V86 Tips Åby & Romme 25/5

Publicerad på 24 Maj 2022 - 23:35

DrTrav

DrTrav

24 Maj 2022 - 23:35

Åby och Romme står som värdar för veckans V86-omgång. Det finns ett par stora favoriter i omgången i skrivande stund men jag tycker det är läge att gå emot flera av dom. Jag spelar med två spikar i omgången, 2 Benedetta Jet i V86-1 samt 3 Ninja’s Kiss i den avslutande avdelningen.

Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Åby & Romme 25/5
V86-1 2 Benedetta Jet
V86-2 1.5.7
V86-3 1.4.7.12
V86-4 1.3.4.10.11
V86-5 1.11
V86-6 3.4.6.10
V86-7 2.3.4.5.7.8.9.10.11
V86-8 3 Ninja’s Kiss

4320 rader x 0,25kr = 1080kr

Dagens Dubbel Åby & Romme 25/5

DD-1 2.3.9
DD-2 3 Ninja’s Kiss

3 rader x 80 kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 1640m Auto
Jag går ut hårt och spikar 2 Benedetta Jet i ett lopp där spelarna ser ut att sprida sina streck och vid en första anblick ser det ut som ett väldigt öppet lopp. Jag landar ändå i att 2 Benedetto Jet lyckas hålla ut dom utvändiga ekipagen från start men även om så inte skulle bli fallet så finns open stretch att tillgå. Hon var jättefin vid segern på Mantorp och senast satt hon fast med krafter kvar över mål och jag tror att formen är där den ska vara. Från ledningen blir hon väldigt svårslagen men jag tycker även att det ska vara goda chanser att speeda ner sina konkurrenter via open stretch om någon skulle ta sig förbi henne från start.

Motbud
6 Roc Star Joli är den som främst utmanar om ledningen och han trivs bra på Åby där han har vunnit 3/5 lopp. André Eklundh lär ladda vad som går från start för att nå ledningen och lyckas han med det säljer han sig dyrt över den korta distansen.

7 Broadway Sun tycker jag har varit blek i sina senaste starter men det är en segervan häst som kan betydligt mer. Distansen är till hans fördel men frågan är vart hon hamnar från det här utgångsläget?.

4 King Slayer måste med på en garderad kupong. Han är van att tävla i tuff konkurrens i Danmark och senast var han ute i femårings-eliten på V75-omgången från Charlottenlund och det är betydligt mycket lättare emot den här gången.

Min Vinnare: 2 Benedetta Jet
Spets efter 500m: 2 Benedetta Jet / 6 Roc Star Joli
Skrällen: 4 King Slayer
Rankingen A:2 B:6.7.4.5.10.1.3 C:12.11.9.8

V86-2 2140m Auto
5 Margareta Tooma är utan tvekan rätt favorit i loppet men jag tycker det finns värde i att gardera den här gången när hon i skrivande stund är spelad till 78%. Hon kommer hit med sex raka segrar och det är klart att det är en bra chans att vinna loppet men jag tror inte hon kommer få något gratis och man vill förmodligen köra 1 Zeolit i ledningen.

7 Bandido Gar är en riktigt bra häst för klassen som gör comeback efter fyra månaders frånvaro men om han är väl förberedd tycker jag det skiljer alldeles för mycket i spelprocent mot Margareta Tooma. Han har visat att han kan avsluta fort tidigare och om Margareta Tooma får ett lopp i dödens blir jag inte ett dugg förvånad om Jorma Kontio går förbi till slut.

Jag betalar även för 1 Zeolit. Senaste starten är bara att glömma och det var en minst sagt märkligt styrning av Jari Åkerfeldt som körde slut på sin häst. Claes Sjöström sitter upp nu och hästen är väldigt explosiv från start och jag tror man vill köra hästen i ledningen. Han möter några bra nu men han skulle kunna få fuska bort lite av loppet där framme och då kan han rinna undan på en bra dag.

Min Vinnare: 5 Margareta Tooma
Spets efter 500: 1 Zeolit
Skrällen: 1 Zeolit
Rankingen A:5.7 B:1 C:4.10.6.11.8.9.2.3

V86-3 2140m Volt
4 Swish The Cash behöver kanske ett lopp i kroppen men det är en häst under utveckling som har stor potential. Han kan förmodligen inte spetsa av egen kraft men känslan är ändå att Adrian Kolgjini får överta ledningen efter ett par hundra meter. Det är några bra hästar som startar med tillägg men det är noterbart att dom står hela fyrtio meter bakom och det borde bli långt fram.

1 Exclusive J.M är spännande. Jag tror att han kommer iväg snabbast från start och sedan kan Anders Christiansson lägga upp taktiken som han vill. Det är inte otänkbart att man kör i ledningen men mitt huvudscenario är att man är nöjda med ryggen på favoriten för att försöka vinna på speed via open stretch.

Jag tror hästarna på tillägg kan få långt fram men jag vill ändå betala för 12 Boccadamo som jag håller högt och motståndet är ganska passande. Han måste såklart gå en riktigt bra tid för att vinna loppet från fyrtio meters tillägg men det är en rejäl häst som känns lite hårdare än hästarna på start

7 Muscle Morique är ett rejält långskott som är spelad till 1 % i skrivande stund men han har ett passande läge och har faktiskt visat bra form på slutet och avslutat loppen snabbt två gånger om. Senast tävlade man barfota för första gången och man fortsätter med den balansen nu.

Min Vinnare: 4 Swish The Cash
Spets efter 500: 4 Swish The Cash/ 1 Exclusive J.M
Skrällen: 7 Muscle Morique
Rankingen A:4.1.12 B:7.8.10.14.11.9 C:5.3.11.15.13

V86-4 2140m Volt
10 Brenne Odin är nästa stora favorit i omgången som jag försöker fälla. Det finns ingen som är lika fartfylld som honom i loppet men han startar med fyrtio meters tillägg och det är ingen häst som man vill göra jobbet med. Han vill gärna ha det serverat i ryggar för att köra till slut och med minsta strul med positioner kan det bli långt fram.

3 Stormyrans Erkki känns värst emot på förhand. Han startar på den främre volten och är snabb från start och kommer med stor sannolikhet att sitta i ledningen tidigt. Senast galopperade han tyvärr men kom tillbaka starkt som tvåa och med två lopp i kroppen och lättning i balansen borde han vara redo för en stark prestation. Det är klart att han möter ett helt annat motstånd än vid segrarna men han har faktiskt aldrig förlorat felfri och jag tror det kan räcka hela vägen från ledningen. Chanstippas.

11 Holter Odin var jag lite besviken på senast när han föll från ledningen och fick se sig besegrad av just Brenne Odin. Men det här är en kapabel herre som var med i Svenskt Kallblodskriterium i fjol och nu har han fått två lopp i kroppen.

1 Baias är inte alls så tokig.och har ett väldigt passande läge. Om han kan få en passande resa på innerspåret är han inte avsågad och jag tycker inte han är mycket sämre än dom mer betrodda på startvolten.

4 Sturfajtn har imponerat och vunnit 6/9 lopp. Nu ställs han inför sin tuffaste uppgift hittills men det är en bra häst under utveckling som ska med på kupongen vid gardering.

Min Vinnare: 4 Stormyrans Errki
Spets efter 500m: 4 Stormyrans Errki
Skrällen: 1 Baias
Rankingen A:4.10. B:11.1.4 C:2.8.6.1 C:9.7.5

V86-5 3140m Volt
1 Immigrant Am kan vara en tänkbar spik i omgången och det låter väldigt uppåt från stallet. Han presterade bra i sin förra regi och har matchats i tuff V75-konkurrens och nu har han fått ett lopp i kroppen hos Robert Bergh. Det är några tuffa konkurrenter emot men han står väldigt bra till i loppet och från ledningen är det en bra chans att leda från start till mål.

Jag dubblar ändå mitt system med 11 Pacific Face som lever på sin styrka och det lär knappast bli ett defensivt upplägg av Giuseppe Lubrano. Han startar med hela 60 meters tillägg men han har tjänat nästan tio gånger så mycket pengar som Immigrant Am och besitter en helt annan hårdhet. Han är kraftigt gynnad av distansen och trots sitt tillägg tror jag att han utmanar.

Jag försöker låsa loppet på två hästar men men det behöver inte vara fel med en bred gardering och samtliga hästar som startar med 60 meters tillägg samt 4 Gangnam Style K och 2 Big Top Lindy startar med viss segerchans.

Min Vinnare: 1 Immigrant Am
Spets efter 500m: 1 Immigrant Am
Skrällen:
Rankingen: A:1.11 B:12.13.4.2.10 C:7.3.8.5.8.9

V86-6 1640m Auto
7 D.Day Zet är väldigt klar favorit i skrivande stund och det har jag väldigt svårt att köpa. Det är klart att han kan rinna undan om han når ledningen men det tror jag bli svårt från det här utgångsläget. Han får ofta stort förtroende av spelarna men jag har svårt att ta till mig den här hästen och tycker inte han har levererat på en tillräckligt hög nivå. I skrivande stund är han spelad till över 50% och D.Day Zet får inte plats på mina system.

6 Secondary Stall får istället tipset eftersom han är min knappa spetsfavorit i loppet. Formen är lite svårbedömd för dagen men han kan väldigt mycket i grund och botten och skulle han sitta i ledning tror jag han blir mycket svårslagen över kort distans.

4 Loveyouecus har inte varit som bäst i sina senaste starter men har samtidigt varit ute i stenhård konkurrens. Nu åker biken på igen och han är snabb iväg från start och utmanar om ledningen. Är han lika bra som vid starterna i februari / mars tycker jag att han ska räknas tidigt.

10 Victorious Wine har sett jättefin ut vid två raka starter och har förmodligen toppform för dagen. Läget drar såklart ner chanserna men det är många som vill köra där framme och det kan bli överpace på loppet.

3 My Sea var bra vid segern senast och nu är han anmäld barfota runt om för första gången på länge. Han behöver inte vara med i någon körning från start och med rätt draghjälp under vägen slår han många på speed.

Jag får nöja med med fyra hästar på mitt system men känner mig inte helt trygg i ett väldigt öppet sprinterlopp.

Min Vinnare: 6 Secondary Stall
Spets efter 500m: 6 Secondary Stall / 4 Loveyouecus
Skrällen: 3 My Sea
Rankingen A:6.4 B:10.3.9.2.12 C:7.1.5.11.8

V86-7 2640m Auto
9 Django Silver höjde sig rejält på barfotabalans senast och intrycket var av bästa sort när han stack undan över upploppet efter 11.6/800m. Nu är det andra förutsättningar med ett bakspår men han visade att distansen inte är några som helst problem
senast och jag tror vi får se ett offensivt upplägg med den insatsen på näthinnan.

2 Arrivederci Face är jag väldigt förtjust i och utvecklingen går åt rätt håll. Jag tycker han gjorde sitt bästa lopp i karriären senast och att han inte orkade stå emot Piemonte till slut finns det ingen skam i. Det finns ingen Piemonte i det här loppet och det är en hård häst som inte räds dödens.

3 Stepping Dreamboy vann på ett sätt från ledningen senast i ett enklare sällskap och ställs inför ett tuffare motstånd nu men att han är anmäld barfota runt om och att han ska utrustas med en bike för första gången i karriärens sjuttonde start är mycket spännande. Jag tror det kan göra honom ganska många meter bättre och kan han utnyttja sin startsnabbhet och komma ner på innerspåret blir han intressant att följa.

4 Peak’n Roll är favorit i skrivande stund men det tror jag inte att han kommer vara vid spelstopp. Han har vunnit 4/9 lopp och med styrkan som sitt främst vapen är han såklart gynnad av distansen. Han ska räknas tidigt men det här är ett väldigt öppet lopp på förhand och för mig är han bara en av flera.

10 Aberdeen Face är hopplöst osäker men på ren kapacitet tror jag att han tillhör de bättre i fältet och Adrian Kolgjini väljer att köra honom istället för Arrivederci Face.

5 Global Barrister är snabb från start och leder loppet länge om han når ledningen.

Jag tar totalt nio hästar på mitt system.

Min Vinnare: 9 Django Silver
Spets efter 500m: 5 Global Barrister/3 Stepping Dreamboy
Skrällen: 3 Stepping Dreamboy
Rankingen A:9.2.3.4.10 B:5.7.11.8 C:1.12.6

V86-8 2140m Volt
3 Ninja’s Kiss blir min andra spik i omgången. Hon mötte bland annat Zante Grif och Crashed Eggs med liknande förutsättningar i Mars och var efter båda i mål men då tror jag att hon var långt ifrån toppformen och hon gick dessutom med skor. Hon är klart bättre när hon får trava barfota och formen är betydligt bättre nu. Den här gången tror jag inte hästarna på tillägg hinner ikapp henne och jag spikar i tron att hon leder hela vägen.

Motbud
12 Zante Grif har bäst meriter i fältet och är van tuffare konkurrens. Senast blev det för långt fram när hon startade med tillägg över kort distans men insatsen var bra och hon gick fort till slut. Nu är distansen längre, vilket hon är klart gynnad av och till den här starten återgår man dessutom till barfotabalans. Hon kan mycket väl visa sig vara bäst här men jag tror vi kommer få se en riktigt bra prestation av Ninja’s Kiss som har för lite pengar på sig sett till sin kapacitet.

10 Musett af Djupmyra gick bra senast och kommer att avsluta fort med rätt resa nu också.

14 Crashed Eggs vinner sällan men hon börjar närma sig formen igen och slog Ninja’s Kiss senast dom möttes med liknande förutsättningar.

11 Ies Elisabeth kan vara värd en markering på en garderad lapp som helt ospelad. Hon behöver ha det lite serverat för att bjuda till fullt ut men med rätt draghjälp under vägen har hon en vass speed till slut.

Min Vinnare: 3 Ninja’s Kiss
Spets efter 500m: 3 Ninja’s Kiss
Skrällen: 11 Ies Elisabeth
Rankingen A:3 B:12.10.14.11 C:5.13.6.7.1.9.4.8.2

Lycka till
DrTrav 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto