V86 Tips Jägersro & Solvalla 16/3

Publicerad på 15 Mar 2022 - 22:53

DrTrav

DrTrav

15 Mar 2022 - 22:53

Onsdagens V86-omgång delas mellan Jägersro och Solvalla och kvällens höjdpunkt är att få se såväl Amiral As samt Very Kronos göra sina första lopp för året i den avslutande avdelningen. Jag spelar med två spikar i omgången som jag tror leder sina lopp från start till mål.

Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Jägersro / Solvalla 16/3
V86-1 1.5.6.8.9.10.11
V86-2 1.2.3.4.5.6.7.8.9
V86-3 5.7.8
V86-4 4.5
V86-5 2.6.7.8
V86-6 1 Ninja’s Kiss
V86-7 5 Woodbury Wine
V86-8 4.7.9

4536 rader x 0,25 = 1134kr

Dagens Dubbel Jägersro / Solvalla 16/3
DD-1 5 Woodbury Wine
DD-2 7 Milligan’s School

1 rad x 200kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2640m Volt
5 Follow Me Know är favorit i skrivande stund och jag gillar den här hästen men det känns ändå som en favorit i fara (även om jag inte tror han är favorit vid spelstopp).
Nu är det voltstart vilket är en startmetod han inte är speciellt van vid samt att man tvingas tävla med vanlig vagn istället för bike. Ledningen lär dessutom vara upptagen av Conrad Lugauer och han lär inte få någonting gratis.

Jag tror mest på 11 Bellmondo i det här loppet. Han har fått ett passande springspår på tillägg och borde komma iväg bra från start och han har svarat för flera bra prestationer i vinter. Han var sämre senast men jag hoppas att det bara var en dålig dag på jobbet och nu blir det barfota runt om.

9 Ture L.A har varit betrodd inom V75 flera gånger om och har hög kapacitet men han kanske saknar den där riktiga vinnarskallen?. Han gynnas av ett litet fält och motståndet och han blir definitivt att räkna med.
10 Durello såg ut som en retad tiger när han vann överlägset senast efter en offensiv styrning och Lövgren har bra snurr på stallet för dagen.

1 Remus Eck har jag svårt att ta till mig som häst och tycker inte att han har visat speciellt mycket. Han höjde sig dock ett par snäpp med barfotabalans senast och det känns som att stallet är lite på gång nu. Han är snabb från start och att att han får trava det här loppet i ledningen känns högst troligt.

11 Keegan Trot möter kanske några för bra nu men han är gynnad av distansen och de dagar han tävlar på topp och får aktionen att stämma skulle han kunna slå till i ett lopp av den här kalibern.

6 Encore Cloc har inte vunnit lopp på ett tag nu men det finns en del kapacitet i grund och botten och han får sista markeringen på kupongen.

Min Vinnare: 11 Bellmondo
Spets efter 500m: 1 Remus Eck
Skrällen: 10 Durello
Rankingen A:11.9.5 B:10.1.11.6 C: 4.7.2.3

V86-2 2640m Volt
3 Persos Othello blir min tipsetta i loppet eftersom jag är lite inne på att 1 Flexible Journey inte kan försvara sitt innerspår i volten och då borde Kim Eriksson kunna överta ledningen i ett andra skede. Han har varit bra vid årets två starter och jag tycker att han svarade för en stark prestation som trea inom V75 på Kalmartravet efter en tuff resa.

1 Flexible Journey är absolut inte chanslös på att ta hand om ledningen från start och skulle IIkka Nurmonen lyckas med det är mycket vunnet och då är istället han hästen att besegra. Han vann på ett bra sätt från ledningen senast men det blev en behaglig resa till slut och jag har ändå svårt att värdera den insatsen.

8 Fighter stötte väl inte på något vidare motstånd vid segern senast men jag har gillat intrycket vid båda årets starter och med två lopp i kroppen borde han kunna hävda sig även i den här konkurrensen.

9 Herecometheboom var jättefin i årsdebuten senast. Han gjorde flera bra lopp som treåring och känslan är att han har tagit några ytterligare kliv i vinter. Läget är knepigt men det är få hästar att runda och för mig är han tidig på kupongen.

Min Vinnare: 3 Persos Othello
Spets efter 500m: 3 Persos Othello / 1 Flexible Journet
Skrällen: 9 Herecomestheboom
Rankingen A:3.1 B:8.9.2.7.4 C:6

V86-3 1640m Auto
6 Fromming är klar favorit i skrivande stund men han har inte alls imponerat på mig vid årets tre starter även om han höjde sig lite med barfotabalans senast. Han gör sina bästa lopp i ledningen och om han når den positionen skulle han mycket väl kunna vinna loppet men jag tror att den positionen är upptagen och jag har ingen större känsla för Fromming den här gången. Jag står över.

5 Larry Wood tror jag istället har en bra chans att leda det här loppet från start till mål. Han kanske inte tillhör de allra bästa i kullen men jag tycker att han har klart högst kapacitet i det här fältet och om han är väl förberedd direkt i årsdebuten borde chanserna till seger vara goda. Det skulle dock kunna bli en tuff öppning med Fromming utvändigt och jag vill ha med två roliga kantbollar bakom.

8 Black In Black har jag alltid haft ett gott öga till och han har ännu inte fått ut sin fulla potential på tävlingsbanan. Han har testats i monté på slutet och sett väldigt fin ut och var bara en längd efter McGarret i mål senast. Nu blir det barfota runt om för blott andra gången i karriären och förhoppningsvis har montéloppen gett han lite extra självförtroende även i sulkylopp.

7 Ready Häggenäs mötte för tuffa hästar senast från ett svårt utgångsläge men hon gjorde ett bra lopp i det tysta. Skulle det bli bra tempo på loppet tror jag hon kan gå riktigt fort till slut och nu väljer man att testa en amerikansk sulky för andra gången i karriären.

Min Vinnare: 5 Larry Wood
Spets efter 500m: 5 Larry Wood
Skrällen: 8 Black In Black
Rankingen A:5 B:8.7.4.6.12 C:10.1.2.9.3.11

V86-4 2140m Auto
5 Southwind Boko får tipset men det kan bli svar invändigt och hon kan mycket väl få trava loppet utvändigt om ledaren. Hon vann 3/6 lopp som treåring och visade att hon besitter hög kapacitet och Timo Nurmos hästar brukar vara väl förberedda. Att man dessutom väljer att tävla med barfotabalans samt bike tyder på att det är påställt.

4 Beawinner är snabb från start och jag tror faktiskt att hon har rätt goda möjligheter att ta emot favoriten från start om kusken vill. Det är är årsdebut nu och man kanske vill ge henne en snällare resa men samtliga betrodda hästar årsdebuterar i det här loppet och jag hoppas att Emilia Leo vill köra i ledningen. Hon slog favoriten senast de möttes och från ledningen borde hon kunna bjuda upp till kamp nu också.

Min Vinnare: 5 Southwind Boko
Spets efter 500m: 4 Beawinner / 5 Southwind Boko
Skrällen:
Rankingen A:5.4 B:7.3.9 C:6.2.1.8.10

V86-5 1640m Auto
7 Laradja Vrijthout har normalt en toppchans i det här loppet och det skulle absolut kunna vara en tänkbar spik i omgången trots sitt stora favoritskap. Han är loppets bästa häst och kan öppna riktigt fort från start och han borde sitta i ledningen tidigt. Det finns ändå några faktorer som gör att jag kan tänka mig att gardera. Han har inte startat på länge och det blir såväl skor som vanlig vagn nu och ett par konkurrenter har dessutom dokumenterad form.

6 Copaca Banana brukar kunna avsluta loppen riktigt fort när han får gå med i ryggar och spara på sin speed. Formen känns riktigt bra för dagen och han vann på ett bra sätt för tre starter sedan och senast som tvåa på V75 gjorde Kevin Oscarsson ett litet felbeslut vilket troligen kostade segern.

8 Moses galopperade senast men den galoppen lägger jag ingen större vikt vid utan det fungerade helt enkelt inte i volten. Nu är det autostart vilket talar för att han kommer att sköta sig och att det är en bra häst är det ingen tvekan om. Han har vunnit närmare var tredje start i karriären och även om man helst hade sett att man ryckte skorna tror jag han kan utmana om det saknas lite form hos favoriten.

2 Micro Vick är ett långskott. men han gick en bra slutrunda senast som femma på V75 och nu blir det dessutom bike.

Min Vinnare: 7 Laradja Vrijthout
Spets efter 500m: 7 Laradja Vrijthout
Skrällen: 2 Micro Vick
Rankingen A:7 B:6.8.2 C: 4.5.3.1

V86-6 2140m Volt
1 Ninja’s Kiss var väldigt fin återkomsten och debuten för Peter G Norman för två starter sedan och även om hon kanske var en liten besvikelse senast så tycker jag ändå var något ursäktad av en opassande resa. Nu tycker jag att uppgiften ser passande ut på förhand och med tanke på spåret tror jag att hon håller ut 4 Annie Flame från start och sitter i ledningen omgående. Jag tycker det här är en häst som har lite på sig i förhållande till sin kapacitet och från ledningen tror jag hästarna i den bakre volten får väldigt svårt att hinna ikapp henne. Det blir dessutom barfota runt om för första gången i sin nya regi och jag tror faktiskt att hon leder det här loppet från start till mål. En spännande spik till 17% i skrivande stund.

Motbud
6 Crashed Eggs var klen senast men var nedsatt av en sjukdom och kommer säkerligen vara bättre nu om den inte sitter i kroppen. Att hon ska tävla barfota runt om är ett stort plus och det är möjligt att hon är starkast till slut men det är inte riktigt den där typen som bara går ut och vinner och känslan är att hon kommer få trava utvändigt om ledaren.

5 Zante Grif tycker jag att man ska hålla ett öga på om det blir någon form av skoryck under onsdagen men i skrivande stund är hon alltjämt anmäld med skor och jag tycker att hon har varit klart bättre när hon har tävlat barfota bak. Hon har annars varit ute i tuffa sällskap på slutet och går ner lite i klass nu.

4 Annie Flame är kvick iväg från start och hon borde få en bra resa i den främre träffen. Hon är inte alls så tokig i sina ljusa stunder och för den som letar skräll är hon inte ofarlig om det klaffar lite under vägen.

Min Vinnare: 1 Ninja’s Kiss
Spets efter 500m: 1 Ninja’s Kiss
Skrällen: 4 Annie Flame
Rankingen A:1 B:6.5.9.4.7 C:8.10.2.3

V86-7 1640m Auto
5 Woodbury Wine blir min andra spik i omgången. Hon kommer från två raka segrar från ledningen över aktuell distans och formen är på topp. Nu ska hon dessutom tävla barfota och jag tror att hon tar sig förbi invändiga 2 Tilda Express från start och i ledningen tror jag inte att hon förlorar. Det finns en liten möjlighet att Tilda Express kan ta emot henne och då blir såklart uppgiften svårare men jag grundar mitt tips i att hon sitter i ledningen tidigt.

2 Tilda Express vann bland annat ett uttagningslopp till travderbyt under fjolåret och det är en spännande häst under utveckling. Nu har hon inte startat på ett tag men hon är väldigt kvick iväg bakom bilen och det är ingen omöjlighet att hon håller ut favoriten och då blir hon ingen lätt nöt att knäcka om hon är väl förberedd.

11 Thai Sansa är utlämnad från det här läget men hon har verkligen kommit igång på allvar på slutet och imponerat hemma i Danmark. Det är en fartfylld travare och skulle det bli lite körning där framme kommer hon in i matchen.

Min Vinnare: 5 Woodbury Wine
Spets efter 500m: 5 Woodbury Wine
Skrällen: 11 Thai Sansa
Rankingen A:5 B:2.11.3.7.4 C:1.9.10.8.6

V86-8 2140m Auto
7 Milligan’s School får faktiskt tipset i loppet även om han möter två väldigt starka konkurrenter. Det är årsdebut på såväl Admiral As och Very Kronos som såklart kan vinna båda två på ren grundkapacitet men Milligan’s School har varit igång hela vintern och kommer från en stark insats. Han gör sina klart bästa lopp från ledningen eller dödens och Ulf Eriksson lär trycka iväg vad som går från start. Jag tror att han är före Admiral As och sitter i spets tidigt och sedan får vi se hur pass väl förberedda konkurrenterna är. Jag tar ställning för Milligan’s School inom DD-spelet.

4 Admiral As gör en väldigt spännande årsdebut som ett första lopp i matchningen mot Elitloppet. Det här är en häst utöver det vanliga och han kommer säkert att vara väl förberedd direkt även om det knappast är någon toppform. Det är ingen omöjlighet att han bara vinner det här loppet från dödens men Örjan vill kanske ge honom ett snällt lopp och då kan det bli långt fram till ledaren.

9 Very Kronos behöver ingen närmare presentation och han ska såklart räknas direkt efter paus. Det blir skor runt om nu men han går bra med skor också och på ren kapacitet är han ett tidigt bud. Även Very Kronos har viktigare lopp framöver och han har dessutom fått ett sämre spår än sina främsta motståndare.

Min Vinnare: 7 Milligan’s School
Spets efter 500m: 7 Milligan’s School
Skrällen:
Rankingen A:7.4.9. B:11.5.1 C:6.12.8.3.2.10

Lycka till 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto