V86 Tips Åby & Solvalla 6/10

Publicerad på 6 Okt 2021 - 01:40

DrTrav

DrTrav

6 Okt 2021 - 01:40

Denna veckas V86 delas mellan Åby och Solvalla och jag tycker att det ser intressant ut spelmässigt på förhand. Jag spelar med två spikar i omgången och ingen av dom är i närheten av att vara favorit. Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Åby & Solvalla 6/10
V86-1 3.5.6.7.9.10.12.13
V86-2 1.2.3.4.8.9.10
V86-3 2.4.7
V86-4 4.7.10
V86-5 4 Dortmund
V86-6 1 Mojo Express
V86-7 1.3.5.10.11
V86-8 6.9

5040 rader x 0,25 kr = 1260kr

DD Åby & Solvalla 6/10
DD-1 5 Kirsi Boko
DD-2 6.9

2 rader x 100kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m Auto
12 Run To You ser ut att bli klar favorit i den inledande avdelningen och med tanke på insatsen senast är det en motiverad favorit. Det var förvisso ett relativt billigt motstånd han ställdes mot senast men det var ett ruggigt fint intryck när Erlend Rennesvik rundade hela fältet och stack undan med många längder över upploppet.
Läget är man inte speciellt bekymrad över då man tycker att han fungerar som allra bäst när han får gå i ryggar och inte stressar upp sig lika lätt och man menar att chanserna att trava felfritt ökar då. Även om han har fungerat klart bättre på slutet och har fyra raka segrar i raden så har han galopperat mycket i karriären och det är dessutom bra hästar som måste rundas nu. För mig känns han given att gardera även om jag inte blir ett dugg förvånad om han bara är bäst.

6 X.Tour är mycket tidig på min kupong. Han kan öppna riktigt snabbt från start och även om 5 Shemeansmuscle också kan öppna fort från start tror jag inte att Svanstedt är speciellt intresserad av att försvara någon ledning och känslan är att André Eklundh sitter i tätposition tidigt. Han visade dessutom fortsatt form senast som tvåa bakom Grant Hall som är en klart bättre häst i grunden och från ledningen blir han svårslagen nu.

5 Shemeansmuscle var kanske inte lika bra senast som vid segrarna och det är såklart tufft att vara ensamt sto i loppet men det finns en del fart i den här hästen och hittar hon ryggen på ledaren kan hon bli farlig med sin speed via open stretch.

13 Prosecco besitter ett högt kunnande för klassen och måste räknas tidigt trots ett dåligt utgångsläge och han kommer med dokumenterad form. Det görs dessutom ett antal intressanta ändringar till den här starten och om det faller väl ut kan det bli åka av.
Det är i skrivande stund anmält med barfota runt om för första gången i karriären och att Adrian Kolgjini dessutom sitter upp bakom hästen istället för Jörgen Åsen får ses som ett klart plus.

7 Fireblade är en dansk gäst som jag vet att stallet håller väldigt högt men han är väldigt osäker av sig. Det finns dock mycket kapacitet inombords och han har varit ute mot kulltoppen i Danmark och bland annat varit med i uttagningslopp till danskt travderby och senast hade han en pallplats inom räckhåll i Derby Consolation när han tyvärr galopperade. Skulle han få det att stämma nu kan det vara en obehaglig överraskning för spelarna.

Ett öppet lopp bakom den klara favoriten och jag tar många hästar på mitt system.

Min Vinnare: 12 Run To You
Spets efter 500m: 6 X.Tour
Skrällen: 7 Fireblade
Rankingen A:12.6 B:5.13.7.3.9.10. C:14.1.2.4.8.11

V86-2 2140m Auto
4 Tilda Express kan vara den enkla lösningen på loppet. Hon kvalade in till såväl Stochampionatet samt Derbystoet och har tävlat mot de bästa stona i kullen under året och kommer hon till ledningen kan loppet mycket väl vara över.
Hon var dock inte som bäst senast även om hon absolut inte var dålig på något sätt är det möjligt att de tuffa loppen har tagit ut sin rätt nu. Jag är inte helt säker på att hon tar sig förbi 1 Rapunzel från start där det görs flera intressanta ändringar som skulle kunna få henne ännu mer rapp den första biten.

1 Rapunzel är ingen segerstaplare men hon gör alltid nyttiga insatser och skulle hon lyckas svara ut Tilda Express från start kommer det att öppna upp loppet rejält. Det görs flera intressanta ändringar till den här starten och det är anmält med bike och hon ska dessutom tävla barfota runt om. Björn Goop sitter upp själv den här gången och han lär köra vad som går från start för att försvara sitt innerspår. Från ledningen ökar chanserna markant eftersom hon tagit alla sina segrar från just den positionen men det kan bli en tuff öppning och stumma ben till slut.

2 Samaritana är ett rejält sto som imponerade under fjolåret men som inte har fått det att stämma under året. Man växlar ner till vanlig vagn istället för bike nu vilket förhoppningsvis kan göra henne mindre osäker och skulle hon fungera bättre nu är det ingen häst som räds grovjobbet under vägen.

9 Quantal Quetzal besitter en hög kapacitet men är inte helt okomplicerad. Senast satt Magnus A Djuse upp för första gången och hästen var i mycket bra författning när hon vann på ett övertygande vis och kan hon prestera på samma nivå igen kommer hon att vara med där framme.

10 Peony har fått ett hopplöst utgångsläge men hon har tävlat i tuffa sällskap och stallet håller henne som jämbördig med 1 Rapunzel på rent kunnande. Det krävs såklart att det blir bra fart där framme för att komma in i matchen men som mer eller mindre ospelad är hon intressant.

8 Namaste och 3 Thelma M.M får också plats på kupongen.

Min Vinnare: 4 Tilda Express
Spets efter 500m: 1 Rapunzel / 4 Tilda Express
Skrällen: 2 Samaritana
Rankingen A: 4.1.2.9 B:10.8.3 C: 6.7.5

V86-3 2140m Volt.
7 Crown Wise As är en välstammad treåring som ska ses med goda segerchanser i det här loppet. Jag gillade verkligen intrycket i tävlingsdebuten och tror att det här är en häst som kommer att vinna många lopp framöver. Han var dock inte alls lika bra vid starten efter och han har varit ifrån tävlandet sedan dess och Johan Untersteiner rapporterar att det har varit en del problem med hästen under sommaren men att han känns klart på gång hemma i träning.
Läget blev perfekt med ett springspår och det borde vara bra chanser att ta hand om ledningen och då är det hästen att besegra för övriga. Jag vill dock gärna se honom leverera igen innan jag kan gå på honom fullt ut men skulle det vara bra rapporter under onsdagen är det en tänkbar spik i omgången.

2 Sobel Caviar var rejäl vid segern i tävlingsdebuten och var bra som tvåa senast också bakom en bra vinnare. Vi får se hur han hanterar spåret i volten men han är hyggligt snabb den första biten och skulle Henriette Larsen pricka perfekt i starten är det ingen omöjlighet att han kan vara Snabbare ut än favoriten och vara först fram till ledningen.

4 Great Shadow har inte riktigt räckt till vid de senaste starterna mot tufft motstånd hemma i Danmark men han imponerade vid vinsterna i somras. Jeppe Juel håller den här hästen ganska högt och det låter som att man tror på en bra insats nu och skulle det klaffa med positioner under vägen tror jag inte han är helt avsågad till låg spelprocent.

11 Mulberry är mycket betrodd av de tidiga spelarna på sin fina rad men det har varit billiga lopp som han har varit ute och tävlat i hemma i Danmark och som betrodd är han ointressant på spelet för mig från det här utgångsläget. Rankas ner.

Min Vinnare: 7 Crown Wise As
Spets efter 500m: 7 Crown Wise As / 2 Sobel Caviar
Skrällen: 4 Great Shadow
Rankingen A: 7.2 B:4.12.6.11.8 C:1.9.10.5.3

V86-4 2140m Auto
4 Somethingroyal är en fin avkomma efter Readly Express som har sett bra ut vid sina två starter i karriären. I debuten tog han till en galopp tidigt men kom tillbaka på ett bra sätt som fyra och senast infriade han sitt favoritskap när han vann från ledningen med gott om krafter kvar över mål. Nu är det debut bakom bilen och det är svårt att säga hur pass fort han kan öppna men skulle han komma före 7 Mayia Exclusive från start är mycket vunnet även om han inte är beroende av någon ledning för att vinna det här loppet.

7 Mayia Exclusive öppnade bra från spår 7 senast och har dessutom blivit nedstruken ett spår nu vilket ökar möjligheterna ytterligare för att kunna nå ledningen. Näst senast vann hon efter en snabb avslutning och senast var hon mycket bra som tvåa bakom en bra vinnare på 1.14.0 över medeldistans och det är starka papper för den här typen av lopp.

10 Västerbo Cookie var positiv i en snabb avslutning senast och formen borde vara framflyttad med det loppet i kroppen och skulle det bli lite körning inledningsvis mellan ovan nämnda hästar kommer han att avsluta fort ute i spåren.

Bakom räknas främst 9 Succesion som får Örjan Kihlström i sulkyn igen och dom har vunnit ihop tidigare. Läget är dock inte det bästa och Daniel Redén säger att hon inte trivs med att gå i ryggar och jag står över honom den här gången.

Min Vinnare: 4 Somethingroyal
Spets efter 500m: 4 Somethingroyal / Mayia Exclusive
Skrällen: 10 Västerbo Cookie
Rankingen A: 4.7. B:10.9.3.6.1 C:8.12.2.11

V86-5 2640m Volt
Här kommer min första spik i omgången och i skrivande stund är hästen spelad till blott 6% vilket är sanslöst lågt på den här hästen även om han förmodligen kommer att trenda en del på spelet under onsdagen.
Jag pratar om 4 Dortmund som jag alltid har hållit väldigt högt men som kanske inte har presterat på den nivån han kan tidigare i år. Senast gjorde man lite intressanta ändringar på hästen som föll väl ut när han fick tävla med blinkers och den utrustningen blir det även till den här starten. Han vann överlägset hemma i Danmark senast på 1.13.2 över medeldistans och han såg ut att vara helt obrukad över mål och formen borde vara ytterligare framflyttad med ett par lopp i kroppen nu.
Den långa distansen är bara en fördel eftersom han är mer stark än snabb och att Johan Untersteiner ska köra den här gången istället för Baek Nilsen är ett enormt plus. En fräck chansspik i ett annars öppet lopp över lång distans.

Motbud
2 Crazy First Love kommer från en seger inom V75 när han vann från ledningen i ett lopp över tre varv och han har fått fina förutsättningar även den här gången. Det blir full fart mot ledningen och är han lika bra som senast kommer Robert Bergh att göra det svårt för hästarna på tillägg och det kan mycket väl räcka hela vägen igen, även om jag tycker att det är tuffare emot nu.

6 Oracle Tile Vann trivs över distansen och har vunnit hälften av karriärens starter. Han skötte sig bra i volten senast men det har inte alltid fungerat tidigare och vi får se hur hanterar det den här gången. Han har slagit bättre hästar än så här tidigare och det är ett givet motbud till min spik.

1 Milos Ganador vill jag även höja ett varningens finger för. Han svarade för en positiv avslutning senast och det borde vara en bra chans att hitta ryggen på Robert Berghs favorit och han kommer att få en bra resa på innerspåret. Det blir barfota runt om den här gången vilket är ett klart plus på den här hästen och får han det att stämma kan det vara en tänkbar skräll.

Min Vinnare: 4 Dortmund
Spets efter 500m: 2 Crazy First Love
Skrällen: 1 Milos Ganador
Rankingen A: 4 B:2.6.1.7.3.8.9.11 C: 5.10.12

V86-6 1640m Auto
Här tycker jag att två hästar sticker ut på förhand och dom båda kommer från samma stall. På kapacitet är 7 S.G Kingstone förmodligen den bästa av dom två men han är inte helt jämn i sina prestationer även om han har visat en bra form den senaste tiden. Han möter förvisso enklare hästar än vad han har mött på slutet men det kan häxa från start från det här utgångsläget och det kan bli trafikproblem under vägen.
Jag tycker det skiljer alldeles för mycket på spelet jämfört med stallkamraten 1 Mojo Express som är snabb från start och har bra chans att ta hand om ledningen från sitt innerspår. Jag har svårt att se vem som ska sätta upp tempot utvändigt och om stallkamraten kommer fram tidigt borde han lägga sig lugnt i dödens och inte sätta allt för mycket press på Mojo Express. Jag tror att min spik rinner undan från ledningen och Magnus A Djuse som sitter upp den här gången har vunnit med hästen tidigare och det bli dessutom barfota runt om för första gången på länge.

Jag nämner även 9 Hipster Am som är bra för klassen men han gör sina bästa lopp i den främre träffen och från det här läget över kort distans blir det svårt att komma till.

Även 5 Cambria kan en hel del i grunden. Senast loppet blev för tufft men han har sett bra ut efter paus och har fått några genomkörare i kroppen inför det här. Det är anmält med bike i skrivande stund och det ryktas även om att det skulle kunna bli barfota för första gången i karriären och det skulle såklart vara en intressant ändring.

Min Vinnare: 1 Mojo Express
Spets efter 500m: 1 Mojo Express
Skrällen: 5 Cambria
Rankingen A: 1 B:7.9.5.3.12 C:2.4.9.10.8.6

V86-7 1640m Auto
5 Kirsi Boko var klar favorit senast men svek från ledningen den gången och var sämre än tidigare men jag tycker att hon står för klassen i gänget här och skulle t.om. kunna vinna det här loppet från dödens om hon tävlar på topp. Jag har inte kunnat läsa mig till någon orsak till att hon var sämre senast men när man tar ut henne så pass fort igen får vi anta att hon är i ordning. Hon är snabb från start och skulle hon komma till ledningen ökar chanserna ytterligare, men det är fler som kan lägga öppna fort och det skulle kunna bli bra fart inledningsvis. Hon är dock inte beroende av någon ledning för att vinna loppet och jag anser att hon har högst vinstchans i loppet. DD-Spik

Bra fart på loppets skulle gynna 11 Downtown Girl som verkligen har hittat toppformen vid tre raka segrar. Hon vann till 45 gånger pengarna senast och slog bland annat just Kirsi Boko den gången och det är en segervan dam som har vunnit nio av tolv lopp i karriären och hon har nu bevisat att hon duger gott i klassen även på svensk mark. Hon har bra en rygg vid starten och borde kunna hamna vettigt till trots sitt bakspår och utan strul kommer hon att avsluta sylvasst igen.

3 Kattis J. Boko höjer sig på barfotabalans och kan öppna fort från start. Det kan komma att kosta att försvara ledningen men hon är knapp spetsfavorit i min bok och i ledningen brukar hon tävla som allra bäst och hon har vunnit vid fem av sex tillfällen som hon har gått i tätpositionen. Taktiken lär vara solklar från Conrad Lugauer och det kan mycket väl vara spets och slut här.

10 Nina Ginto vann efter ett rejält slutvarv näst senast och visade att formen är intakt när hon var fyra i samma lopp som Kirsi Boko och Downtown Girl senast och hade mycket krafter obrukade över mål efter en bra avslutning. Man aviserar ett mer offensivt upplägg den här gången om det skulle gå för långsamt där framme som senast och som ospelad vill jag betala för henne.

1 Hazyshadesofwinter var sämre senast men har blivit behandlad därefter och det låter uppåt från stallet. Hon är snabb från start och även om det blir svårt att hålla upp någon ledning kommer hon att få en bra resa på innerspåret. Är hon förbättrad nu blir hon att räkna vid via open stretch.

Min Vinnare: 5 Kirsi Boko
Spets efter 500m: 3 Kattis J. Boko / 5 Kirsi Boko
Skrällen: 10 Nina Ginto
Rankingen A:5.11.3 B:10.1.4.2 C:6.7.9.12.8

V86-8 2140m Auto
6 Sidney Celeber ser ut att bli en av omgångens stora favoriter och det finns inte så mycket att säga om det. Han var i fantastisk fin författning senast när han vann på ett övertygande sätt före Champ Lane och Bandido Gar. Det blir nog ingen ledningen den här gången eftersom han har 3 Mega Star invändigt om sig som faktiskt aldrig har förlorat från tät och man vill köra honom i den positionen. Det är dock enklare emot den här gången och han kan mycket väl bara vinna den tunga vägen. Det blir barfota för första gången i karriären nu som ett test inför större uppgifter.

9 Four Guys Dream vill jag ändå dubbla mitt system med. Det är en klasshäst i grund och botten som har vunnit på V75 och han verkar vara rejält på gång nu igen och han har sett väldigt fin ut de senaste starterna i snabba avslutningar. Med tanke på att Sidney Celeber troligen får göra en del jobb under vägen borde det passa Four Guys Dream som handen i handsken och han blir svår att stå emot över upploppet.

Jag nämner 3 Mega Star som man är optimistiska med från stallet och han ska köras i ledningen, en position han aldrig har förlorat i. Normalt sätt tror jag ändå det blir svårt att räcka till mot Sidney Celeber och Four Guys Dream.

Min Vinnare: 6 Sidney Celeber
Spets efter 500m: 3 Mega Star
Skrällen: 3 Mega Star
Rankingen A:6.9 B:3.5.11.8.7 C: 1.2.10

Lycka till 
Dr Trav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto