Powerplay Tips Lördag 19/11

Publicerad på 18 Nov 2022 - 14:20

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Nov 2022 - 14:20

Äntligen är SHL tillbaka med en full matta! Samtliga 14 klubbar kastas in i elden under lördagen där kaffederbyt i Karlstad samt Leksand - Frölunda smäller extra högt. Ett hockeyallsvenskt möte mellan två nederlagstippade aktörer stänger därefter butiken. Missa inte analysen!

Spelstopp: 15:14

1. HV71 - Malmö 1

Det har inte blivit någon bejublad comeback i SHL för anrika HV71, tvärtom. Med ett snitt på 0,88 bärgade poäng per match återfinns Jönköpingslaget sist i tabellen och även om två tredjedelar återstår av grundserien måste “Tjurarna” börja plocka trepoängare. Radan Lenc hämtades in från Frölunda och öppnade målkontot direkt i första fighten med HV. Samma Lenc målade dubbelt för det tjeckiska landslaget förra veckan och har fått ett lyft efter flytten från Frölunda. Bödker väntas göra comeback här medan Eksjö-sonen, Niklas Hjalmarsson, troligen får vänta på sin debut. Mycket positivt i HV-lägret ändå medan Malmö såg håglösa ut mot Brynäs i onsdags (0-4) och lider av ett par avbräck. Ettan spikas till runt 45-50 procent.

2. Timrå - Skellefteå X

Skellefteå smög igång matchandet i onsdags då västerbottningarna kopplade ett litet grepp om CHL-åttondelen mot ZSC Lions genom att slå tillbaka schweizarna med 5-4. Rutinerade räven Jocke Lindström och succéförvärvet Filip Sandberg visade vägen med två mål vardera. Fyra insläppta i specialteams (två i boxplay) lär inte Robban Ohlsson vara helt tillfreds med och bättre fokus krävs i Medelpad mot ett framtungt Timrå. Medelpadingarna är bäst i hela SHL sett till de tio senaste omgångarna och även om siffrorna är något dopade (enligt underliggande statistik) är Dahlén och company svåra att tampas med i NHC Arena. Alla tecken klickas i.

3. Färjestad - Brynäs 2

Karlstad bjuder in till ett kafferep då Färjestad tar emot Brynäs i Löfbergs Arena. “Gevalialaget” från Gävle övertygade tidigare i veckan när Malmö slogs tillbaka med klara 4-0 i Rolfs Lassgårds favoritarena. Anton Rödin var åter efter skada och stod för en gedigen insats, såväl offensivt som defensivt. Kaptenen får sällan de stora rubrikerna nuförtiden, men är otroligt viktig för sitt BIF. Färjestad vann utan att övertyga hemma mot Mountfield i CHL med 4-3 och har således endast ett mål att gå på inför returen i Tjeckien. SHL:s bästa back Lennström är alltjämt out och här ser FBK ut att bli överstreckade. X2 är en läcker lösning till fint värde!

4. Växjö - Linköping 2

18 matcher tog det innan Linköpings floppvärvning Stefan Matteau fick foten. Den NHL-meriterade transatlanten presenterades per omgående av DEL-klubben Ingolstadt där den sävliga, men fysiskt starka forwarden passar bättre in. Positivt för LHC är att Markus Ljungh är tillbaka efter åtta matchers frånvaro och kliver in i hetluften när östgötarna bussar ned till Kronobergs län. Serieledande Växjö rundade av första tredjedelen av grundserien med att vinna tre raka bortamatcher. Med Tre Kronor-backarna Häman Aktell, Bengtsson och Persson tillgängliga är Lakers som alltid svåra att luckra upp, men när ettan målas upp till skyn fattar vi den breda penseln – hela upp och jobba bortaskräll!

5. Luleå - Oskarshamn X

Luleå är precis som vanligt täta i egen zon där kulturbäraren Joel Lassinantti agerar solid sista utpost. 1,9 insläppta mål per match är klart bäst i klassen, ändå har norrbottningarna förlorat över hälften av kamperna i SHL. Det visar på var problemet finns och den sportsliga ledningen söker med ljus och lykta efter en målskytt. Oskarshamn må husera i botten av tabellen, men gästernas offensiv håller högsta klass. Suomela och Karlkvist återfinns båda topp 3 i poängligan av en anledning. “Oket” hade inte en suck när lagen mötte på småländsk is, men här uppe har de vitblå plockat poäng tre gånger på sex försök. Blicka brett och håll en tumme för IKO!

6. Leksand - Frölunda 1

Frölundas storback Andreas Borgman gjorde efterlängtad comeback tidigare i veckan och klockade in på närmare 24 minuter när Straubing monterades ned med 4-0 i CHL-åttondelsfinalen. Borgman blir såklart oerhört viktig för FHC, inte minst i powerplay där göteborgarna haft problem hela hösten. Nyförvärvet Loui Eriksson följer även han med till Dalarna och ser ut att matchas ihop med Ryan Lasch. Onekligen intressant. Leksand borta i ett fullsatt Tegera Arena blir ett bra test för detta “nya” Frölunda. Dalalaget är SHL:s bästa lag på egen rink och har internationell toppklass på alla positioner. Ettan spikas.

7. Örebro - Rögle 1

Frågetecknen hopar sig runt Rögle som efter en trevande höst gick på pumpen i Salzburg där den första åttondelen i CHL ägde rum. 3-1 till österrikarna var inte orättvist och med Dennis Everberg out är skåningarna tunna på centersidan. Positivt är att Adam Tambellini, som vilade senast, väntas följa med laget till Örebro. Han är en av flera forwards som måste rycka upp sig om RBK ska kunna vända den negativa trenden. En fjärdeplats efter 18 fighter är bättre än väntat för Örebro, men det ska sägas att Erikssons mannar föll i tre raka innan uppehållet och därtill saknar främste målskytten Emil Larsson. Med detta i åtanke bör den hårt ansatta ettan garderas, gärna hela vägen över.

8. Västervik - Östersund 1

Kupongens avslutas med ett hockeyallsvenskt möte mellan två lag som lirar på varsitt håll under fredagskvällen, efter att denna analys publicerats. För oss tippare är det följaktligen klokt att avvakta resultat och eventuella avstängningar/skador. Det man snabbt kan konstatera är att Västervik haft det jobbigt medan Östersund gasat på i nordlig riktning och tidigare i veckan vände underläge till seger mot Kristianstad (2-1). Det var inte ett rättvist utfall sett till spelbilden, jämtarna förlorade även skotten klart. Västervik förfogar över ett bredare lag på pappret och väntas föra spelet mot ÖIK som lirar tredje fighten på bortais inom fyra dagar. Då gemene man ofta streckar efter tabelläge kan ettan mycket väl komma att bli en fin värdespik.

Kupongens kassaskåp

HV71

Några givna spikar är svårt att finna i det svenska finrummet men HV71, som bland annat har Bödker tillbaka i spel, ska ses med bra chans hemma mot Malmö. Fin etta till godkänd procent.

Varningens finger!

Brynäs

Gästrikarna nollade Malmö tidigare i veckan och ser nu ut att undervärderas av såväl oddssättare som PP-tippare. Färjestad lider trots allt av ett par tunga avbräck och såg inte mycket ut för världen tidigare i veckan när Mountfield var på besök.

162 rader
1. HV71 - Malmö 1
2. Timrå - Skellefteå 1x2
3. Färjestad - Brynäs x2
4. Växjö - Linköping 1x2
5. Luleå - Oskarshamn 1x2
6. Leksand - Frölunda 1
7. Örebro - Rögle 1x2
8. Västervik - Östersund 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto