V64 Tips Romme 10/2

Publicerad på 10 Feb 2023 - 11:21

DrTrav

DrTrav

10 Feb 2023 - 11:21

Kvällens V64 tävlingar hämtar vi från Dalatravet och närmare bestämt Romme. Nedan följer min lösning av omgången.

Jag spelar med en spik, 3 Salamanca i den femte avdelningen.

V64 Tips Romme Fredag 10/2
V64-1 5,8,10,11
V64-2 2,4,5
V64-3 9,13,15
V64-4 4,6,9,12
V64-5 3 Salamanca
V64-6 1,2,4,7,11

720 rader x 1 = 720 kr (spelar utdelning endast på 6 rätt)

DD Tips Romme Fredag 10/2
DD1: 3 Salamanca
DD2: 1,2,4,7,11

5 rader x 40 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 1640m auto
8 Thrive får tipset trots sitt tuffa utgångsläge. Detta är ett sto som har visat bra kapacitet för klassen men som inte är helt att lita på. Det har blivit fem galopper på sju starter, men de gångerna Thrive har hållit sig till rätt gångart har det slutat med en seger och en andraplats. Nu med Jorma Kontio i vagnen är känslan att en felfri insats ökar och då kommer också Thrive vara svår att stå emot ett till hennes kapacitet.

Stallkamrat med Thrive är 10 Exactement som nu har gjort fyra starter i Tomas Petterssons och visat både bra form och utveckling i dessa framträdanden. Senast gick hon imål med sparade krafter efter ett snällare lopp. Visst måste det klaffa från bakspår över kort distans ikväll. Men det handlar om låg klass och vid gardering är Exactement tidig på kupongen.

Min Vinnare: 8 Thrive
Spets efter 500m:
Skrällen: 10 Exactement
Ranking: A 8,10 B 5,11,3,1,9 C 6,4,7

V64-2 2640m auto
4 Tip Top Southwind hade ett tufft utgångsläge senast, men visade trots detta bra form via en rapp avslutngin. För två starter sedan vann han enkelt efter återigen en rapp avslutning. Ikväll är utgångsläget bättre och skulle hon komma till ledningen blir hon svårslagen i detta lärlingslopp. Tip Top Southwind har gått i spets två gånger tidigare varav ett av dessa tillfällen slutade med seger. Men oavsett om det blir spets eller inte från start är Tip Top Southwind given på kupongen.

5 Mister A. gjorde senaste comeback och vann då enkelt. Nu med lopp i kroppen bör formen vara framflyttad och ser man till konkurrensen ikväll står Mister A bra inne i loppet kapacitetsmässigt. Måste ses som en tidig segerkandidat.

Skrällen är 2 Ajlexes Abraxas som senast ra ute på V75 och är van att möta tufft motstånd. Ikväll är utgångsläget perfekt och Ajlexes Abraxas är garanterad ett bra lopp. Nu är motståndet dessutom enklare och 17% är tilltalande.

Min Vinnare: 4 Tip Top Southwind
Spets efter 500m: 4 Tip Top Southwind
Skrällen:
Ranking: A 4,5,2 B 9,7,3,10 C 8,6,1

V64-3 2140m volt
13 Nachos är redan en fin travare som nu kommer med två raka segrar på kontot och har dessutom segrat i tre av sina sex starter i livet. Samtliga segrar har dock kommit från ledningen och ikväll väntar en annan uppgift för hästen. Men ser man till motståndet så besegrade man en så bra häst som Barabobbit senast och jag räknar därför med att Ulf Ohlsson är offensiv direkt från start och med tanke på vad Nachos visat upp hittills så är han min givna tipsetta ikväll.

Nämner även 15 Sign Me Up Yankee som visserligen galopperade direkt i starten senast från innerspåret. Men även detta är en individ som visat fin utveckling och har segrat i två av sina sex starter. Sign Me Up Yankee tillsammans med Emilia Leo kommer har även han ett svårt utgångsläge ikväll, men ser man till kunnandet han visat upp hittills stickar han tillsammans med min tipsetta ut i kvällens lopp.

Men skulle dessa två träta lite för mycket emot varandra vill jag även ha med Magnus A Djuse bakom 9 Gårandå på min kupong. Gårandå vann senast på bra sätt och förstärks i vagnen till kvällens start.

Min Vinnare: 13 Nachos
Spets efter 500m: 2 Rockwell Trot
Skrällen:
Ranking: A 13,15 B 9,12,14,4,3,7,2 C 8,6,11,5,10,1

V64-4 1640m auto
6 Linnjerka blir min tipsetta i detta kallblodslopp över kort distans. Detta är en individ som är kvick iväg från start och han är min troliga ledare av loppet. Linnjerka visade senast sin startsnabbhet när hon först tog hand om ledningen för att sen släppa den positionen till favoriten. Men när väl luckan uppenbarade sig sköt Linnjerka till bra och avgjorde på ett säkert sätt. Linnjerka har segrat i två av de sex starter hon genomfört på svensk mark och vid båda tillfällena har det blivit överlägsna segrar från spets. Favorit i repris här?

Nämner även 9 Åse Sannejentå som visat att hon besitter bra fart för loppet men svårt att räkna på då hennes prestationer är aningen ojämnt. Hon gav sig tidigt från ledningen senast. Men banan den gången var inte bra vilket troligen är en del av förklaringen till den sämre prestationer. Ikväll förstärks Åse Sannejentå med Magnus A Djuse vilket är intressant. Får ekipaget lifta med och spara på speeden fäller de många den sista biten.

12 Frida Scott besitter bra grundkapacitet och skulle hon trava hela vägen denna gången finns både fart och kunnande för att vara med långt framme i ett lopp som detta.

Min Vinnare: 6 Linnjerka
Spets efter 500m: 6 Linnjerka
Skrällen: 12 Frida Scott
Ranking: A 6 B 9,12,4,5,3,2,8 C 7,1,10,11

V64-5 2140m volt
Här hittar vi omgångens enda spik, 3 Salamanca. Detta är en individ som nu efter sitt lite längre uppehåll kan stoltsera med två raka segern på kontot. För två starter sedan vann hon enkelt från ledningen sista varvet och senast var hon återigen överlägsen från spets. Att Salamanca trivs i spets är inget att tveka på och med bara fyra startande ekipage på start här är jag inne på att hon återigen tidigt tar hand om ledningen. Att dessutom Claes Sjöström nu sitter i vagnen ses även som ett plus och i min bok ska detta vara en bra segerchans och jag spikar.

Motbud
2 Diamant Vendil har visat sig besitta bra styrka och har tidigare vunnit från dödens på tilltalande sätt. Senast avslutade hon bra efter att ha blivit störd ca 200m från mål. För två starter sedan visade Diamant Vendil återigen att han inte räds ett tuffare lopp och till endast 4% är detta en tidig skräll att plocka med vid gardering.

Nämner även 10 Amiral som senast gjorde comeback senast efter ett långt uppehåll. Amiral visade dock ingen ringrost utan vann på bra sätt direkt. Nu med det loppet i kroppen bör formkurvan var framflyttad tills ikväll och måste således räknas tidigt vid gardering.

Min Vinnare: 3 Salamanca
Spets efter 500m: 3 Salamanca
Skrällen: 2 Diamant Vendil
Ranking: A 3 B 2,10,,7,5,9,4 C 13,12,1,8,14,11,15

V64-6 2140m auto
11 Ready Doc har vunnit sju av elva lopp från ledningen men kommer ikväll ha en annan uppgift framför sig. Men Ready Doc har även visat att han tål att göra en del jobb på egen hand om det skulle krävas samt att han är vass på speed. Kunnandet och formen finns där. Senast vann han enkelt med sparade krafter från just spets och skulle det bara klaffa någorlunda med positionerna längs vägen ikväll kommer Ready Doc pånytt utmana om segern här.

4 Red Hot Roadster trivs som bäst i spets och vi lär kunna vänta oss att Andreas Pettersson kommer göra ett allvarligt försök för att komma dit från start ikväll. Red Hot Roadster kommer nämligen med toppform och vann senast på bra sätt. Då fick han göra en hel del jobb ute i tredjespår genom slutkurvan och med ett lite mer passande lopp denna gången kommer han vara en tuff nöt att bräcka från ledningen.

2 Alert Kronos har gör ikväll comeback efter att inte startat sedan i oktober. Men detta är en häst med högt kunnande för klassen och han är väldigt kvick iväg från start. Däremot kanske man inte är beredd att offra allt här nu i comebacken om man skulle bli ansatt av hård press initialt. Men oavsett om det blir ledningen eller inte så är Alert Kronos garanterad ett bra lopp och måste räknas tidigt sett till hans kunnande.

1 Hefner Am missgynnas ikväll av innerspåret men skulle Claes Sjöström lyckas hålla Hefner Am i trav från start och hitta ut i banan är detta en häst som besitter ett tungt slutvarv.

Min Vinnare: 11 Ready Doc
Spets efter 500m: 4 Red Hot Roadster / 2 Alert Kronos
Skrällen:
Ranking: A 11,4 B 2,1,7,8,9,3 C 12,10,6,5

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto