V75 Tips Bergsåker 3/12

Publicerad på 1 Dec 2022 - 22:29

DrTrav

DrTrav

1 Dec 2022 - 22:29

Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Bergsåkers travbana. Vi bjuds på en JACKPOT där vi har 43 Miljoner att spela om. Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar, 15 Grisle Odin G.L. i den sjätte avdelningen och 12 Devils Tongue i den sjunde avdelningen.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

V75 Tips Bergsåker Lördag 3/12
V75-1 1,2,4,5,6,10
V75-2 2,4,5,7,10,12
V75-3 1,4,5,6,11
V75-4 9,10,13,14,15
V75-5 4,8,11
V75-6 15 Grisle Odin G.L.
V75-7 12 Devils Tongue

2700 rader x 0,50 = 1350 kr

DD Tips Bergsåker Lördag 3/12
DD1: 15 Grisle Odin G.L.
DD2: 12 Devils Tongue

1 rader x 250 kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
1 Mellby Ironman var inte som bäst senast även om han vann loppet tillslut. Men idag är utgångsläget bra och att Mellby Ironman är en bra häst kapacitetsmässigt för klassen råder det inget tvivel om. Han trivs i spets och skulle hon slippa brodd idag är det ett plus. Från ledningen har det tidigare blivit sju segrar på elva försök och lyckas han försvara innerspåret från start är detta hästen att slå. Men som favorit är han ingen jag håller ensam i handen.

2 Castor the Star var senast ute i ett tufft fyraåringslopp men gick imål med sparade krafter. Detta är en individ som matchats mot de bästa i kullen och har på så sätt nu införskaffat sig en hel del hårdhet. Men detta är samtidigt en individ som höjer sig rejält i spets, samtliga sex segrar kommit från ledningen. Även om utgångsläget är bra idag så blir det normalt sett svårt att ta sig förbi Mellby Ironman sida vid sida.

Skrällen är 10 Carl Halbak som haft en hel del otur på slutet. Nu kommer man från två insatser där man gått i mål med sparade krafter. Men han har visat upp kunnande som räcker långt i starterna dessförinnan. I min bok pekar formkurvan nu uppåt och skulle det bli lite körning från start idag kommer Carl Halbaks slutvarv bita bra. Endast 10%.

Nämner även 5 Laredo Boko som senast passerade mållinjen som tvåa så sent som i lördags, efter att man fått ett snällt lopp i rygg på ledaren. Men i efterhand diskvalificerades Laredo Boko för trängning. Idag är det debut i bronsdivisionen och från ett snävt spår i volten är man beroende av en del tur. Men med rätt lopp finns både fart och kunnande för att utmana tillslut.

Min Vinnare: 1 Mellby Ironman
Spets efter 500m: 1 Mellby Ironman
Skrällen: 10 Carl Halbak
Ranking: A 1,2,10 B 5,6,4,12,7,9 C 3,8,11

V75-2 2140m auto
10 Grant Hall är mitt förstaval i loppet. Han kommer med tre raka segrar efter sitt uppehåll och har visat på fin utveckling. Detta är en individ som tål att göra en del jobb på egen hand och skulle det bli en tuff öppning för stallkamraten L.L.Labero här kommer Grant Hall tillsammans med Örjan Kihlström i vagnen för första gången bli tuff att stå emot.

4 Underbarosåfin är en speedig individ som som besitter bra kapacitet för klassen. Att hon bryter ned en del emellanåt gör att han helt klart är mest effektiv i spets. Det har blivit fyra segrar på fem försök från ledningen och skulle Underbarosåfin komma förbi L.L.Labero från start är mycket vunnet. Men noterat är även att hon segrat i klass-l på just Bergsåker bakifrån också.

2 L.L.Labero är just nu favorit vilket jag har lite svårt att köpa. Visst att kapaciteten är bra för klassen och att utgångsläget är tilltalande samt att han står bra inne i loppet. Men det kommer laddas iväg från start på flera håll och det finns risk att det kommer kosta en hel del för att försvara ledningen idag. Med en tuff inledning och med flera bra konkurrenter med i loppet kan det sen bli svårt att stå emot samtliga den sista biten. Att han dessutom tävlat barfota i någon form i samtliga starter för Robert Bergh och nu tvingas gå med skor runt om anser jag är ett minus. I min bok är detta en sårbar favorit, men som ändå inte kan nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 10 Grant Hall
Spets efter 500m:2 L.L.Labero / 4 Underbarosåfin
Skrällen:
Ranking: A 10,4 B 2,7,5,12,9,3,6 C 1,5,8,11

V75-3 2640m auto
5 Douanier är troligtvis den som gynnas mest av att det är 2640m idag. Han lever på sin styrka och går alltid hela vägen in i mål. Att det samtidigt handlar om en entaktad individ som är beroende av ett visst typ av lopp måste man också vara medveten om. Men skulle det bli lite överpace på loppet har inte jag svårt att se Douanier kliva runt samtliga under slutvarvet och han blir mitt förstaval i ett öppet lopp.

4 Round Cube ser ut att ha blivit mer stabil den senaste tiden. Han har efter sina tre raka galopper i programmet nu fyra felfria insatser på rad. Denna Uncle Lasse avkomma lever också mycket på sin styrka och har besegrat många av konkurrenterna i loppet tidigare. Att man står bra inne i loppet är även ett plus, och att det dessutom är skotvång nu är inget som bekommer Round Cube. Med Magnus A Djuse i vagnen är detta ett tidigt streck för mig.

6 Louis kommer med en färsk seger från spets senast. Det har blivit fyra segrar på de fem senaste starterna. Utvecklingen pekar uppåt och även om motståndet är tuffare denna gången så ska Robert Berghs fyraåring inte nonchaleras idag.

Nämner även 11 Myresjös Timeout som senast äntligen fick utdelning på sin fina form. Detta är en oöm individ som tål att göra en hel del jobb på egen hand. Skulle det bara lösa sig någorlunda under vägens gång idag är detta en individ som kommer vara med och göra upp om slutsegern idag.

Min Vinnare: 5 Douanier
Spets efter 500m: 4 Round Cube
Skrällen: 11 Myresjös Timeout
Ranking: A 5,4,6 B 11,1,7,9,8,2 C 3,12,10

V75-4 2140m volt
9 Indira Spilt var senast ute i Breeders’ Crown-final. Hon har visat sig besitta bra kapacitet för klassen och går nu ner en del in klass här. Att det blir vanlig vagn nu samt skor runt om måste dock ses som ett minus. Men är bara formen bibehållen tills idag ska Magnus A Djuse trots allt ses som en given segerkandidat i loppet.

Men jag lyfter även tidigt fram skrällen 14 Green Mamba som imponerande senast när hon från dödens vann på bra sätt. Jan-Ove Person ser ut att hittat rätt pånytt med denna åttaåring som även trivs under vintern. Kapaciteten är i grund och botten hög och med tanke på formen som hon visade upp senast känns just nu 6% som ett fynd.

Måste även nämna 13 Impala Am som är en mycket speedig individ som med rätt smyglopp aldrig kan räknas bort. Från stallet meddelar man att formen är på topp och kan man lifta med i ryggen på Green Mamba idag är även detta en skräll jag tidigt betalar för.

Min Vinnare: 9 Indira Spilt
Spets efter 500m:
Skrällen: 14 Green Mamba / 13 Impala Am
Ranking: A 9,14,13 B 15,10,1,7,2,8,3 C 12,5,11,6,4

V75-5 2640m auto
11 Esprit Sisu är nu tillbaka i norrlandsluften igen efter att ha varit ute på en hel del äventyr runt om i Sverige. Han har haft en hel del otur i loppen vilket gjort att resultaten uteblivit. Senast var han ute i ett lopp som Önas Prince fick styra och ställa precis hur han ville. Men för två starter sedan visade Esprit Sisu form när han gick 11,9 över 2640m och fick då ge sig emot en för dagen alldeles för bra Admiral As. Idag är inte utgångsläget optimalt, men distansen är inga problem och med lite överpace på loppet från start kommer Daniel Wäjersten fälla många tillslut.

4 Born Unicorn är härdad i tuffa sammanhang. Han har varit ute i både SM-loppet och Müllers Memorial. Att kapacitet finns är det inget snack om, det som dock oroar är att han emellanåt är lite ojämn i sina prestationer. Born Unicorn är ingen blixt från start men distansen är ett plus och när han dessutom får Örjan Kihlström i vagnen här måste ekipaget räknas tidigt.

Min skräll i loppet är 8 Ferrari Sisu. Conrad Lugauer som är tränare i Malmö gör resan till Bergsåker med två hästar där Ferrari Sisu är en av dem. Jag räknar med att Lugauer åker i angeläget ärende och inte bara kuskar upp över 100 mil enkel väg för att vara statist i loppet. Senast avslutade Ferrari Sisu bra och slog bland annat Staro Leonardo. Att det är skor på hovarna är inga problem, 10 av hästens 11 segrar är tagna på den balansen och även om utgångsläget inte är det bästa så är Ferrari Sisu ett tidigt streck till 7%.

Min Vinnare: 11 Esprit Sisu
Spets efter 500m:
Skrällen: 8 Ferrari Sisu
Ranking: A 11,4,8 B 1,3,10,6 C 5,9,7,2

V75-6 2140m volt
15 Grisle Odin G.L. tror man ska bli nästa stora kallblodsstjärna i landet. Han är van att tampas mot de bästa och när han har sin dag finns både kunnande och kapacitet för att benämna honom som ett av nordens bästa kallblod. Senast blev det tappstart som storfavorit på V75, men han gick bra efter det och visade form trots att han fick nöja sig med fjärdeplatsen i loppet. Trots att förutsättningarna inte är enkla idag med 40m tillägg så besitter Grisle Odin G.L. både fart och hårdheten för att runda samtliga här. Att det dessutom bara är tre på tilläggsvolten här är ett klart plus för Grisle Odin G.L. För mig är detta en spik som man till 43% i nuläget kan luta sig emot denna Jackpotomgång.

Motbud
9 Tekno Jerven är inte helt att lita på men har flera gånger bevisat att han besitter hög kapacitet. Skulle han gå felfritt idag är detta en tidig utmanare bakom min spik. Tekno Jerven lever på styrkan och skulle gynnas om det blir jämnt hårt tempo på dagens tillställning.

13 Gorm har växt in i eliten under året och även om han missgynnas av förutsättningarna med skotvång idag så meddelar stallet att formen är på topp och att man inte ska nonchaleras bakom favoriten.

Nämner även 14 Pydin som stod för bra insats efter galopp senast. Felfri idag med en liknande prestation så är även detta ett tidigt streck för den som vill försöka fälla Grisle Odin G.L.

Min Vinnare: 15 Grisle Odin G.L.
Spets efter 500m:
Skrällen: 9 Tekno Jerven
Ranking: A 15 B 9,13,14,5,8,1,7,4,10 C 11,3,12,2,6

V75-7 1640m auto
Mitt stora drag i omgången är 12 Devils Tongue som jag kommer gå rakt ut på. Som jag läser loppet kommer det bli körning från start vilket såklart gynnar Devils Tongue från sitt tuffa utgångsläge. Senast var man ute i Breeders' Crown finalen. Då passade inte banan optimalt och det slutade med galopp. Men i semifinalen gången före såg man mycket mersmakande ut som tvåa bakom kullkungen Francesco Zet. Formen finns där, skor på hovarna är inget minus, tempo att vänta från start, segrat på V75 bakifrån tidigare och endast 11% på V75! Detta är faktorer som gör att jag kommer gå rakt ut på Devils Tongue idag. Spik!

Motbud
7 Laradja Vrijthout är Conrad Lugauers andra häst som gör resan från Malmö till Bergsåker. Senast blev det lite för högt tempo på loppet med 12,0 första 1000m vilket gjorde att man inte orkade hela vägen in i mål. För två starter sedan visade man form och avslutade sylvasst efter sen lucka. Men att nu från bricka sju vara spelad till över 50% på V75 är inget jag direkt slänger mig över. Att det lär laddas från start är nog ingen skräll, då Laradja Vrijthout är ruskigt snabb från start. Men från bricka sju med flera startsnabba hästar innanför sig så finns risk för svar. Detta kan då leda till en dryg första sväng vilket i sin tur gör Laradja Vrijthout till en sårbar favorit denna V75 omgång.

En annan som kan öppna kvickt är 6 Huddlestone som såg fin ut för två starter sedan när han sköt till vasst i sin comeback. Senast blev det galopp med krafter kvar i sista sväng. Men nu med två lopp i kroppen bör formkurvan peka uppåt och kommer man bara till bra från start så är detta en kioskvältare till 3% som inte ska nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 12 Devils Tongue
Spets efter 500m: 7 Laradja Vrijthout / 1 Even's Cool Boy / 6 Huddlestone
Skrällen:
Ranking: A 12 B 7,6,3,1,5,2,10 C 9,4,8,11

Lycka till
DrTrav

V75-TV Oliver Bergman och Niklas Robertsson hittar bästa spikarna och dragenKommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto