Powerplay Tips Lördag 3/12

Publicerad på 2 Dec 2022 - 15:25

Tipsexperten

Tipsexperten

2 Dec 2022 - 15:25

Det täta matchandet i SHL rullar vidare med full omgång under lördagen. På Powerplay-kupongen bjuds vi på sju SHL-matcher från Skellefteå i norr till Växjö i söder. Avslutningsvis tittar vi till ett spännande streckmöte i Hockeyettan Norra där Kalix ställs mot Sundsvall. Häng med!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget 

Spelstopp: 15:14

1. HV71 - Rögle 1

Två lag på uppgång strålar samman i Jönköping då nästjumbon HV71 tar emot tian Rögle. De hemmahörande Tjurarna tvålade dit Leksand med 2-1 på bortais i torsdags, nykomlingens fjärde trepoängare på sex matcher sedan uppehållet. Med sin rutin och attityd har Niklas Hjalmarsson onekligen betytt massor för HV som dessutom kan räkna in Mattias Tedenby i matchtruppen denna lördag. Ett kärt återseende för smålänningarna. Formstarka Rögle blir en tuff nöt att knäcka, men gästerna lider trots allt av tunga avbräck på Brithén, Zaar och Everberg. Till runt 40 procent lockar ettan mest, den som har råd garderar med start från höger.

2. Färjestad - Timrå 2

Med sina två pytsar drog Michael Lindqvist sitt strå till stacken, men det räckte ändå inte till poäng för Färjestad som föll med 2-4 borta mot Rögle. Bortsett från de inledande tio minuterna stod värmlänningarna för en osedvanligt lam insats och man förlorade på tok för många närkamper. Avsaknaden av Lennström var påfallande i Ängelholm och tränare Mitell ser ut att få vänta på backens comeback ytterligare. FBK har även svajat på hemmais efter uppehållet och går långt ifrån säkert när tabelltrean(!) Timrå gästar. Medelpadingarna anländer med fyra raka vinster under bältet och nollade Frölunda häromkvällen. Strecka från höger, gärna hela vägen.

3. Brynäs - Frölunda 1

Efter sex raka vinster på bortaplan tog det i torsdags tvärstopp för Frölunda som åkte på en rejäl smäll mot Timrå. När hesa-Fredrik ljöd efter 60 minuter i NHC Arena hade medelpadingarna vunnit med hela 5-0, ett rättvist resultat ska sägas då det kändes som FHC inte hade något kvar i tanken efter skalpen borta mot Luleå två dagar tidigare. Lenc och Borgman är fortsatt avstängda hos gästerna som dessutom finns frågetecken för speedkulan Greco. Tipparna tycks stirra sig blinda på Brynäs svala form (fyra förluster i rad), något som öppnar upp för fint värde i västerled. Ettan först, tvåan sedan.

4. Örebro - Malmö 2

Såväl oddssättare som PP-tippare håller Malmö som tydlig underdog i Behrn Arena. Det känns tveksamt med hänsyn till Örebros trevande spel på senare tid och de sammanställda underliggande siffrorna. Närkingarna har bland annat bara Oskarshamn efter sig i corsi-statistiken och är dessutom fjärde sämst i ligan på att vaska fram lägen i skottsektorn. Spelet framför egen målbur var dessutom riktigt lamt i 1-5-torsken mot Växjö senast. Det kan ett storväxt Malmö komma att nyttja. Gästernas trippla nederlag i följd till trots har prestationerna varit bra och då allt värde tycks lägga sig till höger ställs tvåan ut ensam i skostaden.

5. Oskarshamn - Leksand 2

Sedan Leksand fick tillbaka tidigare indisponibla forwards som Heineman, Kloos och Elvenes har det mesta gått utför för dalalaget trots att tränare Hellkvist basar över ett ruggigt starkt lag på pappret. 1-2 i ändalykten hemma mot HV71 förkunnade masarnas tredje raka nederlag. Den rätta viljan att ta kampen framför offensiv målbur har saknats och är något som bör rättas till per omgående då många matcher i denna jämna liga avgörs framför båda kassarna. Bra läge till att bryta trenden härnäst då Oskarshamn ännu inte vunnit under ordinarie tid på hemmais. De vitblå besökarna besitter ett högre kunnande och löser minst en pinne i Småland. X2.

6. Skellefteå - Linköping 2

Linköping har tagit poäng i tio hemmamatcher under hösten, en siffra som är högst i hela ligan. Endast tre triumfer på resande fot är dock sämst i klassen tillsammans med Brynäs och Örebro. Klas Östmans lejon hoppas kunna bättra på den statistiken då de flyger upp till Västerbotten. Det är tuffast tänkbara uppgift som väntar LHC då Skellefteå vunnit nio raka i SHL och som brukar passa östgötarna illa. Gästerna är med det sagt rejält på gång och har jämfört med tidigare vistelser ett tryggt grundspel att falla tillbaka på. SAIK kommer från en rejäl genomkörare mot Luleå och har utöver avstängde Pär Lindholm frågetecken för bägge ordinarie målvakterna. Alla tecken och injobb av högersidan är tveklöst rätt väg att gå.

7. Växjö - Luleå 1

Efter en kavalkad av skott mot Linus Söderström i Skellefteå-kassen i tisdags med bara ett mål som resultat fick Växjö en så kallad islossning mot Örebro senast. Tre av Lakers fem första avslut letade sig in bakom Jonas Arntzen som sedermera mynnade ut i en stabil 5-1-vinst i Närke. Lakejerna fortsätter att övertyga och innehar alltjämt pole position i SHL. Luleå gjorde en solid insats mot Skellefteå, en nedpackad poäng kunde likväl ha varit tre och norrbottningarna känns återigen på gång efter några mindre bra veckor. Gästerna kan säkerligen hålla någorlunda jämna skär med Växjö som dock agerar rättmätig favorit. Ettan öppnar.

8. Kalix - Sundsvall 1

I Hockeyettan Norra går kampen om de sista platserna till Allettan in i ett avgörande skede. Med fyra matcher kvar att spela har tabellfyran Sundsvall fem poäng ned till jagande Kalix på platsen just under strecket. Medelpadingarna har svarat för en överraskande stark höst och nyligen kryddat truppen med den forna Tingsryd-forwarden Sebastian Kaijser. Upp till Kalix nivå skiljer med det sagt en bit och med kniven mot strupen talar mycket för att norrbottningarna, som vunnit fyra raka på hemmais, löser biffen i PART Arena. Ettan singlas.

Kupongens kassaskåp

Kalix

Allettanjagande Kalix har fyra raka vinster på egen rink via målskillnaden 25-5 och senast Sundsvall gästade PART Arena fick medelpadingarna vända hem med 1-9 i brakan. Ettan sitter i Norrbotten!

Varningens finger!

Linköping

Linköping var ett par nivåer bättre än Brynäs och vann rättvist med 5-2 häromkvällen. Bortaspelet har inte hållit samma klass, långt därifrån faktiskt, men då tvåan erbjuder löjligt bra värde måste gästerna finnas med på ett hörn.

144 rader
1. HV71 - Rögle 12
2. Färjestad - Timrå 1x2
3. Brynäs - Frölunda 12
4. Örebro - Malmö 2
5. Oskarshamn - Leksand x2
6. Skellefteå - Linköping 1x2
7. Växjö - Luleå 1x
8. Kalix - Sundsvall 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto