V86 Tips Jägersro & Solvalla 1/3

Publicerad på 1 Mar 2023 - 08:54

DrTrav

DrTrav

1 Mar 2023 - 08:54

V86 denna onsdags står Jägersro och Solvalla som värdar för. Noterbart är att barfotaförbudet hävs i och med att vi nu går in i Mars månad. Detta betyder att det kommer blinka en hel del rött i listorna vilket är värt att hålla koll på. Dessutom spelar vi om en JACKPOT på 18 Miljoner denna onsdag. Min lösning finner ni nedan.

Jag spelar med tre spikar, 4 Make It Schermer i den fjärde avdelningen, 8 Jade Sisu i den femte avdelningen och 5 Corazon De B i den avslutande åttonde avdelningen.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

V86 Tips Jägersro/Solvalla 1/3
V86-1 1,2,3,4,8,9
V86-2 1,3,4,5,6,7
V86-3 2,4,6,9,11
V86-4 4 Make It Schermer
V86-5 8 Jade Sisu
V86-6 1,3,5,6,7,9,11
V86-7 2,5,9,12
V86-8 5 Corazon De B

5040 rader x 0.25kr = 1260kr

DD Tips Jägersro/Solvalla 1/3
DD-1 2,5,9,12
DD-2 5 Corazon De B

4 rader x 50kr = 200kr


Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m auto
8 Nugget Zon är en rejäl femåring som Marcus Lindgren kommer ha ett spännande år framför sig med. Kapaciteten är hög även om han under fjolåret var något ojämn i sina prestationer. Han visade bland annat upp sin topp vid försöks segern till Europaderbyt. Han är väldigt rapp i benen och kan öppna snabbt. Utgångsläget blev dock inte det bästa, men trots allt finns det på kartan att Nugget Zon kan köra sig till spets tidigt ikväll. Det skulle i så fall öka seger chanserna. Men det handlar om årsdebut ikväll och jag vill inte ta ställning till honom fullt ut här från bricka åtta. Även om jag vet att med en normal prestation så startar han med bra segerchans.

9 Federer har galopperat i årets båda starter men formkurvan pekar nu uppåt. Senast blev det galopp efteren tight situation i första sväng men han kom tillbaka på ett bra sätt i samma lopp som 3 Midnight Special vann. Federer har även han visat höga toppar och skulle han få lifta med i rätt ryggar ikväll kommer hans avslutning bita bra över upploppet.

Nämner även 3 Midnight Special som kommer med toppform till kvällens start. Han har inlett säsongen med två raka segrar. Senast slog han också tre av kvällens konkurrenter och från ett än bättre utgångsläge nu måste han räknas tidigt även ikväll.

Min Vinnare: 8 Nugget Zon
Spets efter 500m: 8 Nugget Zon / 4 Without A Doubt
Skrällen: 9 Federer
Ranking: A 8,9,3 B 1,2,4,7,10 C 5,6

V86-2 2140m auto
6 Dream Creation kommer nu med två lopp i kroppen efter sin kastration. Formkurvan bör således peka uppåt nu och från ett bra utgångsläge bör han få en framskjuten position direkt från start, vilket är ett klart plus för Dream Creation. Skulle han rent av få överta ledningen tidigt är en hel del vunnet. Han ses med bra segerchans ikväll men med tanke på att det samtidigt finns risk för en tyngre löpning så kommer jag välja att gardera ikväll.

Lyfter fram 3 Cool Kronos som är härdad i tuff sammanhang. Han har visat sig besitta högt kunnande för klassen och även om det Ikväll handlar om årsdebut så är ofta Svante Båths hästar väl förberedda när de kommer ut på tävlingsovalen. Från ett bra utgångsläge kommer Cool Kronos kunna få ett passande lopp och han är given på kupongen vid gardering.

Nämner även 1 Green Mamba som numera är ett nioårigt sto som visat att hon besitter en hel del kunnande. Jan-Olov Persson meddelar även att det var en rejäl uppryckning senast i Green Mamba som nu verkar hittat formen pånytt. Dessutom ska hon lättas i balansen samt gå med en amerikansk vagn för första gången i sin nuvarande regi, vilket såklart är spännande.

Min Vinnare: 6 Dream Creation
Spets efter 500m: 6 Dream Creation / 4 Västerbo Lexington
Skrällen: 1 Green Mamba
Ranking: A 6,3,1 B 4,5,7,9,12,2 C 8,10,11

V86-3 1640m auto
11 Patriziore visade bra form senast när hon från ledningen ledde nästan hela vägen in i mål. Hon fick tillslut nöja sig med andraplatsen efter att blivit avslagen ort föremål. Nu är motståndet enklare och Patriziore står nästintill perfekt inne i loppet. Det som dock är ett minus är utgångsläget. Men med tanke på vilken utveckling Patriziore har för dagen rankas hon etta trots allt.

Min skräll i loppet är 2 Breakingthelaw Ås. Här låter tränaren Preben Sövik små uppåt på förhand. Senast hängde han endast med i loppet och han behöver höja sig inför ikväll. Men nu är utgångsläget bättre och det väntar en hel del förändringar på Breakingthelaw Ås som tränaren trot ska ge bra effekt. Utgångsläget blev perfekt och för första gången i karriären blir det barfota runt om och amerikansk vagn. Man ska dessutom stänga in Breakingthelaw Ås mer ikväll och skulle han komma till ledningen lär man testa att köra där nu över kort distans. Endast 5%.

4 Twenty Dollar gjorde senast årsdebut och avslutade då rappt bakom Calling Out. Ikväll är utgångsläget passande och formen lär vara än bättre nu. Stefan Persson som sitter i vagnen är glödhet för stunden och ekipaget är ett givet segerbud i loppet.

Min Vinnare: 11 Patriziore
Spets efter 500m: 2 Breakingthelaw Ås
Skrällen: 2 Breakingthelaw Ås
Ranking: A 11 B 2,4,9,6 C 7,1,5,8,10,3,12


V86-4 2140m auto
4 Make It Schermer är fortsatt obesegrad efter tre starter i karriären. Detta är en spännande individ för framtiden som både agerar förnuftigt och som visat att han besitter bra fartresurser. Han var ute så sent som förra onsdagen och vann då på mersmakande sätt från spets. Det fanns gott om krafter sparade över linjen. Rikard N Skoglund som satt i vagnen då sa i vinnarcirkeln att hästen var helt “okörd” imål. Ikväll jagar ekipaget pånytt en seger och på förhand ser uppgiften passande ut. Make It Schermer är min troliga ledare av loppet och väl i den positionen är segerchansen sen hög. Jag tar ställning och spikar till 36%.

Motbud
2 Diamond Kronos gör ikväll en spännande årsbudget. Under fjolåret gav han ett spännande intryck som bådar gott för framtiden. Han gått banjobb inför ikväll och från ett passande utgångsläge ska han trots en svårbedömd formkurva ses som ett tidigt motbud till min spik.
Nämner även 1 I Am D. som kommer med bra form och är garanterad ett passande smyglopp från sitt utgångsläge.

Min Vinnare: 4 Make It Schermer
Spets efter 500m: 4 Make It Schermer
Skrällen: 1 I Am D.
Ranking: A 4 B 2,1,8,10,12,11 C 7,3,5,6,9

V86-5 2140m volt
Conrad Lugauer har två betrodda hästar till start i detta lopp och där den stallet tror mest på är hälften så lite som spelade som stallets andra häst. Detta är gör att spelvärdet är högt och när jag själv även tror mycket på en av dem så kommer jag ta ställning rakt ut. Jag kommer spika 8 Jade Sisu som visat talang hela karriären. Han inledde karriären med tre segrar på sina fyra första starter. Hon flyttades sen till Conrad Lugauer där hon fick stöta på tuffare motstånd diket och fick inte med sig resultaten. Men ser man till de två senaste starterna har Jade Sisu börjat hitta formen på nytt. För två starter sedan vann hon överlägset och gav ett läckert intryck och senast var hon ute i ett Margaretalopp och slutade tvåa efter ett tuffare lopp. Jade Sisu är en häst för årgångsloppen under året och löser hon bara startmomentet ikväll ska detta i min bok vara en bra segerchans. När vi då endast får 20% på V86 känns detta som en given JACKPOT-spik att ta ställning för.

Motbud
4 Ivory Am är den i loppet som tillsammans med min spik sticker ut kapacitetsmässigt. Men för Ivory Ams del handlar det ikväll om årsdebut och även om Per Nordström meddelar att Ivory Am är hårt jobbad inför ikväll så meddelar han samtidigt att det troligtvis kan fattas endel formmässigt. Dessutom är utgångsläget med innerspår på tillägg inte optimalt. Men skulle det lösa sig på bra sätt och Ivory Am hittar rätt ryggar är hon vassa på speed och ska inte nonchaleras vid gardering.

Stall Lugauers andra häst är 1 Damavend som i detta nu är favorit i loppet. Han har gjort det bra i sina tre segrar på fem starter och står ikväll på start 20m före de två ovan nämnda. Men han har inte visat samma kapacitet som dessa och möter ikväll tuffare konkurrenter vilket kommer försvåra hennes uppgift. Men från bricka ett kommer han troligtvis leda länge på nytt.

Min Vinnare: 8 Jade Sisu
Spets efter 500m: 1 Damavend
Skrällen:
Ranking: A 8 B 4,1,9,7,2,10,6 C 3,5

V86-6 1640m volt
6 Match’Em har fått passande förutsättningar ikväll. Han är kvick i benen och trivs bäst i spets. Från sitt springspår är han dessutom min troliga ledare av loppet. Väl i den positionen är detta ekipaget att slå för övriga. Att det även är anmält barfota runt om nu är ett plus och är bara formen någorlunda där inför kvällens start så är han given tipsetta i loppet.

9 Vivacious hade troligtvis haft två raka seger på kontot nu utan sin plump med galopp i sista sväng för två starter sedan. Men senast visade han bra form och fick sin revansch. Segern senast blev tillslut enkel och det fanns krafter sparade. Han är ingen startraket så bricka nio ikväll behöver inte vara helt fel, skulle han bara få rätt ryggar till upploppet kommer hans avslutngin bita bra den sista biten.

Nämner även 3 M.T.On Target som ikväll gör comeback efter vila, men detta är en individ som är kvick iväg från start och som visat sig besitta bra grundkapacitet för klassen. Skulle han vara väl förberedd inför kvällens start ska han inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 6 Match’Em
Spets efter 500m: 6 Match’Em
Skrällen: 9 Vivacious
Ranking: A 6 B 9,3,1,5,7,11,4,12 C 2,8,10

V86-7 2140m auto
2 Capriccio D´Amore är en klassig häst som har mycket att uträtta på travbanorna runt om i landet framöver. Han går ner i klass ikväll och mer en normal prestation ska det vara toppchans ikväll. För tre starter sedan höll han bra på V75 och senast gick man imål som tvåa med massor av krafter sparade. Gustav Johansson meddelade efter senast att Capriccio D´Amore kändes förbättrad som tvåa vilket är positivt inför ikväll. Men nu är han storfavorit på V86 och vi vet sedan tidigare att han varit lite knepig med spår långt in bakom bilen, vilket han har ikväll. Felfri är det inget snack om att Capriccio D´Amore har bra segerchans. Men som 60%are på V86 vill jag ändå testa att fälla.

Nämner även 5 Kentucky Lobell som står för stabila prestationer och visar på en stadig utveckling. Förra året slutade man topp.3 i sju av sina nio starter. Han gör ikväll årsdebut och är han bara väl förberedd för uppgiften är detta en individ som besitter bra kunnande för klassen.

12 Copen Chuck S.M. är lite ojämn i sina prestationer men besitter bra grundkapacitet. Under fjolåret blev det sex seger på 16 starter. Senast galopperade han med 150m kvar till mål med sparade krafter. Utgångsläget är visserligen inte det bästa nu men med lite överpace på loppet kommer Copen Chuck S.M. kunna dra nytta av detta på upploppet.

Min Vinnare: 2 Capriccio D´Amore
Spets efter 500m: 2 Capriccio D´Amore
Skrällen: 12 Copen Chuck S.M.
Ranking: A 2 B 5,12,9,1,6,4,8 C 11,3,7,10

V86-8 2140m auto
Vi avslutar med att spika 5 Corazon De B. Han har ikväll fått passande förutsättningar i sin årsdebut. Från stallet meddelar man att Corazon De B. tränat på bra och att man tror på en bra insats direkt här i årsdebuten. Han kan öppna kvickt och är min troliga ledare av loppet. Väl i den positionen ska man ses slås. Det aviseras dessutom barfota runt om, amerikansk vagn och helstängt huvudlag med murphy direct. Bara detta tyder på att man från stallet har höga förhoppningar på kvällens start och i min bok blir man svårslagna från spets. Jag spikar.

Motbud
6 A Sniper är vass på speed och visade senast bra form när han stod för en rapp avslutning över upploppet. Löser det sig bara från bricka sex bakom bilen och A Sniper får lifta med in till slutkurvan finns alltid en bra pollett sparad som kommer bita bra över upploppet.

8 Ciak Bi har svarat för två bra prestationer efter sitt uppehåll och kommer nu med en formkurva som pekar uppåt. Man väljer även att växla upp ikväll med barfota runt om och även om utgångsläget inte är det bästa så ska Ciak Bi inte nonchaleras om det bara löser sig från start.

Min Vinnare: 5 Corazon De B
Spets efter 500m: 5 Corazon De B
Skrällen:8 Ciak Bi
Ranking: A 5 B 6,8,0,3,11,12 C 7,4,1,2,10

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto