V75 Tips Åby 10/12

Publicerad på 8 Dec 2022 - 22:12

DrTrav

DrTrav

8 Dec 2022 - 22:12

Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Åby. Noterbart är att på Åbytravet finns det två spår med Open Stretch att tillgå in på upploppet. Nedan följer mina V75-tips.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. 3 Titan Yoda i den första avdelningen och 2 Laban Lagö den andra avdelningen.

V75 Tips Åby Lördag 10/12
V75-1 3 Titan Yoda
V75-2 2 Laban Lagö
V75-3 1,3,6,7,10,11
V75-4 1,6,7,8,11,13,14
V75-5 1,3,6,9
V75-6 1,3,6,9,10,11,12
V75-7 3,5,6

3528 rader x 0,50 = 1764 kr

DD Tips Åby Lördag 10/12
DD1: 3,6,9
DD2: 3,5,6

9 rader x 30 kr = 270 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2640m auto
Vi inleder med att spika 3 Titan Yoda som senast var ute i en V75 final och sköt till väldigt rappt över upploppet. Han är fortsatt kvar i klassen och siktet från stallet är på finalerna under annandag jul på Solvalla. Distansen idag är ett plus och att kapaciteten finns råder det inget tvivel om. Han kavlade bland annat in till Derbyfinalen förra hösten. Skor är heller inga problem. Titan Yoda är dock ingen raket från start men från ett passande utgångsläge är jag inne på att Örjan KIhlström trots allt kommer kunna sitta bra på det och med tanke på hästens speed och styrka så är jag inne på att Örjan Kihlström plockar ner samtliga över upploppet idag. Spik.

Motbud
6 Zaffiro Jet kommer med bra form och har slutat topp-2 i fem raka starter nu på slutet. Senast var man den moraliska vinnaren. Tränaren låter uppåt i träningen och kapacitetsmässigt är detta en bra häst för klassen. Men att det nu är lång distans och skor på hovarna är två två faktorer som anses vara minus. Men för den som vill gardera min spik är detta en tidig utmanare.

Nämner även 9 Frodo S. som gjorde det bra från dödens senast. Detta är en individ som visat bra utveckling under året. Idag skulle Frodo S. kunna få ett passande smyglopp och skulle det bli trötta ben på täthästarna inför upploppet kommer Frodo S. kunna passera många.

4 Special Major vill jag nämna för de som kommer gardera på i inledningen. Detta är en individ som jag lyft fram flera gånger här i tipsen och som återigen inte nonchaleras för den som plockar med en del streck.

Min Vinnare: 3 Titan Yoda
Spets efter 500: 3 Titan Yoda
Skrällen: 9 Frodo S.
Rankingen: A: 3 B 6,9,4,5,1,2,7 C 8,10,12,11

V75-2 2140m auto
Jag går ut stenhårt denna omgången och kommer även spika 2 Laban Lagö. Conrad Lugauer har toppform på stallet för dagen, förra lördagen gjorde han resan från Malmö till Bergsåker med två hästar och vann med båda. Nu handlar det om att sätta dit Laban Lagö från ett tilltalande utgångsläge. Senast blev det galopp som betrodd, men då handlade det om voltstart och från stallet meddelar man att Laban Lagö normalt sett är travsäker och att det nu med tanke på bilstart ska vara minimal galopprisk denna gången. Han kan öppna bra och har imponerat vid segrarna i programmet. Det har blivit fyra segrar på fem försök från ledningen och dessutom har han två segrar på två starter på just Åby. Idag är siktet inställt på spets och från den positionen är jag inne på att segerchansen är god. Jag spikar.

Motbud
6 Nyras Lars R. är en spännande treåring. Senast blev det visserligen galopp i ett Klass II-försöket på Jägersro. Men han har tidigare visat bra kunnande och skulle han ta sig förbi Laban Lagö inledningsvis har han två segrar från just spets. Till låg procent nu är detta en tidig utmanare för den som vill gardera.

Nämner även 4 Blue Boy Face som har vunnit fyra av sina fem felfria lopp . Senast vann han via en rapp avslutning. Nu står Blue Boy Face med två raka segrar på kontot och skulle han sköta sig idag är han en given utmanare till min spik. Noterbart är dock att hästen gått barfota fram och att det nu är skor runt om är ett minus sett till historiken.

 Min Vinnare: 2 Laban Lagö
Spets efter 500: 2 Laban Lagö
Skrällen: 6 Nyras Lars R.
Rankingen: A: 2 B 6,4,7,9,8,3,10 C 1,12,11,5

V75-3 2140m auto
1 Rackham är en häst jag gillar skarpt. Han vann V75 i somras på mycket imponerande sätt. Nu återkommer han efter en utflykt till Frankrike där han införskaffat sig ytterligare hårdhet. Detta är en rejäl och stark individ som samtidigt kan flytta på sig snabbt när han väl får upp farten. Att han fick bricka ett idag ses dock som ett minus då han inte är någon blixt från start. Men för Christoffer Eriksson handlar allt om att leta sig ut i ett andra spår så tidigt som möjligt och skulle det lösa sig på ett bra sätt kommer han bli svår att stå emot tilsllut. Mitt förstaval men samtidigt är det givet att gardera.

3 Mister F.Daag är Eltiloppsteran från tidigare i år. Han vann även ett av försöken den dagen och har visat sig vara en väldigt speedig och startsnabb individ. Senast var han ute i Prijs der Giganten i Wolvega och fick aldrig fritt den dagen. Men jag sätter trots detta ett litet frågetecken på formen då han inte glänste som fastlåst direkt. Mister F.Daag är däremot rutinerad vad det gäller storlopp och skulle formen sitta där idag kommer han vara hästen att slå från spets.

Nämner även 6 Aetos Kronos som besitter skyhög kapacitet men som är svår att räkna på. Formen är svårbedömd och han är lite ojämn i sina prestationer. Men när denna sexåring väl fungerar räds han ingen. Han fick två snabba kvallopp i kroppen inför comebacken näst senast och med tanke på det långa uppehållet gick han klart bra i den efterföljande starten. Senast slutade det med galopp. Formkurvan lär dock förhoppningsvis peka uppåt inför idag och på ren grundkapacitet måste han alltid räknas.

Min Vinnare: 1 Rackham
Spets efter 500: 3 Mister F.Daag
Skrällen:
Rankingen: A: 1,3,6 B 7,11,10,8,5 C 9,4,12,2

V75-4 2140m volt
Ett öppet Diamantsto försök.

7 Girl Happy E.P. gör en intressant start idag på svensk mark. Senast hon besökte Sverige slutade det med en imponerande seger från dödens, då plockade hon ner Cassiopeia Font som satt i spets. Idag ser förutsättningarna passande ut. Hon har fått ett springspår på start och skulle Mads Henriksen pricka starten kan Girl Happy E.P. mycket väl sitta i spets efter en bit. Väl i den positionen kommer hon sen bli svår att rå på. Mitt förstaval i ett öppet lopp.

8 Primadonna Tile är en kapabel häst för klassen som nu får brottas med 20m tillägg. Senast handlade det om en final på Solvalla och då satt hon fast och gick imål med sparade krafter. Nu står hon tuffare till i loppet men med tanke på vad Primadonna Tile visat upp i lopp tidigare så måste hon räknas tidigt här. Med lite klaff med positionerna är Johan Untersteiners femåring med och gör upp om segern.

Vill även nämna 11 Mellby Ivy som kommer med formtopp till dagens start. Hon har aldrig varit i bättre slag än vad hon är nu. Löser det sig bara någorlunda med positionerna idag kan Mellby Ivy bli dyr att plocka bort.

En annan som håller toppform för dagen är 13 Nymke Brigadoon. Hon kommer från två riktigt bra insatser på slutet. Senast fick hon se sig besegrad av en smygkörd Faeza Zet. Idag skrämmer inte motståndet och vanlig vagn som det är idag är inget nämnvärt minus.

Min Vinnare: 7 Girl Happy E.P.
Spets efter 500: 7 Girl Happy E.P.
Skrällen: 11 Mellby Ivy
Rankingen: A: 7,8 B 11,13,14,1,6,9,12,2,5 C 15,4,3,10

V75-5 1640m auto
9 Gerben är en häst tränaren Hans Crebas verkligen visat upp i fin författning under året. Han har stått för flertalet gedigna prestationer och han har dessutom stått för flera av dessa insatser med skor på hovarna. Kort distans är än så länge osynat och kanske ska ses som ett litet minus. Men notera att det är Örjan Kihlström i vagnen för första gången vilket är spännande. Med lite tempo på loppet från start så kommer det bli tufft att stå emot Gerben över upploppet. Tipsetta.

Skrällen är 1 Stepping Moneyboy som kommer med en färsk seger i bagaget inför dagens start. Stepping Moneyboy öppnar okej utan att vara någon blixt. Jag är därför inne på att han kommer kunna få ett passande smyglopp idag och med tanke på att det finns dubbla open stretch-spår att tillgå över upploppet så kommer han med största sannolikhet få speeda fritt den sista biten. Addera därtill att det återigen bli amerikansk vagn idag. Endast 5%.

6 Yuvraj är en annan individ som kan avsluta sylvasst. Det visade han inte minst senast när han gick riktigt fort den sista biten som tvåa bakom Velten Swarovski. På just Åby där fler hästar alltid får chansen tillslut betalar jag gärna för Yuvraj som håller fin form för dagen.

Min Vinnare: 9 Gerben
Spets efter 500:
Skrällen: 1 Stepping Moneyboy
Rankingen: A: 9 B 1,6,3,10,4,7,12 C 11,8,2,5

V75-6 2140m auto
9 Heartbeat Julie är en individ jag ofta lyft fram i tipsen. Detta är en bra häst för klassen och när hon väl håller sig till rätt gångart hör hon hemma i en helt annan klass. Bakspår idag ser jag nästan bara som positivt då det ökar chansen för en felfri avgång. När hon dessutom sett till sina prestationer haft en del otur på just V75 gäller det att ta betalt nu när strecken är låga. Förstahäst till endast 8%.

3 Il Forte har jag svårt att ta till mig efter att han blev fråntagen två segrar på V75 i början av året. Men att speed finns i hästen är något som är givet och senast i V75-finalerna fick han inte helt fritt och nu från ett bättre utgångsläge kan det bli läge att utnyttja de sparade krafterna ifrån senast. Skulle Oscar Ginman hitta till spets med Il Forte idag kan det mycket väl räcka hela vägen.

6 Grant Hall har gjort det bra vid sina tre raka segrar i programmet. Att det nu är täta starter ses som positivt då det tidigare blivit tre segrar på fem försök med liknande upplägg. Jag räknar med att Robert Bergh kommer köra resolut från start idag och skulle Grant Hall ta sig förbi Il Forte från start är istället detta hästen att slå för övriga.

Min Vinnare: 9 Heartbeat Julie
Spets efter 500: 3 Il Forte / 6 Grant Hall
Skrällen:
Rankingen: A: 9,3,6 B 1,10,11,12,4,8 C 2,5,7

V75-7 1640m auto
6 Georgia Am har fått passande förutsättningar idag. Detta är en individ som är kvick iväg från start och där man från stallet har siktet inställt på ledningen. Skulle Andre Eklund lyckas sända Georgia Am till spets här så är det ett stort plus här och över kort distans kommer hon bli svår att rå på. Tipsetta.

5 Jeans’n Passion är en individ som har utvecklats på bra sätt hos Joakim Lövgren. Nu är det visserligen comeback och formen är ett frågetecken. Men Joakim Lövgren är en skicklig tränare och ser vi tillbaka på hur hans hästar brukar prestera efter uppehåll så är det flertalet av dessa om presterar bra direkt. Jeans’n Passion är tuff och rejäl och från ett bra utgångsläge räknar jag med ett offensivt upplägg från start. Givet streck på min kupong trots comeback idag.

Nämner även 3 Nova Mahiron som också kan öppna snabbt från start. Att det är skor på hovarna nu bekommer inte henne och oavsett om det blir spets eller släppt från start är Nova Mahiron garanterad ett bra lopp och måste räknas tidigt. Kanske kan vi få en Open-Stretch vinnare i avslutningen.

Min Vinnare: 6 Georgia Am
Spets efter 500: 6 Georgia Am
Skrällen: 3 Nova Mahiron
Rankingen: A: 6,5,3 B 2,7,4,8,10,1 C 11,12,9

Lycka till
DrTrav

DrTrav och Niklas Robertsson surrar om V75!

 


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto