V75 Färjestad 7/1

Publicerad på 5 Jan 2023 - 23:41

DrTrav

DrTrav

5 Jan 2023 - 23:41

2023års första V75 omgång arrangeras av Karlstad och körs närmare bestämt på Färjestads travoval. Jag kommer spela med två spikar, 6 Dear Friend i den tredje avdelningen och 6 Vinci Nice i den femte avdelningen. Min lösning finner ni nedan.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS! (Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!) 

V75 Tips Färjestad Lördag 7/1
V75-1 1,2,3,9
V75-2 3,6,11,12,13
V75-3 6 Dear Friend
V75-4 3,6,8,11,13,15
V75-5 6 Vinci Nice
V75-6 1,7,10,14
V75-7 4,5,6,7,10,11,12

3360 rader x 0,50 = 1680 kr


DD Tips Färjestad Lördag 7/1
DD1: 1,7,10,14
DD2: 7 Likeaboss 

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet


V75-1 1640m auto
3 Everglo Lemon har nu fått tre lopp i kroppen efter sitt uppehåll och vi har verkligen fått se en rejäl Everglo Lemon i de två senaste starterna. Senast fick han ett tufft lopp men stred då hela vägen in i mål som den moraliska vinnaren av loppet även om han fick nöja sig med andraplatsen den dagen. Näst senast vann han på bra sätt från ledningen. Idag är det debut över kort distans och Everglo Lemon kunde knappast få ett bättre utgångsläge. Detta är en allround individ som med tanke på sin utvecklingskurva är en given tipsetta i inledningen.

9 Ductus har visat sig duga bra i nuvarande klassen. Han står perfekt inne i loppet och visade upp sitt kunnande näst senast. Senast handlade det om V75 finaler och då blev Ductus störd till galopp 750m från mål. Även Ductus gör idag debut över distansen. Han gynnas om det blir bra tempo på loppet från sitt bakspår idag.

2 Fabror Melker visade näst senast att han duger i klassen då han hade varit sämst tvåa utan sin upploppsgalopp. Hästen är kvick ut och tog sin enda seger från ledningen så man lär göra ett allvarligt försök att komma dit.

Tidig är även hemmahästen 1 Jarel Boko som senast kördes till ledning efter 600m, det blev tillslut trötta ben och man fick se sig slagen av bland annat Everglo Lemon. Men detta är en kvick individ som kommer kunna öppna bra. Vi ska dock komma ihåg att från bricka ett på Färjestad är det svårt att försvara ledningen. Men Jarel Boko tillsammans med Björn Goop kommer kunna få ett gynnsamt lopp och får man spara speeden kommer det kunna gå undan över upploppet om det skulle lösa sig längs vägen. 

Min Vinnare: 3 Everglo Lemon
Spets efter 500: 2 Fabror Melker
Skrällen:
Ranking: A 3 B 9,2,1,10,4,5,7,11 C 12,6,8


V75-2 2140m volt
13 Alm Randers fick sitt stora erkännande under förra året när han under 2022 tjänade nästan 600.000kr. Men det ser samtidigt ut som det finns mer att hämta hos Alm Randers som knappast nått taket ännu. Senast var han ute mot tuffa konkurrenter och gjorde det okej. Sista 1000m gick då på 25,2. Alm Randers har inte varit sämre än tvåa på de 14 senaste starterna och åtta av dessa har slutat med seger. Alm Randers är en allround individ som inte är beroende av något speciellt lopp för att vinna och med tanke på hur utvecklingen varit på slutet är detta en given tipsetta i loppet. Det som gör att jag inte kommer gå på honom rakt ut idag är att han måste tävla med skor på hovarna nu vilket han vanligtvis inte gjort.

På start hittar vi 3 Ängsthea som senast stod för en bra insats på Bergsåker. Idag står man bra inne i loppet då propositionen ger fördel till ston. Formen är bra och Ängsthea är garanterad ett bra lopp. Vid gardering är detta ett tidigt streck på kupongen.

En annan som avslutade året med att ta fina kliv i utvecklingen är 6 Guli Frodo. Detta är en speedig individ som avslutat snabbt i flera starter på slutet. Skulle Guli Frodo få lifta med i de rätta ryggarna längs vägen idag kommer han med sin form i zenit passera många den sista biten.

Nämner även 11 Vollanfaks som visserligen gick segerlös under 2022. Men detta är en individ som är van att möta tufft motstånd och och som visat bra form på slutet. Kan vara miljonskrällen som blir dyr att nonchalera vid bredare gardering.

Min Vinnare: 13 Alm Randers
Spets efter 500: 3 Ängsthea
Skrällen: 11 Vollanfaks
Ranking: A 13 B 3,6,11,12,5,10,1,9 C 2,4,7,8


V75-3 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 6 Dear Friend. Förutsättningarna är nästintill optimala då ston inte har någon limit på sig för att får vara med i denna Silverdivisionen, när det i normala fall är stängd vid 1 700 000 kronor. Med tanke på hennes startsnabbhet är hon dessutom den givna ledaren av loppet. Senast slog hon Aetos Kronos från spets och visade då upp finfin form. I mitt badkar har jag svårt att se 5 Racing Brodda som är främsta motbudet på förhand plocka ner Dear Friend från ledningen. Blir det även lågt tempo på loppet efter en bit så ökar bara segerchanserna och i min bok är detta en toppchans. Spik!

Motbud
5 Racing Brodda är en häst med bra kunnande som nästan alltid är med långt framme i sina lopp. Hon är dessutom allround och tål att göra lite jobb på egen hand om det skulle krävas. Hon är dock inte speciellt kvick från start och riskerar därför att hamna lite på vingel från start. Dessutom talar det mesta för att hon kommer få göra jobbet utvändigt om Dear Friend i ett andraskede här. Därför är jag inne på att det kommer bli för tufft för henne att vinna idag och således spikar jag emot.

1 Red Lady Express imponerade stort som treåring och lovade då mycket. Hon är kvick iväg från start och kommer tillsammans med Örjan Kihlström idag få ett passande lopp i ryggar.

Min Vinnare: 6 Dear Friend
Spets efter 500: 6 Dear Friend
Skrällen: 1 Red Lady Express
Ranking: A 6 B 5,1,9,4,3 C 8,2,7


V75-4 2140m volt
3 Demir K.M.E har verkligen tänt till hos Hanna Lähdekorpi. Han har för henne imponerat i de två senaste starterna. Det har även resulterat i dubbla segrar i programmet och Demir K.M.E ser onekligen ut att vara i sitt livs form för dagen. Senast vann han efter att brottat ner Husse Boko över upploppet. Idag ser förutsättningarna passande ut. Demir K.M.E står på start och med tanke på att det kommer bli många att runda för tilläggshästarna kan det vara så att spetsfavoriten Demir K.M.E får några extra meter att gå på. Stefan Persson sitter även i vagnen denna gången vilket jag ser som ett plus. På förhand är detta hästen att slå för övriga.

Den finska gästen 11 Everlasting Boogie ska bli intressant att följa här. Kriterietrean är van att möta tuffa konkurrenter och går här ner lite i motståndskraft. Att det dessutom blir rycktussar nu och Björn Goop i vagnen gör att ekipaget är spännande till 15% idag. 

Nämner även 6 Rio Luca som kommer med bra form och som startar från ett spännande springspår på start. Rio Luca bör kunna få ett passande lopp och till låg procent är detta en rolig skräll.

Min Vinnare: 3 Demir K.M.E
Spets efter 500: 3 Demir K.M.E
Skrällen: 6 Rio Luca
Ranking: A 3,11 B 6,15,8,13,4,1,12,7 C 9,5,2,10V75-5 1640m auto
Min idé i loppet är 6 Vinci Nice som man från stall Untersteiner låg uppåt på senast på Axevalla. Då stod han för en rejäl insats efter att tidigt intagit positionen utvändigt om ledaren. Att man fick se sig besegrad av en för dagen omutlig Gaylord AM är inget att säga om. Men att vi fick se Vinci Nice prestera efter att suttit fast i de två tidigare starterna ser jag som positivt. Nu blir det täta starter vilket skulle kunna föra fram Vinci Nice ytterligare. Han möter enklare motstånd denna gången och i min bok står han på tur för att vinna. Han tål att göra en hel del jobb på egen hand och med lite överpace på loppet från start är jag inne på att ingen kommer kunna stå emot Vinci Nice den sista biten. Spik!

Motbud
2 Powerbank visade bra form för två starter sedan, då fick han ett lopp i rygg på ledaren Gaylord Am och avslutningen var positiv när väl luckan kom. Senast blev det tidig galopp och den dagen var förstörd. Skulle formen vara bibehållen inför idag är utgångsläget passande och Powerbank ska räknas tidigt bakom min spik.

Nämner även 10 Zenato som är bättre än vad programraden antyder. Senast handlade det om V75 finaler och det lyste verkligen om hästen då. Detta är en speedig individ som behöver få det lite serverat men får han sitta med i ryggar in i det sista kommer det kunna gå undan den sista biten.

8 The Baron är väldigt startsnabb men det kommer också kosta att ladda iväg från bricka åtta bakom bilen. Man är dessutom utlämnad att det klaffar för att inte istället bli hängandes ute i spåret. Men formen är på topp och skulle han smärtfritt hitta till spets kommer sen The Baron leda loppet länge. 

Min Vinnare: 6 Vinci Nice
Spets efter 500: 1 Graces Candy / 8 The Baron
Skrällen: 10 Zenato
Ranking: A 6 B 2,10,8,1,4,9,3 C 5,11,7,12


V75-6 2140m volt
10 So Superb stod för en rejäl prestation senast, då knäckte han ledaren Filippa B.J. från dödens men fick tillslut ge sig mot Carry Cash som avslutade rappt. Men att So Superb var den moraliska vinnaren är inget att säga om. Från stallet låter man dessutom än mer positiva inför dagens start. Utgångsläget är bra och från sitt andra spår i volten kan Ole Johan Östre välja taktik utifrån hur loppet blir kört. Detta är en allround individ som kan vinna på olika sätt och som med insatsen senast på näthinnan kommer rankas först i loppet.

Hästen att slå från ledningen är troligtvis 1 Parfait A.F. som visserligen gjorde bort sig med dubbla galopper senast men som normalt sett inte ska vara osäker. Från stallet meddelar man att Parfait A.F. är klart gynnad av att gå i ledningen eller på innerspår och det kan man förstå då han bryter lite när han tvingas attackera från kön. Därför är förutsättningarna optimala idag. Han har fem segrar på sex försök i spets och till 16% är Parfait A.F. tidig på kupongen.

Nämner även 14 Green Mamba som vann enkelt senast och har bra kapacitet för loppet. Detta är en fin individ som Marcus Lilius körde bort näst senast och med tanke på intrycket vid de två segrarna däremellan så ska han knappast nonchaleras från sitt springband här. Klaffar det från start finns både kunnande och fart för att blanda sig i segern tillslut.

Min Vinnare: 10 So Superb
Spets efter 500: 1 Parfait A.F.
Skrällen:
Ranking: A 10,1,14 B 7,11,4,6,13,12,9,15 C 5,2,3,8


V75-7 2640m volt
Min idé i avslutnignen är 7 Likeaboss. Detta är en individ som alltid visat mycket talang. Han inledde karriären med fem raka segrar och gör alltid sitt i loppen. Inställningen är fenomenal och nu under vintertid kommer hans egenskaper till sin rätta fullt ut. Han tävlar alltid med skor och tål dessutom om det skulle bli tuffa förutsättningar. Så med tanke på den snö som väntar i veckan är det inget som påverkar Likeaboss negativt. Dessutom är distansen ett plus och voltstart är inga problem. Senast handlade det om en liten comeback för Likeaboss, men han visade ingen ringrost utan vann från dödens på mersmakande sätt. Vi fick även se att rycktussar gav en väldig effekt för Likeaboss. Nu med lopp i kroppen lär formen knappast vara sämre heller. Även om det troligtvis väntar en del jobb på egen hand idag också så är detta min vinnare i avslutningen.

Främsta motbudet på förhand är 6 Maestro Zon som senast avslutade bra på V75. Formen bör peka uppåt här och det troliga är att han sitter i ledningen efter en bit. Oskar J Andersson som även kört Likeaboss kommer sen kunna avgöra vad som är bäst för Maestro Zon. Men det troliga på förhand är att man kör i spets och väl i den positionen är man sen hästen att slå för Likeaboss. 

En som gynnas om det blir tempo på loppet är 11 Ares Face som är en rejäl sort som alltid går hela vägen in i mål. Han fungerar bra med skor och skulle älska om det blir tuffa förhållanden att tävla i idag. Given på kupongen vid gardering.

Min Vinnare: 7 Likeaboss
Spets efter 500: 6 Maestro Zon
Skrällen: 11 Ares Face
Ranking: A 7 B 6,11,4,10,12,5,2,9,1 C 3,8


Lycka till
DrTrav


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto