Europatipset Tips Onsdag 7/12

Publicerad på 6 Dec 2022 - 15:29

Tipsexperten

Tipsexperten

6 Dec 2022 - 15:29

Onsdagens Topptips sträcker sig över två dagar och innehåller mängder av fighter från Segunda División och Serie B. Portugisiska Ligacupen sticker också emellan med bataljer där bland andra Sporting ska in i elden. Inleder gör vi däremot med två smällkarameller från damernas Champions League!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget

Spelstopp: 18:59

1. Bayern München - Barcelona 2

Barcelona har varit både ett och två nummer för stora för Bayern München, Benfica och Rosengård i Grupp D. Katalanskorna toppar gruppen med maximala nio poäng och 16-1 (!) i målskillnad är siffror som stärker gästernas dominans. Rolfö, Crnogorcevic, Bonmatí och Caldentey är bara några av storstjärnorna som kan sänka tyskorna även på främmande mark. I sin hemmaborg ska Bayern München kunna bjuda upp till bättre dans jämfört med händelserna i det vändande mötet, men vi tror trots det inte att de räcker till denna gång heller. Tvåan är en utmärkt spik upp till 70 procent.

2. Arsenal - Juventus 1

Sedan Beth Mead drog på sig en knäskada har Arsenal haft vissa problem med de offensiva delarna av spelet. Jonas Eidevalls gäng får klara sig utan Mead även när Juventus kommer på besök, men hemma i London ska värdinnorna vara minst ett nummer för stora för de svartvita gästerna. Miedema, McCabe och Blackstenius är bara ett par av Londonlagets potentiella matchvinnare. Italienskorna har för närvarande andraplatsen i egna händer men efter denna omgång skulle det inte förvåna om Lyon har passerat Linda Sembrant och company. Trots marginell överstreckning är ettan en spik att luta sig mot.

3. Huesca - FC Andorra 2

Över till Spanien och Segunda División där Huesca ska ta sig an succénykomlingen FC Andorra på Estadio El Alcoraz. De förstnämnda är segerlösa i sina fyra senaste tävlingsmatcher och det bortgår vårt förstånd när ettan målas upp till hutlösa höjder mot en spelskicklig opponent. Andorra gick på pumpen senast mot Cartagena men stod dessförinnan noterade för tre raka triumfer i alla tävlingar. Defensiven är stark och när Huesca överpresterat sin underliggande statistik blir det enkelt att lämna ettan därhän. X2 är ett givet val till saftigt spelvärde.

4. Cartagena - Villarreal B X

Cartagena tog sin andra raka seger när triumfen mot Eibar följdes upp av 1-0 mot FC Andorra. Värdföreningen är därmed med i racet om playoff-platserna, men det rättfärdigar inte en etta värderad över 70 procent mot ett långt ifrån oävet Villarreal B. De gulklädda ungdomarna trivs med att ligga på rulle och även om spelet utanför Valencia inte rosat marknaden vågar vi lova att detta blir en betydligt jämnare matchbild än vad streckningen vittnar om. Till kraftigt vänstervridna streck är hela spannet och skrälljobb att rekommendera.

5. Tenerife - Alavés 1

Det vill sig inte för Tenerife. I fjol spelade öborna playoff mot La Liga men hittills är de inte i närheten av samma höga nivå i spelet. Blott fem segrar på 18 försök är dystra papper men det ska samtidigt läggas in en fet brasklapp för att de hemmahörande underpresterat grovt sett till xPoints. Med normal utdelning hade Tenerife tillhört topp 5. Alavés är ett av tre lag som står noterade för 34 poäng och baskerna är en given kandidat till att ta raka klivet upp i La Liga. Nykomlingarna har dock haft svårt att vinna matcher på resande tass och mot ett Tenerife som bör vara ruskigt revanschsugna efter att ha blivit rånade på tre poäng mot Real Oviedo tror vi att de blåvita besökarna får det tufft emot. Ettan är en spännande spik till förmånlig procent.

6. Ternana - Cagliari 1

Segunda División lämnas därhän för ett tag och istället riktas fokus mot pastastöveln och Serie B. Det vankas röd dag i Italien där vecko-omgången fuskstartar på Libero Liberati där Ternana drabbar samman med Cagliari. De sistnämnda har inte fått det att stämma efter degraderingen och efter en rad undermåliga prestationer torde Fabio Liverani hänga löst på tränarposten. Ternana kommer i sin tur från två raka nederlag men det ska raskt påpekas att dessa kommit på resande fot. På sin hemmabana är värdarna ett annat herrskap och med vasse Partipilo på topp gillas ettan mest till jämna streck. Tvåan övervägs på större bongar.

7. Stockport - Charlton X

Omspel i FA-cupen där Charlton hoppas på ett lyft efter att ha gjort sig av med Ben Garner i måndags. Huruvida han fick chansen att forma lagbygget efter egna idéer kan diskuteras men kräftgången i League One gjorde det till slut omöjligt att inte genomföra förändringen. 2-2 slutade det vändande mötet med Stockport från League Two och även om värdarna förtjänat mer än vad de hittills fått med sig i fjärdedivisionen har vi ruskigt svårt att ställa oss bakom den överstreckade ettan. Hittar Charlton upp i närheten av sin högstanivå är högersidan rent socker. X2 först, om råd alla tecken.

8. Rio Ave - Sporting 2

Portugisiska Ligacupen härnäst där Rio Ave ställs mot Sporting i vad som får sägas vara ett önskvärt läge. Gästerna från huvudstaden har nämligen flera avbräck där spelare som Coates, Ugarte och Morita sticker ut, men dessa till trots är det svårt att bortse från den rådande klasskillnaden. Sporting körde över Farense med 6-0 i den första matchen och lyckas Rúben Amorim motivera sina adepter till en ansenlig insats är detta tveklöst deras fight att förlora. Rio Ave gör det stundtals bra i finrummet men här räcker de inte till. Vi väljer en värdemässigt sämre spik när tvåan singlas.

9. Farense - Marítimo 1

Farense fick sina fiskar varma i premiären mot Sporting som torskades med hela 0-6. Kan värdarna undgå att gräva ned sig fullständigt från det nederlaget ska de trots allt ses med god chans att studsa in på poänggivande väg när Marítimo kommer på visit. De tillresta har det kämpigt i Primeira Liga där blott en triumf på 13 försök och bara åtta gjorda mål är ett kvitto på att degradering hägrar. Farense tillhör i sin tur toppen av andraligan och i firma Costa/Velasquez finns en duo som kan avgöra denna batalj på eget manér. Strecka från vänster för att rätta grönt.

10. Burgos - Eibar X

Tillbaka till Spanien och Segunda División där succélaget Burgos levde farligt i måndags. 2-1 mot Ponferradina var inte helt i paritet med matchbilden och när värdarna ges kort vila i benen inför dusten med Eibar är det långt ifrån otänkbart att defensiven kommer att prioriteras. De tillresta har kapacitet för att bråka om direktplatserna till La Liga och sett till xPoints är baskerna faktiskt bättre än torsdagens kombattanter. Resandet är dock ett aber för Eibar som inte skulle må kattskit av en poäng. Bäst spelvärde finns i mitten och spikkrysset är en fräck fattigmans helgardering.

11. Lugo - Sporting Gijón 1

Högre makter gav äntligen Lugo ett leende när värdarna betvingade Racing Santander med 1-0 på främmande mark. Galicierna stod för en disciplinerad insats och bör ha fått en ordentlig boost efter en tidigare becksvart period. Får vi se en lika gedigen prestation denna torsdag är Sporting Gijón en favorit i fara. Gästerna åkte på en blytung förlust senast mot Las Palmas där ett självmål fällde avgörandet. Spelare för spelare är de rödvita besökarna det bättre laget, men halvtaskiga prestationer på resande fot gör tvåan ospikbar. Värdemässigt fina 1X går först, tvåan övervägs först på större systembyggen.

12. Reggina - Frosinone 1

Tidig seriefinal från Serie B där Filippo Inzaghis Reggina strålar samman med Fabio Grossos Frosinone. Som av en händelse är den gamla anfallarens adepter ligans bästa lag i offensiv riktning med Grossos pågar är bäst vad gäller försvarsspel. Att detta blir en jämn fight som avgörs via små marginaler ligger onekligen i kikarsiktet och i kraft av hemmaplan ger vi “Superpippos” gäng bäst chans till tre poäng. Ettan streckas samtidigt aningen för hårt och med hänsyn till gästernas defensiva stabilitet är krysset inget dumt komplement om pengarna tillåter. 1X blir valet.

13. Cittadella - Bari 1

Trots en man mer på banan den sista kvarten kunde Bari inte utnyttja det numerära överläget mot Pisa. Gästerna fick bara iväg tre skott på mål över 90 minuter och 0-0 innebar den femte (!) raka delade äran för Mignanis adepter. Totalt sju raka utan seger är svaga papper som inte förbättras borta mot Cittadella. Värdarna tog en fin 1-0-skalp borta mot Genoa i den senaste omgången och sett till underliggande statistik borde “Citta” ligga betydligt högre upp i tabellen än vad de gör. Antonucci och Beretta är spelare som på egen hand kan ordna poäng åt de hemmahörande. 1X räcker för grön bock.

Kupongens kassaskåp

Sporting

Sporting saknar ett gäng pjäser på grund av VM men har fortfarande ett lag som ska kunna betvinga Rio Ave utan större problem. Tvåan står stadigt allena trots överstreckning.

Varningens finger!

Charlton

Charlton går tungt i League One men får här en möjlighet att koppla bort ligaspelet. Stockport har förtjänat fler poäng än vad de fått med sig i League Two, men mot en opponent från tredjedivisionen får värdarna se upp i detta omspel från FA-cupen.

144 rader
1. B.München - Barcelona 2
2. Arsenal - Juventus 1
3. Huesca - FC Andorra x2
4. Cartagena - Villarreal B 1x2
5. Tenerife - Alavés 1
6. Ternana - Cagliari 1
7. Stockport - Charlton 1x2
8. Rio Ave - Sporting 2
9. Farense - Marítimo 1
10. Burgos - Eibar x
11. Lugo - Sporting Gijón 1x
12. Reggina - Frosinone 1x
13. Cittadella - Bari 1x

864 rader
1. B.München - Barcelona 2
2. Arsenal - Juventus 1
3. Huesca - FC Andorra x2
4. Cartagena - Villarreal B 1x2
5. Tenerife - Alavés 1
6. Ternana - Cagliari 12
7. Stockport - Charlton 1x2
8. Rio Ave - Sporting 2
9. Farense - Marítimo 1x
10. Burgos - Eibar x
11. Lugo - Sporting Gijón 1x2
12. Reggina - Frosinone 1x
13. Cittadella - Bari 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto