V75 Tips Axevalla 23/7

Publicerad på 22 Jul 2022 - 01:10

DrTrav

DrTrav

22 Jul 2022 - 01:10

Nu är det dags igen, Axevalla bjuder på fint trav med dubbla V75 omgångar. Samt Stochampionatet som helgens höjdpunkt. Noterbart är att Axevallas travbana har Sveriges längsta upplopp som mäter hela 227m. Dessutom spelar vi om en JACKPOT denna lördag på 51 Miljoner!

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 11 Unico Broline den första avdelningen och 1 L.L.Royal i den femte avdelningen.

V75 Tips Axevalla Lördag 23/7
V75-1 11 Unico Broline
V75-2 1,2,3,4,7,9,10
V75-3 1,2,3,4,8,9
V75-4 6,8,9,13,14
V75-5 1 L.L.Royal
V75-6 6,9,11,12
V75-7 5,6,7,11

3360 rader x 0,50 = 1680 kr

DD Tips Axevalla Lördag 23/7
DD1: 12 Parker
DD2: 5,6,7,11

4 rader x 60 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
Vi inleder med Silverdivision som på förhand ser ut att stå mellan tre ekipage. 11 Unico Broline, 2 Champ Lane och 6 Amornero Roc. För mig är det givet att ta ställning här och den förstnämnda.
11 Unico Broline kommer med imponerande fyra V75 segrar och två andraplatser i V75-finaler på sina nio senaste starter. Detta är en häst som är tuff och rejäl och som kommer passa bra över Axevallas långa upplopp. Efter sitt framträdande på Åby fick Sofia Aronssons toppsto lite välförtjänt vila. Nu har han matchats mot detta loppet på hemmaplan och inför dagens start har han fått ett passande och formhöjande lopp i kroppen. Han fick då smyga med i ryggar och avsluta sylvasst över mål. Utgångsläget idag är inte lika dåligt för Unico Broline som för många andra. Unico Broline tål nämligen att göra en hel del jobb på egen hand och över det 227m långa upploppet är jag inne på att vi inleder med en hemmaseger och jag spikar!

Motbud
1 Champ Lane har hög kapacitet och har fått ett perfekt utgångsläge. Han är kvick iväg från start och felfri är han den troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen är han obesegrad efter sju försök. Han har 12 segrar på sina 21 starter i livet. Men detta är en individ som inte är helt att lita på när det gäller voltstart och dessutom är jag inte helt säker på att det långa upploppet på Axevalla kommer vara en fördel nu när det är debut på banan. Champ Lane är dock given för den som garderar men i min bok är det givet att ta ställning emot.

6 Amornero Roc är en annan häst med högt kunnande men som det finns frågetecken kring voltstart då han sällan varit ute i i lopp med den startmetoden. För två starter sedan gick han dock iväg stabilt från ett innerspår på tillägg men nu är det springspår som gäller och det lär laddas från start. Går Amornero Roc iväg felfritt kommer han utmana 1 Champ Lane om ledningen initialt och skulle det dessutom bli lite körning mellan dessa hästar bäddar det ännu mer för min spik i slutändan. Det blev dock galopp senast med 200m kvar till mål och det är svårbedömt vad det berodde på. Men kapacitet finns i hästen och skulle han gå felfritt hela vägen idag kommer han kunna ge min spik en match hela vägen in i mål.

Min Vinnare: 11 Unico Broline
Spets efter 500m: 1 Champ Lane / 6 Amornero Roc
Skrällen:
Ranking: A 11 B 1,6,10,7,5,12 C 3,2,4,9,8

V75-2 2140m auto
9 Real Scotch har imponerande sex segrar på sina åtta starter i livet och att det blev en plump i protokollet senast är inget man ska dra för stora växlar av då det mesta blev fel för hästen under loppet. Real Scotch spås en ljus framtid och skulle bara Magnus A Djuse komma bra på det från sitt bakspår igen är jag inne på att ett nytt segertåg kan inledas från Svante Båths talang. Förstahäst.

3 Swish The Cash har man höga förhoppningar på, denna Ready Cash avkomma spås nämligen en ljus framtid. Han har hittills visat upp högt kunnande men det känns också det finns en hel del kvar att hämta när Swish The Cash förstår vad allt handlar om mer. Senast var man ute i Margaretas tidiga unghästserie och slutade trea, insatsen var mersmakande och med en liknande prestation idag är man given i segerstriden. Frågan är dock hur hårt man vågar ladda iväg från start då det även finns en del galopper i raden.

Nämner även Jörgen Westholms 7 Roll Control som ser ut att vara något för framtiden. Visserligen är det spår en bit ut bakom bilen idag, men han kan öppna kvickt och det är anmält amerikansk vagn. Såg bra ut senast vid en enkel seger.

10 Bold Request stod för en rejäl insats senast när han tillsut höll undan från ledningen efter att ha utsatts för en del press längs vägen. Då handlade det dessutom om första starten efter lite vila och nu med lopp i kroppen bör formkurvan vara framflyttad en hel del. Skräll.

Min Vinnare: 9 Real Scotch
Spets efter 500m:
Skrällen: 10 Bold Request
Ranking: A 9 B 3,7,10,2,4,1,8,6 C 11,12,5

V75-3 1640m auto
1 Global Believer kommer med två raka segrar på kontot och visade senast att formen är på topp. Då avgjorde han säkert efter att ha fått luckan mitt på upploppet trots ett tufft lopp. Global Believer är kvick i benen och från innerspåret idag är han den givna ledaren av loppet initialt och i den positionen har Global Believer endast förlorat en gång på fem försök. Förstahäst.

4 Inspiration visade upp sin höga kapacitet när han kvalade in till finalen av Kungapokalen och sett till dagens konkurrens så möter han enklare hästar idag. Dock var det inte riktigt samma glöd i honom senast men han fick också ett tufft lopp och det är svårt att bedöma om det är formen som är påväg bort eller om det bara var trötta ben i mål. Men kort distans är en fördel och skulle han prestera som i kvalet till Kungapokalen eller som vid segern för två starter sedan så blir han inte lätt att rå på för övriga.

2 Cobra har vi nu lärt känna som hästen med den märkliga aktionen. Detta är en häst som besitter högt kunnande för klassen men som emellanåt springer och kränger så han knappt är körbar. Inför senaste starten hade Cobra två raka segrar på kontot men senast var han inte som bäst och det är lite frågetecken kring formen nu. Men skulle Cobra prestera som vid segern för tre starter sedan så är man med i segerstriden även idag.

3 Black Fire kommer från en mersmakande seger från ledningen senast. Han är under fin utveckling för dagen och även om han får svårt att hitta till ledningen på nytt idag så ska han räknas med i segersnacket oavsett position idag.

Min Vinnare: 1 Global Believer
Spets efter 500m: 1 Global Believer
Skrällen:
Ranking: A 1,4 B 2,3,8,9,5,11 C 6,10,12,7

V75-4 2140m volt
9 Dream of MoneyD.E. är mitt förstaval i detta öppna stolopp. Hans Crebas är på hemmaplan och har säkert ställt iordning vad han kan tills idag, han låter själv optimistisk inför uppgiften som även i mina ögon ser passande ut. Hon kommer sitta bra på det direkt från start i ett andraspår och med tanke på hennes avslutning senast som var sylvass så kommer hon kunna spara speeden in i det sista även här. Formkurvan pekar uppåt och i ett öppet lopp där många tror på chans är det en överhängande risk att det går lite för fort under loppets gång, vilket i sin tur också skulle gynna Dream of MoneyD.E. Till 11% är spelvärdet högt, förstahäst.

13 It’s a Girl har visat upp höga toppar men som samtidigt inte är helt att lita på. Men ser man till kapacitet och kunnande så är It’s a Girl en given segerkandidat här. Skulle hon dessutom komma iväg felfritt från sitt springband kommer hon kunna vara offensiv tidigt i loppet. Givet streck vid gardering.

6 Samedi har fått vila lite nu efter att hon inte var som bäst senast. Formen är såklart svårbedömd men hon har presterat bra direkt efter vila tidigare och med tanke på att Samedi är den troliga ledaren av loppet från sitt springspår idag så ska hon inte nonchaleras.

8 Readly's Dream har varit struken inför idag och har precis som Samedi en svårbedömd formkurva. Men Readly's Dream har flera gånger visat sig vara en vass avslutare och för två starter sedan vann man dessutom på V75. Från stallet meddelar man att siktet är inställt på Norska Stoderbyt vilket säger en hel del om vilka förhoppningar man har på Readly's Dream. Över Axevallas långa upplopp kommer hon fälla många den sista biten.

Min Vinnare: 9 Dream of MoneyD.E.
Spets efter 500m: 6 Samedi
Skrällen:
Ranking: A 9 B 13,6,8,14,5,2,1,15,11 C 10,4,7,12,3

V75-5 2640m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 1 L.L.Royal. Förutsättningarna ser perfekta ut och det lutar åt spets och slut. Senast var man ute i en V75-final och föll då med flaggan i topp efter att ha tvingats gå i tufft tempo. L.L.Royal har nu gjort fyra starter för Robert Bergh och har redan visat upp fin fin utveckling. Han kan öppna kvickt och kommer man till ledningen har man segrat två av de tre gånger han varit hos Bergh. Från stallet är man optimistiska på förhand och tror på bra chans. Skulle han mot förmodan bli snuvad på ledningen initialt är jag inne på att man snabbt kan ta sig ut och överta i ett andraskede. I min bok är segerchansen hög och jag spikar.

4 Santos de Castella lyfte jag fram senast och med tanke på hur loppet blev kört hade jag kanske hoppats på lite mer när man kom in som ledare på upploppet. Men från stallet meddelar man att formen fortsatt är bra och att man var nöjda med den prestationen. Under elitloppshelgen var man ute i Harper Hanovers lopp där man blev sexa från ledningen mot stenhårt motstånd. Han kan öppna över medel och är den som kan utmana L.L.Royal från start, dock blir det tufft att ta sig förbi men han kommer kunna få ett passande lopp och är given på kupongen om man garderar.

Skrällen är 7 Bravo Santana som jag lyft fram ett par gånger i sin tidigare regi. Nu har han fått några lopp i kroppen för Johan Untersteiner och visade senast formen är på topp. Då vann man på ett mersmakande sätt och skulle han bara komma vettigt till idag från start har Bravo Santana visat att han besitter fart för att avsluta rykande. Endast 2%.

Min Vinnare: 1 L.L.Royal.
Spets efter 500m: 1 L.L.Royal.
Skrällen: 7 Bravo Santana
Ranking: A 1 B 4,7,11,12,9,5,10,8 C 6,3,2

V75-6 3140m volt
12 Parker är en högkapabel häst när han fungerar. Nu kommer han visserligen med fyra raka galopper vilket inte är optimalt. Men styrkan finns och att som för två starter sedan vara tvåa trots galopp säger en hel del. För tre starter sedan var man ute i Harper Hanovers lopp men även där blev det galopp. Utgångsläget idag blev ändå bästa möjliga med springspår på tillägg och ökar sannolikhet för felfri avgång. Tar sig bara Parker iväg från start idag lär man köras offensivt direkt och ska således ha bra segerchans.

6 Under Armour var senast ute i ett stayerlopp i Kouvola och fick ett för tufft lopp. Han hamnade i dödens med två varv från mål och det blev trötta ben tillslut. Men bortser man från det har Under Armour imponerat under året och och trivs med dagens förutsättningar. Kommer han bara till från sitt innerspår på tillägg ikväll ska han ses som en given segerkandidat i loppet.

Skrällen är 11 Cab Frontline som har varit ute och mött tufft motstånd på slutet. Formen är således betydligt bättre än vad som går att utläsa ur resultatraden och med ett spännande utgångsläge med springspår idag kan man sitta bra på det direkt från start och till endast 4% är Cab Frontline tidig för mig vid gardering.

Min Vinnare: 12 Parker
Spets efter 500m: 1 Bottnas Idol
Skrällen: 11 Cab Frontline
Ranking: A 12 B 6,11,9,13,1,3,8,14 C 7,2,4,10,5,15

V75-7 2640m auto
6 Admiral As är en häst som på ren kapacitet tillhör eliten i Sverige. Men det har dessvärre inte varit en spikrak karriär för Reijo Liljendahls stjärna. På slutet har det strulat en del och för tre starter sedan var det en finalplats i självaste Elitloppet som försvann när galoppen kom kort före mål. För två starter sedan var man ute i Oslo Grand Prix och då fastnade man i dåliga ryggar men sköt till vasst sista biten och det var full fart den sista biten. Senast avslutade man återigen bra efter att fått en dryg slutrunda, sista 1000m gick på 10,3. Idag är utgångsläget tilltalande och Admiral As har visat att han kan öppna bra när man laddar. Skulle man hitta till ledningen har det blivit nio segrar på elva försök i den positionen. Men även om mycket talar för att Admiral As har en bra segerchans om han fungerar idag så är det i min bok givet att gardera honom till 68%. Han är inte helt att lita på och det har blivit flera oförklarliga galopper på upploppet genom hans karriär. Dessutom är det debut på Axevalla vilket också känns som en orosfaktor. 68% är bara för mycket och jag kommer gardera.

7 Milligan’s School är en given skräll. Han närmar sig sommarformen nu och har visat tidigare att han stortrivs på just Axevalla. För två starter sedan gjorde man det bra som tvåa i Kalmar trots dödens. Han kan öppna mycket bra och oavsett om han kommer hela vägen till ledningen eller inte så är man garanterad ett bra lopp idag och måste räknas tidigt till endast 8%. Mats E Djuse för första gången är också spännande.

Betalar även tidigt för 5 Antonio Trot som är jämn och säker i sina prestationer. Han lever på sin speed och är en vass avslutare. Med minsta klaff längs vägen idag kommer han kunna blåsa ner samtliga den sista biten.

Plockar även med 11 Ble du Gers som skulle gynnas om det blir tufft tempo på loppet idag. Dessutom är det spännande med Thomas Uhrberg för första gången bakom Frode Hamres råämne.

Min Vinnare: 6 Admiral As
Spets efter 500m: 6 Admiral As / 7 Milligan’s School
Skrällen: 7 Milligan’s School
Ranking: A 6,7 B 5,11,8,1,3,2,9 C 4,10,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto