Europatipset Tips Onsdag 15/2

Publicerad på 14 Feb 2023 - 15:59

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Feb 2023 - 15:59

Det går ingen nöd på onsdagens Europatips. 4,5 miljoner i jackpot är en fin krydda på en kupong som sträcker sig över två dagar och innehåller möten som Arsenal - Manchester City och Barcelona - Manchester United. Champions League finns också med som en partyhöjare. Vi tar oss an härligheten direkt!

Spelstopp: 20:29

1. Arsenal - Manchester City 2
Maxad seriefinal, om än en tidig sådan, i The Big Smoke där Arsenal och Manchester City strålar samman i en riktig holmgång. Det som tidigare var ett stort glapp ned till onsdagens kombattanter har blivit en tappad serieledning vid förlust för Arsenal som darrat på manschetten mot både Everton och Brentford. Spelmässigt har det funnits mer att önska av The Gunners som får det flera resor tuffare emot denna afton. City körde över Aston Villa på 45 minuter i söndags och kunde defilera med sparade krafter i den andra halvleken. Haalands tidiga sorti ur matchen var en försiktighetsåtgärd från Guardiola som har deklarerat att norrmannen är redo att ta sig an serieledarna. Stensäker är inte tvåan men till runt 40-45 procent är den fullt spikbar. City går upp i tillfällig serieledning!

2. Dortmund - Chelsea X
Över till Champions League-åttondelarna där den mustigaste av kupongens två hittas på Signal Iduna Park. Dortmund har idel segrar i alla tävlingar sedan uppehållet där Edin Terzic belåtet bevittnat sina adepters urstarka offensiv. Jude Bellingham orkestrerar inte sällan densamma och engelsmannen blir en viktig pjäs även mot Chelsea. Potters kompani har inte utstrålat samma pondus som BVB efter VM men i cupspel torde svenskbekantingens förmåga att laborera efter motstånd komma väl till hands. Férnandez assisterade Félix ledningsmål mot West Ham – en match som Chelsea borde vunnit – och duon kan mycket väl såra Dortmund på främmande mark. När streckningen ter sig vänstervriden behövs hela spannet.

3. Club Brugge - Benfica 2
Club Brugge var en stor sensation i höstens gruppspel där belgarna gjorde livet surt för opponenter som Porto, Atlético Madrid och Bayer Leverkusen. Bara en förlust i gruppspelet var starka papper men det ska sägas att de blåsvarta överpresterande deras underliggande statistik med råge. Efter Scott Parkers inträde på tränarbänken har verkligheten hunnit ikapp värdarna som får det tufft mot Benfica. Portugiserna har hittat en ruskigt hög växel under Roger Schmidt som bevisades i dubbelmötena med PSG. Ramos är ett tungt avbräck för “Örnarnas” offensiv men ersättarna håller högre klass än startmännen på andra sidan. Tvåan är trolig men med hänsyn till värdet är krysset en sund följeslagare.

4. Real Madrid - Elche 1
Kupongens största suck dras på Santiago Bernabéu dit nyblivna världsmästarna Real Madrid välkomnar La Liga-jumbon Elche under onsdagen. De sistnämnda knep säsongens första trepoängare när de slog Villarreal med 3-1 men något långvarigt trendbrott ligger inte i luften. “Marängerna” må vara utan Courtois och Vinícius Júnior men det spelar faktiskt ingen roll. Karim Benzema erbjuds ett gyllene läge att försöka jaga ikapp skytteligaledaren Lewandowski, en herre som vi återkommer till längre ner i denna korta novell. På vägen dit är Real Madrid ett singelstreck som tyvärr bara är att spika av.

5. Bristol City - Wigan 2
Om Real Madrid var en tråkspik går mungiporna åt andra hållet när The Championship tar över strålkastarljuset. Bristol City har varit en solskenshistoria sedan uppehållet men The Robins stabilitet är inget som ska tas för givet. Värdarnas underliggande siffror är inget att skriva ut och rama in, något som gör den bisarra streckningen på ettan komplett ohållbart. Wigan har inte rosat marknaden men i en på förhand passande matchbild finns fog för att bolla upp nykomlingarna som ett läckert skrällbud. Fyra poäng på de två senaste är ett tecken på gryende form hos Maloneys gäng som inte ska be om ursäkt för sin existens på Ashton Gate. X2 är värdemässigt socker, ettan lämnas därhän.

6. Preston - Luton 1
Lutons walesiska tema på tränarvalen har sannerligen burit frukt. I fjol lotsade Nathan Jones gästerna hela vägen till playoff och Rob Edwards succéfyllda inträde på samma post ser ut att guida The Hatters mot samma öde. Matcherna har med det sagt duggat väldigt tätt för de tillresta som knappast är ett lag som bara städar av motståndare på löpande band. Preston frodas i matchbilder där de slipper ta tag i taktpinnen och en sådan är nära förestående denna onsdag. Evans avstängning är ett minus men när saftigt spelvärde tornar upp till vänster behöver tvåan inte tas med i ekvationen. 1X är en bra lösning.

7. Sheffield United - Middlesbrough 1
Den mest högoktaniga striden i The Championship är utan tvekan den som äger rum i stålstaden. Sheffield United har uppträtt darrigt i ett av matcherna sedan uppehållet men helgens 3-0-seger mot Swansea var en manifesterad styrkedemonstration. Anel Ahmedhodzic har vuxit ut till en av ligans bästa mittbackar som tillsammans med sina kamrater ska kunna sätta tänderna i Middlesbrough. Boros resa från bottenskrapet till toppstrid är remarkabel och den skicklige taktikern Michael Carrick förtjänar en ros för hur han vänt på gästernas säsong. Totalt 6-1 mot Blackpool och Cardiff är med det sagt rejält kryddade siffror då de rödklädda haft betydligt större problem i dessa strider än vad resultaten visar. Retroaktiv besvikelse hägrar på Bramall Lane. Ettan spikas till runt 50 procent.

8. Stoke - Huddersfield X
Stoke tittade med avund på Sunderlands framfart i början av säsongen och bestämde sig för att roffa åt sig Alex Neil från nykomlingen. 41-åringen har däremot inte fått samma rull på grejerna hos The Potters som går ytterligare en intetsägande säsong till mötes. Bottenstriden ska de rödvita kunna undvika men när maskineriet hackar är den betrodda ettan inte att lita på. Huddersfield får svårt att klara sig kvar i The Championship men den möjliga effekten av Neil Warnocks ankomst på tränarbänken ska inte skojas bort hur som helst. The Terriers ska kunna utnyttja den förmodade matchbilden till sin fördel och när ettan är ospikbar råder garderingstvång i Stoke-on-Trent. Hela spannet och skrälljobb är korrekt beställning.

9. Swansea - Blackpool 1
Det vill sig inte för Swansea. När de har sin dag ser walesarna ut som ett givet topp 6-lag men lägstanivån kan samtidigt vara skrämmande låg. Sju mål i baken på de två senaste ligamatcherna är oroande läsning för Russell Martin vars manskap inte är någon favorit att hålla i handen mot ett desperat Blackpool. The Seasiders har fått stopp på den värsta blödningen via två raka poängplock och lyckas de orangeklädda sköta defensiven på godkänt vis i draklandet finns absolut möjlighet för en fortsättning på inslagen väg. Den smala plånboken nöjer sig med 1X. Den breda målar hela vägen och försöker jobba in den kopiöst rensande tvåan.

10. West Bromwich - Blackburn 1
Hallå? Jon Dahl Tomasson, dags att vakna nu! Malmö FF:s gamla guldmakare påtalar inte sällan att hans Blackburn förtjänar mer än vad de får med sig, men det är att fara med osanning. Verkligheten är snarare den att gästerna ska vara väldigt tacksamma över att de inte slåss för nytt kontrakt. Rovers underliggande statistik är horribel och under onsdagen går de i klinch med en aktör som åtminstone borde ha en playoff-plats i egna händer. West Bromwich kommer väldigt snart ha gått om Blackburn i tabellen och derbyförlusten mot Birmingham torde innebära enorm revanschlusta för Corberáns gäng. Så länge de hemmahörande kommer upp i ansenlig nivå får Tomasson och company inte mycket att säga till om. Stabil spiketta.

11. Motherwell - St. Mirren 1
Innan kupongen går i ide över natten ska en fight från skotska Premiership ta onsdagen i mål. Motherwell åkte i lördags ut ur den inhemska cupen mot Raith Rovers från andraligan och känslan är att värdarnas formsvacka då nådde botten. Sett till Expected Points har The Steelmen förtjänat en rikare poängskörd än vad de står noterade för och St. Mirren torde vara en lämplig uppgift när gästernas underliggande siffror visar motsatt sida. 0-1 mot Hibernian och hela 1-5 i helgens cupmatch mot Celtic vittnar om att de tillresta går en mörk vår till mötes. Trots det målas tvåan upp som klar favorit vilket gör att det är kanonläge att vända på klacken. Ettan tornar upp som en trevlig värdespik.

12. Barcelona - Manchester United 1
För alla som hängde kvar i cliffhangern från Real Madrids (match 4) kamp med Elche är det nu dags att ge Robert Lewandowski sin tid i värmen. Polacken och hans Barcelona tävlar inte i La Liga denna torsdag, istället står Manchester United på andra sidan i Europa Leagues tidiga utslagsfas. Engelsmännen kommer närmast från tighta tillställningar mot Leeds och även om gästerna fått med sig riklig poängskörd finns risk för slitna ben på Camp Nou. Barcelona har inte släppt in ett mål i någon tävling sedan mitten på januari och i kraft av hemmaplan ska katalanerna kunna koppla ett grepp om detta dubbelmöte. Avbräck finns i vardera trupp men med 1X sitter vi tämligen tryggt i båten.

13. Salzburg - Roma 1
Roma tappade återigen poäng i Serie A när helgens kraftmätning med Lecce slutade 1-1. Att Mourinhos hackiga gäng är med i kampen om Champions League-platserna i pastastöveln säger mycket om ligans förfall och vi ställer oss högst tveksamma till romarnas favoritskap borta mot Salzburg. Österrikarna drog nyligen igång tävlandet efter ett långt uppehåll men 4-0-triumfen mot Austria Lustenau var samtidigt en perfekt uppladdning inför vad som komma skall under torsdagen. Om “Tjurarna” ska ta sig vidare till åttondelsfinalerna är hemmamatchen av absolut största vikt och det finns onekligen spelare som kan göra livet surt för ett Roma som har en tendens att ta lätt på dessa uppgifter. 1X ramar in kalaset.

Kupongens kassaskåp!

West Bromwich
West Bromwich är uppretade efter derbyförlusten mot Birmingham och Blackburn ska ses som en lämplig uppgift för att studsa tillbaka. De överpresterande gästerna kammar noll på The Hawthorns.

Varningens finger!

Wigan
Bristol City har haft en del marginaler på sin sida efter uppehållet och i spelförande kostym trivs inte The Robins som bäst. Wigan ska kunna utnyttja detta och X2 är av absolut största vikt.

144 rader
1. Arsenal - Man City 2
2. Dortmund - Chelsea 1x2
3. Club Brugge - Benfica 2
4. Real Madrid - Elche 1
5. Bristol City - Wigan x2
6. Preston - Luton 1x
7. Sheffield U - Mboro 1
8. Stoke - Huddersfield 1x2
9. Swansea - Blackpool 1x
10. West Brom - Blackburn 1
11. Motherwell - St. Mirren 1
12. Barcelona - Man United 1
13. Salzburg - Roma 1x

864 rader
1. Arsenal - Man City 2
2. Dortmund - Chelsea 1x2
3. Club Brugge - Benfica x2
4. Real Madrid - Elche 1
5. Bristol City - Wigan x2
6. Preston - Luton 1x
7. Sheffield U - Mboro 1
8. Stoke - Huddersfield 1x2
9. Swansea - Blackpool 1x2
10. West Brom - Blackburn 1
11. Motherwell - St. Mirren 1
12. Barcelona - Man United 1x
13. Salzburg - Roma 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto