V64 Tips Halmstad 17/2

Publicerad på 16 Feb 2023 - 09:23

DrTrav

DrTrav

16 Feb 2023 - 09:23

Åby står som värd för V64 på torsdag och att omgången är kryddad med en jackpot på fyra miljoner gör den extra intressant. Jag förlitar mig på att kapabla 8 Backdraft i V64-4 håller sig till rätt gångart och det blir min enda spik i omgången till en mycket tilltalande procent.

V64 Åby 16/2
V64-1 2.6.8.9
V64-2 2.3.7.11
V64-3 5.12
V64-4 8 Backdraft
V64-5 4.6.8.9.10
V64-6 1.3.5.9

640 rader x 1 kr = 640kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Åby 16/2
DD-1 4.6.8
DD-2 1 Crono Delleselve

3 rader x 80kr =240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 1640m Auto
9 Corsaronero Font blev en rejäl snackis inför sin debut på svensk mark och stallet jämför honom kapacitetsmässigt med Charliebrown Effe som bekant besitter ett väldigt högt kunnande. Han har bra ryggar i starten och kan hamna bra på det från start trots sitt bakspår och han kan mycket väl bara vara bäst här.

6 Behind Bars spetsar normalt inte av egen kraft men det finns som bekant open stretch på Åby och om Magnus Jakobsson släpper ledningen med 2 Comes With Age borde Johan Untersteiner vara först fram. Han har varit ett regelbundet inslag inom V75 under vintern och var bland annat tvåa i en V75-final i december.

8 Orkan Von Haithabu har fått ett tufft utgångsläge i den här spårtrappan men han har fått två lopp i kroppen efter uppehåll och gjorde det bra som tvåa vid båda starterna. Distansen är den rätta och även om han känns mer intressant när man får tävla utan skor igen tycker jag han ska med tidigt på kupongen till 5% i skrivande stund.

2 Comes With Age är kvick iväg från start och kommer med största sannolikhet att ta hand om ledningen. Han går bra i såväl ledning som med rygglopp och Magnus Jakobsson kan lägga upp taktiken som han vill.

Min Vinnare: 9 Corsaronero Font
Spets efter 500m: 6 Behind Bars / 2 Comes With Age
Skrällen: 8 Orkan Von Haithabu
Rankingen A:9.6.8 B:2.4.7 C:3.1.5

V64-2 1640m Auto Monté
11 Beatrice Trio bör ha överkapacitet för det här loppet om hon fungerar lika bra under sadel som med sulky. Hon vann en final av Diamantstoet under fjolåret och möter ett mycket överkomligt motstånd nu men det finns såklart frågetecken när hon gör comeback efter lång vila i en helt ny disciplin. Det kan behövas något lopp innan hon fattar vad monté går ut på men hon kunde knappast fått en bättre ryttare än Jonathan Carre.

2 Scotch Brodde har bortsett från senast radat upp pallplatser i disciplinen mot erkänt duktiga montéhästar. Det här är långt ifrån det bästa montéloppet han har varit ute i och från en bra position lär han sitta bra till omgående och kanske t.om. kan hitta till ledningen?.

7 Vegan Face har sin montédebut avklarad och han kunde knappast ha gjort det bättre när han mycket enkelt kunde koppla greppet över upploppet. Det ser ut att vara en bra montéhäst som ska räknas tidigt.

Jag nämner även 3 Cester som fått testa på monté två gånger nu. Han är lite uppanmäld här och står tufft inne på pengarna men känslan är att det här kan bli en mycket bra montéhäst på sikt.

Min Vinnare: 11 Beatrice Trio
Spets efter 500m: 2 Scotch Brodde / 4 Forever Melon
Skrällen: 3 Cester
Rankingen A:11.2.7 B:3.4.6.1 C:9.10.5.8

V64-3 2140m Volt
9 Cassiopeia Font ser ut att bli klar favorit igen men jag har ingen större känsla att hon ska lösa den här uppgiften. Hon tog inte tjugo meter på en sådan som 4 Vikens Takecool senast och även om man säger att hon var felbalanserad tycker jag inte att hon har imponerat någon gång med skor på hovarna. Jag står över henne och lyfter fram två andra ekipage.

12 Kookaburra Cherri står tufft till med bakspår på tillägg men går samtidigt ner en hel del i klass efter att ha varit ute på V75 två gånger om. Det oroar att hon tappade mark över upploppet senast och vi får hoppas att det bara var en dålig dag på jobbet men normalt tycker jag att hon ska ha en bra chans att kliva runt det här gänget.

Jag dubblar systemet med 5 Charming Lane som är kvick iväg den första biten och kommer sitta bra på det direkt trots sitt tillägg. Hon agerade rejält förbättrat senast och vann på Åby efter en resa på innerspåret.

Letar man jätteskräll lyfter jag fram 4 Vikens Takecool som tog hand om ledningen senast och kunde enkelt hålla undan från hästarna på tillägg. Det blir svårare att nå ledningen nu men skulle man lyckas nå den positionen skulle hon kunna rinna undan även om distansen är längre nu.

Min Vinnare: 12 Kookaburra Cheri
Spets efter 500m: 2 Romo / 3 Vicky Montoya / 4 Viken Takecool
Skrällen: 4 Vikens Takecool
Rankingen A:12.5 B:9.4.3.6.11.2 C:1.8.10

V64-4 2140m Auto
8 Backdraft har fått ett tufft utgångsläge i den här spårtrappan och kan möjligtvis hamna på vingel från start men det är en rejäl häst som tål jobb och jag tycker det här ser ut som en passande uppgift för henne. Hon är tyvärr inte helt pålitlig men hon kommer från en bra prestation senast och kunde relativt enkelt besegra 5 Jelly Bean Mearas trots att hon fick en tuff resa. Spelarna ser ut att ha svårt att bestämma sig och sprider på strecken och 13% på Backdraft tycker jag är alldeles för lågt. Hon bör vara favorit i loppet och därmed blir hon också min enda spik i omgången.

Motbud
9 Marjan Black stannade lite till slut över upploppet senast efter att fått gå loppet utvändigt om ledaren och var ursäktad. Rick Ebbinges häst har sett väldigt fin ut innan dess vid två raka segrar och kan förhoppningsvis få ett mer passande lopp nu.

5 Jelly Bean Mearas kastade in handduken mot Backdraft senast trots att hon fick diktera loppet i ledningen. Det är väldigt mycket andra och tredjeplatser i raden och det vittnar om att den där riktiga vinnarskallen inte finns där.

Min VInnare: 8 Backdraft
Spets efter 500m: 5 Jelly Bean Mearas / 2 Patriziore
Skrällen:
Rankingen A:8 B:9.5.2.7.1.6 C:11.10.4.3

V64-5 2640m Auto
4 Bahia försökte jag fälla som stor favorit på V86 senast men det blev ett billigt lopp och hon kunde rinna undan från ledningen. Det ser ut som att det är bra chans att nå ledningen nu också och i den positionen ska hon förstås räknas tidigt men jag är inte säker på att lång distans är något plus och det finns intressanta utmanare.

6 Dira Necessitas tror jag faktiskt är en bättre häst än favoriten och det skiljer ganska mycket i spelprocent i skrivande stund. Däremot har han haft väldigt svårt att sköta sig och risken att han galopperar är stor. Om Ken Ecce skulle lyckas få runt honom felfri kan det bli åka av och jag blir inte förvånad om han slår en sådan som Bahia utvändigt.

8 Always As Marke är en stark häst som känns gynnad av den dryga distansen. Han kan öppna snabbt från start och det finns en liten chans att nå ledningen även om det är mer sannolikt att Bahia tar hand om den positionen. Det borde kunna lösa sig ganska bra med positioner hur som helst och han är given på min kupong.

10 Devi Jameson och 9 Hard Center har snabba asvlutningar och skulle kunna vara två roliga skrällbud om det blir lite tempo på tillställningen.

Min Vinnare: 6 Dira Necessitas
Spets efter 500m: 4 Bahia / 8 Always As Marke
Skrällen: 10 Devi Jameson
Rankingen A:6.4.8 B:10.9.1.2.7.5 C:11.3

V64-6 1640m Auto
1 Crono Delleselve tror jag mest på och han visade att formen är fortsatt intakt senast på V75 och han har stött på betydligt tuffare konkurrens. Han går ner i klass till den här starten och även om jag tror det blir svårt att försvara innerspåret så han har en vass speed till slut. Förhoppningsvis kan han lifta med på innerspåret och ta dom till slut via open stretch. DD-spik.

5 Andover Heaven tror jag mest på och kommer han till ledningen bör det här vara en bra chans men det är en oviss spetsstrid och om han kommer till spets låter jag vara osagt. Han blev däremot väldigt pigg i ledningen senast och vann med knapp marginal som storfavorit och måste hålla sig mer lugn nu.

9 Honor får hoppas på tempo från det här utgångsläget och det är väl ingen omöjlighet med flera startsnabba ekipage från framspår. Hon är bra för klassen och är given på kupongen.

3 Arturo Beach håller jag som knapp spetsfavorit i loppet och han är klart gynnad av det är kort distans. Vi får se hur Marc Elias lägger upp taktiken men känslan är att man gärna kör i ledningen och även om han inte vunnit lopp på ett och ett halvt år ska han ses med chans.

Min Vinnare: Crono Delleselve
Spets efter 500m: 3 Arturo Beach / 5 Andover Heaven
Skrällen:
Rankingen: A:1 B:5.9.3.2.10.8.7 C:11.12.6.4

Lycka till

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto