och blir inte utgångsläget en fälla ikväll är hon mitt givna förstaval.

3 Marcelo Viera har inlett karriären opålitligt, karriären inledde de sex första starterna med fem galopper. Men nu kommer 3 Marcelo Viera med tre felfria lopp bakom sig och kanske har det lossnat för femåringen nu. Två av dessa starter har dessutom resulterat i seger. Senast höll han bra som trea från dödens, Marcelo Viera är en rejäl individ som lär köras offensivt ikväll och han är inte rädd för att göra jobb på egen hand om det skulle krävas.

Nämner även 5 Vikens Cashflow som verkligen visat att han trivs bäst när han får trava på i ledningen. Carl Johan Jepson såklart medveten om detta och taktiken initialt lär vara given för Vikens Cashflow. Hittar man till spets växer seger chanserna.

Min Vinnare: 1 Irjas Stjärna
Spets efter 500: 1 Irjas Stjärna / 5 Vikens Cashflow
Skrällen: 5 Vikens Cashflow
Rankingen: A: 1 B 3,5,11,10,12 C 2,6,4,10,7,8,9

V64-3 2140m volt
10 Boots Hanson är en norsk gäst som lever på sin styrka och som alltid går hela vägen in i mål. Han tål även att tugga på ute i spåren under slutvarvet och kommer med två segrar på sina fyra senaste starter. Skulle han få ett passande lopp ikväll kommer hans avslutnign vara svårt att sta emot. Tipsetta i min bok.

I ledningen sitter troligtvis 2 Keep Flying Rapida som kommer sälja sig dyrt i den positionen. Han har tagit samtliga sina tre segrar från just spets. Han har nu inte vunnit lopp på ett tag, men formkurvan pekar uppåt och jag skulle inte bli förvånad om han utmanar om sorgen här ikväll.

Nämner även 9 M.T.Reed som visserligen inte vinner speciellt ofta. Men med sju andraplatser och tio tredjeplatser på kontot talar det för att M.T.Reed ofta är med långt framme när loppen ska avgöras. Med lite stolpe in ikväll kan det vara dags nu för att få en välförtjänt seger också.

Min Vinnare: 10 Boots Hanson
Spets efter 500: 2 Keep Flying Rapida
Skrällen: 9 M.T.Reed
Rankingen: A: 10 B 2,9,1,8,11,12,6 C 5,7,3,4

V64-4 2140m auto
2 Troll Tundra är kvick iväg från start och min troliga ledare av loppet. Väl i den positionen har han segrat tidigare. Senaste slutade det visserligen med galopp på upploppet med krafter kvar vilket såklart inte är optimalt. Men då var motståndet tuffare och med en felfri insats ikväll ska Troll Tundra ses med bra segerchans. Kunnandet finns där och Troll Tundra har vunnit lopp i Sverige efter långt uppehåll tidigare så att det gått ett tag mellan starterna nu ses inte så negativt. Hon är hästen att slå från ledningen.

En norsk gäst som verkligen trivs på svensk mark är 7 Nordby Flamme. Åtta starter i Sverige har resulterat i sex pallplatser varav två segrar. Nordby Flamme är en rejäl individ som inte räds att göra en hel del jobb på egen hand om det skulle behövas. När Nordby Flamme och Troll Tundra ställdes mot varandra senast var Nordby Flamme mer spelad och nu till 16% är man tidig vid gardering.

Min Vinnare: 2 Troll Tundra
Spets efter 500: 2 Troll Tundra
Skrällen:
Rankingen: A: 2,7 B 10,3,1,4,8 C 9,5,6

V64-5 1640m auto
7 Haradi har fyra segrar på sina elva starter och ser ut att vara under fin utveckling. Detta är en allround individ som segrat på olika sätt och över flera distanser. Att han nu varit ifrån några ser jag inte som något negativt då han segrat direkt efter vila tidigare. Utgångsläget däremot kommer troligtvis innebär att Haradi kommer få gör en hel del jobb på egen hand. Men trots detta är han mitt förstaval i loppet, men samtidigt ingen jag vågar hålla ensam i handen på kupongen.

9 Con Padre imponerade för två starter sedan när han över kort distans slutade tvåa bakom Noble A.F. Nu från ett helt okej nionde spår kan Dwight Pieters söka position direkt och när väl attacken sätts in kommer Con Padre avsluta rappt.

11 Gabbys Star har gjort tre starter i Sverige tidigare och stått för bra insatser samtliga gånger, det har blivit en seger och två tredjeplatser. Skulle Gabbys Star får lifta med i de rätta ryggarna ikväll kommer han kunna avsluta rappt den sista biten. Gabbys Star är vass på kortspeed och kommer lättas i balansen tills ikväll vilket är spännande.

Min Vinnare: 7 Haradi
Spets efter 500:
Skrällen: 11 Gabbys Star
Rankingen: A: 7,9,11 B 2,6,1,5,4 C 10,3,8,12

V64-6 2140m volt
1 Hamilkar Boko startar ikväll med spännande förutsättningar. Han kan öppna kvickt och är min troliga ledare av loppet. Väl i spets har det blivit fyra segrar, en andraplats och en tredjeplats från på sex försök. Senast kom en av segrarna från just ledningen och då handlade det precis som nu om Färjestad och 2140m volt. Ikväll sitter Carl Johan Jepson i vagnen får man fuska bort en bit av loppet i ledningen talar mycket för en repris från senast ikväll.

En annan som också trivs i spets är, 4 Lincoln Abe Boko. Han har tagit fyra av sina sex segrar i den positionen. Skulle man lyckas snuva Hamilkar Boko på ledningen ikväll är mycket vunnet. Given på kupong vid gardering.

Nämner även 7 Leonas Sami som senast avslutade rappt och vann då enkelt via 11,3 sista 700m. Får Leonas Sami ett passande smyglopp ikväll kan han avsluta snabbt och ska inte nonchaleras vid bredare gardering.

Min Vinnare: 1 Hamilkar Boko
Spets efter 500: 1 Hamilkar Boko
Skrällen: 7 Leonas Sami
Rankingen: A: 1 B 4,7,3,13,12,6,5,9 C 2,10,8,11

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto