Powerplay Tips Fredag 9/12

Publicerad på 8 Dec 2022 - 14:26

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Dec 2022 - 14:26

SHL, Hockeyallsvenskan och Ettan i Powerplay-fokus. En smårolig kupong med massor med trevliga drag bäddar för hög utdelning vid full pott. Spikar av klass hamrar vi därtill in både i Mariestad och Borås. Linköping och Saab Arena står som värd för bongens första strid. Nu droppar vi pucken och sätter igång!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget

Spelstopp: 18:59

1. Linköping - HV71 1

Skador på Broc Little samt Markus Hännikäinen har fått sportchefen hos Linköping att agera. Jasse Ikonen har plockats in på ett kortare kontrakt för klubben och kommer säkert göra en hel del nytta för Lejonen. Fullsatt salong gäller i Östergötland då HV71 kommer på besök. Båda klubbarna stångades så sent som igår om poäng. Matcher som i skrivande stund inte är spelade. Trots detta är vi ändå tämligen bekväma med att ta parti för hemmalaget. Tjurarna från Småland är visserligen inne i en helt okej trend men blandar ändå en hel del i sina prestationer. 1X duger.

2. Björklöven - Västerås X

Västerås har valt att bredda sin ledarstab. Robban Nordmark gör entré i båset nästa vecka och en ny röst är exakt vad VIK behöver. De gulsvarta fick på läppen av Vita Hästen häromsistens och en åttondeplats efter 23 spelade matcher är inte godkänt sett till förväntningarna på klubben. Björklöven tog en finfin skalp i Mora häromsistens. 1-3 vändes till seger med 6-3 och inte helt oväntat fanns en trio tunga importer som Pooley, Hutchings och Fitzgerald fanns bland målskyttarna. Löven ska vara favoriter inför hemmapubliken men med skev streckfördelning är det ändå av yttersta vikt att plocka med både kryss och tvåa för finfint värde. Helgardera därmed.

3. Kristianstad - Västervik 1

Det flyger inte för Kristianstad. Fjolårets poplag har när nästan halva serien är spelad ramlat in som ett lag utanför slutspel och Gaths mannar visar tre raka förluster inför matchen mot Västervik. Dags att vinna nu! Gästerna från Småland är jumbo i en tät bottenstrid och har underpresterat rejält. VIK har nypt en trepoängare på bortais sedan nionde oktober. KIK har också vunnit fyra av sex inbördes strider den senaste tiden. Stannar ettan strax söder om 50 procent finns ingen anledning att vaska tecken.

4. BIK Karlskoga - Vita Hästen X

Även om skadeläget är något bättre i Karlskoga-lägret finns fortsatta frågetecken kring huruvida en hårt ansatt trupp ska orka. Värdföreningen fick med sig två poäng från hemmamatchen mot Tingsryd häromsistens men det var utan att imponera. Vita Hästen å sin sida maler på hemma i Himpan. Mot Västerås i onsdags kom sjätte raka vinsten inför sin trogna Norrköpings-publik. Utomsocknes är det däremot som förgjort. En ynka trepoängare är direkt uselt. Upplagt för lite skrälläge här ändå och ett bra läge att bryta en negativ bortaspiral.

5. Djurgården - Östersund 2

Djurgården kan nog vinka bye bye till seriesegern. Efter förlusten i Östersund under onsdagen så är avståndet upp till MODO i topp 19 (!) poäng och det kommer såklart inte Järnkaminerna orka käka ikapp. Johan Garpenlöv gjorde sin andra match för DIF och fick inkassera sin första torsk. En balja borta mot en nykomling är ett stort underbetyg för detta skrytbygge och även om det är Hovets is som gäller för dagen finns stor risk att det kan bli en ny stjärnsmäll. Gästerna spelar efter sina resurser och har kommit in fantastiskt bra i det hockeyallsvenska spelet. Att Isak Mantler är en bjässe i buren gör knappast saker och ting sämre. En magisk högersida är tidigt att rygga.

6. Borås - Nybro 2

Vi vänder blad och kliver ner i Ettans underbara hockeyvärld. Nybro har varit jättebra på slutet. Vikingarna från Småland bussar till Borås med fem raka matcher med poäng och en plats i Allettan framöver är så gott som klar. Finländska trion Pelamo, Liuksiala och Savilahti sticker ut i framkant. Borås gör en bra säsong och efter ett par segrar den senaste tiden så finns fortsatt chansen att nypa en topp 5-plats. Med stor sannolikhet krävs dock en seger här och det tror vi inte värdarna grejar. Spiktvåa.

7. Mariestad - Skövde 1

Rivalmöte i Mariestad. Hemmalaget är i behov av att snubbla till sig en eller annan poäng mot SIK i kampen om topp 5-platser. Andreas Appelgren har fått foten efter att värdarna underpresterat. Ronny Helander och Peter Isgren ska ro skeppet i land och lyckligtvis för duon är hemmaspelet ruskigt bra just nu. Fyra raka vinster i Mariehus Arena och 20-7 i målskillnad på dessa fajter talar sitt tydliga språk. Ska Skövde komma hit och nagga ett desperat hemmalag på poäng är det en monsterinsats som kommer krävas. Det lyckas inte. Spiken till vänster är kanon.

8. Wings Arlanda - Väsby X

Sista anhalt blir Märsta. Väsby är sedan tidigare klara segrare av den östra serien. 15 vinster på 17 försök är riktigt starka papper. Gästerna kan därmed skrinna ut till denna batalj utan krav. Wings däremot måste ta poäng för att ge sig själva chansen att lösa en Allettan-biljett. Arlanda-klubben har vunnit majoriteten av sina matcher på hemmais och har flera spelare som i detta utsatta läge kan kliva fram och spela huvudrollerna. Möjligen blir tvåan spelvärd framåt spelstopp men här kan vi ändå inte räkna bort viss motivation som ska kunna slå klass. Alla tecken.

Kupongens kassaskåp

Mariestad

Derby mellan Skövde och ett hemmastarkt Mariestad. Boisarna är i behov av poäng, helst en seger, och ska kunna vinna tämligen komfortabelt. Bra etta.

Varningens finger!

Östersund

Djurgården fick på läppen i Östersund så sent som i onsdags. Ny chans för nykomlingen att smälla på bjässen från huvudstaden. Mysig skrälltvåa.

162 rader
1. Linköping - HV71 1x
2. Björklöven - Västerås 1x2
3. Kristianstad - Västervik 1
4. Karlskoga - Vita Hästen 1x2
5. Djurgården - Östersund 1x2
6. Borås - Nybro 2
7. Mariestad - Skövde 1
8. Wings Arlanda - Väsby 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto