V64 Tips Umåker 20/1

Publicerad på 20 Jan 2023 - 10:54

DrTrav

DrTrav

20 Jan 2023 - 10:54

Kvällens V64 tävlingar hämtar vi från Umåker. Det är en isbana som gäller och nedan följer min lösning på omgången.

Jag spelar med en spik, 4 Twins Lilly i den fjärde avdelningen.

V64 Tips Umåker Fredag 20/1
V64-1 1,5,7
V64-2 4,5,6,7,10
V64-3 7,10
V64-4 4 Twins Lilly
V64-5 1,2,5,8
V64-6 1,2,4,5,10

600 rader x 1 = 600 kr (spelar utdelning endast på 6 rätt)

DD Tips Umåker Fredag 20/1
DD1: 2 West Wind
DD2: 1,2,4,5,10

5 rader x 50 kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2640m volt
Hanna Olofsson tränar två av de sju startande hästarna, 5 The Oak L.A. och 7 Gun de Chanlecy. Hästarna möttes i den senaste starten, då gick 7 Gun de Chanlecy segrande ur striden men The Oak L.A. stod för en klart bra insats. The Oak L.A är en häst som tål att göra en del grovjobb på egen hand och även om han fick se sig besegrad av stallkamraten senast är båda givna streck på kvällens system.

Nämner även 1 Lavicii Boko som står på start och ser ut att vara i bra form nu. För två starter sedan tappade han mycket mark efter en tidig galopp men upphämtningen var positiv och trots fjärdespår genom sista sväng lyckades Lavicii Boko sätta nosen först över linjen. Senast stod han återigen för en bra insats med en hel del jobb på egen hand ute i spåren. Ikväll väntar ett mer spår snålt lopp då han är den troliga ledaren av loppet och från spets kommer Lavicii Boko sen kunna leda länge.

Min Vinnare: 7 Gun de Chanlecy
Spets efter 500m: 1 Lavicii Boko
Skrällen: 1 Lavicii Boko
Ranking: A 7,5 B 1,5,2 C 4,3

V64-2 2140m auto
Hanna Olofssons har även i andra avdelningen en bra segerchans i 10 Hotspot Simoni. Han kommer nu från två bra prestationer och har en formkurva som pekar uppåt. För två starter sedan fick han ett snällt lopp och tackade för det genom att avsluta snabbt och sätta nosen först över linjen när väl attacken sattes in. Senast fick han visa att han även hanterar att göra lite mer jobb på egen hand och höll trots det bra hela vägen in i mål som tvåa. Ikväll bli det eventuellt norskt huvudlag för första gången vilket är intressant.

5 Utter Southwind är en spännande individ som aldrig varit sämre än tvåa felfri och skulle han få ordning på benen och bli mer stabil framöver kommer Jens Erikssons fyraåring kunna klättra i klasserna. Han vann väldigt enkelt senast och håller bra form för dagen. Utgångsläget är bra och Utter Southwind är ett givet bud vid gardering.

Nämner även 4 Charly du Tremble som är kvick iväg från start och har visat sig trivas bra i spets. Ikväll är förutsättningarna passande och även detta är en tidig utmanare till segern vid gardering.

Min Vinnare: 10 Hotspot Simoni
Spets efter 500m: 4 Charly du Tremble
Skrällen: 5 Utter Southwind
Ranking: A 10 B 5,4,7,6,8,3,1 C 11,2,9

V64-3 2140m volt
10 Don Viking blir stor favorit i detta kallblodslopp över flera volter. Att plocka in 80m är aldrig en enkel uppgift men sett till vad han möter på pappret ikväll kan man konstatera att Don Viking både är ett eller två huvuden högre kapacitetsmässigt än samtliga konkurrenter. Lever bara Don Viking upp till en normal prestation här kommer han utmana om segern. Med Mats E Djuse i vagnen har det hittills resulterat i två segrar, en andraplats och en tredjeplats på fem starter. Men han blir också STOR favorit och det finns en häst i övrigt som jag tycker är intressanta som jag kommer dubbla systemet med.

7 Storspjuver fick genast ett omöjligt lopp när han blev hängandes i tredjespår stora delar av loppet och den prestationen är inget man ska bedöma Storspjuver på. Detta är annars en bra häst för klassen som ikväll skulle kunna komma fram i loppet tidigt och klaffar det bara lite är det inte helt självklart att plocka in 40m på honom. Till 6% vill jag ändå dubbla systemet med Storspjuver.

Min Vinnare: 10 Don Viking
Spets efter 500m:
Skrällen: 7 Storspjuver
Ranking: A 10 B 7,5,3,9,5,11,1 C 6,2,8

V64-4 2140m auto
Här hittar vi omgångens enda spik, 4 Twins Lilly. Detta är en häst som fått passande förutsättningar ikväll. Hon är kvick iväg från start och min troliga ledare av loppet. Väl i spets har sen fyra av hennes fem segrar bärgats och Twins Lilly har dessutom bara fått se sig besegrad en gång från ledningen. Twins Lilly trivs som bäst när hon får tugga på utan ryggar och i min bok kommer hon bli svår att passera ikväll. SPIK.
Även här har Hanna Olofsson en duo till start som kommer utmana min spik.

Motbud
1 Victoriasbelfaveur kommer med formen på topp och vann senast på överlägset sätt. Dock är utgångsläget ikväll lite vanskligt då hon inte är speciellt kvick från start och kommer därför troligen behöva backa sig loss. Men hon är väldigt vass på speed och skulle med lite klaff kunna utmana min spik över upploppet.

Stallkamraten 2 Miss L.A. var inte som bäst senast, men är behandlad efter det och har fått ett perfekt utgångsläge. Det som är minus här är att Miss L.A.kan behöva lopp i kroppen för att hitta den där riktiga formen igen.

Min Vinnare: 4 Twins Lilly
Spets efter 500m: 4 Twins Lilly
Skrällen: 2 Miss L.A.
Ranking: A 4 B 1,2,6 C 7,3,5

V64-5 2140m auto
2 West Wind galopperade senast i början av upploppet vilket såklart inte är positivt. Men det såg samtidigt inte tomt ut på krafter heller. Ikväll är utgångsläget tilltalande och även om West Wind inte är någon raket från start så kommer han direkt sitta bar till i loppet. Kapaciteten är hög och felfri är detta en bra segerchans i loppet.

1 Amongst Stars visade fin form senast när han stod för en rapp avslutning. Amongst Stars är garanterad ett bra lopp och även om utgångsläget ikväll kan bli en fälla så är detta en häst som står sig bra kapacitetsmässigt i loppet och ska räknas tidigt.

7 Xanthis Excalibur avslutade bra i den senaste starten och för två starter sedan fick han göra jobbet utvändigt om ledaren och höll trots detta bra hela vägen. Xanthis Excalibur kan öppna bra men han är samtidigt inte helt att lita på. Ska dock inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 2 West Wind
Spets efter 500m: 4 Neo Sånna
Skrällen: 7 Xanthis Excalibur
Ranking: A 2 B 1,7,5,8,9,6,4 C 10,11,3,12

V64-6 2140m auto
Vi avsluta omgången med ett öppet lopp där 1 M.T.Oberon rankas först. M.T.Oberon kommer med två raka segrar på kontot och har visat att formen är på topp. Däremot är inte utgångsläget optimalt och han riskerar att bli över från start men skulle det lösa sig med positionera finns både fart och kunnande för att vara hästen att slå i loppet. Men det är samtidigt lika givet att gardera ikväll med tanke på just innerspåret bakom bilen.

10 Just Celebration är van att möta tufft motstånd och har flera bra prestationer på V75 bakom sig. Formen är bra också bra och skulle det bara bli lite tempo på loppet från start kommer Just Celebration bjudas in och bli svår att stå emot över upploppet.

4 Eskimo Brother satt fast med krafter sparade bakom M.T.Oberon för två starter sedan och senast vann han på bra sätt från spets. Skulle Eskimo Brother återigen hitta tidigt till ledningen ikväll kommer det inte bli helt enkelt att plocka ner honom om han får bestämma tempot en bit av loppet.

5 Harley K. gör debut i ny regi och kan vara skrällen här i avslutningen.

Min Vinnare: 1 M.T.Oberon
Spets efter 500m: 4 Eskimo Brother
Skrällen: 5 Harley K.
Ranking: A 1,10,4 B 5,2,8,3,7 C 11,5,9,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto