Powerplay Tips Onsdag 16/11

Publicerad på 15 Nov 2022 - 15:27

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Nov 2022 - 15:27

Onsdagens Powerplay frontas av att SHL smyger igång igen efter uppehållet, med en ångestfylld dust mellan Brynäs och Malmö. Därefter tar Hockeyallsvenskan vid med fem fajter, CHL går in i slutspelsstadiet för Skellefteås del och i SDHL har MODO chans att knapra in i toppen, men ställs mot svårast tänkbara motstånd. Snart dags för nedsläpp, let’s go!

Spelstopp: 18:59

1. Brynäs - Malmö 2

Brynäs prestationer har varit en mixad påse med 4-1-vinst borta mot Luleå som högsta topp, men där 0-4 mot Skellefteå och nu senast 1-2 mot Rögle kanske varit mer illustrerande resultat för säsongens kurs. Ljudligt missnöjde andraspaden Vehviläinen har lämnat och in har nygamle Tomi Karhunen kommit i hans ställe. Malmö har gjort sig av med stjärnvärvningen Vesalainen som inte alls nådde önskade höjder. Kvar att gå i bräschen finns tvillingarna Westerholm och Händemark, men sannolikt letar Björn Liljander och gänget efter ytterligare spets. Skåningarna har ett imponerande bortafacit och lågt streckade spiktvåan testas!

2. Björklöven - BIK Karlskoga 1

Björklöven må tillryggalagts på resande fot av Kristianstad (7-4), men hemma i Winpos Arena visar Umeålaget upp hiskelig form. Nick Schilkey fortsatte sin sanslösa målkavalkad i matchen mot Västerås där hans importkollega Alex Hutchings stod för en dubbel (2-5). BIK Karlskoga kommer från trippla torsk, utan att det nödvändigtvis inneburit att prestationerna varit svaga. Firma Modigs/Lilja bidrog starkt men inte tillräckligt när samma VIK vann med 4-3. Med Lars Volden i kassen och ett i övrigt solitt lag under ledning av Karl Helmersson ska inte skrällchansen avskrivas helt här, men 1X torde vara tillräckligt för grön bock.

3. Västervik - Västerås 2

Ett hårt kritiserat Västerås med en kraftigt ifrågasatt Thomas Paananen var närmast piskade att vinna hemma mot Karlskoga för att tvätta bort det värsta av floppstämpeln. Således var 4-3 en välbehövlig styrkedemonstration, och nu väntas nyckelspelaren Frycklund vara åter från skada. Västervik har lidit ett gäng tuffa nederlag på sistone och det inte bara på planen. Att anonyme D’Aoust lämnade lider tränare Gudmundsson knappast av, desto värre var det att stjärnbacken Edmondson bröt kontraktet av personliga skäl. Utan ersättare i truppen är smålänningarna tafatta, och tvåan är en mycket tilltalande spik.

4. AIK - Vita Hästen 1

AIK var i farten redan i måndags och visade med all önskvärd tydlighet att säsongen måste vändas. 5-0 mot Kristianstad orkestrerades av kanadicken Rockwoods dubbla påsar och var precis det som head coach Anton Blomqvist ville beskåda. Den minst sagt bräckliga defensiven har dessutom stärkts av Leksand-lånet Alexander Lundqvist. Ett annat lag med fart under skridskorna är Vita Hästen, som tog tillfället i akt när Tingsryd och Almtuna gästade “Himpan”. 3-1 respektive 3-0 blev resultaten när Kristianstad-floppen Bajkov öppnade sitt poängkonto för Norrköpingslaget, samtidigt som MODO-lånet Hugo Styf levererat och fått mycket istid som del i första backpar. Strecka från vänster, så långt plånboken räcker.

5. Kristianstad - Östersund 2

Kristianstad var slarviga, håglösa och insatsen mot AIK (0-5) var helt enkelt ett riktigt bottennapp från start till mål. Nye Patrick Harper från Mora hade ingen skojig debut och Mikael Gath behöver tända revanschlusten sitt skånska manskap inför denna fight. Östersund har tagit sina skalper på hemmais men dessa inkluderar bland annat serieledande MODO och visar tydligt på jämtarnas höjd. Målvaktssidan förstärks inom kort av Oliver Dackell och bland forwards är Johan Mörnsjös comeback efter blodpropp oerhört glädjande och varmt välkommen. Den lågt streckade högersidan är av högsta prioritet även om det är sunt att täcka upp hela vägen.

6. Södertälje - Almtuna 1

Största möjliga mismatch när det kommer till form utspelar sig på Scaniarinken, där ett Almtuna som inte vunnit på åtta försök nu parkerar sist i tabellen. Kimby-hypen är ett minne blott och även om den unge tränaren förtjänar cred för att vara konsekvent med sin underhållande taktik är det kanske läge att äntra någon slags överlevnadsläge. Södertälje har gått som tåget, inte minst på hemmaisen där Djurgården (3-1), AIK (3-2) och Västerås (5-0) fallit offer för Emil Georgssons lagbygge. Nye Patrick Newell är en dokumenterad poängmaskin, men det återstår att se när han är spelklar. En seger för värdarna är högst trolig, men streckfördelningen gör spiken svårmotiverad. Helgardering och skrälljobb gäller!

7. Skellefteå - ZSC Lions X

Åttondelsfinaldags för CHL-lagen vilket innebär att turneringen äntligen börjar bränna till lite. Skellefteå saknar målman Lindvall och nyförvärvet Mascherin, men kommer från fyra raka viktorior där Möller (2+0) och Wingerli (1+2) glänste lite extra senast mot Frölunda (4-1). ZSC Lions drog det kortare strået i seednings-fighterna mot Rögle men finns med i toppen av högkvalitativa National League. Hemmaisen är tydlig preferens hos Wallmark och company, men där finns tveklöst kapacitet att hota SAIK, inte minst i vindsnabbe Sven Andrighetto. Känslan är att norrlänningarna riskerar att bli överstreckade hemma i Skellefteå Kraft Arena, och då framstår helgarderingen som ett ypperligt val.

8. MODO - Luleå 2

När Damkronorna turneringsspelade i Finland var värdlandet som vanligt numret för stora. Anledningarna stavades primärt Ronja Savolainen och Viivi Vainikka, som bägge återfinns i den finska kvintett som gör Luleå till Sveriges bästa lag. 2-3-torsken mot Brynäs var säsongens första poängtapp och speglade sannerligen heller inte matchbilden. Från MODO bidrog Lina Ljungblom med en balja när Schweiz pulveriserades med 5-0 och tillsammans med potenta Kanada-duon Wakefield och Magwood anför hon tabelltrean. Klasskillnad råder och även om tvåan streckas till skyn finns här ingen anledning att slösa tecken. Tvåan singlas!

Kupongens kassaskåp

Luleå

Procenten skenar iväg på LHF, som blivit svenska mästarinnor de senaste fyra gångerna det avgjorts. Med Tulus, Vainikka och Neiminen som gör poäng i hiskelig takt ska inte ens tabelltrean MODO ha någonting att sätta emot. Klasskillnad i Hägglunds Arena!

Varningens finger!

Östersund

Kristianstad har bara vunnit en av de fem senaste och var fullständigt odugliga senast mot AIK. Ett Östersund med resväska i hand kan verka som ett tacksamt motstånd, men har visat sig luriga. Ett lag med skåningarnas facit kan inte streckas över 70 procent.

162 rader
1. Brynäs - Malmö 2
2. Björklöven - Karlskoga 1x
3. Västervik - Västerås 2
4. AIK - Vita Hästen 1x2
5. Kristianstad - Östersund 1x2
6. Södertälje - Almtuna 1x2
7. Skellefteå - ZSC Lions 1x2
8. MODO - Luleå 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto