V64 Tips Romme 6/1

Publicerad på 6 Jan 2023 - 10:57

DrTrav

DrTrav

6 Jan 2023 - 10:57

Kvällens V64 tävlingar hämtar vi från Dalatravet och närmare bestämt Romme. Nedan följer min lösning av omgången.

Jag spelar med en spik, 8 Iceland Radio ​​i den femte avdelningen.

V64 Tips Romme Fredag 1/6
V64-1 4,5,7,11
V64-2 6,10,11,12
V64-3 2,4,7
V64-4 2,5,11
V64-5 8 Iceland Radio
V64-6 2,4,5,6,10

720 rader x 1 = 720 kr (spelar utdelning endast på 6 rätt)

DD Tips Romme Fredag 1/6
DD1: 8 Iceland Radio
DD2: 2,4,5,6,10

5 rader x 40 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m volt
11 Toscana Southwind har inlett lovande och har fem segrar på nio starter. Men ikväll handlar det om första starten efter ett längre uppehåll vilket gör formen aningen svårbedömd. Men tränaren Joakim Elfving låter uppåt på förhand och menar på att Toscana Southwind kommer vara väl förberedd. Utgångsläget är passande i volten och med en bra start kommer hon snabbt vara ikapp hästarna på start. Ser man sen till kunnande och kapaciteten hästen visat tidigare ska Toscana Southwind ha bra segerchans vid en normal prestation. Hon är allround och har segrat både från ledningen och bakifrån tidigare. Given tipsetta.

På start hittar vi 4 Sioux Kung X. som stod för en rejäl insats senast. Då slutade det med att första segern i karriären inkasserades och med den insatsen i kroppen nu kommer Sioux Kung X med fin form till dagens start. Detta är en rejäl individ som tål att göra en hel del jobb på egen hand och skulle det strula lite för Toscana Southwind kommer Sioux Kung X. kunna bjuda upp till bra motstånd ikväll.

Skrällen är 7 Neo som senast visade att hon behärskar en tung bana. Då stod Neo för ett bra lopp och satte tillslut nosen även först över linjen. Detta är en individ som visade bra utveckling under sista delen av förra året och får hon nu fortsätta ta med sig samma form in i det nya året kommer hon kunna vara med långt framme även här.

Min Vinnare: 11 Toscana Southwind
Spets efter 500:
Skrällen: 7 Neo
Ranking: A 11 B 4,7,5,12,3,1,2 C 6,9,8,10

V64-2 1640m volt
Ett spännande kortlopp över 1640m med två startande volter.
10 Sol Storm har verkligen fått visa sin höga kapacitet hos Hanna Forslin. Det har blivit fyra seger på åtta starter men i fem av dessa framträdanden har det också blivit galopp. Som ni förstår är detta en individ med högt kunnande men som inte alls är helt att lita på. Senast stod han för en bra insats när han vann trots ett tuffare lopp. Sol Storm står bra inne i loppet och skulle han bara hålla sig till trav hela vägen ikväll är detta en bra segerchans på pappret.

Nämner även 12 Drivbest som visserligen inte startat på länge men som besitter bra grundkapacitet. Från stallet låter man nöjda på förhand och menar på att Drivbest är redo för en bra prestation direkt. Med en normal prestation är detta en tidig segerkandidat om Sol Storm kommer bort.

På start hittar vi Westholms 6 Klack Molle som är en kvick individ och skulle han bara hålla reda på benen hela loppet ikväll kommer det inte bli helt enkelt att plocka in alla meter på honom i spets.

Nämner även 11 Målbo Urbin som stod för en bra avslutning i comebacken senast. Nu med det loppet i kroppen bör formen vara ännu bättre ikväll och han ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 10 Sol Storm
Spets efter 500: 6 Klack Molle
Skrällen: 11 Målbo Urbin
Ranking: A 10 B 12,6,11,5,2,7,8,4,9 C 13,14,1,3

V64-3 2640m volt
4 Sun's Exciting är spännande femåring som visat helt rätt inställning. Det har hittills blivit fem seger på åtta starter. Nu handlar det dock om första starten sedan Augusti och formen är således svårbedöm. Men kunnandet för klassen är bra och tränaren Joakim Elfving har sällan fuskat med träningen när hans hästar kommer till start. Med Magnus A Djuse i vagnen känns ekipaget givet i segerstriden och trots bricka fyra på startvolten är detta hästen att slå för övriga i loppet.

Nämner även 2 Nordic Star Tooma som nu gjort två bra lopp för Peter G Norman och har en formkurva som pekar uppåt för dagen. Utgångsläget är passande ikväll och får han bara lifta med i de främre träffen kan han avsluta rappt om han får hushålla med krafterna. Skrällen i loppet för mig.

På tillägg hittar vi 7 Mercenary som är en tuffing som är härdad i hårda sammanhang och kommer med V75 meriter i programmet. Ikväll är det enklare emot och med tanke på hans styrka så skulle Mercenary inte missgynnas av krävande förutsättningar denna tävlingsdag.

Min Vinnare: 4 Sun's Exciting
Spets efter 500:
Skrällen: 2 Nordic Star Tooma
Ranking: A 4 B 2,7,14,11,6,8,1,5,9 C 3,13,15,12,10

V64-4 2140m auto
11 Champagne Trot ser ut att vara en spännande individ som kommer kunna uträtta en hel del på tävlingsovalen framöver. Men han behöver samtidigt mogna en del och bli mer stabil. Efter galopp i både i kvalet och i tävlingsdebuten blev det senast en felfri start och då slutade det också med en överlägsen seger från dödens. Sköter sig bara Champagne Trot ikväll lär vi få se ett offensivt upplägg direkt från start och oavsett lopp scenario ska en felfri Champagne Trot vara hästen att slå för övriga.

5 Cameron gjorde comeback senast och såg då förbättrad ut. Nu med lopp i kroppen lär formkurvan dessutom peka uppåt. Utgångsläget är okej och i ett skiktat lopp är detta främsta motbudet till Champagne Trot på förhand.

Nämner även 2 Enga Trot som är garanterad ett snällt lopp och är i så fall en tidig skräll vid gardering.

Min Vinnare: 11 Champagne Trot
Spets efter 500:
Skrällen: 2 Enga Trot
Ranking: A 11 B 5,2,7,3,10,6,12 C 8,1,9,4

V64-5 2140m volt
Här hittar vi omgångens enda spik, 8 Iceland Radio. Detta är en individ som visat bra form en längre tid. För två starter sedan stod hon för en bra insats när det blev seger på Solvalla. Att det idag är 20m tillägg är inget som skrämmer om vi ser till hästarna på start. Främsta motbudet hittar vi däremot på 40m tillägg, 10 Perfect Dynamite. Men jag är inne på at Iceland Radio körs offensivt från start och med en liknande insats som vid senaste segern kommer hon bli svårslagen här. Jag spikar.

Motbud
10 Perfect Dynamite är en härdad och rutinerad numera tioåring. Han är van att tampas i tuff konkurrens och för två starter sedan avslutade han vasst som tvåa bakom en så pass bra häst som Very Kronos. Men känslan är att detta är en individ som numera behöver få loppen lite serverat och när det som nu väntar en hel del jobb på egen hand kommer jag välja att spika emot.

Min Vinnare: 8 Iceland Radio
Spets efter 500:
Skrällen:
Ranking: A 8 B 10,12,11,6,2,13 C 5,3,1,7,4,9

V64-6 1640m auto
6 Gigolo La Marco blev senast serverad ett perfekt i rygg på ledaren. Han tackade för det genom att skjuta till vasst när luckan sen kom. Nu är man tillbaka på svensk mark igen och han har tidigare presterat bra här. Speeden finns där och skulle det bara lösa sig med positionerna från start ikväll är jag detta mitt förstaval.

I spets sitter troligtvis 5 Ceboruco som senast fick ge sig från just spets efter att det gått alldeles för fort under loppet. Att det blev trötta ben är inget att säga om och att det nu är 500m kortare är bara ett plus. Kostar det inte allt för mycket för att nå ledningen ikväll kan det mycket väl räcka hela vägen för Ceboruco. Spännande till 12%.

Nämner även 10 Pretty And Evil som visserligen inte vinner så ofta. Men även detta är en speedig individ som trivs över den korta distansen. Hon står dessutom perfekt inne i loppet och skulle det bli lite körning på grejerna från start här kommer Pretty And Evil kunna profitera på det tillslut.

2 Ninepoints Yankee är en strulputte som besitter bra kunnande när han väl fungerar. Men det är en gedigen galopphistoria som hästen besitter vilket gör honom svår att räkna på. Nu har han fått ta igen sig lite inför ikväll och utgångsläget är passande. Skulle han trava felfritt är Ninepoints Yankee garanterad ett bra lopp och kan bli dyr att nonchalera vid gardering.

Min Vinnare: 6 Gigolo La Marco
Spets efter 500: 5 Ceboruco
Skrällen: 2 Ninepoints Yankee
Ranking: A 6,510 B 2,4,1,8,12 C 3,7,9,11

Lycka till
DrTravKommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto