Europatipset Tips Torsdag 6/10

Publicerad på 6 Okt 2022 - 10:47

Tipsexperten

Tipsexperten

6 Okt 2022 - 10:47

3 härliga jackpot-miljoner kantar torsdagens Europatips som är sprängfyllt med drabbningar från Europa League och Europa Conference League. Många blågula ögon kommer att riktas mot Belgien där Djurgården ska försöka spinna vidare på succén mot Molde. Vi ger er allt ni behöver veta i nedanstående analys!

Spelstopp: 20:59

1. Gent - Djurgården 1

Efter två raka förluster i ligaspelet tillåts Gent andrum när de tar sig an Djurgården i Europa Conference League. Belgarna har fyra poäng och en intakt nolla på sina två inledande matcher, ett facit som mycket väl kan fortsätta efter denna tillställning. Depoitre, Cuypers och Hjulsager är klasspelare vars spetsegenskaper inte motsvaras hos svenskarna. Kim och Tolle har lotsat sina adepter till lika poäng som Gent på två försök, men det ska sägas att insatsen mot Shamrock Rovers var beskedlig samtidigt som en utvisning hjälpte stockholmarna till tre poäng mot Molde. Här åker de på sitt första nederlag. Ettan spikas till runt 55-60 procent.

2. Arsenal - Bodö/Glimt 1

Bodö/Glimt står inför deras kanske tuffaste test någonsin när de tar sig an Arsenal på Emirates Stadium. Mikel Arteta har gjort The Gunners till en kraft att räkna med i toppen av Premier League och även om spanjoren väljer att rotera i sin startelva ska de rödvita gälla som solklara favoriter på egen mark. Norrmännen hade problem i hemmamötet med Zürich där schweizarna bland annat fick ett ledningsmål bortdömt av VAR. De gulklädda lyckades sedermera gå upp till 2-0 innan Zürich reducerade, men här blir det oändligt mycket tuffare emot. Även om ettan streckas benhårt är det en spik att luta sig mot.

3. Roma - Real Betis 1

Förmodat sevärt möte från Olimpico där de två huvudfavoriterna till gruppsegern strålar samman. Real Betis står som väntat noterade för full pott och kan de knipa poäng i den eviga staden ligger vägen till förstaplatsen öppen för spanjorerna. Detta då Roma överraskande gick på en plump mot Ludogorets i föregående omgång. Sedan dess har dock Mourinhos gäng rest sig, inte minst i helgen då “Giallorossi” lade Inter på rygg i modehuvudstaden. Dybala var en av matchens förgrundsfigurer och argentinaren kan på egen hand sänka gästerna från Andalusien. “Gubben” (etta-tvåa) spelas i en förmodat målrik historia.

4. Midtjylland - Feyenoord 2

Två gäng som kommer från övertygande insatser i den senaste omgången. Midtjylland lät Lazio smaka på dansk vrede i Herning där “Vargarna” segrade med hela 5-1. Evander, Kaba och Isaksen utmärkte sig alla i offensiv riktning och trion blir ett hot även mot Feyenoord. Nederländarnas offensiv går med det sagt inte heller av för hackor. Jahanbakhsh, Danilo och Idrissi bidrog alla till 6-0-krossen av Sturm Graz och lyckas gästerna hitta upp i närheten av sin högstanivå finns ett större kunnande än hos Midtjylland. När strecken ser ut att bli korrekt fördelade tar vi ställning för tvåan. Spik!

5. Braga - Royale Union SG 1

Förmodat fartfylld tillställning från Malmö FF:s grupp där Braga och Royale Union SG toppar tabellen med sex poäng vardera. Portugiserna trivs normalt utmärkt i egen borg och kan de skaka av sig 1-4-förlusten mot Porto får gästerna från Belgien svårt att hänga med när Banza och bröderna Horta sätter fart på lädret. Vi vill samtidigt höja ett varningens finger för de tillresta. Boniface, Teuma och Vanzeir besitter alla vansinnigt högt kunnande som bör komma väl till användning när det vankas omställningar för de tillresta. Med detta i åtanke är den lågt streckade tvåan ett givet komplement åt utgångsettan.

6. Freiburg - Nantes X

Freiburg fick matchbilden precis dit de ville när Olympiakos enkelt städades av med 3-0 i Pireus. Tyskarna tilläts spela på omställningar mot ett naivt grekiskt gäng och i matchbilder likt dessa har Streichs gäng inga problem att hävda sig på denna nivå. Vi vill dock flagga för att tyskarna kan få smaka på egen medicin när Nantes gästar Europa-Park-Stadion denna torsdag. “Kanariefåglarna” har inte kommit upp i någon vidare nivå denna säsong, men kunnandet är med det sagt stort hos de gulgröna. När ettan sticker iväg alldeles för långt garderar vi hela vägen i hopp om en knall.

7. Rennes - Dynamo Kiev X

Rennes följde upp segern mot AEK Larnaca med att spela 2-2 mot Fenerbahce. Chansen att rycka i tabelltoppen gick således i stöpet och även om fransmännen har en ruggig offensivt är de också sårbara i de bakre leden. Dynamo Kiev är i sin tur utan poäng efter två matcher, men i en matchbild som bör passa de tillresta räknar vi inte bort den rensande högersidan. Tsygankov, Shaparenko och Besedin är alla spelare som ska kunna såra Rennes när det vankas omställningar. Den hårt streckade ettan synas omgående hela vägen.

8. Fenerbahce - AEK Larnaca 1

AEK Larnaca har stått upp bättre än förväntat i en på förhand tuff grupp. Den knappa 1-2-förlusten mot Rennes följdes upp av 1-0 mot Dynamo Kiev och kan cyprioterna få med sig poäng från resan till Istanbul ser återstoden av gruppspelet inspirerande ut. Med det sagt ska Fenerbahce gälla som solklara favoriter i Turkiet. Offensiven hos de gulblå är sylvass där rutinerade Enner Valencia inlett säsongen i ett riktigt stim. Lyckas gästerna hålla honom stången är mycket vunnet, men fler än en poäng blir det inte. 1X ramar in detta väl.

9. Olympiakos - Qarabag 1

Carlos Corberán hade ingen större jaktlycka hos Olympiakos. Huddersfields gamla succémakare har fått lämna över ansvaret till Míchel som basade för grekerna mellan 2013-2015. 2-0-segern mot Atromitos gav vind i seglen inför denna drabbning, men innan de rödvita värdarna syr ihop flertalet stabila prestationer i rad väljer vi att benämna de som en bräcklig favorit. Qarabag har mängder av rutin från dessa sammanhang och Gurbanovs gäng kan mycket väl lyckas styra matchbilden i deras favör. Ettan går först, tvåan hänger med på större system.

10. Hearts - Fiorentina 2

Fiorentina rosade inte marknaden under sommaren och återstarten blev en mörk sådan när Viola föll borta mot Atalanta. Det blåser snålt runt Italiano på tränarposten men denna torsdag ges en ytterst vettig möjlighet att studsa tillbaka på rätt väg. Italienarna beger sig till Skottland för att mäta krafter med ett i grunden klart sämre Hearts. Värdarna har förlorat sina två senaste hemmamatcher med 0-4 – Istanbul Basaksehir och Rangers heter övermännen – och riskerar onekligen att gå samma öde till mötes denna afton. Tvåan spikas till fin procent.

11. Basel - Slovan Bratislava X

Basel toppar Grupp H efter två raka segrar mot Pyunik och Zalgiris. Insatserna har dock innehållit skönhetsfläckar och även om det är jumbon som gästar St. Jakob-Park denna torsdag kommer schweizarna få det hetare om öronen än vad streckningen vittnar om. Slovan Bratislava slog bland annat ut Olympiakos i kvalspelet och när slovakerna träffar rätt besitter de en skyhög högstanivå. Chakvetadze och Saponjic är spelare som på egen hand kan göra livet surt för de hemmahörande. TIll överdrivet vänstervriden streckning föreslås hela spannet och skrälljobb.

12. Slavia Prag - Cluj 1

Slavia Prag har som väntat lagt beslag på förstaplatsen i Grupp G. Tjeckerna står förvisso noterade för samma antal poäng som Sivasspor, men vi lutar åt att det bara är en tidsfråga innan Trpisovskýs gäng dragit ifrån. På Sinobo Stadium tar värdföreningen inga fångar och det kommer att krävas något alldeles extra från Cluj för att lämna Prag med poäng. Gästerna är inte på samma nivå som för några år sedan och det enda som egentligen berättigar garderingar är ettans förmodat hårda streckning. Mer än krysset behövs med det sagt inte. 1X!

13. Rigas Futbola Skola - Istanbul Basaksehir 2

Det dröjde sju omgångar innan Istanbul Basaksehir släppte in sitt första mål i Süper Lig. 2-1 mot Ankaragücü innebar dock tre poäng och Emre Belözoglu förtjänar en stor applåd för vad han åstadkommit med turkarnas defensiv. Innan uppehållet slog gästerna dessutom Fiorentina med 3-0 och hittar de upp i närheten av samma nivå denna afton blir det en fortsättning på vinnande väg mot Rigas Futbola Skola. Letterna är med i denna turnering för att se och lära och får trots fördelen av hemmaplan finna sig i att slå ur massivt underläge. Vi singlar tvåan hela vägen upp till 70 procent.

Kupongens kassaskåp

Arsenal

Arsenal går på moln just nu och mot ett i grunden klart sämre Bodö/Glimt gör The Gunners inga misstag. Ettan spikas trots att den streckas hårt.

Varningens finger!

Slovan Bratislava

Slovan Bratislava kan mer än vad de hittills visat och med toppform i ryggen från ligaspelet ska slovakerna inte underskattas mot ett stundtals svajigt Basel. X2 ska med till varje pris.

144 rader
1. Gent - Djurgården 1
2. Arsenal - Bodö/Glimt 1
3. Roma - Real Betis 12
4. Midtjylland - Feyenoord 2
5. Braga - Royale Union SG 1
6. Freiburg - Nantes 1x
7. Rennes - Dynamo Kiev 1x2
8. Fenerbahce - Larnaca 1x
9. Olympiakos - Qarabag 1
10. Hearts - Fiorentina 2
11. Basel - Sl.Bratislava 1x2
12. Slavia Prag - Cluj 1x
13. Rigas FS - Basaksehir 2

864 rader
1. Gent - Djurgården 1
2. Arsenal - Bodö/Glimt 1
3. Roma - Real Betis 12
4. Midtjylland - Feyenoord 2
5. Braga - Royale Union SG 12
6. Freiburg - Nantes 1x2
7. Rennes - Dynamo Kiev 1x2
8. Fenerbahce - Larnaca 1x
9. Olympiakos - Qarabag 12
10. Hearts - Fiorentina 2
11. Basel - Sl.Bratislava 1x2
12. Slavia Prag - Cluj 1x
13. Rigas FS - Basaksehir 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto