V65 Tips Åmål 8/4

Publicerad på 8 Apr 2022 - 01:01

DrTrav

DrTrav

8 Apr 2022 - 01:01

Vi sparkar igång helgen med en V65 från Åbytravet som håller mycket god klass och det ser inte helt lättlöst ut på förhand. Jag spelar endast med en spik i omgången, 6 Chic Be i V65-2 som jag tror leder sitt lopp från start till mål.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Åby 8/4
V65-1 2.3
V65-2 6 Chic Be
V65-3 2.5.7.9.10.11
V65-4 2.5.8.10
V65-5 1.2.6.10.12
V65-6 3.11.12

720 rader x 1 kr = 720kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Åby 8/4
LD-1: 6 Behind Bars
LD-2: 3,11,12

3 rader x 70kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
2 Nugget Zon har jag följt noga genom hans karriär och han har gjort det mesta rätt hittills och vunnit sex av åtta lopp. Stilen har inte alltid varit helt fläckfri men men han brukar reda ut det och börjar se allt bättre ut i aktionen. Han är snabb från början och jag håller honom som favorit till att ta hand om ledningen och från den positionen blir han svårslagen. Det är inte hela världen om han inte skulle sitta i spets och han går precis lika bra bakifrån. Med ett bra utgångsläge får han garanterat en bra resa och han är min givna tipsetta.

Jag är dock spänd på 3 Hidalgo Heldia som återkommer till svensk mark och gör debut i regi Conrad Lugauer. Han imponerade som treåring och inledde karriären med fyra raka segrar och att det är en talangfull häst råder det inget tvivel om. Han gjorde tre lopp i Tyskland under fjolåret mot bra hästar och känslan är att det är en häst som har lite pengar på sig sett till sin kapacitet. Han är kvick iväg från start och skulle han komma till ledningen eller möjligtvis hitta ryggen på Nugget Zon blir han livsfarlig om han är väl förberedd.

Jag nöjer mig med två hästar på mitt system men det här är ett lopp som håller bra klass och hästar som 4 Cubalibre Jet, 6 Cester och 7 Conrads Diderot är hästar som absolut skulle kunna göra sig gällande.

Min Vinnare: 2 Nugget Zon
Spets efter 500m: 2 Nugget Zon / 3 Hildago Heldia
Skrällen: 6 Cester
Rankingen A: 2.3 B:4.6.7.9. C:1.8.10.12.11.5

V65-2 2140m Auto
6 Chic Be har aldrig varit sämre än trea på åtta starter, varav fyra har slutat med seger. Hon har svikit som storfavorit två gånger på raken nu och har varit en liten besvikelse men jag tycker ändå hon gick bra till slut senast bakom Readly Express-avkomman Runner Brodde som har hög kapacitet. Nu är hon anmäld barfota runt om för första gången i karriären vilket förhoppningsvis faller väl ut och som jag läser loppet sitter hon i ledningen efter ett par hundra meter. Jag tycker det är svårt att hitta någon riktigt bra spik i omgången och även om det inte saknas motstånd tycker jag det bör vara en vettig uppgift om han löper upp till sitt kunnande. Jag tar ställning och hamrar in spiken.

Motbud
5 Nocco kommer från ett passivt upplägg i årsdebuten och den insatsen var intetsägande. Det finns mycket fart i den här damen och jag tror vi kan förvänta oss ett mer offensivt upplägg nu. Det är svårt att säga var hon hamnar från start men utan strul är hon en tidig utmanare.

3 Denco’s Rioja känns lite spännande för de som letar någon utanför boxen. Hon är snabb från start och kommer troligen att ta hand om ledningen initialt för att sedan släppa till någon mer betrodd. Med lite tempo på loppet skulle hon kunna slå till via open stretch med dokumenterad form.

8 Easy Star kommer också med dokumenterad form och avgjorde enkelt i spurten senast. Spår åtta är inte optimalt men det är en spårtrappa och då behöver man inte vara lika missgynnad av spåret.

Min Vinnare: 6 Chic Be
Spets efter 500m: 6 Chic Be
Skrällen: 3 Denco’s Rioja
Rankingen A:6 B:5.3.8.11.10.12.4.1.10 C:9.2.12

V65-3 2140m Auto
10 Jello W. har vunnit 13/24 starter i karriären och ska göra debut för ett formstark stall. Kollar man de tider som han har gått är känslan att det här är en bra häst för klassen och jag blir inte ett dugg förvånad om han bara är bäst i det här loppet. Jag tycker ändå att det är svårbedömt när hästar kommer från Tyskland och han verkar dessutom inte helt stabil på benen. Sammanfattningsvis är det en mycket spännande debut men jag vill gardera.

9 Amazing Hazel visade form och var rejäl vid sin seger i årsdebuten, även om det var i ett beskedligt sällskap. Hon är inte alls att lita på men kapaciteten är hög och hon skulle ha startat i en E3-final under fjolåret men fick tyvärr strykas. Hon är anmäld barfota runt om i skrivande stund, vilket är intressant. Det ska dock tilläggas att hon har tävla med barfotabalans tre gånger tidigare, vilket har resulterat i två galopper.

7 Hipster K har det det snackats en hel del om men han har inte imponerat på mig hittills. Det låter ändå som att Björn Norén har goda tankar om sin häst och den amerikanska sulkyn skulle kunna ge en bra effekt om man väljer att tävla med den.

2 Mael var positiv efter galopp senast och 5 Diggers Fromheaven kan vara en kantboll om han skulle hitta ner till sargen från start.

11 Havbergs Classic är bättre än raden och gynnas av att slippa tävla med skor nu, kantboll.

Min Vinnare: 10 Jello W.
Spets efter 500m: 5 Diggers Fromheaven / 7 Hipster K
Skrällen: 5 Diggers Fromheaven
Rankingen A:10.9 B:7.2.5.11. C:8.12.1.3.6.4

V65-4 2140m Auto
2 Zagor Roc har för lite pengar på sig sett till sin kapacitet men han har haft svårt att hålla sig i trav sedan han kom till Sverige. Carl-Johan Jepson är en förstärkning i sulkyn jämfört med Fredrik Cleasson och förhoppningsvis kan han gå felfritt nu. Han är ingen raket från start men det låter som att man vill släppa ledningen med 5 Cena och det är ingen omöjlighet att han kan vara först fram och överta.

8 Ready Häggenäs är loppets formkort. Näst senast var det troligen segern som försvann när han galopperade med 600 meter till mål och senast satt han fast med alla krafter sparade efter att ha hamnat i en trött rygg på innerspåret. Spår 8 i en spårtrappa är inte så tokigt och han är ganska snabb bakom bilen och borde kunna hitta en bra position omgående.

10 Luringen La Ma var ute i ett tufft V75-lopp senast och går ner i klass nu. Han fungerade inte som bäst då och galopperade till slut och har fått en liten paus därefter. Han är kapabel för klassen och var bland annat trea på V75 i fjol och i det här sällskapet ska han räknas tidigt.

5 Cena är ruskigt startsnabb och det finns troligen ingen som kan utmana honom om ledningen i det här fältet. Det låter som att man vill ha en resa i ryggar men det passar hästen bra och hans speed kan bita bra via open stretch.

Min Vinnare: 2 Zagor Roc
Spets efter 500m: 2 Zagor Roc / 5 Cena / 8 Ready Häggenäs
Skrällen: 8 Ready Häggenäs
Rankingen A: 2.8.10.5 B:1.9.3.12.6 C.7.4.11

V65-5 2140m Auto
6 Behind Bars är rätt favorit i loppet men det ser ut som att han kommer bli väldigt stor favorit och det är många bra ekipage som kommer till start. Risken finns såklart att han är framme tidigt och övertar ledningen och därifrån är det hästen att besegra men han har varit ifrån två månader inför det här och jag vill gardera.

12 Free Bird har jag fastnat för och han har svarat för flera starka prestationer tidigare. Han var inte alls till sin fördel i sin var ute på V75 i Februari men han har säkert blivit behandlad sedan dess och kommer att vara klart bättre nu. Han har tjänat mest pengar i fältet och läget behöver inte vara fel eftersom han har sin bästa bit till slut. Att han dessutom är anmäld barfota runt om samt med bike för första gången på svensk mark åtminstone är mycket spännande.

10 Give Me Five F.R var väldigt bra senast efter ett offensivt upplägg och till skillnad mot ovan nämnda hästar kommer han med full form till den här starten. Läget är såklart inte det bästa men han tål att göra jobb på egen hand och på kapacitet tror jag inte man känner sig slagen mot någon i det här fältet.

1 Cojito och 2 Galewindsonthepath är båda kvicka iväg och kan få passande resor på innerspåret och om favoriten inte tävlar på topp kan dom mycket väl hota via open stretch.

Min Vinnare: 6 Behind Bars
Spets efter 500m: 6 Behind Bars
Skrällen: 12 Free Bird
Rankingen A:6 B:12.10.1.2.8.4.9.3 C:7.11

V65-6 2140m Auto
3 Bluehill’s Wind står tufft inne på pengarna men får därmed också ett perfekt utgångsläge eftersom det är en spårtrappa. Hon är snabb från start och borde ta hand om ledningen och även om det är många bra hästar emot ser jag ingen anledning till att man inte ska köra i den positionen. Hon gör sina bästa lopp där framme och jag tror hon kan bli svårfångad.

12 La Sassicaia tycker jag är loppets bästa häst och Robert Berghs hästar brukar inte behöva lopp i kroppen för att prestera. Hennes senaste start var i december och då var hon trea på V75 i ett försök till Diamantstoet. Det är många hästar att runda men hon tål tuffa upplägg och kan kliva runt allt direkt i årsdebuten.

11 Beware Kronos står väldigt bra inne på pengarna och har varit ute i tuffa sällskap på slutet och gjort det väldigt bra. Det är lite lättare emot nu och även om läget inte är bra tycker jag att hon ska räknas mycket tidigt i det här sällskapet.

Min Vinnare: 3 Bluehill’s Wind
Spets efter 500m: 3 Bluehill’s Wind
Skrällen:
Rankingen A:3.12.11 B:4.10.2.8.6.7 C: 1.9.5

Lycka till

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto