Europatipset Tips Fredag 16/12

Publicerad på 15 Dec 2022 - 15:45

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Dec 2022 - 15:45

Eerste Divisie dominerar fredagens Europatips med inte mindre än nio drabbningar. Gott om spelvärde finns att skörda i tulpanriket där flera spännande drag tornar upp sig. Ligafotboll från England och Spanien samt Taca da Liga och damernas Champions League är övrig underhållning. Nu ökar vi!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget 

Spelstopp: 19:59

1. Birmingham - Reading 1

Vi inleder fredagen i The Championship där Birmingham ställs mot Reading hemma på St. Andrew’s. Värdarna var det bättre laget i 0-0-matchen mot Blackpool och lyckas John Eustace lotsa sina adepter till en liknande insats mot fredagens kombattanter är mycket vunnet. Mejbri, Chong och Hogan är bara några av lirarna som ska kunna hitta vägar igenom Readings försvar. De tillresta blandar högt med lågt och även om två raka segrar är en fin notering får The Royals finna sig i att slå ur underläge i rikets näst största stad. Ettan klarar sig på egna ben till fin procent.

2. Tenerife - FC Andorra X

Förmodat jämn fight från Segunda División där vi skulle bli förvånade om inte små marginaler avgör var poängen hamnar. Tenerife har haft svårt att ta poäng trots fina underliggande siffror och även om fyra poäng på de två senaste vittnar om gryende form vill vi slå ett slag för gästande FC Andorra. Piqués gäng har övertygat i egenskap av nykomlingar och kommer närmast från en gedigen prestation mot ett svårspelat Leganés. Hittar de upp i samma nivå här är mycket vunnet. Alla tecken åker med redan från start.

3. PSG - Real Madrid X

Real Madrid har fortfarande chans att ta sig vidare från Grupp A där Chelsea toppar tabellen med sina tio poäng. Tre poäng bakom brittiskorna återfinns PSG som sedan har två poäng ned till spanjorskorna. Ur underläge slår de vitklädda gästerna men prestationen i det vändande mötet (1-1) var en som går att bygga vidare på inför denna drabbning. PSG har haft en tendens att blanda och ge och lyckas Real hålla ordning på spelare som Geyoro, Diani och Bachmann är mycket vunnet. Till vänstervridna streck föreslås hela spannet och skrälljobb.

4. Chaves - Mafra 1

Chaves har fortfarande chans att ta sig vidare till slutspel i Taca da Liga. För att så ska bli fallet krävs tre poäng hemma mot Mafra samtidigt som Porto tappar poäng borta mot Vizela. Omöjligt är utgångsläget inte och att ställas mot en redan färdigspelad opponent från lägre nivå på egen gräsmatta är en annan fördel som heter duga. Mafra imponerade i 2-2-mötet med Porto men med handen på hjärtat är gästerna ett lag som inte ska räcka till på denna nivå. Chaves är inga virtuoser men denna strid vinner de utan större problem. Spikad etta trots marginell överstreckning.

5. NAC Breda - Almere City 2

Över till Eerste Divisie som inte släpper stafettpinnen förrän vi har korsat kupongens mållinje. NAC Breda blandade och gav under hösten och ska värdarna ha något med toppstriden att göra behöver de höja sin lägstanivå under vintern. Tufft emot blir det denna torsdag när ett skickligt Almere City står på andra sidan. Gästerna är förvisso inga monster på resande tass men mot ett NAC Breda som behöver jaga tre poäng ska de tillresta kunna trivas med den förväntade matchbilden. Hilterman är en vass målskytt som kan såra värdarna på egen hand. Spiktvåan gillas till skaplig procent.

6. FC Eindhoven - VVV-Venlo 2

FC Eindhoven är ett av lagen som vi tror kan få stora problem under vintern. Värdföreningen överpresterade sin underliggande statistik under hösten och redan denna torsdag väntar en smäll av verkligheten när VVV-Venlo kommer på besök. De tillresta besitter ett i grunden större kunnande än torsdagens kombattanter och även om bortagräs är en nackdel kan vi inte slita blicken från den värdemässigt utsökta högersidan. Här är det kanonläge att lämna en kass favorit utanför leken. All in på X2!

7. De Graafschap - Willem II 1

Förmodat toppmöte från Doetimchen där De Graafschap och Willem II hoppas kunna närma sig den absoluta toppstriden. Ingen av aktörerna har hittills haft någon kanonsäsong men det ska också sägas att båda lagen förtjänat fler poäng sett till xPoints. Gravenberch och de Leeuw går en spännande match i matchen i respektive offensiva led och vi blir inte förvånade om någon av dessa herrar skjuter hem till tre poäng till sitt lag. I kraft av hemmaplan går ettan först men tvåans smygvärde får gärna följa med på större system.

8. Helmond Sport - Den Bosch 1

Bottenmöte från Helmond där två av ligans sämsta försvarsspel ska mäta svärd. 31 respektive 32 insläppta mål är anledningen till att Helmond Sport och Den Bosch hittills cementerat sig i närheten av bottenträsket i Eerste Divisie. Bägge lagen kommer dessutom från vars två raka förluster där den gemensamma nämnaren är att inget av herrskapen lyckats göra något mål på 180 minuter. Någon 0-0-batalj tror vi dock inte ligger i luften här. “Gubben” (etta-tvåa) är ett sunt val.

9. Roda - Zwolle 1

Skev streckning förekommer i Kerkrade där Roda JC ska ses med betydligt större poängchans än vad svenska folket tycks tro. Zwolle reser visserligen hit i egenskap av silvermedaljörer, men det ska sägas att nykomlingarna från Eredivisie överpresterat sin underliggande statistik. Roda JC blir en tuff nöt att knäcka, inte minst då värdarna förfogar över ligans vassaste målskytt. Dylan Vente kan lirka upp vilket försvar som helst på egen hand och vi blir inte förvånade om anfallaren ordnar tre poäng åt de hemmahörande på egen hand. Den värdemässigt fina ettan lockar något djävulskt. Krysset hänger med på större bongar. Avslag på tvåan.

10. Den Haag - TOP Oss X

ADO Den Haag har så här långt haft förtvivlat svårt att komma upp i samma höga nivå som de höll i fjol. Fyra blygsamma segrar på 17 försök är bara för dåligt och när tipparna trots detta målar upp ettan i trakter omkring 75 procent är det högläge att rycka i handbromsen. TOP Oss håller i grunden beskedlig nivå men mot en förmodat desperat opponent ska de rödvita åtminstone kunna fira vissa triumfer i omställningarna. Här finns större chans till skräll än vad streckningen vittnar om och den som går för de stora pengarna målar tvärs över på större system.

11. Telstar - Maastricht 1

Maastricht återstartade Eerste Divisie med 1-2 i prutten mot VVV-Venlo och det kan mycket väl vara på början på en rad sämre resultat för gästerna. Överpresterandet av de underliggande siffrorna från hösten riskerar att komma ikapp de tillresta som får det tufft emot även denna torsdag. Telstar fick med sig en viktig trepoängare mot Den Bosch och hemma på BUKO Stadion är värdarna inte lätta att tas med. Maastricht är i sin tur inga övermän på främmande mark och håller sig ettan i trakter omkring 50 procent är det en av kupongens bästa spikar. Etta!

12. Heracles - Dordrecht 1

Heracles är nykomlingar från Eredivisie men lyckas svensklaget fortsätta på inslagen väg kommer sejouren i Eerste Divisie att bli en ettårig sådan. Samuel Armenteros och Emil Hansson vräker in poäng för värdarna och även om de underliggande siffrorna överpresterats har vi svårt att se Dordrecht sätta stopp för serieledarna. Gästerna håller beskedlig nivå på den undre halvan och får främst sikta in sig på att freda det egna målet denna torsdagsafton. Trots benhård streckning kan ettan gott lämnas allena.

13. Jong Utrecht - Jong AZ Alkmaar 1

Jong AZ Alkmaar gick på pumpen senast mot Jong PSV Eindhoven. 2-3 i brakan var gästernas tredje raka utan seger och även om de tillresta ser spännande ut i de främre leden råder frågetecken i försvarsspelet. Jong Utrecht kan mycket väl bli nästa lag på tur att såra besökarnas svajiga defensiv. Värdarna visade spets när Maastricht lades på rygg med 3-0 i den senaste hemmamatchen och här går det inte att undgå det saftiga spelvärdet i västerled. Strecka från vänster för att rätta grönt i kupongens sista fight.

Kupongens kassaskåp

Heracles

Även om Heracles överpresterat sin underliggande statistik råder klasskillnad när Dordrecht gästar svenskklubben. Ettan är given i Almelo.

Varningens finger!

FC Andorra

FC Andorra har snabbt vuxit in i Segunda División-kostymen och ska inte underskattas mot Tenerife. X2 skapar korsdrag bland kuponghögarna och bör tidigt finnas med.

144 rader
1. Birmingham - Reading 1
2. Tenerife - FC Andorra 1x2
3. PSG - Real Madrid 1x2
4. Chaves - Mafra 1
5. NAC Breda - Almere 2
6. FC Eindhoven - Venlo x2
7. De Graafs. - Willem II 1
8. Helmond - Den Bosch 12
9. Roda - Zwolle 1
10. Den Haag - TOP Oss 1x
11. Telstar - Maastricht 1
12. Heracles - Dordrecht 1
13. Jong Utrecht - Jong AZ 1x

864 rader
1. Birmingham - Reading 1
2. Tenerife - FC Andorra 1x2
3. PSG - Real Madrid 1x2
4. Chaves - Mafra 1
5. NAC Breda - Almere 2
6. FC Eindhoven - Venlo x2
7. De Graafs. - Willem II 12
8. Helmond - Den Bosch 12
9. Roda - Zwolle 1x
10. Den Haag - TOP Oss 1x2
11. Telstar - Maastricht 1
12. Heracles - Dordrecht 1
13. Jong Utrecht - Jong AZ 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto