V86 Tips Bjerke & Solvalla 7/12

Publicerad på 6 Dec 2022 - 21:59

DrTrav

DrTrav

6 Dec 2022 - 21:59

Bjerke och Solvalla delar på veckans V86-omgång och eftersom ingen prickade vare sig åtta eller sju rätt förra veckan är omgången kryddad med en stor jackpot.

Jag hittar mina spikar i Norge i form av 3 Trefilov i V86-1 samt 5 Oz i V86-7.
Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Bjerke & Solvalla 7/12
V86-1 3 Trefilov
V86-2 2.3.5.8
V86-3 1.2.6.10.12
V86-4 3.5.6.9.10
V86-5 2.5.7.9.11
V86-6 4.5.7.10.12.15
V86-7 5 Oz
V86-8 4.11

6000 rader x 0,25kr = 1500kr

Dagens Dubbel Bjerke & Solvalla 7/12
DD-1 5 Oz
DD-2 4.11

2 rader x 100kr =200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2100m Auto
Jag går ut hårt och inleder omgången med en spik på 3 Trefilov som jag tycker är loppets bästa häst. Han startar två spår innanför sin värsta konkurrent 5 Brodway Don och jag är inne på att Kai Johansen kommer iväg Snabbare från start och når ledningen. Formen är på topp och han stod för en rejäl skräll på V75 i Bjerke näst senast och gjorde det bra senast i en Klass 2-final. Han går ner rejält i klass nu och ag tror att han har en annan hårdhet än Brodway Don och oavsett om det blir någon ledning eller inte tycker jag att han startar med högst segerchans i loppet.

Motbud
5 Broadway Don ser ut att bli favorit i loppet och det är bra häst som kan stoltsera med fem raka segrar. Frode Hamre kommer att prova framåt från start och når han ledningen ökar chansen till seger markant. Däremot har han fått snabba pengar på sig och ställs inför sin tuffaste uppgift hittills.

Blir det lite körning mellan dessa två kan 2 Wishmaster vara en tänkbar skräll. Han kan öppna fort från start och det är inte alls omöjligt att han spetsar initialt för att sedan släppa ledningen till någon mer betrodd. Han kan således få en passande resa på innerspåret och vid tempo är han inte otänkbar från vinnarhålet.

Min Vinnare: 3 Trefilov
Spets efter 500m: 3 Trefilov / 5 Broadway Don
Skrällen: 2 Wishmaster
Rankingen A:3 B:5.2 C:6.1.10.7.4.8.9

V86-2 2140m Auto
2 Losch Boko släppte ledningen senast men Magnus A Djuse lär säkerligen prova i ledningen om man kommer dit nu. Normalt sätt ska det vara en bra chans att leda runt om men jag tycker att Reijo Liljendahls hästar är något svårbedömda och jag är inte säker på i vilken författning hon är.

8 Filippa B.J är van tuff konkurrens och har bland annat varit ute i Derbystoet tidigare i höst och senast var hon ute i en Breeders Crown-final. Spåret drar ner chanserna men det borde kunna lösa sig bra i ett litet fält och kapacitetsmässigt är det troligen loppets bästa häst.

5 Swept Wing har jag talat gott om vid ett par tillfällen tidigare i tipsen och även om hon inte vinner lopp speciellt ofta tycker jag inte hon är någon icke-vinnare. Det har varit en del tillfälligheter i kombination med tufft motstånd och med lite tur kunde hon haft ett par segrar till på kontot. Formen är bra och precis som vid segern för tre starter sedan sitter Örjan Kihlström upp igen.

3 Ninepoints Candy såg formstark ut mellan hästar senast och gick i mål med krafter kvar över mål. Nu har hon ett bättre utgångsläge och borde kunna utnyttja sin startsnabbhet för att hitta en bra position i den främre träffen.

Min Vinnare: 2 Losch Boko
Spets efter 500m: 2 Losch Boko / 3 Ninepoints Candy
Skrällen: 3 Ninepoints Candy
Rankingen A:2.8 B:5.3.4.1 C:7.6.9

V86-3 2100m Auto
6 Fyri var fyra i det norska derbyt och ska normalt ses med en bra möjlighet att vinna men han är inte alls att lita på och man får först och främst se till att han går iväg felfritt. Mycket tyder på att han kommer få göra jobbet utvändigt om 2 Arkan men om travet flyter ska han kunna vinna även den tunga vägen.

10 Brenne Rön är kanske som allra bäst över kort distans och 14 av karriärens 15 segrar är tagna från ledningen. Det är såklart värt att att ta med i beräkningen men samtidigt är det ett passande motstånd och han har fartresurser som få om ens någon i fältet besitter.

2 Arkan tror jag tar hand om ledningen från ett perfekt utgångsläge. Formen är det inget fel på och han var fortsatt bra senast på en tungsprungen bana. Ledningen är kortaste vägen till mål och är han lika fin som vid segrarna leder han loppet länge.

Jag nämner även 1 Malala som är snabb från start och jag tror att hon kommer få ett perfekt lopp i ryggen på 2 Arkan. Hon är en speedig sort och vid lucka på upploppet kan hon speeda ner dom den sista biten.

12 Baias är även han en derbyhäst som känns given på en garderad kupong.

Min Vinnare: 6 Fyri
Spets efter 500m: 2 Arkan
Skrällen: 1 Malala
Rankingen A:6.10 B:.2.1.12.8.7.5.4 C:3.11.9

V86-4 2140m Auto
10 Edionora får tipset i ett öppet lopp med hästar som inte har speciellt mycket rutin. Jag tycker hon är den som har visat mest hittills och gick en 15-tid med voltstart näst senast. Senast var hon gott gåendes när ekipaget svängde in på upploppet och var på väg mot en framskjuten placering men hon gillade inte när Magnus A Djuse ryckte tussarna vilket resulterade i att hon bröt ut och galopperade.

5 Sun Summit tog karriärens första seger senast i fin stil och Örjan Kihlström får fortsatt förtroende bakom hästen. Hon har visat osäkra tendenser tidigare och det är debut bakom bilen men om hon håller sig lugn från start kan Örjan Kihlström förmodligen köra fram till ledningen efter en bit.

9 Her Cash har visat fartresurser som borde räcka långt i det här sällskapet. Hon jagar alltjämt karriärens första seger men med lite klaff under vägen tror jag hon kan ha en vass speed till slut.

Jag betalar även för 6 Merlene Boko som agerade förbättrad senast och som förstärks med Erik Adielsson samt 3 Still Stormin som imponerade i sin tävlingsdebut.

Min Vinnare: 10 Edionora
Spets efter 500m: 5 Sun Summit
Skrällen: 9 Her Cash
Rankingen A:10.5.9 B:6.3.11.1.8 C:2.7.12.4

V86-5 2100m Auto
11 Ble Du Gers har tjänat överlägset mest pengar i loppet och ska vara favorit. Han trivs bäst i den främre träffen och även om jag tror att kusken kommer prova att köra framåt kan det bli en tuff resa och han har inte samma jämnhet som för ett par år sedan.

9 Hickothepoo har fått ett lopp i kroppen och utgångsläget passar honom bra då han kan smyga med i ryggar och spara på sin speed. Han är van stenhård konkurrens i storlopp och när han får sin perfekta resa kan han lägga dom här på rygg över upploppet.

7 Hade Darling är spelad till 3% i skrivande stund men kommer troligen bli omgångens stora skrik med tanke hur Frode Hamre lovordar honom. Han har blivit behandlad efter att ha varit nedsatt senast och uppges träna ruskigt stark för dagen. Frode Hamre sticker ut hakan och säger att hästen är en av de bästa hästarna han har i stallet och att han kan utmana stallkamraten.

5 Always A Time tror jag spetsar initialt men över 2100 meter är jag tämligen övertygad om att man släpper ledningen till 2 Bill’s Man som även han tillhör stall Frode Hamre. Båda får plats på min kupong.

Min Vinnare: 11 Ble Du Gers
Spets efter 500m: 9 Hickothepoo
Skrällen: 7 Hede Darling
Rankingen A:11.9.7 B:2.5.6.4.12.3 C:10.8.1

V86-6 2640m Auto
7 Kungfu Lady var direkt blek senast men hon kan betydligt mer än så och har blivit behandlad därefter. Jag tror att Björn Goop sitter i ledningen tidigt och därmed tycker jag att hon ska ses med högst vinstchans i loppet. Rätt favorit, men ingen spik.

4 Wings Level är under stark utveckling och kommer från en stark prestation till skillnad från favoriten. Magnus A Djuse förstärker i sulkyn och från ett bra utgångsläge borde han kunna söka en bra position omgående.

10 Afrodite Face har jag alltid varit förtjust i. Det är en stark och rejäl häst som inte har några problem att göra grovjobb över den dryga distansen. Däremot är hon väldigt osäker och har tvingats kvala inför det här men när hon fungerar är hon väldigt kapabel för klassen.

15 Newlight Coger är kraftigt gynnad av distansen eftersom han lever på sin styrka. Det andas optimism i från stallet och om tempot bedarrar där framme är man inte rädda för att söka sig fram i dödens.

Jag betalar även för 12 Maestro Zon samt 5 Explosivelove A.F.

Min Vinnare: 7 Kungfu Lady
Spets efter 500m: 7 Kungfu Lady
Skrällen: 10 Afrodite Face
Rankingen A:7.4.10 B:15.12.5.2.8.11 C:13.9.3.14.6

V86-7 2100m Auto
5 Oz är omgångens bästa spik i min bok. Han är i bra författning för dagen och kan dessutom öppna hyggligt från start. Jag tror inte att någon i det här fältet vill ha honom utvändigt om sig och Frode Hamre kan avancera fram till ledningen tidigt. Sedan ska ingen kunna hota honom vid sunda vätskor. Bra chans även den tunga vägen.

Motbud
7 Bramante Ors har blivit nedstruken ett spår och skulle han ta en längd på 5 Oz blir det intressant att se om Vidar Hop testar i den positionen. Det känns som att formen är klart på gång men han är kanske som allra bäst över kort distans och känslan är att han släpper ledningen till Frode Hamre även om han skulle spetsa initialt.

Bakom favoriten är det en vidöppen historia och för dom som letar skräll lyfter jag fram 11 Garth Vader som har kanonform samt 9 Gentletron som borde vara med långt fram om han är väl förberedd efter paus.

Min Vinnare: 5 Oz
Spets efter 500m: 5 Oz
Skrällen: 11 Garth Vader
Rankingen A:5 B:7.11.9.6.7.4 C:8.1.3

V86-8 2140m Auto
11 Say No More Zaz sjabblar lite med stilen mellan varven och är inte helt att lita på men Magnus A Djuse fick runt honom felfritt senast och jag har en god tro att han löser det igen. Han har såväl styrka som snabbhet och han såg ruskigt fint ut senast. Felfri har han ännu inte förlorat och att han ska utrustas med bike för första gången är spännande.

Jag dubblar systemet med 4 Pop The Music. Inte heller han är att lita på och han har tre galopper i raden men det är en fartfylld häst för klassen och om han kliver iväg felfritt tror jag Claes Sjöström kan avancera fram till ledningen. Han har 2/3 från ledningen och ska räknas tidigt.

Jag nöjer mig med två hästar men 12 Belgique är kanske loppets bästa häst. Han är dock missgynnad av att tävla med skor och det låter inte som att det är någon toppform för dagen.

Min Vinnare: 11 Say No More Zaz
Spets efter 500m: 4 Pop The Music
Skrällen:
Rankingen A:11.4 B:12.2.6.7.10.5 C:1.8.9.3

Lycka till 
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto