V75 Tips Romme 29/10

Publicerad på 28 Okt 2022 - 00:21

DrTrav

DrTrav

28 Okt 2022 - 00:21

V75 denna lördag arrangeras av Dalatravet och närmare bestämt på Rommes travoval. Nedan följer mina V75-tips.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. 3 Hannibal Face i den första avdelningen och 8 Grisle Odin G.L i den andra avdelningen.

V75 Tips Romme Lördag 29/10
V75-1 3 Hannibal Face
V75-2 8 Grisle Odin G.L
V75-3 3,6,8,9,10,11
V75-4 2,3,4,5,8,9,11,12,13,15
V75-5 2,3,5,6,8
V75-6 5,6
V75-7 3,4,6,8

2400 rader x 0,50 = 1200 kr

DD Tips Romme Lördag 29/10
DD1: 5,6
DD2: 6 Amalencius B.B.

2 rader x 100 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m auto
Jag går ut hårt och tar ställning för 3 Hannibal Face direkt. Denna kapabla herre vann senast utan att vara helt på topp, men då handlade det om comeback efter lite vila och nu med lopp i kroppen är jag inne på att formkurvan pekar rakt upp. Addera dessutom barfota bak, amerikansk vagn och norskt huvudlag med ryckhuva (för första gången) vilket känns väldigt spännande. Utgångsläget är bra och jag är inne på att Magnus A Djuse tidigt sänder till spets. Väl i den positionen är han sen hästen att slå. Till just nu 29% är spelvärdet högt och jag spikar.

Motbud
6 Kimi di Quattro stod även han för en bra comeback senast och har nu tre raka segrar på kontot. Han står perfekt inne i loppet sett till pengar men även om Kimi di Quattro också kan öppna bra från start tror jag inte man kan ta sig förbi min spik här och då väntar ett tufft lopp. Även om Kimi di Quattro besitter kunnandet för att segerstrida trots allt så är jag inne på att det kommer bli för tufft idag.

Nämner även 9 Castor The Star som senast vann på bra sätt från ledningen på V75. Någon ledning kommer det däremot inte bli idag. Men Castor The Star har stått för bra insatser när han anfaller bakifrån också och ska därför inte nonchaleras här för den som garderar.

Min Vinnare: 3 Hannibal Face
Spets efter 500m: 3 Hannibal Face
Skrällen: 9 Castor The Star
Ranking: A 3 B 6,9,7,11,12,10 C 4,2,1,8,5

V75-2 2140m volt
I V75-2 har favoriten 8 Grisle Odin G.L en bra segerchans på förhand. Detta är en individ som firade stora framgångar som unghäst med segrar i såväl Kriteriet som i Derbyt hemma i Norge. Nu på senare tid har han dessutom verkligen tagit klivet in i eliten och räknas numera som ett av de allra bästa kallbloden. Han kommer med tre segrar och en andraplats på de fyra senaste starterna och prestationerna på slutet har varit imponerande. Idag slipper han även tampas med Odd Herakles bland annat och med tanke på styrkan som Grisle Odin G.L besitter så kommer det bli tufft för övriga att stå emot honom idag. Addera Björn Goop i vagnen för första gången dessutom. Spikas trots hög procent.

Motbud
2 Gorm gjorde det klart godkänt senast och har dessförinnan två raka segrar på kontot. Han är inte samma klass som min spik, men han startar också med 20 meters försprång och är den troliga ledaren. Skulle Grisle Odin G.L komma bort på något sätt öppnar loppet upp sig och Gorm bör vara en tidig utmanare från ledningen.

11 Steinfaks galopperade tidigt senast men ställde sig snabbt och visade bra formintryck när han gick imål som fastlåst bakom B.W.Rune. Idag har man ett spännande springspår på tillägg och prickar skickliga Carl Johan Jepson starten kommer Steinfaks tidigt sitta bra på det och som ospelad ska han inte nonchaleras av den som vill försöka fälla Grisle Odin G.L

Min Vinnare: 8 Grisle Odin G.L
Spets efter 500m: 2 Gorm
Skrällen: 11 Steinfaks
Ranking: A 8 B 2,11,7,10,9,5 C 6,12,4,3,1

V75-3 1640m auto
6 Global Badman fick en plump i protokollet senast när man efter att tagit hand om ledningen som storfavorit på Solänget galopperade oväntat på första långsidan. Men från stallet meddelar man att de inte hittat någon anledning till just den galoppen och ser det istället mera som ett olycksfall i arbetet. Global Badman har dessförinnan presterat bra en längre tid. Det är en rejäl individ som tål att göra en hel del jobb på egen hand om det skulle behövas. Men jag är inne på att Daniel Wäjersten återigen kan köra sig till spets efter en bit idag och väl i den positionen är sen chansen stor att man får revansch från senast. Förstahäst i loppet.

9 Missle Hill. är kanske vassaste motbudet sett till kunnande på förhand. Detta är en otroligt kvick individ som lever på sin speed. Senast var man ute mot tuffa hästar i Olle Anderssons lopp. Men dessförinnan har man två raka segrar på kontot. Blir det bara lite överpace på loppet kommer Daniel Redéns sjuåring kunna avsluta rykande över Rommes upplopp. Han sitter bra på det direkt ifrån start och kommer kunna smyga in i det sista idag.

Nämner även 10 Hazard Boko som senast såg mersmakande ut när han vann efter att fått ett perfekt lopp. Men intrycksmässigt kan man knappast se bättre ut över mål och när man dessutom anmäler med amerikansk vagn denna gången är detta en tidig skräll för mig vid gardering.

Min Vinnare: 6 Global Badman
Spets efter 500m: 6 Global Badma
Skrällen: 10 Hazard Boko
Ranking: A 6 B 9,10,3,8,11,7,5 C 4,2,1,12

V75-4 2140m volt
Ett öppet Diamantsto försök och lärlingslopp där jag streckar på en hel del.

Personligen gillar jag 12 Nanny’s Girl som kommer med toppform till dagens start. Hon har ett passande utgångsläge med springspår på tillägg och skulle bara Lee Nimåker hitta ner i ett vettigt slagläge kommer Nanny’s Girls speed betala sig bra över upploppet. Men jag förstår samtidigt att det finns risk för vingel härifrån på förhand. Givet att gardera som sagt.

15 Juni Rapid visade under fjolåret upp hög kapacitet och var för fem starter sedan ute i Derbystoet och slutade då femma. Efter det har hon inte visat samma form. Men senast fick vi återigen se prov på hennes kapacitet. Då vann Juni Rapid över 2640m väldigt enkelt. Nu kanske formen är påväg åt rätt håll igen. Kunnandet finns för att vinna även om utgångsläget inte är optimalt idag.

På start lyfter jag fram 2 Benita Winner som nu har fått ett lopp i kroppen efter vila och har även ett perfekt utgångsläge på start. För fyra starter sedan visade Benita Winner upp en härlig inställning när han stred raka vägen in i mål mot Eenymeenyminymoe och skulle hon stå för en liknande prestation idag är detta en tidig skräll till 4% i min bok.

Nämner även 9 Edima som var ute mot tuffa hästar senast och 11 Tasherit som kommer med toppform nu.

Min Vinnare: 12 Nanny’s Girl
Spets efter 500m:
Skrällen: 2 Benita Winner
Ranking: A 12,15,2 B 9,11,4,8,5,3,13 C 10,14,1,6,7

V75-5 2140m auto
3 Drill hade två raka seger på bra sätt inför den senaste starten, då handlade det om V75 och trots en tidig galopp efter ett försök för att ta sig till ledningen så gick Drill trots allt. Han slutade trea i mål och formen verkar vara fortsatt på topp. Kapacitetsmässigt har han visat att han duger på V75 och från ett bra utgångsläge blir detta mitt förstaval i loppet. Kan man ta sig till spets efter en bit ska Drill normalt sett bli svår att slå.

2 Mister Lucky Sox höll bra som tvåa bakom High on Pepper för två starter sedan och senast vann han på bra sätt i enklare omgivning. Han kan öppna bra och kommer få ett bra lopp oavsett om man släpper ledningen efter en bit eller inte. Mister Lucky Sox ska dessutom lättas i balansen inför idag vilket är spännande på förhand. Given på kupongen.

Skrällen är 6 Neon Bank som är en rejäl individ som visat bra form på slutet. Han har segrat i två av de senaste tre starterna och senast vann han dessutom med krafter sparade. Med lite tempo på loppet är detta en individ som går hela vägen in i mål och som ska räknas tidigt till 12%.

Min Vinnare: 3 Drill
Spets efter 500m: 3 Drill / 2 Mister Lucky Sox
Skrällen: 6 Neon Bank
Ranking: A 3,2 B 6,8,5,4,12,11 C 9,10,1

V75-6 2640m volt
5 Ruger vann enkelt senast efter att resolut ha kört sig till ledningen efter 500m. Han vann även på V75 för tre starter sedan och har flera gånger visat sig besitta hög kapacitet för sammanhanget. Han är dock ingen blixt från start och det väntar sannolikt en tuffare uppgift idag. Men Ruger är stark och rejäl, han tål att göra en hel del jobb på egen hand och nu över den längre distansen är jag inne på att han kommer vara den som är tuffast tillslut.

Jag måste dock dubbla systemet med den troliga ledaren 6 Global Crusader. Han kommer nu med fyra raka segrar och har onekligen imponerat på slutet. Global Crusader är kvick iväg från start och är min spetsvinnare från ett passande springspår. Väl i den positionen är fyraåringen obesegrad efter fem försök och ska ses som Rugers främsta utmanare till segern på förhand.

För den som letar skräll vill jag lyfta fram 11 Express Love som har visat upp både fin styrka och inställning tidigare. Han gynnas av den längre distansen och skulle de två ovan köra lite för mycket mot varandra här så kommer Express Love kunna dra nytta av det i loppet tillslut.

Min Vinnare: 5 Ruger
Spets efter 500m: 6 Global Crusader
Skrällen: 11 Express Love
Ranking: A 5,6 B 11,1,8,7,12,4 C 10,2,3,9

V75-7 2640m auto
6 Amalencius B.B. är en femåring med mycket hög kapacitet i grunden, men det har blivit någon galopp för mycket i programmet för att man ska kunna lita på honom fullt ut. Men en felfri Amalencius B.B. har visat upp både fart och styrka som kommer räcka även i den högsta klassen framöver. För tre starter sedan gick han i mål med sparade krafter i sin comeback och följde upp det med att avsluta bra för två starter sedan. Senast blev det dock galopp efter att vass öppning tyvärr men formkurvan pekar uppåt och dessutom har tränaren Timo Nurmos toppform på stallet för tillfället. Mitt förstaval i avslutningen.

4 L.L.Royal har tagit fina kliv under året och kommer nu med imponerande sju segrar på tio starter. Senast blev segern enkel då han aldrig riktigt sattes på prov. Han kan öppna bra och är en utmanare i spetsstriden. Skulle han komma till ledningen växer också segerchansen. Men jag är dock inne på att nu mot tufft motstånd och efter en lång säsong så måste det snart även börja ta emot lite för L.L.Royal. Därför rankas han ner en aningen denna gången även om han kommer med på systemet.

3 Bugatti Miles visade toppform senast när han rekordsänkte senast. Han fick visserligen se sig slagen av en smygkörd Zorro Wind men insatsen var bra. Nu har det visserligen gått en tid mellan starterna vilket gör formen lite diffus. Men samtidigt har man respekt för tränaren Daniel Reden som vet vad han gör. Utgångsläget är bra och jag ser en pånytt bra prestation från Bugatti Miles framför mig här.

8 Titan Yoda har inget enkelt utgångsläge, men samtidigt har han under en längre tid stått för flera bra prestationer från just tuffa utgångslägen nu. För två starter sedan stod man för en mersmakande insats som tvåa på V75 och skulle det lösa sig från bricka åtta bakom bilen idag så är Titan Yoda en tidig skräll i loppet.

Min Vinnare: 6 Amalencius B.B.
Spets efter 500m: 3 Bugatti Miles / 4 L.L.Royal
Skrällen: 8 Titan Yoda
Ranking: A 6 B 3,8,4,2,1,5,9,10 C 12,7,11

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto