Europatipset Tips Söndag 19/2

Publicerad på 17 Feb 2023 - 15:57

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Feb 2023 - 15:57

Söndagens Europatips välkomnar bland annat danska Superligaen tillbaka i värmen. Målgång sker i Danmark men dessförinnan ska mängder av smällkarameller bevittnas i Europas fem största ligor. Nedan finner ni våra bästa drag i jakten på 13 gröna bockar!

Spelstopp: 14:59

1. Manchester United - Leicester 1
En av kupongens största smällkarameller serveras på Old Trafford där Manchester United ska mäta svärd med Leicester. De sistnämnda har fått ett rejält uppsving sedan firma Iheanacho/Maddison välkomnades in i startelvan av Brendan Rodgers men det finns fortfarande frågetecken för de bakre leden. The Foxes har agerat väldigt slaskigt på bortagräs och mot ett Manchester United innehållandes Marcus Rashford blir det svettigt värre. Engelsmannen är i sitt livs form och tillsammans med Fernandes, Garnacho och Weghorst ska Rashford kunna göra vad som krävs för att slå tillbaka Leicester. Ettan spikas trots marginell överstreckning.

2. Tottenham - West Ham 2
Londonderby från Tottenham Hotspur Stadium där Tottenhams effekt på 1-0-segern mot Manchester City uteblivit. Sedan densamma har Spurs gått på pumpen med 1-4 mot Leicester och veckans Champions League-match mot Milan renderade som bekant i 0-1 i prutten. Värdarna skapade i princip ingenting framåt och när Bissouma, Lloris, Bentancur och Conte alla saknas finns få anledningar att tro på bättring mot West Ham. The Hammers har i sin tur vaknat till liv efter en svag höst. Moyes mannar har börjat leva upp till sin fina underliggande statistik och ska kunna hävda sig väl här trots att Paquetá och Aguerd är tveksamma till spel. X2 är en fin lösning till strålande spelvärde.

3. Atlético Madrid - Athletic Bilbao 1
Viktiga poäng står på spel på Wanda Metropolitano där Atlético Madrid strålar samman med Athletic Bilbao. De sistnämnda har efter en mörk period skrapat ihop två raka segrar vilka givit hopp om en placering inom topp 4, men 2-1 senast mot Valencia var inte rättvist sett till matchbilden. Los Che vållade baskerna stora problem och det bör även Atlético Madrid kunna göra. Simeone har coachat sitt herrskap med den äran sedan uppehållet där Atlético tagit stora kliv i rätt riktning. Defensiven börjat motsvara fornstora dagar och framåt är bland andra Griezmann och Depay potentiella matchvinnare oavsett vilket lag som står på andra sidan. Ettan både gillas och spikas.

4. Rayo Vallecano - Sevilla 1
Sevilla ser klart förbättrade ut under vintern och det som i höstas borgade för degradering har snabbt suddats ut efter skickligt coachande av Jorge Sampaoli. Gästernas 3-0-seger i torsdags mot PSV var till synes stark men det ska sägas att matchbilden var en helt jämn sådan. Risk för slitna ben finns inför trippen till Vallecas där Rayo Vallecano inte kommer visa besökarna någon pardon. Iraolas mannar är erkänt starka på egen mark och de vitröda förtjänade samtliga poäng senast mot Getafe trots att opponenterna brände en straff. Med fördelaktiga fysiska förutsättningar är det läge att tro på retroaktiv revansch för Rayo. Ettan är en fin spik till runt 40 procent.

5. Roma - Hellas Verona X
José Mourinho och dennes Roma åkte i torsdags till Österrike för att försöka skapa sig ett övertag inför returen i Rom. Insatsen var det inget större fel på men när “Tjurarna” satte 1-0 bara ett fåtal minuter från slutvisslan blev uppförsbacken jobbig för Mourinho och company. Spelmässigt har Giallorossi stundtals stora problem och någon given vinnare är inte värdarna mot ett pånyttfött Hellas Verona. Marco Zaffaronis inträde på gästernas tränarbänk har givit ett omedelbart lyft för de tillresta som inte ska känna sig slagna på förhand i den eviga staden. Alla tecken och skrälljobb är korrekt beställning.

6. Spezia - Juventus 2
Juventus såg ut att gå mot en knapp men ändå stabil 1-0-seger i torsdags mot Nantes. I slutskedet av matchen släppte dock “Den gamla damen” till en kontring som Blas utnyttjade genom att trycka upp 1-1 i nättaket. Allegri och company har det således fortsatt tufft och med slitna ben blir det inte tvärenkelt att ladda om inför mötet med Spezia. Värdföreningen har inte rosat marknaden mot slutet men 2-2 mot Empoli var med det sagt ett välkommet trendbrott efter en tidigare lång rad förluster. När tvåan övervärderas är krysset ett lämpligt komplement med rådande förutsättningar.

7. Fiorentina - Empoli 1
Luka Jovic gav i torsdags Fiorentina ledningen mot Braga och när portugiserna sedan drog på sig en utvisning kunde Viola defilera hem till hela 4-0. Dubbelmötet är således dött och begravet och storsegern kan vara precis vad Italiano och hans adepter behövde för att väcka säsongen till liv. Den karismatiske tränaren förfogar över en bred trupp som utan större bekymmer ska kunna ladda om till mötet med Empoli. Gästerna fick bara 2-2 mot ett formsvagt Spezia i den senaste omgången och i Florens slår de tillresta ur stort underläge. Trevlig spiketta.

8. Salernitana - Lazio 2
Lazio skaffade sig ett övertag på Cluj när romarna vann torsdagens drabbning med 1-0. Immobile blev föga förvånande matchvinnare och det ska också påpekas att anfallaren med kamrater visade moral som vann trots numerärt underläge redan efter en kvart. Den moraliska boosten ska således inte underskattas men det ska inte heller risken för slitna ben. Salernitana har efter femtioelva svängar i tränarfrågan landat i att Davide Nicola ska ersättas av Paulo Sousa, något som mycket väl kan innebära ett lyft för värdarna. Med tanke på förutsättningarna känns det vanskligt att räkna bort delad pott när tvåan sticker iväg. Strecka från höger.

9. Bayer Leverkusen - Mainz 2
Bayer Leverkusen stod återigen för en gedigen insats när de i torsdags hade Monaco i brygga i Europa League. 2-1 förvandlades dock till 2-3 i slutskedet där Xabi Alonso kunde konstatera att hans manskap har svårt att utnyttja de inte sällan stora spelövertagen. När defensiven läcker behöver spanjoren prioritera de bakre leden men till kraftigt överdriven procent är det dags att ställa sig frågande till om Alonso lyckas. Mainz trivs i matchbilder där de får agera underdog och Bo Svenssons kompani kommer närmast från en skön 3-1-seger mot Augsburg. Kunnandet finns för att få med sig en poäng från BayArena. X2 är en spännande lösning till magisk procent.

10. Lens - Nantes 1
Nantes kämpade med hjärtat utanpå matchtröjan i Turin där “Kanariefåglarna” i slutskedet ordnade 1-1 mot Juventus. Koumbouaré förtjänar beröm för hur han vänt de gulgrönas säsong, men med risk för slitna ben och visst fokus på kommande veckas retur hamnar mötet med Lens i kläm. Les Sang et Or befinner sig i en sval period men gynnas med det sagt enormt av förutsättningarna framför egen publik. Fräschare ben och potentiella matchvinnare i bland andra Fofana, Sotoca och Openda är faktorer som inte går att blunda för. Spikad etta trots överstreckning.

11. Toulouse - Marseille 1
Förmodat sevärd akt från Ola Toivonens gamla hemtrakter där Toulouse ska mäta svärd med Marseille. De förstnämnda har verkligen växt in i Ligue 1-kostymen i egenskap av nykomlingar och spelare som Aboukhlal, Chaibi och Van den Boomen går ljusa framtider till mötes. Marseille blir en tuff nöt att knäcka men på bortaplan är Les Olympiens inte omöjliga att tas med. Tudors mannar imponerade stort i 2-1-segern i cupen mot PSG men här är det dags att dra i handbromsen när tvåan springer iväg. “Gubben” (etta-tvåa) blir valet.

12. PAOK - AEK Aten X
Toppmöte från grekiska Super League där det är otroligt tight i toppen av tabellen. Inte mindre än fyra lag har en reell chans att nå ligatiteln och två av dessa drabbar samman i Thessaloniki denna afton. PAOK kommer närmast från två raka delade äror och ska de svartvita blanda sig i kampen om guldet på riktigt behöver de höja sig framför egen publik. AEK Aten går nämligen som tåget där tre raka 3-0-segrar i alla tävlingar är imponerande siffror. Bortaplan är med det sagt ett aber men vi vill inte räkna bort de tillresta. Spikkryss eller alla tecken.

13. Silkeborg - FC Köpenhamn 2
Superligaen sparkade igång denna helg efter ett minst sagt långt uppehåll. Regerande mästarna FC Köpenhamn bokförde en relativt svag höst då det skiljer åtta poäng upp till Nordsjälland i serietoppen men är det något lag som kan äta ikapp stora avstånd är det Neestrups gäng. Den unge tränaren har dock ett ganska ansatt truppläge och Silkeborg skojas inte bort hur som helst framför den egna publiken. Värdarna besegrade FCK med 3-1 senast de begav sig i motsvarande möte och när tvåan sticker iväg är det inte dumt att dra öronen åt sig. Tvåan först, ettan sedan.

Kupongens kassaskåp

Manchester United
Manchester United går från klarhet till klarhet och även om det finns risk för slitna ben är värdarna för bra för att gå bort sig mot Leicester. Stark etta på Old Trafford.

Varningens finger!

West Ham
West Ham är klart på gång och mot ett Tottenham som lider av olika bekymmer gillas värdemässigt fina X2 skarpt. Avslag på den övervärderade ettan!

144 rader
1. Man United - Leicester 1
2. Tottenham - West Ham x2
3. A.Madrid - A.Bilbao 1
4. Vallecano - Sevilla 1
5. Roma - H.Verona 1x2
6. Spezia - Juventus x2
7. Fiorentina - Empoli 1
8. Salernitana - Lazio 2
9. Leverkusen - Mainz x2
10. Lens - Nantes 1
11. Toulouse - Marseille 12
12. PAOK - AEK Aten 1x2
13. Silkeborg - Köpenhamn 2

864 rader
1. Man United - Leicester 1
2. Tottenham - West Ham x2
3. A.Madrid - A.Bilbao 1
4. Vallecano - Sevilla 1
5. Roma - H.Verona 1x2
6. Spezia - Juventus 1x2
7. Fiorentina - Empoli 1
8. Salernitana - Lazio x2
9. Leverkusen - Mainz x2
10. Lens - Nantes 1
11. Toulouse - Marseille 12
12. PAOK - AEK Aten 1x2
13. Silkeborg - Köpenhamn 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto