Powerplay Tips Fredag 16/12

Publicerad på 15 Dec 2022 - 15:50

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Dec 2022 - 15:50

Full hockeyallsvensk omgång huserar på fredagens Powerplay-kupong. Förutom matcher från den svenska tvåan ska vi också blicka mot ett tufft DEL-möte från Köln. Svenska Spel laddar upp med 250 000 kronor i extrapengar dagen till ära vilket är ytterligare krydda till en redan fin bong. Nu kör vi!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget

Spelstopp: 18:59

1. BIK Karlskoga - Djurgården 2

Djurgården har fått ordning på torpet sedan Garpenlöv tagit över Järnkaminerna. Två raka vinster finns att blicka tillbaka på och ett spel som överlag, framförallt bakåt, sett bra ut. Stockholmarna saknar en hög med spelare som är iväg på landslagsuppdrag. Bland annat ska Liam Öhgren, Lekkerimäki och Östlund vara på väg över till Nordamerika för JVM. I andra riktningen verkar däremot Brodin kunna spela och Danielsson möjligen debutera. BIK är bra men värmlänningarna saknar också en del spelare som är sjuka eller skadade. Trolig tvåa i Nobelhallen.

2. MODO - Tingsryd X

MODO fortsätter sitt magiska segertåg. 14 raka vinster finns i bagaget och förstaplatsen är givetvis helt ohotad. Övikarna skrinnar ändå ut till denna dust en aning stukade. Riley Woods och Josh Dickinson är skadade och dessutom har backtalangen Jakon Norén rest till JVM. Tingsryd har på sistone lyckats fylla på sin truppen med tidigare skadade spelare. TAIF vann också mot Östersund häromsistens efter en magnifik slutforcering. Smålänningarna får minimalt med förtroende från svenska folket vilket öppnar upp skrälldörren till höger. Alla tecken spelas tidigt då det är dags att bryta MODO:s enorma svit.

3. Vita Hästen - AIK X

AIK kunde via Gynges klubba avgöra hemmamatchen mot Mora på Hovet under onsdagen. 3-2-skalpen var en rakt igenom bra match från de svartkläddas sida. Nu väntar ett urstarkt Vita Hästen i Himmelstalundshallen. Norrköpings-klubben har på egen is noterats för sex raka trepoängare och klubben mår överlag bra. Mackan Eriksson och hans lagkamrater har dock haft väldigt tufft överlag inbördes under lång tid. Faktum är att vi får backa bandet hela vägen tillbaka till februari 2020 för att finna en Hästen-skalp efter 60 minuter. Chansa inte. 1X2 är vettigt att lira i Östergötland.

4. Almtuna - Södertälje 2

Södertälje stod för en otrolig vändning i veckan. Kringlornas 25 första minuter var ett lågvattenmärke. 1-4 i baken och matchen kändes körd. SSK ville dock annat. Videll, Norbe och Pasic var den stora trion som vände på steken och sköt hem en 5-4-skalp efter sudden och 08:orna fortsätter att imponera. Ligafyran ska dagen till ära testa lyckan i Uppsala. Almtuna behöver inte heller skämmas för sina insatser för dagen. De rödklädda är över de tio senaste matcherna näst bäst av alla lag. Hemma mot Södertälje tog värdarna dock stryk häromsistens och med lite smygvärde på tvåan även denna gång tar vi parti för bortalaget. Bra spiktvåa trots allt.

5. Östersund - Kristianstad X

Östersund ramlade ihop som ett korthus häromsistens. 4-1-ledningen förvandlades till en 4-6-förlust hemma mot Tingsryd och nykomlingen såg amatörmässiga ut under andra halvan av matchen. Kristianstad hemma och chans till snabb revansch för Kjell-Åke Andersson och hans manskap. Skåningarna är uppe på en mindre Norrlandsturné och testade lyckan i Umeå under onsdagen. Gaths mannar fick på läppen trots tidig ledning men spelmässigt såg det bitvis ganska bra ut. Precis som oddsen indikerar känns denna strid helt öppen. Helgardera tidigt.

6. Mora - Västervik 2

Kvällens bästa skräll synas i Mora. Hedbergs masar är i riktigt dassig form inför matchen mot Västervik. Två vinster på åtta försök har gjort att MIK tappat mark till topp 5-lagen. Två dumma utvisningar mot AIK grusade hoppet om poäng i huvudstaden tidigare i veckan. I Smidjegrav målas dalaklubben upp rejält vilket inte känns korrekt. VIK har visserligen en riktigt blek höst i bagaget men har inbördes grejat poäng vid sex av tio tillfällen sedan 2020. X2 är guldtecken vi måste få med i jakten på större stålar. Hela, men håll en extra tumme för VIK.

7. Västerås - Björklöven 2

Sista svenska stoppet. Västerås mår inte bra som förening just nu. De gulsvarta från gurkstaden hade hopp om att utmana i topp men istället finner vi Paananens sällskap på en åttondeplats. 2-5 i gumpen mot Almtuna häromsistens var ytterligare en av många sämre hemmamatcher i år. Björklöven är i klart mycket bättre skick. Umeå-klubben öser in mål och med ett snitt på fem baljor per match de senaste fyra så har givetvis IFB vunnit samtliga av dessa. De grönklädda lurar på en andraplats i ligan och det är också en position vi tror klubben håller även efter denna drabbning. X2 känns som en lämplig lösning i Västmanland.

8. Kölner Haie - Düsseldorfer 1

Hajarna från Köln fick visserligen en liten näsbränna borta mot München häromsistens men hemma spelar laget en stabil och fin ishockey. Tre vinster på Kölners fyra senaste i hemmahallen gör att åttondelsplatsen ligger intakt och chansen på en topp 6-placering lever såklart vidare. Düsseldorfer har repat mod på slutet och lyckats fälla både Augsburger och Bietigheim/Bissingen nyligen. Dessförinnan fanns dock mycket som oroade. Bland annat sex raka utan seger över 60 minuter. I Lanxess Arena ska ett bättre hemmalag vinna detta klassiska derby.

Kupongens kassaskåp

Djurgården

Formen pekar uppåt och trots en del spelare iväg på landslagsuppdrag är Järnkaminerna ett bättre lag än BIK . Bra tvåa.

Varningens finger!

Västervik

Mora svajar rejält och får på tok för mycket förtroende hemma mot ett Västervik som i sina bästa stunder kan mäta sig med alla lag. Mycket spännande tvåa.

162 rader
1. Karlskoga - Djurgården 2
2. MODO - Tingsryd 1x2
3. Vita Hästen - AIK 1x2
4. Almtuna - Södertälje 2
5. Östersund - Kristianstad 1x2
6. Mora - Västervik 1x2
7. Västerås - Björklöven x2
8. Kölner - Düsseldorfer 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto