V75 Tips Solvalla 4/2

Publicerad på 3 Feb 2023 - 10:06

DrTrav

DrTrav

3 Feb 2023 - 10:06

V75 finaler på Solvalla denna lördag. Vi har med oss en JACKPOT från förra veckan vilket gör att vi har 55 Miljoner att spela om. Dessutom har vi med oss fina minnen från just finalomgångar på Solvalla, där vi under Annandagen lyckades pricka alla sju rätt och vi fick en bra sudd tillbaka. Nu är det bara att försöka upprepa den bedriften på nytt denna lördag. Håll till godo.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. 5 Likeaboss i den första avdelningen och 4 Borups Victory i den sjunde avdelningen.

V75 Tips Solvalla 4/2
V75-1 5 Likeaboss
V75-2 1,2,8
V75-3 1,2,6,7,9,10
V75-4 1,2,3,5,6
V75-5 1,2,3,4,5,6,10,11,12
V75-6 4,5,9,12
V75-7 4 Borups Victory

3240 rader x 0,50 = 1620 kr

DD Tips Solvalla 4/2
DD1: 4,5,9,12
DD2: 4 Borups Victory

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m auto
5 Likeaboss är en häst jag ofta talat mig varm om här i tipsen och det är kanske inte så konstigt när nu jagar sin femte raka seger! Dessutom för er som missat har jag flera gånger lyft fram extra växeln som finns att tillgå med ryckhuvan som något alldeles extra. För er som inte vet vad jag menar så kan ni gå in och kolla i arkivet och se vad som händer när Elias Strandberg rycker huvan på Likeaboss, WOW! Likeaboss är dessutom allround och oöm för positioner. Från ett helt okej utgångsläge idag kan det dessutom vara så att han blir släppt till spets i ett andraskede och då ska segerchansen också vara mycket bra. Given tipsetta!

3 What A Winner är en individ som alltid gör sitt i loppet och precis som Likeaboss är allround. Senast vann han på bra sätt trots ett tuffare lopp och på slutat har det blivit tre segrar på de fyra senaste starterna. Dessutom blir det formkusken Stefan Persson i vagnen idag vilket är spännande.

Nämner även 9 Jello W. som är lite ojämn i sina prestationer men han har visat att kapaciteten finns för klassen. Senast blev det galopp i en tempoökning men Jello W såg trots detta formstark ut i loppet. Att Björn Goop kör idag är ett plus och vid gardering är detta ett tidigt streck till 14%.

Min Vinnare: 5 Likeaboss
Spets efter 500m: 5 Likeaboss
Skrällen: 9 Jello W.
Ranking: A 5 B 3,9,7,12,11,6 C 1,8,4,2,10

V75-2 2140m auto
8 Chitchat kommer med tre raka segrar och ser ut att bli en riktig klassklättrare framöver. Senast vann han på överlägset sätt trots ett tuffare lopp. Idag är utgångsläget såklart inte optimalt och det väntas troligtvis en hel del jobb på egen hand här också men med tanke på prestationen på Östersund senast är detta hästen med störst segerchans i loppet i min bok.

Men den givna utmanaren är 1 Everglo Lemon. Han såg väldigt läcker ut när han vann från ledningen på V75 för två starter sedan. Senast fick han ge sig från just spets, men då var han inblandad i en tuff inledning på loppet och banan var dessutom krävande. Idag är förutsättningarna passande och Everglo Lemon är min spetsfavorit. Vad som dessutom är intressant är att man för första gången ska lätta Everglo Lemon i balansen. Det blir aluminiumskor istället för järnskor som han tidigare gått med. Leder länge här.

Den som kan få loppet i rygg på Everglo Lemon och dra nytta av om de två ovan kör lite för hårt mot varandra är 2 Laban Lagö. Att det även är amerikansk vagn denna gången är spännande och detta är en häst med bra kapacitet för klassen.

Min Vinnare: 8 Chitchat
Spets efter 500m: 1 Everglo Lemon
Skrällen: 2 Laban Lagö
Ranking: A 8,1 B 2,4,3,10,7 C 5,9,6,12,11

V75-3 2140m auto
9 Eddy West besitter en otrolig speed som få hästar i landet faktiskt kan mäta sig med dessutom kommer han med tre segrar och en andraplats på sina fyra senaste starter. Han vann enkelt från ledningen senast och för två starter sedan var han positiv tvåa bakom stjärnan Calgary Games. Att Eddy Wests spetsegenskap är hans speed innebär att han är som allra bäst när han får ligga på rulle och spara på krafterna tills det är dags för att sätta in avslutningen. Motstånd idag är inget som skrämmer Eddy West men det finns en risk att han kommer hamna alldeles för långt ner i kön från start här. Han har rygg på 2 Alone som inte är någon blixt från start och eftersom Eddy West inte är hästen som ska anfallas tidigt och inta en dödsposition så kan det helt enkelt bli så att det blir för långt fram tillslut. När Eddy West dessutom är spelad till över 65% är han ingen favorit jag vill hålla ensam i handen denna V75 omgång.

En annan häst som besitter högt kunnande och som idag gör en spännande årsdebut är 6 Spickleback Face. Han har inte startat sedan i juli och det troliga är såklart att formen inte är på topp. Men han besitter hög grundkapacitet och tål dessutom att göra endel jobb på egen hand. Trots det långa uppehållet känns hann tidig vid gardering.

Nämner även 1 Super Nice är mycket kvick den första biten och håller förmodligen upp innerspåret initialt. Samt 2 Alone som kommer från en välförtjänt seger och han gör alltid sitt i loppen.

Min Vinnare: 9 Eddy West
Spets efter 500m: 1 Super Nice
Skrällen: 1 Super Nice
Ranking: A 9 B 6,1,2,7,10,3,4 C 8,11,5,12

V75-4 2140m auto
2 Windmill Jam är en individ med höga förväntningar på sig. Han köptes som en dyrgrip via auktion och visade under fjolåret att det fanns en hel del resurser inombords. Utvecklingen pekar uppåt och detta är en rejäl individ som tål att göra en del jobb på egen hand om det skulle krävas. Nu har Windmill Jam inte startat på två månader men samtidigt har man från stallet siktat hit och jag räknar med att stall Untersteiner kommer med en häst iordning. Från ett tilltalande utgångsläge rankas Windmill Jam överst.

1 Milan Boko är en gäst som reser från Nederländerna för dagens uppgift. Han vann med sparade krafter från spets senast och har visat sig besitta en rejäl avslutning. Även om det finns på kartan att man håller upp ledningen från start så är det inte helt säkert och inget jag vågar gå rakt ut på. Samtidigt sitter en offensiv kusk, Erwin Bot i vagnen och han brukar sällan sitta fast. Det finns på kartan att det kan strula från start men oavsett ska Milan Boko räknas tidigt i loppet.

Nämner även 6 Byron Face som visserligen förlorade som storfavorit på V86 senast. Men då hade Byron Face varit ifrån inför den starten och behövde troligen genomköraren för att hitta formen. Nu med lopp i kroppen är han ett tidigt streck vid gardering.

Min Vinnare: 2 Windmill Jam
Spets efter 500m: 1 Milan Boko / 5 Gatling
Skrällen: 6 Byron Face
Ranking: A 2,1 B 6,5,3,11,10,7,8 C 5,12,9

V75-5 2140m auto
10 Axel Ruda hade jag som skräll för två starter sedan han vann en V75 final på just Solvalla. Det var en rejäl insats den gången och senast var han trea imål, men det det var tight in på linjen och Axel Ruda stred då tappert emot 5 Shapes och 11 Huddlestone. Till 11% är Axel Ruda spännande och med lite klaff längs vägen kommer han avslutnign återigen bita bra över upploppet.

11 Huddlestone stod för en mersmaknde prestation senast när han trots en tuff öppning på 1.09 första 1000m visade moral när han krigade hela vägen in över linjen som etta. Huddlestone har tidigare visat att han även presterar bra bakifrån och med lite tempo på loppet från start idag kommer hans avslutnign bita bra över Solvallas upplopp

4 Donizetti var senast nere i Frankrike och fick då ett tufft lopp långt ner i kön. Men för två starter sedan lyfte vi fram honom som spik i travmagasinet med framgång. Detta är en häst med hög kapacitet som tagit ytterligare steg på slutet i takt med att travet flutit på allt bättre. Given på kupongen även idag.

Min Vinnare: 10 Axel Ruda
Spets efter 500m: 2 Dwayne Zet
Skrällen: 11 Huddlestone
Ranking: A 10,11,4,2 B 5,3,1,12,6 C 7,8,9

V75-6 2140m volt
Mitt drag i omgången är 12 Affinity Face som visserligen blev för pigg innan loppet senast och hade då inte sin bästa dag. Men formen finns där och skulle det lösa sig bra från sitt springband på tillägg kan hon komma perfekt på det här. Till låga 8% är detta em skäll jag tidigt betalar för. Kapaciteten vet jag finns där och skulle hon baar sköta sig och få ett okej lopp är Affinity Face med och utmanar om segern idag.

9 Jeans´n Passion avslutade bra från sitt bakspår senast och idag har hon fått bättre förutsättningar. Från ett tredjespår i volten bör Jeans´n Passion kunna öppna vettigt och med tanke på hennes hårdhet och att hon kan göra en hel del jobb på egen hand så är detta ett tidigt streck i min bok.

Nämner även 5 Miss Mighty som senast vann knappt men säkert ifrån ledningen. Nu har hon fått ett lopp i kroppen vilket borde gör gott för formen. Däremot är spår fem i volt inte optimalt och det lär knappast bli någon ledning direkt från start denna gången.

Min Vinnare: 12 Affinity Face
Spets efter 500m:
Skrällen:
Ranking: A 12,9,5 B 4,15,2,3,6,7,10,13 C 14,11,8,1

V75-7 2140m auto
Vi avslutar omgången med att spika 4 Borups Victory. Detta är en individ som kommer klättra i klasserna framöver och senast vann han väldigt enkelt och utvecklingskurvan pekar onekligen rakt upp. Jag är inne på att han kan öppna snabbast av de betrodda med framspår och således vara den som trav han om ledningen efter en bit. Väl i den positionen kommer han bli svårpasserad och jag väljer därför att spika.

Motbud
Främsta motbudet till min spik är 2 Gaylord Am som senast stod för en enastående prestation när han lyckades finna trots en rejäl galopp tidigt i loppet. Nu är utgångsläget dessutom bättre och även om han inte är någon blixt från start bör han tidigt kunna sitta bra till. Ska på förhand ses som det främsta motbudet till min spik.

Nämner även 8 Lucky Guy Boko som stannade till i ledningen senast över upploppet efter att kanske blivit för ensam. Nu är utgångsläget inte det bästa men hästen besitter bra kunnande och med ett annat upplägg denna gången där han kan få ligga på rulle ska han inte helt nonchaleras för den som garderar.

Min Vinnare: 4 Borups Victory
Spets efter 500m: 4 Borups Victory
Skrällen: 8 Lucky Guy Boko
Ranking: A 4 B 2,8,1,5,12,9 C 3,7,6,10,11

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto