V86 Tips Åby & Romme 22/2

Publicerad på 21 Feb 2023 - 22:50

DrTrav

DrTrav

21 Feb 2023 - 22:50

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Åby & Solvalla och vi har med oss en JACKPOT på 15 Miljoner att spela om. Noterbart är även att på Åbytravet finns det två spår med Open Stretch att tillgå in på upploppet. Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med två spikar på systemet, 4 Lucifer Sam i den första avdelningen och 9 Denco's Galliano i den åttonde avdelningen.

V86 Tips Åby/Solvalla Onsdag 22/2
V86-1 4 Lucifer Sam
V86-2 2,3,6,7,8,10
V86-3 1,3,7,8,10,12
V86-4 2,3,5,8
V86-5 1,2,6,9
V86-6 3,5,7,8,9,12
V86-7 6,9
V86-8 9 Denco's Galliano

6912 rader x 0,25 = 1728 kr

DD Tips Åby/Solvalla Onsdag 22/2
DD1: 6,9
DD2: 9 Denco's Galliano

2 rader x 100 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m volt
4 Lucifer Sam är en häst med hög kapacitet som gjort sig gällande på V75 den senaste tiden. Två av de tre senaste starterna på V75 har dessutom slutat med seger. Senast blev han visserligen oplacerad men då fick han ett tufft lopp och hamnade illa till från bricka tolv. Men intrycket över upploppet var fortsatt bra och formen lär knappast vara sämre nu. Ikväll är utgångsläget bra och sett till motståndet så ska detta vara en bra segerchans med en normal prestation från Lucifer Sam. Jag är inne på att han kan köra sig till spets efter en bit och i den positionen blir han sen svårslagen. Spik.

Motbud
Främsta motbudet till min spik är 7 Ornello som kommer från tre bra insatser på slutet och har formen på topp. Detta är en individ som lever på sin styrka och med tanke på vad Ornello visat på slutet är han främsta motbudet till min spik.

Nämner även 5 Fromheaven Idzarda som senast visade uppåtgående formkurva via en snabb avslutning skymundan. Skulle han ikväll få en bra ryggresa kan Fromheaven Idzarda stå för en vass avslutning pånytt.

Min Vinnare: 4 Lucifer Sam
Spets efter 500m: 4 Lucifer Sam
Skrällen: 5 Fromheaven Idzarda
Ranking: A 4 B 7,5,8,3 C 6,2,1

V86-2 2640m auto
7 E.L.Jetpack är en spännande individ som ikväll gör comeback efter ett längre uppehåll. Men som vi vet är sällan Timo Nurmos hästar i behov av lopp i kroppen när de kommer ut på tävlingsbanan. E.L.Jetpack har dessutom vunnit två av de fyra gånger det gått mer än 30 dagar mellan loppen. Förra året vann han sin årsdebut på 1.12,7 över 2140m. Detta är en häst med hög kapacitet som vunnit försök till både Kriteriet och Derbyt i Finland. Men har är inte helt att lita på och har en del galopper i raden. Men felfri ikväll är detta hästen med högst segerchans och han tippas etta.

6 Holy Ground vann från ledningen för två starter sedan och avsutade vasst senast, men då blev Holy Ground diskad för trängning. Formen är bra och ikväll sitter Örjan Kihlström i vagnen vilket är spännande. Given vid gardering.

Nämner även 2 Carroty som är känslig för stänk och att hon ikväll har framspår med spetsläge ses därför som ett plus. Hon är kvick iväg från start och har tagit sex av sina åtta segrar från just spets. Till endast 6% är detta en tidig skräll vid gardering. Vann på V75 för fyra starter sedan.

Min Vinnare: 7 E.L.Jetpack
Spets efter 500m: 2 Carroty
Skrällen: 2 Carroty
Ranking: A 7 B 6,2,3,10,8,5,4 C 1,11,12,9

V86-3 2140m auto
3 Oliver de Bos står på tur för seger, han har på tio starter nu fått nöja sig med andrapriset fyra gånger. Men prestationerna har varit bra. För två starter sedan travade han 14,8 i 2140m på bra sätt. Med tanke på det Oliver de Bos visat upp så är det bara en tidsfråga innan han får sätta nosen först över linjen. Ikväll är utgångsläget bra och skulle ha hitta tidigt till ledningen är han sen hästen att slå i min bok.

10 Marcelo Vieira galopperade kort efter start senast men visade bra form i upphämtningen. Detta har varit en osäker individ tidigare men trots galoppen senast så har Marcelo Vieira visat sig vara mer stabil den senaste tiden. Ser man till kapaciteten och kunnandet som verkar finnas i Marcelo Vieira så är detta en individ som kommer kunna klättra en bit upp i klasserna.

12 Talking To Me kommer från två bra prestationer och verkar hittat toppformen nu. Utgångsläget är dessvärre ett minus ikväll, men Talking To Me är rejäl och lever på sin styrka. Han tål att göra en hel del jobb på egen hand och klaffar det bara lite med pontonerna ikväll finns kunnande för att segerstrida trots allt.

Min Vinnare: 3 Oliver de Bos
Spets efter 500m: 3 Oliver de Bos
Skrällen: 12 Talking To Me
Ranking: A 3,10,12 B 1,8,7,5,2 C 6,9,4,11

V86-4 2140m auto
2 Muscle Lane har inlett året spännande med två segrar på tre starter. För två starter sedan vann han på V75 från spets och senast avslutade han rappt trots tuffa förutsättningar. Formen är bra och ikväll är förutsättningarna passande. Från ett bra utgångsläge är detta min ledare av loppet och i den positionen trivs Muscle Lane bra. Även om det inte saknas motstånd ikväll så är detta hästen att slå från spets.

3 Romero stod för en vass upphämtning efter galopp senast och visade då att formen finns där. Han är visserligen inte helt att lita på men kapaciteten är hög och han ska räknas tidigt om han sköter sig. Felfri kommer Romero få ett bra lopp och ska streckas tidigt vid gardering.

Nämner även 8 Alone som ikväll fått ett tufft utgångsläge. Men han gjorde det bra vid segern för två starter sedan och senast gjorde han det helt okej i gulddivisionen. Alone kan inte öppna snabbt, men gynnas av att det endast är tio startande samt att han går ner i klass ikväll.

Min Vinnare: 2 Muscle Lane
Spets efter 500m: 2 Muscle Lane
Skrällen: 3 Romero
Ranking: A 2,3 B 8,5,9,6,1 C 10,4,7

V86-5 2140m auto
2 Real Scotch är en spännande femåring som ikväll gör debut för Johan Untersteiner. Han har vunnit sju lopp på tio starter och hittills har han aldrig förlorat från spets. Man säger från stallet att man inte vässat honom inför ikväll, men att man tror på en bra insats trots allt då det handlar om en förnuftig individ som besitter högt kunnande. Utgångsläget är perfekt och han är den troliga ledaren initialt. Väl i den positionen är sen segerchansen bra. Men 68% på en häst som gör årsdebut ny regi efter långt uppehåll? Det är inget jag vill hålla ensam i handen utan jag kommer att gardera.

9 Global Coldplay besitter bra kunnande. Han galopperade för två starter sedan när man skulle tycka tussarna. Senast vann han på bra sätt från spets trots en tuff öppning. Formen är bra och med ryggen Real Scotch bör Global Coldplay kunna få ett bra lopp och till 5% är han min skräll i loppet.

Nämner även 6 Lucia di Quattro som visat bra form en länge nu. Han var trea på V75 senast och Lucia di Quattro ska inte nonchaleras här vid gardering.

Min Vinnare: 2 Real Scotch
Spets efter 500m: 2 Real Scotch
Skrällen: 9 Global Coldplay
Ranking: A 2,9 B 6,1,8,10,4 C 5,3,11,7

V86-6 2140m volt
8 In Love Mearas är en spännande femåring som segrat i fem av karriärens åtta starter. Senast handlade det om årsdebut och då avslutade han bra som tvåa. Nu med lopp i kroppen bör formen vara framflyttad tills ikväll. Även om utgångsläget inte är det bästa här så besitter In Love Mearas stryka för att göra en del jobb på egen hand och blir mitt första val i loppet.

Men given på kupongen är också 9 Brain Game som står perfekt inne penningmässigt här. Dessutom är det spännande med Erik Adielsson i vagnen för första gången. Brain Game har visserligen pausat inför ikväll vilket gör formen svårbedömd men med en bra prestation är Brain Game en tidig segerkandidat i loppet trots allt.

Skrällen är 7 Buzzed Driving som senast fick ett snällt lopp och gick imål med sparade krafter. För två starter sedan stod fyraåringen för en stark insats som tvåa och detta är en individ som visat bra kapacitet för klassen. Buzzed Driving är min troliga ledare initialt och väl i tätpositionen blir han inte enkel att plocka ner.

Min Vinnare: 8 In Love Mearas
Spets efter 500m: 7 Buzzed Driving
Skrällen: 7 Buzzed Driving
Ranking: A 8,9 B 7,3,5,12,11,10,4,1 C 6,2

V86-7 2640m auto
6 Special Chance gjorde det bra som tvåa bakom Beauty Smart Face på V75 senast. Insatsen var positiv och ikväll är inte motståndet tuffare. Hon är kvick iväg från start och hittar Special Chance till spets ikväll är detta hästen att slå. Till 15% är Mika Haapakangass fyraåring draget i loppet.

Jag dubblar systemet med 9 Luxury River som ikväll gör en intressant årsdebut och comeback. Fyraåringen efter Muscle Hill har visat hög talang och har ett spännande år framför sig. Styrkan finns där och och med tanke på att hon hittills inte visat någon startsnabb så känns bricka nio som ett passande utgångsläge ikväll. Trots att Luxury River står hårt inne på pengarna och saknar lopp i kroppen så ska hon ses som en given segerkandidat.

Min Vinnare: 6 Special Chance
Spets efter 500m: 6 Special Chance
Skrällen:
Ranking: A 6,9 B 11,5,10,8,2 C 1,7,4,3,12

V86-8 2140m auto
Jag avslutar med att ta ställning och spika 9 Denco's Galliano. Johan Untersteiner låter sig meddela att detta är stallets bästa chans i en kvällstidning. Senast gjorde han comeback och fick då ett snällt lopp, men tackade för det genom att avsluta snabbt och inkassera en seger. Nu med lopp i kroppen är formen framflyttad tills ikväll och från ett utgångsläge där man återigen kommer kunna smyga med i ett bra slagläge är jag inne på att när väl Erik Adielsson sätter in attacken under slutrundan så blåser man ner samtliga. 17% är tilltalande och jag spikar rakt ut!

Motbud
Framsta motbudet på förhand är 10 Drill som vann efter en klart bra insats senast. Detta är en häst med bra kunnande som också bör gå framåt nu med lopp i kroppen. Drill är allround och tål att göra en del jobb på egen hand och slipper man bara ett alldeles för tufft lopp ska han tidigt räknas in i segerstriden bakom min spik.

Nämner även 1 Raya Maya stod för en bra insats som tvåa i V75 senast och kommer med formen på topp. Från bricka ett är taktiken given, siktet är inställt på spets och lyckas hon komma dit är hon sen hästen att slå.

Min Vinnare: 9 Denco's Galliano
Spets efter 500m: 1 Raya Maya
Skrällen:
Ranking: A 9 B 10,1,6,1,7,4 C 2,3,5,8,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto