V75 Tips Bergsåker 17/2

Publicerad på 17 Feb 2023 - 02:32

DrTrav

DrTrav

17 Feb 2023 - 02:32

Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Bergsåkers travbana. Nedan följer mina V75-tips.
Jag spelar med två spikar, 2 Axel Ruda i den första avdelningen och 6 Ferrari Sisu i den sjunde avdelningen.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

V75 Tips Bergsåker Lördag 18/2
V75-1 2 Axel Ruda
V75-2 1,2,3,4,6,9,10
V75-3 2,5,8,9,10,12
V75-4 1,3,5,6,7,8,10,11,13,15
V75-5 3,10
V75-6 4,6,9
V75-7 6 Ferrari Sisu

2520 rader x 0,50 = 1260 kr

DD Tips Bergsåker Lördag 18/2
DD1: 4,6,9
DD2: 6 Ferrari Sisu

3 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 1640m auto
Vi inleder med att spika 2 Axel Ruda som jag var riktigt imponerad över under Annandagen på Solvalla när han vann sin final på V75 på bästa sätt. Axel Ruda följde upp det med att senast återigen vinna på bra sätt, men denna gången från bakspår och via en vass avslutning. Han kan öppna snabbt men har också gått starkt bakifrån så taktiken är öppen på förhand. Men utgångsläget är tilltalande och kort distans ses också som ett plus. För mig är detta hästen som startar med bäst förutsättningar här och ser man även till form och kunnande väljer jag att ta ställning och spika.

Motbud
5 Marre’s Dreamboy är en fin travare som under sin unghästkarriär var precis bakom de allra bästa i kullen. Utvecklingen har sen fortsatt och nu kommer Marre’s Dreamboy med två raka segrar på kontot. Han tål att trava på i högt tempo och kan dra ur speeden ur många konkurrenter. Men det finns risk att han får göra jobbet på egen hand idag vilket försvårar uppgiften. Men för den som garderar är detta främsta motbudet till min spik på förhand.

Nämner även 6 Fabulous Pellini som idag är anmäld med amerikansk vagn för första gången vilket är spännande. Hon besitter fart som räcker långt och skulle det klaffa med positionerna idag kan hon mycket väl blanda sig i segerstriden direkt här i årsdebuten.

Min Vinnare: 2 Axel Ruda
Spets efter 500m: 2 Axel Ruda
Skrällen: 6 Fabulous Pellini
Ranking: A 2 B 5,6,9,4,3,10,7 C 8,12,1,11

V75-2 2140m volt
Claes Sjöström har inlett åter på imponerande sätt och det har även hans 10 Everon gjort. Det har blivit två segrar och en andraplats på årets tre starter. Han ser även ut att ha en spännande säsong framför sig då intyckt skvallrar om något extra. Utan för mycket strul idag har jag svårt att se vem som ska stå emot Everon när han sätter in attacken.

Även 2 Because The Night imponerade senast när han vann enkelt trots att första 500m gick på.07,5. Näst senast var Because The Night återigen med i en tuff öppning, men han höll bra och visade härlig inställning. Nu blir det lite längre mellan starterna men det skulle kunna passa bra eftersom det varit tuffa lopp för Because The Night på slutet. Dessutom står han perfekt inne i loppet och har fått ett bra utgångsläge. Given vid gardering.

Nämner även 6 Needle’Em som visat bra utveckling och form på slutet. Han kommer nu med två raka seger från spets och från ett spännande springspår kan det återigen räcka långt från spets.

Min Vinnare: 10 Everon
Spets efter 500m: 6 Needle’Em
Skrällen: 6 Needle’Em
Ranking: A 10 B 2,6,1,9,4,3,12,8,5 C 7,11

V75-3 2140m auto
9 Alma Prins är en riktig vinnartyp som kommer med hela åtta segrar på sina tio senaste starter. Formen är på topp och med tanke på att han tål att göra en hel del jobb på egen hand är utgångsläget helt okej. Alma Prins kommer sitta bra till tidigt och när väl attacken sätts in under slutvarvet kommer han bli svår att stå emot.

5 Tekno Jerven är ingen att hålla i handen ensam på en kupong. Men kunnandet är högt och de gånger han väl håller sig till rätt gångart slutar det ofta med seger. Senast blev det en kortare galopp i inledningen och sen ytterligare en 50m före mål när han försökte komma ifatt 8 Bäcklös Uriel. Men formen fanns där och utgångsläget med spår mitt i banan är bra. Håller Tekno Jerven sig i rätt gångart blir han normalt sett svårslagen.

Nämner även 12 B.W. Rune som besegrade Tekno Jerven senast det möttes. Detta är en individ som trivs bra under vintern och skulle gynnas om det blir fart på loppet. Utgångsläget är inte det bästa, men bjuds B.W. Rune in i matchen finns både kunnande och fart för att utmana om segern.

Min Vinnare: 9 Alma Prins
Spets efter 500m:
Skrällen: 12 B.W. Rune
Ranking: A 9,5,12 B 8,10,2,1,4,3 C 6,11,7

V75-4 2140m volt
7 Honesty gör här en spännande debut för Oscar Berglund. Från stallet låter man uppåt på förhand och med tanke på förutsättningarna kan man förstå detta. Honesty har fortsatt en del att bevisa på svensk mark, men i Danmark har hon gjort det bra och visat bra kunnande. Från ett passande springspår med Magnus A Djuse i vagnen och ett nytt goggles-huvudlag är Honesty min ledare av loppet och väl i den positionen kommer man sen bli en tuff nöt för övriga att knäcka.

5 Miss Mighty gjorde bort sig med galopp senast men vann enkelt från ledningen gången innan. Detta är en individ som besitter högt kunnande men missgynnas idag av spår fem i volten. Skulle det dock lösa sig på ett bra sätt för Miss Mighty ska hon inte nonchaleras vid gardering.
Nämner även 10 Shehuntyoudown som startar med 20m tillägg. Men detta är en dam som radat upp fina prestationer under vintern och är bara formen bibehållen ska hon räknas tidigt i ett lopp som detta..

3 Bird Lane stod för en bra insats senast. Då vann hon på bra sätt från ledningen via 1.13 sista 700m. Hon borde kunna få ett nytt bra lopp idag och är intressant vid gardering.

Min Vinnare: 7 Honesty
Spets efter 500m: 7 Honesty
Skrällen: 10 Shehuntyoudown
Ranking: A 7 B 5,10,3,1,11,8,6,13 C 15,4,14,9,2,12

V75-5 2140m auto
10 Boli You S.M. är en fin sxeåring som för två starter sedan tillslut blev fast i ett stökigt V75 lopp, men insatsen var positiv och från stallet meddelades att Boli You S.M. kändes mycket fin den aktuella dagen. Senast visade han att stall Kolgjini hade fog för sitt uttalande, då gjorde han det bra som tvåa bakom topphästen Con Crowe. Nu låter man uppåt pånytt från stallet och känslan är att man gör den långa resan till Bergsåker i angeläget ärende. Motståndet är lite enklare denna gången och ställer inte resa eller underlaget till det för Boli You S.M. är idag är han min vinnare.

3 Mellby Indigo imponerade även han i den senaste starten. Då hamnade Mellby Indigo långt ner i kön efter en startgalopp. Men avslutnignen var rapp och tillslut gick man imål som tvåa bakom Likeaboss. Han står bra inne i klassen och utgångsläget blev perfekt. Han är min roliga ledare av loppet och i den positionen är detta hästen att slå för övriga.

Min Vinnare: 10 Boli You S.M.
Spets efter 500m: 3 Mellby Indigo
Skrällen:
Ranking: A 10,3 B 7,1,9,8,11,4,5 C 6,2,12

V75-6 2640m auto
4 High On Pepper har nu fått ett lopp i kroppen efter vila. Han visade ingen ringrost senast, utan vann på bra sätt från ledningen via 12,2 sista 1000m. Nu med det loppet i kroppen bör formen vara framflyttad en hel del tills idag. Dessutom är utgångsläget näst intill perfekt. High On Pepper kan öppna bra och är min ledare av loppet. Väl i den positionen sett till sitt höga kunnande så kommer han bli svårslagen idag. Given tipsetta.

En som imponerat på mig under vintern är 9 Jerka Sting. Han har radat upp segrar och vann bland annat en V75-final under julhelgen. Claes Sjöströms har jag varit inne på tidigare, han har toppform på stallet och kommer här med en allround häst som går från alla positioner. Trots sitt bakspåret idag måste han räknas tidigt bakom High On Pepper.

Det ska även såklart bli spännande att se hur 6 Chitchat står sig i dagens omgivning. Senast tog han fjärde raka segern, då handlade det om en Klass II-final och Chitchat vann via en rapp avslutning. Att kunnandet är högt och att detta är en individ som Daniel Wäjersten kommer ha mycket kul med framöver råder det inget tvivel om. Nu är motståndet och det är debut över lång distans, men trots detta är Chitchat ingen jag vill lämna utanför kupongen vid gardering.

Min Vinnare: 4 High On Pepper
Spets efter 500m: 4 High On Pepper
Skrällen:
Ranking: A 4 B 9,6,1,2,3,8,10 C 11,5,7,12

V75-7 2640m auto
Vi avslutar med att spika 6 Ferrari Sisu som vi här på Rekatochklart skördat fina framgångar tillsammans med på just Bergsåker. Senast testade han lyckan i Frankrike och på Vincennes. Då blev det ingen större framgång men är bara formen bibehållen så kan vi se på segrarna i programmet att han kommer bli att räkna med idag. Långresan till Bergsåker tog han med ro för tre starter sedan då han vann på mersmakande sätt. Ferrari Sisu är inte beroende av något speciellt lopp, utan han går alltid bra tillslut. Distansen är ett plus och när de främsta motbuden startar med sämre utgångslägen kommer jag ta ställning för Ferrari Sisu. Spik.

Motbud
12 Eddy West gjorde det bra senast även om han fick nöja sig med andraplatsen som favorit på V75. Nu kommer han med lopp i kroppen och formen bör peka uppåt. Utgångsläget blev inte det bästa. Men detta är en individ som besitter en rejäl speed och blir det bara inte för långt fram när upploppet närmar sig kommer han kunna utmana om segern.

Nämner även 10 Pacific Face som kommer med toppform. Senast avslutade han vasst över upploppet och att det nu är långdistans ses bara som ett plus. Får Pacific Face lifta med och ligga på rulle kommer han alltid kunna avsluta bra. Till låg procent är detta skrällen i loppet vid gardering.

Min Vinnare: 6 Ferrari Sisu
Spets efter 500m: 2 Pinto Bob / 6 Ferrari Sisu
Skrällen: 10 Pacific Face
Ranking: A 6 B 12,10,11,1,9,2,4 C 5,7,8,3

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto