V75 Tips Örebro 28/12

Publicerad på 27 Dec 2022 - 20:58

DrTrav

DrTrav

27 Dec 2022 - 20:58


Örebro står som värd för V75 på Onsdag. Jag går ut hårt och inleder omgången med två raka spikar i form av 1 Eddy West i V75-1 samt 1 Marsha i V75-2.

Nedan följer min lösning på omgången.

V75 Örebro 28/12
V75-1 1 Eddy West
V75-2 1 Marsha
V75-3 2.5.6.7.9.10
V75-4 5.7.13.15
V75-5 2.3.4
V75-6 1.4.5.6.9.12
V75-7 1.2.3.6.7.9

2592 rader x 0,50kr = 1296kr

Dagens Dubbel Örebro 28/12
DD-1 5.6
DD-2 1.2

4 rader x 60kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2100m Auto
Jag river av plåstret direkt och inleder omgången med en spik på 1 Eddy West som jag tycker har en passande uppgift på pappret. Att han inte kunde hänga med i Calgary Games tempoväxling över upploppet senast är inte mycket att säga om och han gjorde det klart bra som tvåa där bakom. Han visade återigen att han fungerar bra även med skor och det finns få hästar som kan mäta sig med hans avslutningar över upploppet. Det finns en liten chans att han kan ta hand om ledningen i ett andra skede om kusken är vaken men här tycker jag det mest handlar om att inte sitta fast och Claes Sjöström är en skicklig kusk som jag tror löser den uppgiften.

Motbud
9 Chapuy har tjänat mest pengar i fältet och kan mycket i sina ljusa stunder men han är som allra mest effektiv i ledningen även om han gick bra med ryggresa senast i en V75-final inom gulddivisionen. Det är lättare emot nu och klaffar det med positioner kan det vara en tidig utmanare.

7 Ural kan öppna ruskigt snabbt och eftersom jag inte tror man vill köra i någon ledning med 4 Eldorado B. är det också loppets troliga ledare. Där inte samma häst som för ett par år sedan men det är en häst som har vunnit på V75 vid sju tillfällen tidigare och i ledningen på Örebro kan han mycket väl sticka undan om det strular för favoriten.

Min Vinnare: 1 Eddy West
Spets efter 500m: 7 Ural / 1 Eddy West
Skrällen: 7 Ural
Rankingen A:1 B:9.7.3.6.2.4.8 C:5.10.11.12

V75-2 2140m Volt
1 Marsha blir min andra spik i omgången. Hon står mer eller mindre perfekt inne i loppet och känns dessutom extra spännande när Magnus A Djuse sitter upp för första gången. Jag tror hon är tillräckligt snabb för att ta hand om ledningen från sitt innerspår och sedan brukar Magnus A Djuse vara duktig på att grilla sina konkurrenter. Det är några mer meriterade hästar på tillägg men samtidigt är det inga stjärnor på något sätt och jag tror det blir svårt för dom att hinna ikapp. Till 16% tar jag ställning i ett lopp som kräver många streck vid gardering

Motbud
9 Something Royal gjorde bort sig med galopp i ett V75-lopp senast men Readly Express-dottern har visat bra form dessförinnan vid två raka segrar och går ner lite i klass igen. Hon tål jobb under vägen och normalt med där framme till slut.

13 Nan’s Cash är en tuffing som kommer från en riktigt stark prestation när hon vann på V86. Även om hon inte kan öppna speciellt fort så är springspåret passande och hon borde kunna hitta en vettig position direkt.

Min Vinnare: 1 Marsha
Spets efter 500m: 1 Marsha
Skrällen:
Rankingen A:1 B:9.13.10.12.15.4.3.8 C:5.2.7.6.14.11

V75-3 2100m Auto
2 Filippa B.J ser ut att bli omgångens största favorit och kommer hon till ledningen ser det upplagt ut för en seger. Hon är härdad mot dom absolut bästa i kullen och har hållit en bra form hela året och motståndet är lämpligt. Däremot har det varit en väldigt lång säsong för henne och jag tycker det finns spännande utmanare till singelprocent bakom om hon skulle bli utmanad. Jag har inlett med två spikar som jag har en god känsla för och här får vi försöka fälla favoriten.

5 LaFerrari Dimanche charmade oss under våren när hon bland annat vann en final av diamantstoet. Hon är snabb från start och med ett par lopp i kroppen borde Björn Goop som sitter upp för första gången vilja köra henne i ledningen om man kommer dit.

10 Nina Ginto brukar alltid ha en vass avslutning till slut när hon får sitt lopp på rulle. Senast hamnade hon fel på det i loppet men gick jättebra i skymundan och formen såg alltjämt ut att vara på plats.

6 So Superb går upp lite i klass men det var ett ruskigt intryck på henne senast och man känner sig säkerligen inte slagna på förhand.

Min Vinnare: 2 Filippa B.J
Spets efter 500m: 5 LaFerrari Dimanche / 2 Filippa B.J
Skrällen: 10 Nina Ginto
Rankingen A:2 B:5.10.6.9.7 C:1.4.8.3.11

V75-4 2609m Auto
13 Winterburn är en häst som jag gillar och har spikat med framgång i tipsen tidigare. Han är obesegrad efter sex starter och ska ses med chans igen men samtidigt så har han tjänat snabba pengar och detta är utan tvekan hans tuffaste uppgift hittills. Jag blir inte förvånad om han bara är bäst här men han möter hästar med lite mer rutin och det är många att runda.

5 Bottnas Justin och 7 Always Marke är två spännande motbud som lär laddas från start för att nå ledningen. Den förstnämnda vann enkelt från den positionen senast med till synes massor av krafter kvar över mål och Always Marke har två raka segrar från spets.

15 Gamin De Larre får också plats på kupongen. Han är den i fältet som känns klart mest gynnad av den dryga distansen eftersom han lever på sin styrka. Senast fick han gå utvändigt om Domenik Jet och det såg länge ut som att han skulle kunna hota men han tröttnade lite till slut och fick nöja sig med en tredjeplats.

Min Vinnare: 13 Winterburn
Spets efter 500m: 5 Bottnas Justin / 7 Always Marke
Skrällen: 15 Gamin De Larre
Rankingen A:13.5.7.15 B:6.1.10.14.3.12 C:2.9.4.11.8

V75-5 1609m Auto

2 Domenik Jet kommer från Sibylle Tinters formstall och han har gått från klarhet till klarhet och vunnit tre raka lopp. Man har dessutom inte behövt rycka tussarna ännu och där finns det en växel extra att ta av. Det är många som kan öppna snabbt i fältet och det kan bli svårt att nå ledningen nu men som han har sett ut på slutet måste det vara en bra chans oavsett. Sibylle Tinter tror han kan gå en 12-tid över distansen och man låter väldigt optimistiska på förhand.

Det är som sagt flera som kan flytta på sig från start men i min bok är det 3 Marion Mark som tillslut går segrande i spetsstriden. I den positionen har han visat sig mycket svårslagen tidigare men han tål olika upplägg och är inte beroende av någon ledning för att vinna loppet.

Jag nämner även 4 Teus. Han orkade inte riktigt över medeldistans senast efter en tuff öppning men starten innan dess spurtade han vasst som trea i ett bra V75-lopp. Det kan bli bra fart på det här loppet och då borde han kunna bli farlig med sin speed till slut.

Min Vinnare: 2 Domenik Jet
Spets efter 500m: 3 Marion Mark
Skrällen:
Rankingen A:2.3.4 B:5.7.8.10.12.6 C:1.9.11

V75-6 2100m Auto
6 Dareios De Poggio är endast spelad till 4% i skrivande stund och imponerade inte direkt efter uppehåll senast men det här är en mycket kapabel herre i grund och botten. Med en sämre insats senast blir också spelprocenten mycket tilltalande och man har inte hittat några fel på hästen. Han behövde säkerligen loppet och jag tror att vi kan förvänta oss en bättre prestation nu. Man säger från stallet att han kan vinna ett sådant här lopp med tjugo meter om han fungerar och även om han är svårbedömd måste jag ranka honom överst till den här spelprocenten.

5 Ever So Much har till skillnad från min spik dokumenterad form och han stack undan på ett bra sätt senast efter en offensiv styrning i en lite billigare konkurrens. Han är kvick iväg bakom bilen men han brukar kunna bli lite het i ledningen och det låter som att Kenneth Haugstad helst ser honom i ryggar.

4 Jarel Boko väljer Björn Goop att köra istället för Dareious De Poggio. Han kan inte vara med i någon körning från början och kommer att tappa från start men det är en stark häst som går desto bättre till slut och han var mycket rejäl när han vann på 1.13.4 den tunga vägen för två starter sedan.

1 Rockstile R. har varit trea i det norska derbyt och om han har humöret med sig kommer han med stor sannolikhet att ta hand om ledningen. Det låter som att man vill dra på i ett jämnt tempo där framme och första körspö är alltid intressant.

Min Vinnare: 6 Dareious De Poggio
Spets efter 500m: 1 Rockstile R. / 6 Dareious De Poggio
Skrällen:
Rankingen A:6.5 B.4.1.12.9 C:10.2.7.8.3.11

V75-7 1609m Auto
1 Max Håleryd kan öppna hyggligt från start och jag ser inga raketer utvändigt och skulle han lyckas ta hand om ledningen ser det ut att vara en passande uppgift. Det blev alldeles för tufft lopp för honom senast över lång distans och han verkar ha ha tagit loppet på ett väldigt bra sätt och tränar bra.

2 Friend Of Elves har matchats tufft och att det dröjde till karriärens sextonde start innan första segern kunde inkasseras beror främst på det. Nu verkar det ha lossnat för honom på allvar och han kommer med två raka segrar i raden. Utgångsläget blev perfekt och han kommer att bli svår att stå emot till slut.

3 Reshevsky är kanske något missgynnad över den korta distansen men insatsen senast var så pass bra att han borde kunna göra sig gällande ändå. Det är en stark häst som tål jobb under vägen och han närmar sig toppformen

6 Immigrant Am är snabb från start och skulle kunna utmana om ledningen. I den positionen tror jag att han kommer att sälja sig dyrt, även om det är ett litet minus att han måste tävla med skor.

9 Gambino Brick är ojämn i sina prestationer men han mycket är kapabel för klassen och skulle det bli överpace på loppet brukar han kunna avsluta loppen fort.

Min Vinnare: 2 Friend Of Elves
Spets efter 500m: 1 Max Håleryd/ 6 Immigrant Am
Skrällen: 6 Immigrant Am
Rankingen A:1.2.3.6 B:9.7.8.4.5 C:11.12.10

Lycka till 
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto