V75 Tips Romme 17/12

Publicerad på 15 Dec 2022 - 21:32

DrTrav

DrTrav

15 Dec 2022 - 21:32

V75 denna lördag arrangeras av Dalatravet och närmare bestämt på Rommes travoval. Nedan följer mina V75-tips.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. 6 Gordini Bric i den första avdelningen och 5 Hannibal Face i den sjunde avdelningen.

V75 Tips Romme Lördag 17/12
V75-1 6 Gordini Brick
V75-2 3,6,8,12
V75-3 1,3,5,8,12
V75-4 1,3,4,5,6,8,12,13,14,15
V75-5 2,4,6
V75-6 1,2,5,11
V75-7 5 Hannibal Face

2400 rader x 0,50 = 1200 kr

DD Tips Romme Lördag 17/12
DD1: 1,2,5,11
DD2: 5 Hannibal Face

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2640m volt
Vi inleder med att spika 6 Gordini Brick, detta är en segervan fyraåring som kommer med 50% i segerstatistik efter sina 14 framträdanden. Han trivs dessutom med förutsättningarna som bjuds idag. Fyra av hans sju segrar är tagna med skor på hovarna och när det precis som idag gått mer än 30 dagar mellan starterna har det slutat med seger i tre av sex starter. Gordini Brick är kvick i volten och har idag fått ett passande springspår. Från ledningen har det blivit sex segrar på åtta försök och skulle Gordini Brick hitta till spets här är han hästen att slå för övriga.

Motbud
Tidig är också 2 Maestro Zon som nu har gjort fyra starter för Oskar J Andersson och två av dessa är efter sin halsoperation. Han vann direkt i comebacken från ledningen för två starter sedan. Senast fick han ett snällt rygglopp hela vägen och gick imål med sparade krafter. Skor på hovarna är inget som oroar då han oftast tävlar så och har fem segrar på den balansen. Även detta är en individ som trivs i spets och skulle Gordini Brick missa springspåret är mycket vunnet för Maestro Zon om han kommer dit.

Nämner även 11 Mysterious Lucifer som visade bra form i en rapp avslutning senast på V75. Nu är det debut över lång distans men av intrycket att döma behöver det inte vara några problem för Mysterious Lucifer. Med lite klaff gällande tempo och positioner kommer han pånytt fälla många den sista biten.

Min Vinnare: 6 Gordini Brick
Spets efter 500: 6 Gordini Brick / 2 Maestro Zon
Skrällen: 11 Mysterious Lucifer
Rankingen: A: 6 B 2,11,1,7,12,3,4 C 10,5,8,9

V75-2 2140m volt
12 Grisle Odin G.L. är en häst vi ofta lyfter fram när det kommer till kallblodslopp. Han tillhör numera toppskiktet vad gäller kallblod. Uppgiften ser på förhand passande ut idag och även om han inte lyckades vinna senast trots dubbla tillägg så ska vi komma ihåg att inför den starten hade Grisle Odin G.L. pausat. Då var det också ett fullt fält att runda och trots tredje- och fjärdespår hela sista varvet fällde han alla utom Kavaleren tillslut. Nu med lopp i kroppen bör formkurvan vara framflyttad en hel del och från stallets håll meddelar man att Grisle Odin G.L. känns piggare inför dagens start. Slipper Grisle Odin G.L. bara alltför mycket strul längs vägen idag ska han vara huvudet högre än sina motståndare och bör kunna få snabb revansch nu.

6 Tekno Jerven kommer med en imponerande men inte så smickrande statistik med sig till dagens start. Han har nämligen galopperat i hela elva raka starter. Men faktum är att Tekno Jerven besitter på så pass bra speed att han aldrig går att räkna bort helt trots allt. Den dagen han dessutom inte väljer att ge motståndare handikapp genom att själv galoppera så kommer han kunna utmana Grisle Odin G.L. på ren fart den sista biten.

3 Soldhöjdens Drake gjorde det bra senast och slutade då trea och var inte långt efter Grisle Odin G.L. imål. Att det idag är färre hästar med i loppet är såklart ett minus men med endast en häst på start kommer man med en okej start kunna sitta bra på det tidig idag. Skulle det till och med bli spets är det en position Soldhöjdens Drake inte blir helt enkel att ta sig förbi om han får bestämma tempot en bit.

Nämner även 8 B.W.Rune som visserligen är lite ojämn men som vi alla vet kan matcha de bästa kallbloden i landet med en bra dag. Senast visade han dessutom bra form och vid gardering är B.W.Rune tidig.

Min Vinnare: 12 Grisle Odin G.L.
Spets efter 500: 3 Soldhöjdens Drake
Skrällen: 8 B.W.Rune
Rankingen: A: 12 B 6,3,8,10,11,4,5 C 7,2,9,1

V75-3 2140m auto
3 Global Dancer är kvick iväg från start och min troliga ledare av loppet efter en bit. Väl i den positionen verkar Global Dancer trivas kanon. Enda förlusten från spets kom senast när man från bricka åtta laddades iväg från start och kom till ledningen efter 1,09 första 500m. Den tuffa öppningen satt i benen och det blev trötta ben och galopp tillslut. Skulle Global Dancer nu ha fått ladda batterierna tillräckligt och får en lugnare öppning idag kommer hon såklart bli svårslagen. Tipsetta i loppet men med tanke på urladdningen senast känns det trots allt givet att gardera.

Jag dubblar systemet med 5 Carbonfiber som senast var tvåa i samma lopp som där Global Dancer galopperade. Detta är en individ som är härdad i tuffa sammanhang under året. Med tanke på utgångsläget väntar troligtvis en del jobb själv på egen hand idag men i min bok är trots allt detta främsta utmanaren på förhand och jag dubblar systemet med Carbonfiber.

För den som söker ytterligare streck så kommer 10 Simb Trishias med en utvecklingskurva som pekar uppåt. Hon möter visserligen tuffare hästar idag men jag är spänd på att se vad hon kan göra i dagens omgivning.

Min Vinnare: 3 Global Dancer
Spets efter 500:3 Global Dancer
Skrällen: 10 Simb Trishias
Rankingen: A: 3,5 B 10,12,1,11,6,9 C 8,4,2,7

V75-4 2140m volt
Dagens mest öppna lopp på förhand.

1 Livi Princess H.M. såg läcker ut senast som tvåa och har i flera starter på slutet visat att utvecklingen pekar uppåt. Erik Adielsson får en ny chans i vagnen idag vilket är ett plus. Man har fått ett passande utgångsläge idag där man kommer kunna smyga med länge i loppet. Uppenbarar sig bara luckan i tid finns både fart och kunnande för att speeda ner samtliga den sista biten.

6 Icecream In kommer nu från två raka segrar i ny regi hemma i Finland. Detta är en häst som tidigare gjort bra ifrån sig på svensk mark och av intrycket att döma för nya tränaren Nina Pettersson-Perklén ser Icecream ut att vara på gång igen. Utgångsläget är tilltalande med springspår, addera därtill Örjan Kihlström i vagnen så talar mycket för en bra prestation pånytt. Kan bli svårfångad från spets här.

Nämner även 5 Diva Ravina som också verkar hittat rätt på slutet. Det har blivit två segrar på de tre senaste starterna och skulle hon bara lösa det snäva femte spåret i volten kommer hon kunna fälla alla tillslut sett till sitt kunnande.

På 40m tillägg hittar vi 15 Digital Class som alltid står för bra insatser och är van att möta tufft motstånd. Hon har många att runda idag men hon tål samtidigt att göra en hel del jobb på egen hand om det skulle krävas. I ett öppet lopp kan jag inte nonchalera henne.

Min Vinnare: 1 Livi Princess H.M.
Spets efter 500: 6 Icecream In
Skrällen: 5 Diva Ravina
Rankingen: A: 1,6 B 5,15,4,3,5,14,8,13,12 C 11,2,9,10,7

V75-5 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 2 Working Class Hero. Detta är en individ som verkligen radat upp segrarna på slutet. Han inledde karriären med fyra segerlösa starter men kommer nu med tre raka vinster på kontot. Senast vann han från ledningen via jämnt hårt tempo från spets. Working Class Hero är kvick iväg från start och från ett perfekt utgångsläge är han min troliga ledare. Att det dessutom är anmält amerikansk vagn för första gången är spännande och jag går rakt ut på Westholms framtidsnamn här.

6 Kratos di Quattro har brottats en hel del med auktionen under karriären. Att detta är en individ med potential och en mersmakande inställning råder det inget tvivel om. Senast vann han knappt men säkert trots dödens och från stallet meddelar man att detta är en riktigt vinnartyp som verkligen förstår skillnad på tävling och träning. För två starter sedan avslutade han kvickt trots knepigt trav och hann dit med nosen först över linjen. Kratos di Quattro tål att göra en del jobb på egen hand och flyter travet som det gjorde senast kan han mycket väl visa sig bara vara bäst idag. Gynnas även med de vintriga förutsättningarna.

Nämner även 10 Ajlexes Abraxas som visserligen inte vinner så ofta men som alltid gör sitt i loppen och är med långt framme. Skulle det bli bra tempo på loppet idag gynnas Ajlexes Abraxas som alltid går bra över upploppet.

Min Vinnare: 2 Working Class Hero
Spets efter 500: 2 Working Class Hero
Skrällen: 10 Ajlexes Abraxas
Rankingen: A: 2,6 B 10,4,3,7,5 C 1,8,9,12,11

V75-6 1640m auto
2 Condior vann på rejält sätt från ledningen senast och kommer med bra form. Han är kvick iväg från start och trivs i spets. Nio av karriärens elva segrar är tagna från ledningen och skulle Jörgen Westholm ta sig förbi 1 The Bald Eagle från start idag är mycket vunnet. Kort distans är även ett plus och trots att det idag är debut i Silverdivisionen så har Condior visat att han besitter kvaliteterna för att segerstrida direkt. Skor på är ett litet frågetecken men kommer han till spets är detta hästen att slå i loppet.

11 Dark Roadster vann senast enkelt mot tufft motstånd och insatsen lyste form och klass. Han är van att möta tuffa konkurrenter och går nu sett till loppet ner i klass idag. Däremot är utgångsläget ett minus nu över kort distans. Noterbart är dock att Dark Roadster segrat två av de tre gånger han startat med bakspår över 1640m. Med lite spetskörning från start idag bjuds Dark Roadster in i matchen och med tanke på hans kvaliteter finns kunnande för att speeda ner samtliga tillslut.

1 The Bald Eagle har nu gjort ett par framträdanden för Oskar Kylin Bloms. Formkurvan ser även ut att peka uppåt och senast gjorde man det bra som trea bakom Condior med lite sparade krafter. Från innerspåret idag meddelar Oskar att man ska ladda vad som går och skulle han lyckas försvara innerspåret ska det bli intressant att se hur länge lampan lyser. Men oavsett är The Bald Eagle garanterad ett bra lopp och ska räknas tidigt vid gardering.

Min Vinnare: 2 Condior
Spets efter 500: 2 Condior / 1 The Bald Eagle
Skrällen:
Rankingen: A: 2,11 B 1,5,6,4,10,3 C 8,12,9,7

V75-7 2140m auto
Vi avslutar V75 med att spika 5 Hannibal Face. Senast var man ute under V75-finalerna och fick då ett snällt lopp där han gick imål med sparade krafter i det lopp som Akilles Face vann. I och med den insatsen blev också Hannibal Face kvar i klassen nu. Tränaren Oscar Berglund låter optimistisk på förhand och meddelar att brodd inte är några problem för Hannibal Face. Han ska vara minst lika bra idag som vid finalerna senast. Han imponerade vid sin seger för tre starter sedan och med en liknande prestation här idag blir han svårslagen. Att det dessutom är första gången med Örjan Kihlström känns spännande. Det norska huvudlaget är fortsatt en extraväxel som ännu är oryckt och i min bok är detta en vettig spik att luta sig emot i omgången.

Motbud
2 Piccadilly ser ut att fått en fin utveckling efter sin flytt till Sverige. Insatsen vid segern för tre starter sedan var bra och senast höll han bra trots att Piccadilly fick utstå press i ledningen. Han kan öppna bra och tillsammans med Jorma Kontio för första gången tycker jag ekipaget ska passas vid gardering.

1 Turenne är kvick iväg från start och det ska normalt sett vara svårt att ta en längd på honom från start. Men Troels Andersen ligger lite lågt på förhand då man haft svåra träningsförhållanden inför idag vilket man såklart ska ta med respekt. Mellan raderna är jag inne på att man kanske vill köra Turenne i rygg idag. Men oavsett kommer han få ett bra lopp och är en given utmanare för den som väljer att gardera.

Nämner även 11 No Doubt som trots ett tufft utgångsläge idag inte ska nonchaleras. Tränaren Emilia Leo tror det var segern som rök senast vid galoppen i sista sväng och detta är en individ som håller toppform för dagen. Fyra av No Doubts elva segrar är tagna med skor på hovarna. Han gynnas av överpace på loppet idag och kommer med sin rappa avslutning kunna passera många vid felfri löpning.

Min Vinnare: 5 Hannibal Face
Spets efter 500:
Skrällen: 2 Piccadilly
Rankingen: A: 5 B 2,1,11,9,6,3,4 C 12,8,10,7

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto