V86 Tips Åby & Solvalla 1/2

Publicerad på 1 Feb 2023 - 08:39

DrTrav

DrTrav

1 Feb 2023 - 08:39

Åby och Solvalla delar på veckans V86-omgång och jag spelar endast med en spik i omgången, 2 Drizzle i V86-2. Med endast en spik i omgången försöker jag gå lite kort i ett par utav loppen men det finns fler tänkbara spikar i omgången om man vill gå lite bredare i garderings-loppen.

V86 Åby & Solvalla 1/2
V86-1 2.4.8
V86-2 2 Drizzle
V86-3 1.5.6.10.11
V86-4 4.5.7.11
V86-5 4.5
V86-6 5.9.10.14
V86-7 2.3.5.11
V86-8 3.4.7

5760 rader x 0,25kr = 1440kr

Dagens Dubbel Åby & Solvalla 1/2
DD-1 2.3.5.11
DD-2 7 Kalle Taxam

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 1640m Auto
2 Romero kan vara en tänkbar spik i inledningen. Han är kvick iväg bakom bilen och håller han sig till rätt gångart ser det ut som att han kan köra fram till ledningen efter en bit. Han har gått framåt för varje start och varit tvåa bakom Unique Creation två gånger om på slutet och helt enkelt mött en häst som har varit för bra. Han slipper Unique Creation nu och då ska det vara en bra chans.

8 Orkan Von Haithabu är numera stallkamrat till 2 Romero och det här är ju en mycket kapabel travare i grund och botten. Distansen är till hans fördel och i ett litet fält borde han kunna hitta ner i vettigt slagläge. Häst mot häst är han inte sämre än Romero men med tanke på utgångsläget är det fördel för stallkamraten.

4 Fromheaven Idzarda har jag jagat lite och jag tänker inte kliva av på honom nu heller. Han kan öppna bra från start och skulle mycket väl kunna ta längden på Romero. Han är som allra bäst i ryggar och det optimala vore att lifta med och spara på sin speed till slut.

Min Vinnare: 2 Romero
Spets efter 500m: 2 Romero
Skrällen: 4 Fromheaven Idzarda
Rankingen A:2.8.4 B:5.1.9.3 C:7.6

V86-2 2140m Auto
Här tror jag mycket på spets och slut för 2 Drizzle som också blir min enda spik i omgången. Han skulle kunna utmanas av 7 Comanche från start men där låter det som att man helst vill ha ett rygglopp och skulle man missa spets från start borde man kunna överta i ett andra skede. Han vann ett klass 2-försök på V75 i december och han såg ut att sitta fast med gott om krafter sparade över mål senast och jag tror att formen är intakt.

Motbud
7 Comanche är en tidig utmanare men han är oberäknelig och har inte stilen med sig alla gånger. Han gav upp väl enkelt i ledningen senast och han verkar ha lite svårt att gå i den positionen och man vill nog gärna se ett lopp i ryggar, helst i ryggen på Drizzle. Med rätt lopp är han ändå värst emot min spik.

Vid gardering varnar jag främst för 11 Jeppas Uppercut samt 12 Mirci A’lir. Jeppas Uppercut är såväl stark som snabb och skulle gynnas vid överpace och Mirci A’lir som var med i derbystoet tidigare i år har matchats i tuffa sällskap.

Min Vinnare: 2 Drizzle
Spets efter 500m: 2 Drizzle
Skrällen: 11 Jeppas Uppercut
Rankingen A:2 B:7.11.12.8.2.10.3.1 C:5.9.6

V86-3 2140m Auto
1 Bahia ser ut att han en bra chans att försvara innerspåret och därmed är mycket vunnet. Får hon dämpa lite där framme blir hon såklart svårslagen men att hon ska vara omgångens största favorit har jag svårt att köpa och det finns utmanare.

11 Uberty Face är minst lika bra som favoriten och insatsen senast var mycket tillfredsställande. Hon drog nitlotten i spårlottningen här men jag tror inte att Stefan Persson räds att köra offensivt och söker sig säkerligen framåt tidigt om tempot bedarrar. 6% kontra favoritens 59% är väldigt fel, även om det säker kommer jämna ut sig en hel del in mot spelstopp.

5 Targaryan ska bli mycket spännande att se på svensk mark. Hon är knepig av sig men det finns mycket kapacitet i den danska gästen och utvecklingspotentialen är stor. Flemming låter inte speciellt optimistisk på förhand men jag väljer att blunda för det och tror hon hävdar sig väl i den här klassen.

10 Debutante är ett långskott och hon måste först och främst sköta sig men det finns mycket fart i henne och det är en rolig kantboll om hon får det att stämma.

Jag nämner även 6 Legacy H.H som en potentiell skräll. Hon är kvick iväg bakom bilen och kommer få en bra position och kan förhoppningsvis smita ner i ryggen på den stora favoriten och få en perfekt resa i draget. Som bekant finns även open stretch att använda sig av och hittar hon bara ner på innerspåret kommer hon att få chansen över upploppet.

Min Vinnare: 1 Bahia
Spets efter 500m: 1 Bahia
Skrällen: 10 Debutante
Rankingen A:1.11 B:5.10.6.3.4.7. C:12.2.8.9

V86-4 2640m Auto
7 Andy Gel är mitt stora drag i omgången och när han endast är spelad till 2-3% i skrivande stund väljer jag att ranka upp honom överst i rankingen. Jag väntar lite på att det ska lossna för honom på allvar men han begriper inte fullt ut vad det handlar om än och har framförallt svårt med att gå i ryggar. Med det i åtanke borde Peter G Norman ladda vad som går från start och jag är inte alls främmande för att man kan snuva 4 Say No More Zaz på ledningen. Skulle man komma till ledningen tror jag han blir mycket svårslagen.

4 Say No More Zaz blir favorit i loppet och Magnus A Djuse brukar vara skicklig på att få iväg dom snabbt från start och han får trots allt ses som knapp spetsfavorit i loppet. Senast var han inte långt efter Everglo Lemon i mål som såklart hade varit stor favorit om han var med i det här loppet. Han är inte beroende av någon ledning för att vinna det här loppet och ska räknas oavsett hur loppet blir kört.

11 Michigan Bro kommer med fyra raka segrar och är en tidig utmanare men det är andra förutsättningar nu när det är autostart samt att han måste tävla bakifrån för första gången. Det verkar dock vara en förnuftig häst och utan strul är han med långt fram. 

5 Marea avslutade bra som fyra senast i samma lopp som Say No More Zaz och kan säkert utmana om det klaffar lite under vägen.

Min Vinnare: 7 Andy Gel
Spets efter 500m: 7 Andy Gel / 4 Say No More Zaz
Skrällen: 5 Marea
Rankingen A:7.4 B:11.5.2.9.6.1.8.12 C:3.10

V86-5 3140m Volt
4 Fortnite hetsade upp sig bakom bilen senast och gjorde många av V86-spelarna besvikna när han galopperade. Han var ute i sylvesterloppet näst senast i stenhård konkurrens och såg kanonfin ut utan att riktigt få chansen. Det känns som att han står på tur för en seger och det här är ett motstånd som han bör ha toppchans mot. Den dryga distansen är inga problem och Jeppe Juel som sitter upp låter inte speciellt oroad över att han ska galoppera.

Jag vill ändå plocka med en skräll bakom till 5%. Det var kanske inte det där rätta trycket i 5 First One In senast men samtidigt fick han dra tåget i tredjespår i ett V75-lopp. Han var mycket bra starten innan dess och om Tony Jönsson som körde den gången hade tagit ett tidigare initiativ hade man tagit tjugo meter på formstarka Muscle Morique, men det blev lite för långt fram till slut. Det är några bra emot här men Sören Boel kan hästen utan och innan och får han smyga med i ryggar kan hon flytta på sig riktigt fort till slut.

Min Vinnare: 4 Fortnite
Spets efter 500m: 2 Haut Doctor / 7 Ian B.R
Skrällen: 5 First One In
Rankingen A:4.5 B:7.2.3.1.6.9 C:8.10

V86-6 2140m Auto
4 Mitzy Gold har gjorts till klar favorit av dom tidiga spelarna och det är möjligt hon kan rinna undan om hon får bestämma tempot där framme men det finns hästar som är betydligt bättre än Mitzy Gold i det här fältet och det är ingen jag betalar för på mina system.

Tipset istället till 5 Samaritana som jag tycker är en betydligt bättre häst än favoriten. Hon har varit ifrån tävlingsbanan sedan i november på grund av att det varit stora väderomslag och man är lite extra försiktig med den här hästen som har haft en del problem med fräschören. Hon var väldigt bra vid segern i november och gick i mål med tussarna kvar och att hon tvingas tävla med skor nu är inget större minus. Hon låter väl förberedd och en sådan häst som Mitzy Gold tycker jag att hon ska slå från dödens.

Stallkamraten 14 Indira Split som har matchats mot kull-topparna är värst emot på förhand. Spåret är inte optimalt men man visste att man skulle få ett dåligt spår i den här spårtrappan redan vid anmälan och hon tål att göra jobbet ute i spåren.

Jag nämner även 10 Bouillabaise som imponerade som treåring men fjolåret blev inte vad man hoppades på och hon gjorde bara två starter. Hon är numera i Jörgen Westholms regi och gjorde debut för honom efter en längre frånvaro senast och med den genomköraren tror jag hon kan bli att räkna med här. 2%!

Jag vill även ha med 9 Carelya från Jörgen Westholms stall. Hon har haft form en längre tid och brukar avsluta loppen sylvasst med rätt resa.

Min Vinnare:5 Samaritana
Spets efter 500m: 4 Mitzy Gold
Skrällen: 10 Bouillabaise
Rankingen A:5.14 B:10.9.13.4.6.8.11.12 C:7.2.1.3

V86-7 2140m Auto
5 Honor tycker jag är rätt favorit i loppet och även om det blir svårt att spetsa av egen kraft är jag ändå inne på att Flemming Jensen kan få överta av 3 Miriam Håleryd i ett tidigt skede. Hon blir dock ganska stor favorit och det skulle kunna bli svar invändigt och jag vill ta med några ekipage till.

2 Chantal Jet spikade jag senast på V86 till 10% och hade förväntat mig en klart bättre insats. Jag vet vad hon kan i grunden och botten och även om hon söker lite efter formen för dagen är hon knappast sämre nu med ett par lopp i kroppen. Till 5% tycker jag att hon är given på kupongen.

3 Miriam Håleryd är inte helt att lita på men hon skötte sig senast och var mycket bra när hon vann från ett bakspår över kort distans. Hon är snabb när bilen släpper vingarna och jag tror hon kommer ta hand om ledningen initialt och sedan kan Peter Untersteiner lägga upp taktiken som han vill.

11 Darlington Fame har tre raka galopper i raden men är kanske rent utav loppets bästa häst. Thomas Uhrberg är en skicklig kusk som brukar ha en förmåga att ge hästarna väldigt bra lopp och felfri ska hon tas på allvar.

Min Vinnare:5 Honor
Spets efter 500m: 5 Honor / 3 Miriam Håleryd
Skrällen: 2 Chantal Jet
Rankingen A:5.2 B:3.11.6.8. C:9.1.10.7.4

V86-8 2140m Auto
7 Kalle Taxam fick en bra resa senast på V86 och skrällde efter en vass spurt. Det var ett härligt intryck som vittnar om toppform för dagen och tidigare har han varit ännu bättre när han får gå utan ryggar. Jag tror det blir full laddning framåt från start och han skulle kunna komma till ledningen med lite tur. Det troliga scenariot är att han får göra jobbet utvändigt om ledaren men dödens ingen position som bekommer honom. Jag tycker han är klart mer spännande än favoriten på spelet.

3 Ciak Bi är stor favorit i loppet och med ett par spår innanför Kalle Taxam är chansen god att Magnus A Djuse lyckas ta hand om ledningen. Däremot tycker jag att han är ojämn i sina prestationer och har dessutom inte startat sedan i september. Lägg därtill att han brukar tävla med barfotabalans så tycker jag inte att det är någon favorit att hålla i handen.

4 Ready Trophy lever på sin styrka och jag lyfte fram honom tidigt i tipsen inför hans senaste start och han gjorde det godkänt som fyra utan att glänsa på något vis. Nu sitter Jorma Kontio upp igen och han brukar få lite extra fart på honom och att man dessutom ska testa en bike för första gången tror jag kan ge riktigt bra effekt på en häst som är lite trög av sig.

Min Vinnare: 7 Kalle Taxam
Spets efter 500m: 3 Ciak Bi / 7 Kalle Taxam
Skrällen: 5 Ready Trophy
Rankingen A:7.3.4 B:10.2.11.6.8 C:5.9.1

Lycka till 
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto